[G2NK] Dirty Swamp PL 172492 309

O temacie

Autor Quasch

Zaczęty 27.05.2016 roku

Wyświetleń 172492

Odpowiedzi 309

Quasch

Quasch

Bractwo Spolszczenia
posty264
Propsy840
ProfesjaTłumacz
  • Bractwo Spolszczenia
Zapewne wszystko masz napisane w dzienniku.

Deathrou

Deathrou

Użytkownicy
posty114
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, dwa pytanka :)
1. Zadanie z system teleportacji (czy jakoś tak) od Jirana na początku 2 rozdziału po oddaniu mu kamienia ogniskującego. Powiedział, że mam się do niego zgłosić za parę dni. Tylko jak to bywa w gothicu co to dokładnie znaczy? Mam się po prostu przespać x dni, czy zrobić jakieś zadanie co to popchnie etc. i jeśli tak to jakie?
2. Gdzie znajdę kogoś kto nauczy mnie więcej siły niż Johny, bo ten limit coś koło 55 nie jest zbyt satysfakcjonujący. Tak samo mistrz 1H, Ivan tylko do wojownika uczy. Z tego co wiem to ten ziomek z wioski tubylców, ale wykonałem dla nich wszystkie zadanie z pierwszego rozdzialu i pyk i nic dalej uznaje mnie za kogoś z zewnątrz i nie zasługuje. Natomiast koleś co pilnuje tego budynku z posągiem beliara od drugiego rozdziału już uczy mnie 2H na mistrza, więc jak to jest?

bestia

bestia

Użytkownicy
posty27
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak wyjść z miejsca do którego steleportował mnie jiran bo runa nie działa

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

G2NK Dirty Swamp PL
#103 2016-05-30, 09:20(Ostatnia zmiana: 2016-05-30, 09:26)
Mam zainstalowanego Returninga 2.0. Jak wiadomo, instaluje sobie on te swoje składniki wymagane do poprawnego działania (te system packi i reszta tałatajstwa). Czy muszę instalować pod tę modyfikację jeszcze coś dodatkowego, czy może nawet (o zgrozo) zrobić czystą instalkę G2NK?

Tak przy okazji, bo już wczoraj mnie to zaskoczyło: 37.7 MB, tak ma być?

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Cała akcja tak naprawdę zaczyna się od 2 rozdziału :) A finałowa walka jest zwieńczeniem tego kunsztu skryptowego. Niemcy wypowiadali się, że jest to najlepsza walka, jaką kiedykolwiek uświadczyli w Gothicu i w modach. I my to możemy potwierdzić.
Fajno. To teraz czekam aż ktoś dotrze i udostępni zapisy z początku 2 rozdziału.

Daemon

Daemon

Użytkownicy
posty81
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Daemon

G2NK Dirty Swamp PL
#105 2016-05-30, 12:59(Ostatnia zmiana: 2016-05-30, 13:14)
Gdzie są wszystkie kamienie potrzebne do "Magicznego Błogosławieństwa"? Dodam tylko, że demona zabić nie mogę, podejrzewam, że on może mieć jeden.
Dobra, demon nie żyje, kamień z grobowca mam. Gdzie jest 3? Wcześniej widziałem, że "pod wodą". Ale gdzie dokładnie?

bestia

bestia

Użytkownicy
posty27
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Quasch

Quasch

Bractwo Spolszczenia
posty264
Propsy840
ProfesjaTłumacz
  • Bractwo Spolszczenia
Witam, dwa pytanka :)
1. Zadanie z system teleportacji (czy jakoś tak) od Jirana na początku 2 rozdziału po oddaniu mu kamienia ogniskującego. Powiedział, że mam się do niego zgłosić za parę dni. Tylko jak to bywa w gothicu co to dokładnie znaczy? Mam się po prostu przespać x dni, czy zrobić jakieś zadanie co to popchnie etc. i jeśli tak to jakie?
2. Gdzie znajdę kogoś kto nauczy mnie więcej siły niż Johny, bo ten limit coś koło 55 nie jest zbyt satysfakcjonujący. Tak samo mistrz 1H, Ivan tylko do wojownika uczy. Z tego co wiem to ten ziomek z wioski tubylców, ale wykonałem dla nich wszystkie zadanie z pierwszego rozdzialu i pyk i nic dalej uznaje mnie za kogoś z zewnątrz i nie zasługuje. Natomiast koleś co pilnuje tego budynku z posągiem beliara od drugiego rozdziału już uczy mnie 2H na mistrza, więc jak to jest?

1. Z tego co pamiętam, to wystarczy się przespać te parę dni (dla pewności prześpij się tydzień :P). Później Jiran udaje się do tej świątyni niedaleko Wioski Tubylców.

2. Jedynym nauczycielem siły później jest jeszcze Cambacha. U niego bym próbował. Trzeba tylko ruszyć z fabułą, nie wszystkiego idzie się wyuczyć naraz w 1 rozdziale.

Jak nie runa, to spróbuj jeszcze pod klawiszem 'M'.

Mam zainstalowanego Returninga 2.0. Jak wiadomo, instaluje sobie on te swoje składniki wymagane do poprawnego działania (te system packi i reszta tałatajstwa). Czy muszę instalować pod tę modyfikację jeszcze coś dodatkowego, czy może nawet (o zgrozo) zrobić czystą instalkę G2NK?

Tak przy okazji, bo już wczoraj mnie to zaskoczyło: 37.7 MB, tak ma być?

Tutaj akurat pewności nie dam, czy nic się nie stanie. Żaden z testerów nie miał zainstalowanego Returninga. Ja bym dla pewności zainstalował czystego Gothica + wszystkie potrzebne komponenty.
I tak, tyle waży instalka.

Gdzie są wszystkie kamienie potrzebne do "Magicznego Błogosławieństwa"? Dodam tylko, że demona zabić nie mogę, podejrzewam, że on może mieć jeden.
Dobra, demon nie żyje, kamień z grobowca mam. Gdzie jest 3? Wcześniej widziałem, że "pod wodą". Ale gdzie dokładnie?

Na dnie, jeziorko nie jest duże, więc szukanie nie powinno ci zająć zbyt wiele czasu.

MaGoghi

MaGoghi

Użytkownicy
posty71
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co mam zrobić po powrocie i otrzymaniu błogosławieństwa, bo jiran teleportuje mnie do wioski i mówi, że będzie wychodził przed obóz wieczorem, ale jest ciągle w wiosce. W dzienniku: to chyba to błogosławieństwo może jiran już wrócił.
Proszę o pomoc.
Ps. zadanie z błg. pozostaje w dzienniku jako aktywne.

Quasch

Quasch

Bractwo Spolszczenia
posty264
Propsy840
ProfesjaTłumacz
  • Bractwo Spolszczenia
Na pewno masz jakieś inne zadanie. Może trzeba porozmawiać z Varragiem?

MaGoghi

MaGoghi

Użytkownicy
posty71
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
U Varraga tylko nauka i handel :/

Quasch

Quasch

Bractwo Spolszczenia
posty264
Propsy840
ProfesjaTłumacz
  • Bractwo Spolszczenia
Hmmm... może się prześpij parę razy?

MaGoghi

MaGoghi

Użytkownicy
posty71
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

MaGoghi

G2NK Dirty Swamp PL
#112 2016-05-30, 16:00(Ostatnia zmiana: 2016-05-30, 16:07)
Ok spróbuje

Post połączony: 2016-05-30, 16:07
Przespałem tydzień i nic Jiran dalej stoi obok Varraga.

Quasch

Quasch

Bractwo Spolszczenia
posty264
Propsy840
ProfesjaTłumacz
  • Bractwo Spolszczenia
Podeślij save'a na pw jak możesz.

bestia

bestia

Użytkownicy
posty27
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Jak nie runa, to spróbuj jeszcze pod klawiszem 'M'.
Runa daje efekt do zwoju przywołania szkieletu. Kto uczy 2 poziomu walki 1h.

Quasch

Quasch

Bractwo Spolszczenia
posty264
Propsy840
ProfesjaTłumacz
  • Bractwo Spolszczenia
Cambacha.

gaz2210

gaz2210

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
wszystkie części mapyzdobyłem 2częścu tej mapy z questa o skarb, 1 był tam gdzie robiło sie tą misje z pierśćieniem, drugi chroniły 2 przejebane szkielety, a reszte przeszedłem całą mape jak było można, oprucz kilka żeczy bo level 7, słaby pancerz, mało HP, kryt prawie co 3-5 strzałow, nie chce ryzykować, powie mi ktoś gdzie moge znaleźć reszte?

Quasch

Quasch

Bractwo Spolszczenia
posty264
Propsy840
ProfesjaTłumacz
  • Bractwo Spolszczenia

Spoiler
1. Jeden ma Norrik.
2. Drugi fragment jest w skrzyni obok świątyni niedaleko Wioski Tubylców.
3. Trzeci leży tam, gdzie były szkielety Kayora.
4. Czwarty jest w jaskini na bagnach, gdzie jest cieniostwór i pełno chrząszczy.

gaz2210

gaz2210

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy

gaz2210

G2NK Dirty Swamp PL
#118 2016-05-30, 17:47(Ostatnia zmiana: 2016-05-30, 17:56)
dzieki,ide zobaczyć, tylko gdzie jest ten Norris?

Quasch

Quasch

Bractwo Spolszczenia
posty264
Propsy840
ProfesjaTłumacz
  • Bractwo Spolszczenia
Norrik. W Wiosce Tubylców znajdziesz drabinę na górę, tam siedzi.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry