[G3] GOTHIC 3 ADRENALINE MODE 173245 338

O temacie

Autor Squerol

Zaczęty 25.06.2016 roku

Wyświetleń 173245

Odpowiedzi 338

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
A z wiedzmina 3 nie dasz rady wyciagnać niedzwiedza czy paru mieczy?

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
O kurna, aż mnie zamurowało jak zobaczyłem ten pancerz... Robi wrażenie :)

Quasch

Quasch

Bractwo Spolszczenia
posty264
Propsy840
ProfesjaTłumacz
  • Bractwo Spolszczenia
Spoiler

Masz pan niemałe uznanie Czechów. :)

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Dobre. Uczą się naszego języka xD

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Czyżby mod upadł? Widze, że już ponad tydzień czasu cisza w temacie

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary

Squerol

[G3] ADRENALINE MODE 2.0
#285 2016-11-30, 22:03(Ostatnia zmiana: 2016-12-01, 11:15)
nic nie upadło, po prostu nie mam ostatnio czasu porządnie przysiąść do komputra.

a nie mając żadnych materiałów do pokazania staram się nie udzielać w temacie.

@Quasch jeszcze raz dzięki za reklamę  :ok:

@konopa Wiedźmina miałem tylko pirata na przetestowanie (mój mocuszny GeForce 9600 GT nie dał sobie rady :lol2:) teraz nie mam także nic nie wyciągnę. Niedźwiadki ze Skyrim'a spróbuję, jak będą kłopoty to z Oblivion'a.

Hmmm tak się zastanawiam nad pewną rzeczą. Skoro można podmienić muzykę w grze, to czy da radę zrobić to samo z okrzykami podczas walki? Często słychać pewien komiczny okrzyk gdy zdzieli się jakiegoś niewolnika albo inną łysą pałę. Szkoda że nie mogę znaleźć nigdzie akurat tego dźwięku, ale pewnie wiecie dobrze o który okrzyk mi chodzi. Może warto by pogrzebać przy tym i podmienić kilka takich jęków na coś bardziej...hmmm, realistycznego? Zawsze ma się większą radochę, gdy bohater wyżyna wrogów, a ci nie piszczą jak jakieś postacie z bajek tylko krzyczą w bólu jak ludzie którym przed sekundą wypruto bebechy na wierzch :D

Zmieniłem już wcześniej stęki/jęki/kwęki bezia i odgłosy trafień, zamachów i bloków, jakoś nie przeszkadzały mi inne odgłosy poza tymi.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Weź kurwa ogarnij, facet się tydzień nie odezwał i spina, ale jak kurwa w modyfikacjach do gothic 2 jest cisza 10 lat to kurwa projekt jak najbardziej rozwijany ... :|

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
@xardas33 Masz "updejt'a", zacząłem robić Gobliny

Spoiler

Jak widać, dopiero zaczęte   :)

Czarny Goblin normalnie będzie z mieczykiem, Szaman z jakąś małą laseczką, Berzerker z dwoma toporkami na raz, Starszy Szaman laska a Niszczyciel dwuręczny topór (oczywiście unikalne animacje).

Slejduxx

Slejduxx

Użytkownicy
posty76
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Niezły jest Niszczyciel

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
@Squerol oo widzę, że zajmujesz się modelowaniem. Dobra robota :)

Weź kurwa ogarnij, facet się tydzień nie odezwał i spina, ale jak kurwa w modyfikacjach do gothic 2 jest cisza 10 lat to kurwa projekt jak najbardziej rozwijany ... :|
Ty się ogarnij typie. Nawet zapytać nie można bo jak zwykle znajdzie się jeden, który się spina o pytania. Mnie nie obchodzą twoje 10 letnie modyfikacje :)

Tendo

Tendo

Użytkownicy
posty3
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cisza troche tu zapanowała. Jak tam prace idą tak sie spytam ?

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Cisza troche tu zapanowała. Jak tam prace idą tak sie spytam ?

