Niestety, nieoficjalny patch 1.2 nie naprawia bezsenności wśród NPC. Czy ktoś wie, jak to naprawić? Dla mnie jest to mankament, który bardziej psuje imersje niż problematyczna drabina.
Jedyne co mi się udało zrobić to zainstalowałem angielski patch i to pomogło, ale niestety podmieniło tekst na angielski, a ja chcę zagrać po polsku.
Jeżeli chcesz nadal grać na wersji 1.2 to musiałbyś zdekompilować oba patche i podmienić z tego angielskiego rutynę ZS_sleep. Ja już to wcześniej poprawiłem w swojej NP.
Pisałem o tym w styczniu, ale wtedy w ogóle zrezygnowałem z gry, bo miałem mało czasu.
Wczoraj wróciłem do tej kwestii, żeby jednak zagrać w Gothica a więc również do naprawienia tego okropnego błędu.
Nie znam się na modowaniu Gothica i tak kombinuje na oślep mając nadzieje, że coś zaskoczy bez poświęcenia tygodnia na naukę modowania.
Tak więc rozumiem, że do dekompilacji i kompilacji paczek .mod potrzebuję Gothic VDFS. Tak więc ściągnąłem wersje 1.5 i gdy próbowałem otworzyć Gothic_UnPatch.mod albo NieoficjalnyPatch_full.mod dostaje error, unexpected VDFS version! Ściągnąłem najnowszą wersję jaką znalazłem, czyli 1.6.2 (może to nie jest najnowsza, nie wiem) i to samo.
Tak jak Laxus w innym temacie w Marcu pisał, w skrypt ZS_Sleep różni się jedną linijką i chciałbym podmienić te pliki, ale nie wiem jak zdekompilować Nieoficjalny mod ze względu na wspomniany wyżej błąd, może to w ogóle innym programie trzeba zrobić… 0_o
Spróbowałem też stworzyć mod składający się tylko i wyłącznie z tego jednego skryptu
(Tak więc w rubryce File(mask)(s) to include zamieściłem właściwy plik ZS_Sleep.d i kliknąłem Build Volume)
Odpaliłem grę przez ten mod i nie naprawił on bezsenności NPC, może trzeba było zamieścić jakieś dodatkowe pliki niż tylko jeden skrypt?
Jeśli ktoś może pomóc to fajnie.