Wgl jest możliwość "zrobienia go na szkielecie ogra"? Wydaje mi się że bardziej by pasował.
Jest możliwość, jak najbardziej, ale nie przeze mnie hehe

Na szkielecie człowieka ustawię mu AI że będzie tylko naparzał i nie blokował, sprawię że będzie przełamywał blok beziego i poskracam mu animacje - powinno być dobrze.
Ten gwardzista posługuję się tarczą i włócznią jednocześnie?
Tak, niedługo go może zobaczysz na filmiku.
Ale ten skurwysyn będzie miał zasięg 
Aż takiego strasznego zasięgu nie będzie miał, broń ustawiłem że nie trzyma jej przy początku drzewca.
Moje pierwsze skojarzenie z nimi jakie odczułem to "potężni wojownicy Innosa"
Mi to się bardziej kojarzy z krwiożerczą bestią chcącą utłuc wszystko co się rusza swoim młotem bojowym - tak poza tym bezi będzie miał teraz przejebane życie

A te zbrojki, które te przeciwniki mają, będą też do zdobycia w grze? 
Niektóre tak, niektóre nie (np. nie zdobędziemy pancerzy niektórych nieumarłych czy humanoidów)
@Squerol Czy na łatwiejszym poziomie można grać w twojego moda bardziej na luzie? 
Czy ja wiem - niby grać możesz, ale będzie to gra chujowa - poziom trudności ma wpływ min. na ilość przeciwników walczących z bohaterem na raz czy na ich AI. Chyba jeszcze na coś wpływa poza statystykami. Także rób jak chcesz, sam nie próbowałem - dla mnie granie na czymś poza maksymalnym poziomem trudności nie ma żadnego sensu.
------------------------
Jeszcze pare skrinów - jest możliwość wyciągania i dostosowywania mesh'ów ze Skyrim'a do Gothiczka 3-iego. Jako że nie miałem zainstalowanego TES'a V, ale miałem pliki z modów, daję pare skrinów:

Niefortunnie dorwałem moda dodającego
wszystkie bronie żywcem (albo w niemal 100% odwzorowane) z Dark Souls 1 i jednego moda z hełmem i tarczą

Na razie jako test, jeszcze nie pytałem autora modzika o zgodę, ale będę musiał zapytać.
Także jak bethesda mnie nie dorwie (hehe), będę mógł wyeksportować w chuj i jeszcze więcej broni (poza broniami dystansowymi), tarcz i hełmów.
A jeśli autor moda się zgodzi, to na dodatek w chuj i jeszcze więcej broni z Dark Souls 1 hehe
Jescze Skorpion, działa na animacjach wiadomo jakiej kreatury z G3 (nawet się tak złożyło że leży sobie obok)