Na razie nie idą, przykro mi. Po nowym roku (albo nawet przed) postaram się aby zaczęły iść pełną parą (min. dlatego że zmieniam pracę, będę mógł zagospodarować o wiele więcej czasu na Gothiczka  :)).

W sprawie modowania/cheatowania to od dłuższego czasu tylko zrobiłem super-mini ADRENALINE MODE do Dragon's Dogmy (postać 20% szybsza, przeciwnicy 100% szybsi, ogólnie się przy tym nie napracowałem hehe)

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Jak ktoś zainteresowany, Baltram właśnie udostępnił swoje narzędzie "Rimy3D" (wcześniej tylko prywatnie udostępniał, ja już od dłuższego czasu narzędziem się bawię).

http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1483554-Tool-Rimy3D

Możecie sobie nim robić wiele ciekawych rzeczy, najciekawsze to import/export statycznych i animowanych modeli (min. modele Gothiczka do formatów możliwych do zedytowania gmaxem i vice versa). Wymagany plugin do gmaxa również programikiem Rimy3D możemy sobie doinstalować  :)

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Sam z tego narzędzie będę korzystał, bo już je wcześniej zauważyłem, jednak Baltram nie jest autorem. No i ja będę z niego korzystał do trzeciego Risena.
Nie tylko Rimy3D jest przydatnym programem udostępnionym przez ludzi z WoR. Ogólnie modding idzie na przód. Z resztą ja robię moda do Risena 3, żeby nabrać trochę doświadczenia.

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Wygląda na to, że nie doczekamy się nowości w tym roku. :lol:

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
No raczej nie  :lol:

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Po miesiącu przerwy wróciłem do moda, zrobiłem sobie mały pancerzyk na rozgrzewkę (użyłem elementów pancerzy : farmera i startowego ubranka Beziego z podstawki oraz elementy żelaznej zbroi z The Elder Scrolls IV : Oblivion)

Spoiler

Jeszcze na szybkiego (+/- 2 minuty roboty) bardziej opancerzona zbroja Ork-Boss'a (dodałem tylko karwasze kopiuj-wklej z butków i dodatkowe naramienniki  :lol2:)
Spoiler

Pozdrawiam

potezny2

potezny2

Użytkownicy
posty145
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ku*wa gościu jesteś zajebisty. Każdy może ci pozazdrościć tego moda  :lol2:

Post połączony: 2017-01-08, 11:02
Ej pomocy przy każdym uruchomieniu gothica wyskakuje mi "Filename dialog" i pisze "Found non unique filenames.Please remove redundant Resources" i mam kliknąć ok. Po kliknięciu gra działa i teraz pytanie czy tak ma być?

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Ten mod ma tylko jedną wadę - zabawa w robienie obozów i miast na kodach lekko się ogranicza. :D

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Ten mod ma tylko jedną wadę - zabawa w robienie obozów i miast na kodach lekko się ogranicza. :D

Dzięki, hehe jak ten mod to niby ogranicza ?

Ku*wa gościu jesteś zajebisty. Każdy może ci pozazdrościć tego moda  :lol2:

Post połączony: 2017-01-08, 11:02
Ej pomocy przy każdym uruchomieniu gothica wyskakuje mi "Filename dialog" i pisze "Found non unique filenames.Please remove redundant Resources" i mam kliknąć ok. Po kliknięciu gra działa i teraz pytanie czy tak ma być?

Dzięki, jakie tam pliki wyskakują na liście?
Ten błąd wyskakuje jeśli w plikach są jakieś pliki, które są przez grę nie używane (czyli np. wrzucimy coś nieobsługiwanego przez Gothiczka albo zapomnimy ustawić jakiejś rzeczy, np. templatsa albo modelu żeby była wczytana przez grę, pomylimy nazwy plików, takie przykłady). Nie wiem co tam się stało, ale teoretycznie powinno działać gud.

------------------------------

Takie tam na filmiczku, Gnoma se zmajstrowałem i do giery wjebałem :P Jakoś dało rady.

https://www.youtube.com/watch?v=49WWnB037N8

0 użytkowników
Do góry