Właśnie, że moim zdaniem animacja walki jest zajebiste ;)
Mi to się zaczęły podobać dopiero na speedhack'u - dwuręczniaki moja ulubiona klasa broni. Dwa ostrza, mimo że podobne do jednoręcznych, też niezła rzeźnia.
@Squerol Czy dałoby radę dodania opcji prędkości gry w ustawieniach? Chodzi mi o taki suwak jak np. muzyka
Dzięki takiej możliwości każdy mógłby sobie ustawić prędkość gry pod siebie. Ogólnie potworki, zbroje jak i większość rzeczy które dodałeś to sztos. Martwi mnie natomiast wygląd niektórych naprawdę Wielkich broni. Powodzenia w dalszych pracach i nie wiedziałem że z G3 jeszcze da się tyle wycisnąć 
Dzięki.
Co do twego pytanka, to ja ci na pewno nie dam rady czegoś takiego zrobić - zawsze jest notatnik/notepad++, prawy klik na plik .ct i "edytuj", zjeżdżamy prawie na sam dół i szukamy w moim skrypcie lua linijeczki:
speedhack_setSpeed(1.5)
1.5 to wartość speedhacka. Zmieniamy na co chcemy, na przykład 1.25 (125%), zapisujemy i teraz automatycznie po włączeniu pliku .ct będzie nam się załączał speedhack 125%. Proste.
Co do rozmiarów broni - jeżeli powiększymy postać dzierżącą dany oręż, oręż ten automatycznie też się powiększa, także bez nerwów. Dajmy na to Black Knight Ultra Greatsword (miecz Czarnego Rycerza z mojego filmiczku) - normalnie, jeśli używany przez nas ma zasięg 140 (w skali Update Pack'a) czyli tyle co najdłuższe dwuręczne miecze (tylko Murakumo ma więcej jak na razie, 145), nie więcej. Nawet taki Demon Great Hammer (młotek Taurusa, używam nazw z Dark Souls'ów narazie) ma chyba w miare normalny zasięg - topory to wogóle inaczej zasięg naliczają.
Oczywiście niektóre bronie będą zarezerwowane tylko dla przeciwników, nie ma to tamto. Mam bazę broni tak wyjebaną w że nie mam sobie czego żałować

Nawet nie będę używał moich wcześniejszych retexturów i rescale'ów broni z podstawki (ctr+shift+delete je w piździet

)
nieklimatyczny. Odrazu odczułem, że jest coś nie tak.

Ej a tylko ja tak mam, że jak wpisze idkfa to kurde w ekwipunku pojawia się broń, która jest grzybem? xD
Takie tam testowe "dildo-ostrze", miało iść na "ester-egg'a" ale nie poszło i nie pójdzie. Najwyraźniej zapomniałem usunąć

Czekam na niedźwiedzie i kretoszczury w G3
Prawdopodobnie będą, chyba coś wykombinuję. Ale nie z Gothic'a (kanciastoportym modelom mówię stanowcze nie). Niedźwiadki z Obka/Skyrima, kretoszczury z Fallout'a - najwyżej Bethesda mnie zajebie albo się nie wypłacę do końca życia

Dziękuję za miłe słowa.
Rozpisał się Pan nieźle.
Grobowce to priorytet w nowym "placemen'cie", co do reszty okaże się w praniu.
Rozmiar tych przeciwników jest OK, kompletnie mi się nie widzą w normalnych rozmiarach... Muszą być więksi i nakurzać jak wściekli, nie ma to tamto. Oczywiście nie ma mowy żeby Upadli Paladyni byli wyrośnięci, są i normalne i większe jednostki, spokojnie.
Większość twoich "widzi-misi" co do sprzętu, hełmów itd. nie podoba mi się niestety, przykro mi.
Samurajska zbroja czarna już zaklepana jest przez nieumarłą jednostkę

Z tym berłem cienia podsunąłeś niezły pomysł, dziękuję. Niekoniecznie musi być akurat w tej samej miejscówce.
Questy może jakieś zrobię jak nie będę miał już naprawdę co robić i będę miał czas.
-----------------------------------Zrobiłem nową zbrójkę.
Startowe ubranko jako baza, zbroję Orka Wojownika użyłem na elementy pancerza.
Tekstury nie zmienione.
Jakoś zbrojka chyba ujdzie.
Wymyślę i ulepię jeszcze jakieś zbrójki, w szczególności dla buntowników, na razie się bawię - modowanie Gothic'a 3 to mój pierwszy raz co do modowania czegokolwiek, teksturowania i zabawy z programami 3d
Pozdrawiam