Błędy i bugi w grze 108194 271

O temacie

Autor Araxus1995

Zaczęty 14.04.2016 roku

Wyświetleń 108194

Odpowiedzi 271

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Dokładnie tak, nie dostałem zadania i Ur-Thrall ma mnie w tyłku kiedy chcę wejść do Kopalni, a w efekcie ŚŚ i Dolina Cienia też odpadają.
@Loop
Dziwna sprawa, nic nie dostałem.

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Cive

Cive

Użytkownicy
posty150
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam mały problem a mianowicie nie zrespil mi sie krwawy puchar w ratuszu w gornym miescie. Zebrałem wszystkie 5 i nie było z tym żadnych problemów teraz uzyskałem dostęp do ratusza ale puchar nie stoi tam gdzie powinien obszukałem każdy pokój 20 razy i jestem w 100% pewny, że po prostu go tam nie ma jestem w 1 rozdziale próbowałem zmieniać na 2 rozdział oraz wczytać save sprzed kilku godzin ale pucharu dalej tam nie ma. Sprawdziłem kod na puchar lecz najzwyczajniej w świecie kod nie chce mi działać. Te zadanie blokuje mi cały wątek gildii złodziei ;/

bcklvr

bcklvr

Użytkownicy
posty109
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jak może kod nie działać? jaki kod wpisujesz oraz które puchary zebrałeś(z jakich domów)?
są 2 domy gdzie jest tajemna skrytka i w nich jest krwawe puchary.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
W Returningu zostało zmienione położenie kielichów. Skrzynia w ratuszu jest do innego zadania, ale mniejsza.
1. Lehmar
2. Gerbrandt
3. Valentino
4. Sędzia
5. Salandril
6. Dom obok Salandrila.

Cive

Cive

Użytkownicy
posty150
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
problem rozwiazany nie wiedzialem, ze w returningu puchar z ratusza jest przeniesiony do salandrila a co do kodu to probowalem Insert itmi_bloodcup_mis
probowalem tez zmieniac wielkie i male litery ale nie pomagalo

bcklvr

bcklvr

Użytkownicy
posty109
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
no i gicior :p w razie czego patrz solucje, bo bys szybciejproblem rozwiazal ;) a co do kodu to itmi_bloodbowl.
jak chcesz znac kod na cos to najezdzasz na to i w konsole wpisujesz "edit focus" w razie czego :D (no ale nie polecam grać na kodach ofc, to tak dla sprawdzenia czegos//dla zabawy :D)

Cive

Cive

Użytkownicy
posty150
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam jeszcze 1 problem z 3 rzeczami

1 to tworzenie scroli zrobilem questa u galhada nauczylem sie wytwarzania deszczu ognia aczkolwiek nie powiedzial mi jak to zrobic w dzienniku tez sie nic nie pojawilo jak podchodze do tego stolu do tworzenia w domu galahada to nie moge go uzyc, cos sie zbugowalo czy musze miec skladniki w eq? Jak tak to co potrzeba bo tak jak z tworzeniem lukow wszystko fajnie w dzienniku sie opisuje tak tutaj jest lipa.

2 jak ostrzyc bronie? Nauczylem sie tego gdzies na samym poczatku gry i w sumie nie bardzo sie tym interesowalem ostatnio patrze w plecaku 200 zlota ale zardzewialych mieczy konkretna ilosc niestety jak podchodze do oselki to postac nie chce jej uzyc chcialem sprawdzic czy moze musze miec miecz w reku ale niestety nie mam tyle sily aby go zalozyc ; /.

3 czytalem gdzies, ze cassia uczy akrobatyki od 60 zrecznosci coz mam ponad 120 zreki a ona dalej mi mowi, ze brak mi umiejetnosci jak chce sie tego nauczyc jako, ze planuje grac magiem i nie na reke ladowac mi wiecej w zrecznosc (i tak chyba juz za duzo dalem) to czy sa jakies inne kryteria ktore musze spelnic aby mnie uczyla?

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
1. Jak nie możesz użyć to zapewne nie masz papieru do zwojów albo jakiegoś itemu typu młot do kowadła, żuwaczka do stołu runicznego itp.
2. Musisz mieć osełkę Briana, odkupuje się ją od Ramireza. Zardzewiałych mieczy się nie ostrzy, można je przetapiać na stalowe pręty.
3. Uczy jeszcze Hart w mieście orków po pokonaniu go na arenie, nie ma żadnych dodatkowych wymagań.

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zauwazylem błąd, jest on tez w H'liverze, gdy wróg podejdzie juz na odleglosc do walki w zwarciu czary typu kula ognia nie tafiają w ogole

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zauwazylem błąd, jest on tez w H'liverze, gdy wróg podejdzie juz na odleglosc do walki w zwarciu czary typu kula ognia nie tafiają w ogole

o ile dobrze pamiętam, to nawet w oryginale tak było.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Odwieczny problem maga w Gothicu 1 i 2, nie wiem, czy ktokolwiek kiedykolwiek wynajdzie na to sposób.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Już to pisałem ale w sumie w złych działach.

