Pytania i problemy techniczne 87487 217

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 29.07.2016 roku

Wyświetleń 87487

Odpowiedzi 217

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Musisz najpierw porobić inne questy. Nie pamiętam już tego tak dokładnie, ale na pewno musisz zrobić "Zbrodnię i karę"; w pewnym momencie wątku trafisz na poetę Morta, który wyjaśni sprawę. Po prostu gadaj ze wszystkimi NPC-tami i rób wszystkie questy, a nie szukasz bezpośrednich odpowiedzi.
I to nie jest problem techniczny, tylko problem z zadaniem. I w temacie z problemami z zadaniami NA PEWNO co najmniej kilka razy było takie pytanie i odpowiedź na nie.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Kingpin

Kingpin

Użytkownicy
posty1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Hello, mam problem. Zainstalowałem wszystko jak należy, jednak po włączeniu moda mam polskie napisy bez polskich znaków i angielski dubbing. Czy ktoś wie co mogę zrobić żeby ustawić polski dubbing + polskie napisy i przywrócić polskie znaki? Byłbym mega wdzięćzny za odpowiedź, dzięki!

Wooshin

Wooshin

Użytkownicy
posty2
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hello, mam problem. Zainstalowałem wszystko jak należy, jednak po włączeniu moda mam polskie napisy bez polskich znaków i angielski dubbing. Czy ktoś wie co mogę zrobić żeby ustawić polski dubbing + polskie napisy i przywrócić polskie znaki? Byłbym mega wdzięćzny za odpowiedź, dzięki!

Czy masz zainstalowanego systempacka, gmdk itp. ?

RCzarny

RCzarny

Użytkownicy
posty32
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mam problem z Laresem. Po przyjęciu mnie do WK wszyscy zostali w gospodzie, tylko Orlan wrócił na swoje miejsce i mogę z nim gadać, handlować itp. Do reszty mogę tylko zagadać i odpowiadają mi jedynie powitaniem do WK. Lares mówi, że zobaczymy się w porcie i nigdzie nie idzie. W porcie potem go nie ma, nawet jak się gdzieś prześpię. Próbowałem go zespawnować kodem, ale wywala mnie do pulpitu.

Zondala

Zondala

Użytkownicy
posty295
Propsy58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pogadaj z Vatrasem to wrócą na swoje miejsce.

Konanowicz

Konanowicz

Użytkownicy
posty35
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemano, okradłem strażnika Pecka w Czerwonej Latarni , ale  nie on miał klucza do wieży z zamkniętym gostkiem, To bug czy możesz jakoś inaczej zdobyć klucz? Najpierw chciałem dostać się do kanałów, zanim pobije Nagura dla Jastrzębi

N1kX

N1kX

Użytkownicy
posty93
Propsy15
ProfesjaTłumacz
  • Zbanowany
Witam. W mody u Pecka nie ma klucza.

Konanowicz

Konanowicz

Użytkownicy
posty35
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. W mody u Pecka nie ma klucza.
Dzięki wielkie i miłego wieczoru :)

Konanowicz

Konanowicz

Użytkownicy
posty35
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam kolejne dwa pytanka (potencjalne bugi?). Jestem w 1 rozdziale
1. Dragomir myśliwy koło gospody Orlana ulotnił sie ze swojego obozu i nie moge go znalesc. Mam z nim aktywne 2 zadania (kusza dragimira i nowi myśliwi)
2. Po rozmownie z Fangilem- mysliwym z Doliny Przodkow uznał ze  nadal strzelam z luku zbyt słabo, teraz nie moge wykonac z nim zadnej opcji dialogowej, procz mozliwosci nauki. Rozumiem ze juz jego poparcie w sprawie dołaczenia do obozu przepadło?
Dzięki z gory za odpowiedz

Zondala

Zondala

Użytkownicy
posty295
Propsy58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Jeśli już gadałeś z nim o obozie myśliwych to tam poszedł.
2. Raczej tak, chyba że jak będziesz miał odpowiednie straty to dialog się pojawi ale nie robiłbym sobie nadziei.

Konanowicz

Konanowicz

Użytkownicy
posty35
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Jeśli już gadałeś z nim o obozie myśliwych to tam poszedł.
Problem w tym, ze mial dopiero tam pojsc gdy oddam mu kusze.
Obszedłem jeszcze raz oboz mysliwych i go nie znalazlem. Wiesz moze gdzie dokladnie ma stac?
Zastanawiam sie nad przyzwaniem go za pomoca kodu. Tylko nwm czy to bug.

Zondala

Zondala

Użytkownicy
posty295
Propsy58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Powinien ćwiczyć razem z Bartokiem w okolicach wejścia do karczmy wuja sama. Jak go nie ma to chyba jednak Bug.

N1kX

N1kX

Użytkownicy
posty93
Propsy15
ProfesjaTłumacz
  • Zbanowany
1. Tylko Dragomirowi w Khorinis możesz oddać zadania. Więc musisz go dodać do Khorinis.
Spoiler
BAU_983_Dragomir
2. Dialog s Fangilom jednorazowy w obu przypadkach. W wersji 1.6, które być może wkrótce skończę poprawione okno dialogowe. Można poprawić poprzez GWE+
Spoiler
DIA_FANGIL_ESKPROVALEN = 0

KoltoPL

KoltoPL

Użytkownicy
posty9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No siemanko, potrzebuje działającego linku do doliny zombie w wersji lite, wiem że proszę o to ciągle trochę, ale widocznie mój sprzęt nie może odpalić tego moda w płynnych FPS-ach, a mod jak na pierwszy rzut oka jest bardzo fajny.

Deathstroke

Deathstroke

Użytkownicy
posty9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam.
Mam dwa problemy z płynnością oraz crashami.
1. W modzie mam dość mało FPS'ów w lasach/mieście, pomimo, że mam dość dobry komputer.
2. Co jakiś czas kiedy chcę zapisać grę, wywala mi do pulpitu (dzieje się tak co 10-15 minut lub rzadziej)

N1kX

N1kX

Użytkownicy
posty93
Propsy15
ProfesjaTłumacz
  • Zbanowany
Witam
1. użyć Systempack
2. wyłącz DEP (Data Execution Prevention) dla procesu gothic2.exe

Deathstroke

Deathstroke

Użytkownicy
posty9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nadal są lagi, po wyłączeniu DEP'u crashe występują o wiele rzadziej, ale wciąż

gibonex16

gibonex16

Użytkownicy
posty129
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam.
Zainstalowałem sobie modyfikację Przeznaczenie do gothica 2 noc kruka łącznie z tymi systempack, player kit itd.

Po kliknięciu w menu głównym Nowa Gra wyskakuje mi okienko:
Error-Message
D: zMorphMesh(zCMorphMeshProto::LoadmorphScript)
: MMS not found: ITRW_BOW_S_IRON.MMS
Proszę pomóżcie bo chciałbym sobie ograć tą modyfikację

Delph(Delphoxed)

Delph(Delphoxed)

Użytkownicy
posty136
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzień dobry.
Mam pewien mały problem w grze.
Mianowicie działa mi ona dobrze, ale nie widzę żadnych imion, podpisów przedmiotów itd. Przypuszczam, że to może mieć związek z systemem reputacji w modzie, gdyż w podstawce nazwy się normalnie wyświetlają, a w modzie te imiona mają kolorki zależne od nastawienia do gracza.
Dodam jeszcze, że mam zainstalowaną wersję raportową 2.6, Systempack 1.8 oraz Wolne Celowanie.
Da się coś z tym zaradzić?

EDIT: Poszperałem trochę i okazało się, że winowajcą było Wolne Celowanie, po wyłączeniu jego w plikach wszystko wraca do normy. Szkoda, chciałem z nim moda zagrać :( Także problem można uznać za rozwiązany.

N1kX

N1kX

Użytkownicy
posty93
Propsy15
ProfesjaTłumacz
  • Zbanowany
Witam.
Zainstalowałem sobie modyfikację Przeznaczenie do gothica 2 noc kruka łącznie z tymi systempack, player kit itd.

Po kliknięciu w menu głównym Nowa Gra wyskakuje mi okienko:
Error-Message
D: zMorphMesh(zCMorphMeshProto::LoadmorphScript)
: MMS not found: ITRW_BOW_S_IRON.MMS
Proszę pomóżcie bo chciałbym sobie ograć tą modyfikację
G2mdk del jeśli jest zainstalowany

Dzień dobry.
Mam pewien mały problem w grze.
Mianowicie działa mi ona dobrze, ale nie widzę żadnych imion, podpisów przedmiotów itd. Przypuszczam, że to może mieć związek z systemem reputacji w modzie, gdyż w podstawce nazwy się normalnie wyświetlają, a w modzie te imiona mają kolorki zależne od nastawienia do gracza.
Dodam jeszcze, że mam zainstalowaną wersję raportową 2.6, Systempack 1.8 oraz Wolne Celowanie.
Da się coś z tym zaradzić?

EDIT: Poszperałem trochę i okazało się, że winowajcą było Wolne Celowanie, po wyłączeniu jego w plikach wszystko wraca do normy. Szkoda, chciałem z nim moda zagrać :( Także problem można uznać za rozwiązany.

Problemy te zostały naprawione w wersji 1.6, ale autorzy zdecydowali, że polska wersja nie będzie działać, 1.6 tylko dla Rosjan.
Mogę tylko wysłać ci mod osobiście bez dystrybucji, tam napiszesz, czy freeaim działa, czy nie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry