Mass Effect 76217 224

O temacie

Autor Squerol

Zaczęty 6.01.2017 roku

Wyświetleń 76217

Odpowiedzi 224

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Animacje w Mass Effect: Andromeda nie zostaną poprawione w Day-One-Patch
Dlaczego w łatce day-one nic, co dotychczas widzieliśmy nie zostanie zmienione? day-one patch jest już zawarty we wczesnym dostępie dla posiadaczy EA Access co oznacza, że 23 marca twórcy nie opublikują żadnej dodatkowej łatki. Twórcy komentują to tak:
W pierwszym dniu? Nie, ten okręt już wypłynął. Będziemy powoli patchować nasz tytuł, lecz co znajdzie się w następnych łatkach, na razie jest omawiane.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Mass Effect
#141 2017-03-19, 15:01(Ostatnia zmiana: 2017-03-19, 16:37)
Cytat z yt pewnego użytkownika, nie sposób się nie zgodzić

Żyjemy w czasach, w których kampanie marketingową pochłaniają dziesiątki milionów dolarów. Robione tylko po to aby nakręcić niebotyczny hype wokół powstającej gry. W czasach, kiedy to nawet redaktorzy (patrz: Smuggler) świadomie ten hype nakręcają i może nawet nie mając złych intencji, robią za darmowy marketing. I w czasach, kiedy to gry wypuszczane bo już bo trzeba bo dedlajn bo po co opóźnić premierę o parę tygodni żeby twarz głównego bohatera przestała stroić miny niczym pedofil zza krzaka. I w tych czasach, kiedy komuś nie podoba się, że ludziom próbuje się sprzedać niedopracowany bubel więc podejmuje próbę ośmieszenia jako kontrę do hypetrainu ukazującego wszystko przez różowe okulary. I wy przywalcowujecie się właśnie do tego bo "to tylko błędy i wcale tak źle nie jest"? Można odbić to też w drugą stronę i powiedzieć "to tylko marketing, wcale tak dobrze nie jest". A najbardziej nie chodzi o to, że to gra 2/10 bo Ryder robi miny jak w trakcie lewatywy i łamie sobie kolana schodząc po schodach. Bo to do przeżycia i jak sami zauważyliście to mogą być błędy. Najgorsze jest to, że takie rzeczy dzieją się w produkcji za MILIONY która powstawała PIĘĆ LAT (podobno) i za którą odpowiada taki gigant jak BioWare. Dla takiego projektu takie rzeczy powinny być niedopuszczalne, dla takiego przedsięwzięcia 7/10 to porażka. A MEA na więcej nie zasługuje.

Mac Dun[/member] nadal czujesz się oszukany z tyloma grami w które grałeś?
Och nie, pillars of eternity, spec ops the line, black ops cod, to świetne gry :ok:

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

Mass Effect
#142 2017-03-19, 15:05(Ostatnia zmiana: 2017-03-19, 15:20)
a dla ludzi którzy w bioware pracują na etatach to tylko praca, dla reszty wszechświata to tylko gra. @Mac Dun nadal czujesz się oszukany z tyloma grami w które grałeś? zrób coś sam a potem tłumacz się graczom czemu zrobiłeś to tak jak ty chciałeś a nie tak jak oni tego oczekiwali, czemu są bugi, czemu animacje skaczą i tak dalej, i czemu mimo wszystko chcesz żeby twoja gra sprzedała się najlepiej jak to tylko możliwe.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
https://www.youtube.com/watch?v=nPOlAPsazHs

Ahahahahaha, epic normalnie, tyle w temacie tej gry XDD :lol2:

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
oglądnij sobie mac dun, spisz sobie nazwiska tych co popsuli.
https://www.youtube.com/watch?v=N74WGIdjZTY

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
@Zireael  Co takiego ME 1 ma dobrze zrobione według ciebie ze dales 10/10.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Nie ma gier 10/10 :D

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Nie ma gier 10/10 :D
każdy ma taką przynajmniej jedną swoją doskonałą gierę. moja ma 10/10

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
@Zireael  Co takiego ME 1 ma dobrze zrobione według ciebie ze dales 10/10.

O, stary. Pamiętam jak pewnego razu przyszedł do mnie kuzyn i przyniósł tą grę.
Kiedy sobie zainstalowałem i odpaliłem to cudo. Byłem zadowolony, że miałem okazję zagrać w kosmiczną grę. Początkowo miałem zamiar pozwiedzać planety i poznawać nowe pozaziemskie rasy.  Nie spodziewałem się tak porywającej historii Sheparda, która na długo pozostała w mojej pamięci.
Początek był niesamowity, zobaczyliśmy szokujące nagranie, gdzie zaczęło pojawiać się pewne zagrożenie. Dowiedziałem się, że jestem komandorem i będę dowodził statkiem kosmicznym. Wtedy, zaczynało mi się to coraz bardziej podobać, poznałem swoją załogę na statku. Te postacie były tak wyraziste, że po ukończeniu pierwszej części, dokładnie ich zapamiętałem. Często zabierałem Wrex'a, jego charakter był wręcz wredny, ale był zadziornym bykiem i nieraz podobało mi się jak od czasu do czasu wypowiadał te swoje bluzgi xD. Oczywiście brałem też ze sobą Liarę, była przecież świetną biotyczką.
Oprócz tego wszystkiego, byłem zafascynowany w tamtych czasach, nagłym zwrotem akcji, przerywnikami filmowymi, świetny był też dubbing, chociaż angielski jest raczej lepszy, ale mi to nie przeszkadzało. Zadania poboczne może nie były rewelacyjne i tak rozbudowane jak np. w Wiedźminie. Ale było coś, czego brakowało w późniejszych częściach ME, a mianowicie pojazdu MAKO, gdzie za pomocą nim zwiedzałem różne planety. Mogło to po pewnym czasie zrobić się monotonne, ale mi akurat sprawiało to radość. Pamiętam jak wylądowałem na księżycu i widziałem stamtąd błękitną ziemię, wiecie jak się czułem? Jakbym naprawdę tam był, czułem się jak w raju xD.
To teraz przejdźmy do kwestii dialogów, jest to bardzo lubiany temat Mac Duna. Powiem tak, dialogi były super, nie mam żadnych uwag, wszystko było logicznie i bardzo zwięźle wypowiadane. Nie było żadnych pierdół, żadnych bezsensownych historyjek czy błahych spraw. Dialogi nie były sztuczne, ale były prawie żywe (no bo żywe to są na filmach xD) i zawierały w sobie emocje. Decyzje przez nas podejmowane mają rzeczywiście istotny wpływ na dalszą historię i kształtują losy naszych postaci. Np. Anderson został Radnym, jeśli mieliśmy rozwinięty urok i 100% idealisty, można było obejść się bez walki z Sarenem. O głównym wątku nie będę się wypowiadał za dużo, powiem krótko: Była na tyle świetna, że nie mogłem oderwać się od krzesła.  :D

Zalety:
- niesamowita i wciągająca fabuła
- zwiedzanie różnych planet
- podróżowanie pojazdem mako
- nagłe i niespodziewane zwroty akcji
- dubbing
- wyraziste i niezapomniane postacie
- ważne podejmowane decyzje, mają istotne znaczenie
- klimat kosmosu
- miła i przyjemna walka
- przepiękna cytadela
- możliwość wybrania trudniejszego poziomu, (osobiście zdołałem przejść na twardzielu)
- sentyment

Wady
- zadania poboczne, niektóre były proste i przeciętne
- małe bugi, które raczej nie przeszkadzają w grze

(Z uwagi na liczne plusy, które zakrywają te mankamenty, uznałem ją za grę idealną, mimo iż trafiały się też małe bugi. (No ale, która gra ich nie ma?) 

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

Mass Effect
#149 2017-04-06, 22:37(Ostatnia zmiana: 2017-04-06, 22:43)
no mac dun poprzeczka wysoko. ja bym tak nie potrafił. albo mi się gra podoba albo nie xD

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Mass Effect
#150 2017-04-06, 22:48(Ostatnia zmiana: 2017-04-06, 22:58)
niesamowita i wciągająca fabuła
:ayfkm:
wyraziste i niezapomniane postacie
:huh:
ważne podejmowane decyzje, mają istotne znaczenie
:pokerface:

Primo, w grze żaden wybór nie wpływa podczas gry wiec nie mam pojecia skąd ty to sobie ubzdurales. Przerzucanie wyborów do 2 nie liczy sie, bo to zupełnie co innego.

Postacie, cóż dla mnie one sa fatalne napisane, na tle większości rpg postacie leżą i kwicza, ciekawych postaci moze jest z kilka? Taki diablo 2 czy icewind dale napierdalanki maja ciekawsze postacie ...

No i co do fabuly i naglych zwrotów, ok byly jakies plot twisty ale szczerze, w ogóle dupy nie urwaly.  :P. Jako zaletę na pewno nie dałbym, bo ona tak się nie wyróżnia poziomem

Z ocena chyba  zbyt przesadziłeś, idealna nie jest , jakość jest mierna  po prostu porównując do innych rpg. Taki Wiesiek 2 bije pod każdym względem a nawet mu nie dałbym 10/10

Latanie mako jest tak nudne i monotonne ze nawet nie dałbym to do zalety -,-

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
https://www.youtube.com/watch?v=_4gNGAWwzPc

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny

Zireael

Mass Effect
#152 2017-04-06, 23:02(Ostatnia zmiana: 2017-04-06, 23:11)
Primo, w grze żaden wybór nie wpływa podczas gry wiec nie mam pojecia skąd ty to sobie ubzdurales. Przerzucanie wyborów do 2 nie liczy sie, bo to zupełnie co innego.
Np. Pogodzenie Gethów i Quarian jest trudne. (W ME3) Żeby do tego doszło trzeba:
- oddać Tali dane gethów w jedynce
- nie dopuścić do wygnania Tali w dwójce
- zniszczyć gethów-heretyków w dwójce
- Tali i Legion muszą przeżyć w dwójce
- uratować Admirała Korisa
- mieć dużo punktów prawości
W innym przypadku trzeba wybrać jedną z ras a druga by zginęła. Myślisz, że decyzje są tak dla jaj?

po prostu porównując do innych rpg. Taki Wiesiek 2 bije pod każdym względem a nawet mu nie dałbym 10/10

Poważnie? Nie porównywałbym serię obu tych gier. To zupełnie inne uniwersum.

@down Próbowałem najprościej to wytłumaczyć, jak ważne są decyzje. Inaczej się nie dało.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Zirael ja pisałem o ME 1 a nie o calej serii :F

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

To akurat prawdą nie jest, można ich zostawić i przeprogramować.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
sugerujesz że pozostałe części są dużo lepsze od pierwszej?

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny

To akurat prawdą nie jest, można ich zostawić i przeprogramować.

A możliwe, nie pamiętam dokładnie.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

Nie triggeruj go xD, zacznie warczeć jeszcze.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
znalazł furtkę żeby nic nie napisać, wkurwia mnie to xD

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Zwróciłem uwagę na decyzje które nie miały żadnego znaczenia w JEDYNCE
Naprawde zawsze musisz szukac dziury w całym ...

Ocenianie całej serii razem to głupota, dlatego pisałem o 1

0 użytkowników
Do góry