Jeśli mamy Mistrza w kradzieży kieszonkowej czyli: ( 100 ) i zmienimy się np: w chrząszcza albo w cokolwiek innego, wtedy ta statystyka się buguje i mamy ZERO, i oczywiście spada % szans na okradanie ludzi...

HaDeSeK

HaDeSeK

Użytkownicy
posty12
Propsy2
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

HaDeSeK

Błędy i bugi w grze
#173 2018-05-12, 23:49(Ostatnia zmiana: 2018-05-12, 23:55)
Hejka, grając w Returninga, natkałem się na... nieskończoną rudę :O

Wszystko nagrałem w tym filmiku -
https://www.youtube.com/watch?v=1b6wmnvMjKU

Jest to solidne wykorzystywanie bugu gry, wierzę że zrobicie z tego dobry użytek, a może nawet w wydaniu nowej wersji to naprawicie.
Nie korzystajcie z tego zbytnio, może Wam to zabawę zepsuć. Nie wiem, ile można tam kopać, ja zrobiłem 3 tury.
To raczej bardziej dla osób, które grają dla fabuły. :D

U mnie działa jak talala na wersji 66.2.

PS: Po nagraniu zauważyłem, że wpierw raz jak używacie, to nie ma co plądrować, dopiero za 2 razem działa.I tak chyba każda ruda w starej kopalni.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Nie odkryłeś nic nowego, z każdej żyły można wydobywać w nieskończoność zarówno magiczną rudę, jak i żelazo. To chyba nawet nie bug, za dużo ludzi z tego korzysta i jakoś nikomu nie śpieszy się nic z tym robić :D (w zasadzie potrzeba multum cierpliwości, żeby zrobić z tego faktyczny gamebreaker, bo jednak tej rudy trochę się zużywa)

You didn't grow.
You didn't improve.

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer

Hudof

Błędy i bugi w grze
#175 2018-05-13, 14:26(Ostatnia zmiana: 2018-05-13, 14:42)
@Ventrue

Wytrzymałość nie wyświetla się prawidłowo przy podnoszeniu jej wartości u NPC, mamy dodaj +5 do wytrzymałości a otrzymujemy 50, i tak powinno być napisane, dodaj +10, zamiast +1 i dodaj +50, zamiast 5, dalej wyświetla dodano +5 (razem 16) gdy mamy w rzeczywistości 160 punktów wytrzymałości po zwiększeniu o te 50pkt, czyli 11pkt wytrz jest interpretowane za 110, i w drugą stronę to samy gdy zwiększamy +10, a jest napisane +1. Mam nadzieję że jakość poprawnie to wytłumaczyłem, warto to załatać przy aktualizacji spolszczenia.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
To w zasadzie tak ma być, że 1 punkt do nauczenia/zdobycia miksturami odpowiada 10 punktom "w akcji" i maksimum wynosi 100. No, ale teoretycznie można to zapisać w ten sposób, żeby nie pozostawiać wątpliwości niezorientowanym.

You didn't grow.
You didn't improve.

fawior

fawior

Użytkownicy
posty4
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, czy ktoś z was miał może taki problem, że znikają niektórzy NPCe? Jestem sobie w pierwszym rozdziale jeszcze w Khorinis, a tu po jakimś czasie zniknęło kilka postaci, strażnicy przy bramach, nawet ork pod miastem! Czy jest jakiś sposób, aby ich przywrócić?

Maniak50

Maniak50

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, czy ktoś z was miał może taki problem, że znikają niektórzy NPCe? Jestem sobie w pierwszym rozdziale jeszcze w Khorinis, a tu po jakimś czasie zniknęło kilka postaci, strażnicy przy bramach, nawet ork pod miastem! Czy jest jakiś sposób, aby ich przywrócić?

Musisz zmienić ustawienia w Gothic.ini. Na forum Drużyny Spolszczenia było to tłumaczone, bo nie pamiętam o co chodziło.

Post połączony: 2018-05-19, 21:32
Dotychczas u siebie zauważyłam dwa bugi- nie mogłam oddać składników do eliksiru mających uleczyć wilka, dopóki ten nie zdechł (misja u myśliwych) i to, co gorzej zniosłam- Asmal nie atakował strażnika, przy próbie rozpoczęcia wątku zabójców. Celowo sobie Gothica II Noc Kruka przeinstalowywałam, by w to cudo zagrać.

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Maniak50 "Cudo" to za mocne słowo wersja 066.2 ma około 194 znalezionych błędów, niektóre większe niektóre mniejsze, dodaj do tego słabą optymalizację.

Od siebie dodam że na 90% zjebałeś te dwa zadania i nie był to wynik błędu.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry