Błędy i bugi w grze 108318 271

O temacie

Autor Araxus1995

Zaczęty 14.04.2016 roku

Wyświetleń 108318

Odpowiedzi 271

Velmrok

Velmrok

Użytkownicy
posty58
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Velmrok

Błędy i bugi w grze
#140 2017-08-14, 09:37(Ostatnia zmiana: 2017-08-14, 10:12)
no wlasnie nwm, pobralem z neta 0.0061 a menu pisze ze jest 0.0065

moze wzialem zle tlumaczenie, moze mam skrypty z 0.0065 angielskie na 0.0061

Post połączony: 2017-08-14, 10:12
dobra tamten problem mam z glowy, teraz mam 2 inne bugi, 1 bug naprawiony naprawia drugi czyli mam pytanie gdzie jest kwatermistrz MARTIN bo nigdzie go nie ma a bez niego raczej nie dolacze do strazy bo drugi bug polega an tym ze mistrzowie rzemiosla krzycza ,,get out,, wiec jest problem

Nubuku

Nubuku

Użytkownicy
posty99
Propsy4
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
no wlasnie nwm, pobralem z neta 0.0061 a menu pisze ze jest 0.0065

moze wzialem zle tlumaczenie, moze mam skrypty z 0.0065 angielskie na 0.0061

Post połączony: 2017-08-14, 10:12
dobra tamten problem mam z glowy, teraz mam 2 inne bugi, 1 bug naprawiony naprawia drugi czyli mam pytanie gdzie jest kwatermistrz MARTIN bo nigdzie go nie ma a bez niego raczej nie dolacze do strazy bo drugi bug polega an tym ze mistrzowie rzemiosla krzycza ,,get out,, wiec jest problem

2 to nie bug, tak ma być, masz tym zadania, a co do 1, patrzyłeś w porcie, ale nie tam gdzie stał w podstawce, tylko na tym... cholera, powiedzmy.. molo?

Boonqu

Boonqu

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ktoś miał buga, że Gonzales, nie pojawił się w lesie assasynów? Jakiś pomysł jak to naprawić?

evercleaver

evercleaver

Użytkownicy
posty6
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć! Ma ktoś sposób na naprawienie zresetowanej już umiejętności kradzieży kieszonkowej? Problem pojawia się zaraz po przemianie w jakąś kreaturę przy pomocy czaru.Podobnie jest z umiejętnością walki bronią, tyle ,że pomaga restart gry. Nie, nie mogę wczytać poprzedniego zapisu. Już drugi raz mi się tak zrobiło i gdyby nie to, to miałbym już dawno 100 % kradzieży kieszonkowej. Szukałem na google, yt wszędzie, nikt i nic nie pomaga. Mam wersję gothic2nk ze steama. Bardzo proszę o pomoc.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Mam problem Luthero nie dał mi zadania z Sarą, ta dalej w więzieniu siedzi ? Ostatnie zadanie dla Luthero było z asystentem i po wykonaniu go zaliczyło mi od razu główne zadanie z Gildią kupców ?

:D

wojtek988

wojtek988

Użytkownicy
posty172
Propsy21
Profesjabrak
  • Użytkownicy

wojtek988

Błędy i bugi w grze
#145 2017-11-29, 18:46(Ostatnia zmiana: 2017-11-29, 20:20)
Dobra mam rozwiązanie (a raczej szczepionke bo rozwiazania jak juz sie stanie to nie ma) na zCPar_DataStack :: Push() : stack overflow (m. in. w swiatyni sniacego, czy pustyni adanosa czy gdziekolwiek indziej)

Z tego co udalo sie ustalic, jest mozliwosc usuniecia jakiegos tam pliku, ale dalsze losy gry po takim zabiegu nie sa mozliwe do przewidzenia.

Przyczyna tego bledu sa przedmioty pozostawione w truchlach przeciwnikow ktore za bardzo obciazaja silnik gry, przez co ten nie wyrabia. Zdarzylo mi sie to juz 2 razy ostatnio pod rzad w roznych rozgrywkach w swiatyni sniacego.

Niedawno- bogatszy o ta wiedze- przeszedlem returninga kolejny raz, tym razem zbierajac wszystkie duperele (caly loot)- m. in. jakies tam kosci czy te bezuzyteczne przeklete bronie po szkieletach itp. (ktorych wczesniej nie zbieralem). No i to rzeczywiscie to bylo przyczyna tego bledu, bo teraz wszystko poszlo bez problemu.

Wiec warto uwazac, bo jak juz ten blad zaistnieje to jest on nierozwiazywalny (ukonczenie gry jest niemozliwe)

Edit: Ta informacja jest istotna, Simen moze umiesc gdzies info o tym, ze trzeba zbierac przedmioty z trupow przeciwinikow, bo ten blad moze sie zdarzyc kazdemu

vilkumen

vilkumen

Użytkownicy
posty94
Propsy11
Profesjabrak
  • Zbanowany
Wam też brakuje rosyjskiego dubbingu w niektórych zdaniach ? u mnie np przy zadaniu z ostrzeniem noża, które zleca Hilda, wychwyciłem to samo podczas rozmowy z kimś w Khorinis, ale już nie pamiętam, kolejna sprawa z muszelek nie wypadają ostrygi, trzecia sprawa nie widzę miniaturek obrazków gdy wchodzę do ekwipunku, chodzi o te które powinny być po prawej stronie a po lewej opis i nazwa.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Zadania dodane w wersji 0065 (poza nową lokacją) nie mają dubbingu. Cóż, widać nie udało się tak dobrze zorganizować.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

vilkumen

vilkumen

Użytkownicy
posty94
Propsy11
Profesjabrak
  • Zbanowany
@Jao

Będzie nowa wersja, a z nią wiele nowych rzeczy i poprawek https://rpgrussia.com/index.php?topic=13483.0

benekol

benekol

Użytkownicy
posty91
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bug o chwili nieśmiertelności - koło farmy Sekoba jest klocek do rąbania drewna - jeśli go użyjemy, wyskoczy opcja dialogowa "ENDE" klikamy to i znika nam pasek staminy, oraz jesteśmy "niewidoczni" dla większości stworów,nieumarłych itd. Możemy je zabijać, a one nas nie atakują. po walce z mini bossami wyskoczy Onlyloadgamemode, ale gdy przeteleportujemy się gdzieś, lub pogadamy z NPC to wrócimy do normalności. Bga kasuje też mini boss szkielet za cmentarzem obok farmy Onara. Testowałem chwilę, więc nie znam wszystkich możliwości.

Chris Moltisanti

Chris Moltisanti

Użytkownicy
posty88
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Drobiazg ale można zawalić tym cały wątek - jeżeli nie pogadacie z Gonzalesem przed przejściem do asasynów to już się tam nie pojawi choćby szedł z wami do jaskini krok w krok.

Mogliby też poprawić kolizje obiektów w mieście umarłych, w paru miejscach postać co chwilę "spada" co skutkuje chowaniem broni, jak nie gra się na easy to naprawdę utrudnia walkę.

Vechpro

Vechpro

Użytkownicy
posty109
Profesjabrak
  • Użytkownicy
błąd ktory psuje mi zabawe- wlasciwosci zjedzonych przeze mnie serc golemów zostaja mi na stałe, przez co mam teraz 110 obrony bez zadnego pancerza i jestem czołgiem, przez co gra robi sie nudna

DivaynEays

DivaynEays

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam problem. W trakcie rozgrywki zaczely mi znikac NPC i ogolnie potworki w grze, przez 40 godzin rozgrywki bylo okej, az do wejscia do Swiatyni Adanosa w jarkendarze, mianowicie wszedlem juz do pomieszczenia za zagadka z guzikami, zapisalem gre przedemna byl latajacy demon i straznicy - zabil mnie demon, wczytuje gre i juz nie ma npc, idac dalej nie ma ducha, ktory otworzy mi brame (ale udalo mi sie ustac tak, ze kolce mnie nie zabily po wcisnieciu dzwigni) ide dalej, ale nie ma kruka. Wracam do obozu bandytow - nie ma nikogo, z magow zostal tylko saturas. Ide do gorniczej doliny nie ma potworow ani zadnych NPC =/ Jest jakas opcja zeby to naprawic czy tylko rozpoczecie gry na nowo? i jezeli na nowo to czy jest mozliwosc, skopiowania postaci i wykonanych misji do nowo stworzonej gry?

Dzieki i pozdrawiam

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
A nie masz wcześniejszych save'ów?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Jeżeli nie włączymy nowego systemu inteligencji potworów i bossów w opcjach to poszukiwacze (jeżeli walczymy z nimi wręcz) używają zaklęcia które nas odrzuca. Nie dość że wywala nas nawet na połowę mapy to jeszcze buguje HP zabierając je nieodwracalnie w postaci 50% maksymalnej liczby. Czyli po oberwaniu z Blast Wave nasze max HP spada z 2000 do 1000 i jest to nieodwracalny efekt. Radzę zwracać na to uwagę.

Chris Moltisanti

Chris Moltisanti

Użytkownicy
posty88
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na pewno masz najnowszą wersję? Przeszedłem grę parę razy, poszukiwaczy często rozwalałem w walce wręcz i nigdy mi się ten bug nie trafił.

DivaynEays

DivaynEays

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A nie masz wcześniejszych save'ów?

gralem na 2 zapisach biezacych, reszta stara z poczatku rozgrywki takze ciezko. Czyli rozumiem, ze odpoczatku trzeba zaczac? =/

Trumm

Trumm

Użytkownicy
posty204
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam dziwnego buga otóż w GD żaden ork oprócz wojownika nie chce mnie bić, czarne wzwyż stoją i się tylko patrzą na mnie z wyciągniętą bronią
Najnowsza wersja gry z AB z dnia 8.04

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Mam problem z GVE - po edycji takich zmiennych jak np. MUSTGOINIRONMINE, BRUTUSGOPARTY i tego typu to jest ok, normalnie się zmieniają.  Natomiast jakakolwiek zmienna zaczynająca się na DIA np. DIA_ORC_8572_URHOSHNAR_PSICAMPDEMON zawsze po ponownym włączeniu zmienia się na 0. O co tu może chodzić? Blokuje mi to dziadostwo możliwość wejścia do kopalni orków, bo za wcześnie poszedłem do Ur-Thralla.

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
W jakim sensie? Czemu w ogóle chcesz zmieniać zmienną odpowiedzialną za dialog? :F W sensie nie dostałeś zadania Dark Rituals tak? Podeślij save to Ci to zrobie

Albo nie wysyłaj, po prostu napiszę Ci na priv co masz ustawić

@edit

wysłałem

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry