Witam, nie wiem czy napisać w pytaniach zadań i rozgrywki czy w problemach technicznych, za błąd z góry Przepraszam!
W razie czego proszę o przeniesienie.
Moja przygoda z modem zakonczyła się na początku 4 Rozdziału, Dlaczego ?
- po pokonaniu kultu nie dało się wrócic do Khorinis(wczytałem także save z momentu oddania mieczy
tym czterem "lewusom równowagi". Już wtedy nie dało się wrócić do Khorinis);
- po wyjściu z tych wież, Xardasa już nie było, więc oficjalnie watek kultu wisiał jako zadanie w toku;
- przyzwanie Xardasa marvinem i grzebanie w savie naprawiło powyższe. Niestety zjebała się masa innych rzeczy.
- Dlaczego napisałem "lewusy równowagi", ponieważ po oddaniu im mieczy, więcej ich nie zobaczyłem;
Inne ciekawostki które zauwazyłem w modzie:
- zapisywanie na farmie Onara (w pobliżu Eleny lub Raula) zawsze zjebało save`a;
- w DP przeważnie miałem 40 - 50 fps, po tym jak zapisałem i wczytałem w obozie myśliwych,
już zawsze i wsziędzie w DP było 20 - 35 fps;
- bugujace się tekstury mikstur;
- w newworld.zen TOT, za mała jest ta jaskinia, wiele postaci leży lub stoi na zewnątrz;
- Dragomir pomimo dołączenia do myśliwych, nadal siedział niedaleko karczmy Orlana.
Co ciekawe Jak Na początku 3 rozdziału leży martwy i wpierdala go smoczy zębacz,
to w DP tez leżał martwy na środku Obozu Myśliwych;
Dodatkowo mam kilka pytań:
1. Za zabicie z łuku Wygnania nie ma xp. Tak ma być ?
2. trade_value_multiplier = 0.015; To jakiś żart!?
3. Ten cały żniwiaż! Po rozmowie z tą jego "Damską formą", jego demoniczna wersja kręci się w kółko nie atakuje.
Ta cała laska spokoju odbierała mu chyba po jednym hp (tłukłem go z 10 minut). Wystarczyło wziąć jakikolwiek łuk
lub kuszę - padał na 6 hitów. To był bug, czy mniej więcej tak miało to wyglądać ?
4. Ciekawe są też niektóre staty zwierząt. Zabiłem smoka na +/- 15 hitów z łuku, ale po powrocie do khorinis 4 ścierwojady
Zajebały mnie na 5 lub 6 hitów.
5. Nie dołączyłem do Mrocznych, Imperanor powiedział że odchodzi, a w mieście jakiś gość da mi prezent pożegnalny.
Najdziwniejsze że ci baronowie zostali. Jak juz byłem Paladynem bodajże w 3 rozdziale, zagadałem do tego co stał obok Miki.
Była opcja "Dawno nie rozmawialiśmy" więc zagadałem, zlecił mi zadanie o jakimś innym mieczu i kazał iść do Imperanora.
Imperanora nigdzie nie było, zapisałem następnie sprawdziłem - był w TOT.
To jest chyba zadanie które prowadzi do historii z Apogeonem, dziwne ponieważ wyczytałem gdzieś na forum że to jest zadanie
gildyjne. Ten wątek ruszy, czy to kolejny bug ?
6. Najzabawniejsze że nie było problemów ze znikającymi postaciami(wyjatki: "lewusy równowagi" i Xardas w DP);
Mod bardzo ciekawy, fantastyczne jest to że każda postać ma swoja historię, więc planuję kolejna przymiarkę.
Tym bardziej że będę miał duuużo czasu! (kilka miesięcy rehab)
Nowa czysta instalka itp. itd...!
Kluczowe pytanie , szykuje się jakiś patch na który warto czekać (jeśli nie, wypróbuję pewien pomysł bezMarvinowego radzenia sobie z Bugami) ?
Grałem na wersji Przeznaczenie 1_5_1.
P.S. Sorry! Jeśli się za dużo rozpisałem.