Błędy i bugi w grze 96242 271

O temacie

Autor Araxus1995

Zaczęty 14.04.2016 roku

Wyświetleń 96242

Odpowiedzi 271

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
@Bazzar
Typowy bug. Nie zapisuj gry! gdy ci tak spada. Z tego co pamiętam to musisz się tp cały czas do skutku.

Ukończone modyfikacje:
Gothic 1 Mroczne Tajemnice
Returning 1.2 : Bardzo łatwy
Returning 2.0 + AB : Mieszanka łatwy (staty) + trudny (ogólna rozgrywka)
Returning 2.0 + AB (S&C) : Koszmar (ze wszystkimi utrudnieniami [200% defa hp i ataku])
Mody w trakcie przechodzenia:
Luźne granie w AB (testowanie nowych aktualizacji)
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

MrMatik

MrMatik

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć, mam chyba problem z kamiennymi tabliczkami, mam wyuczony język pradawnych całkowicie, ale nie mogę żadnej z tablic odczytać. Czy to błąd? Czy może świadomy zabieg? w Czystym 2.0 nie miałem tego problemu. Przeszukałem też forum, nie udało mi się nic znaleźć na ten temat.
Dzięki!

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Użyj stołu do tłumaczenia w domu Vatrasa.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Avos

Avos

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Avos

Błędy i bugi w grze
#263 2019-01-07, 17:07(Ostatnia zmiana: 2019-01-07, 23:04)
Witam mam coś takiego, że jestem w drugim rozdziale, a gra traktuje mnie jakbym był w pierwszym (np. mogłem drugi raz zostać czeladnikiem u rzemieślników).
Nie mogę rozmawiać z Garondem o kopaczach, przez co nie mogę przejść do 3 rozdziału. Ktoś wie jak to naprawić? Zmienić rozdział, uruchomić opcję dialogową o dowody dla Hagena lub co mogło spowodować taki BUG krytyczny?
Bo szczerze mówiąc nie chce mi się robić tego wszystkiego od początku: 40lv, na wcześniejszych save'ach też już miałem drugi rozdział i tez pokazuje pierwszy.  :|
LINK SAVE jakby ktoś chciał sprawdzić u siebie: http://chomikuj.pl/reqlika/Gothic+R2.0

Jakka

Jakka

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, ktoś może mi napisać jak mam ogarnąć moje bugi w dolinie cieni?

Jestem w grobowcu paladyna, Lorda jakiegoś tam, z którego z jego ciała mam wziąć klucz do kufra i miecz Klątwę Azgalora. Najśmieszniejsze, że po zebraniu mikstur jakie miał u siebie nie mogę wziąć owego miecza + klucza. Bezi po prostu macha głową przecząco. :pokerface:

To samo jak zabiłem przeklętego kapłana, Thiyal'a. Nie mogę zebrać klucza i pierścienia bo bezi macha przecząco głową (w jaskini pod kamiennym kręgiem, gdzie jest stojak w książką). Przy tym kapłanie jest ukośny stół z menzurką i starożytną tablicą. Nie muszę chyba pisać że tej tabliczki też nie mogę podnieść? :huh:

Zauważyłem że jak opuściłem w tej dolinie, z mojego intentory, nóż myśliwski to również nie mogłem go podnieść (machanie przecząco głową). :huh:

Co to za dziwny glitch? Jak go obejść bez wpisywania kodów na przedmioty.

A teraz wisienka na torcie. Miasto umarłych.

Po zabiciu latającego kościeja z kosą, przejściu kilku pułapek, kamera przełącza mi się na otwieranie kratownicy na dole. Schodzę na dół. Chcę wejść do tego pomieszczenia i... bezi nagle zaczyna PŁYWAĆ w powietrzu! :huh: :huh: (traci kondycję i oddech, standardowo jak pod wodą).

Dlaczego? Też ktoś miał takie problemy? Moja wersja returninga to 2.0 66.2 (bez alternatywnego balansu)

ABEEe

ABEEe

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam pewien problem a mianowicie:
Wykonałem całego questa na dołączenie do gildi zabójców (asmal zabił wamba, zagadałem z nim, dostałem się do gildi), ale nie dostałem od niego questa gaduła.
Mam w zadaniach "Droge zabójcy" i jak rozmawiam z Asmalem to mam tylko kwestie z nauką broni jednoręcznej.
Sprawdzałem Przez GVE i zmienne dostania sie do gildi ma ok
Da ktoś jakąś solucje jakie zmienne muszą być zeby asmal dal mi questa gadula.

W4ldi

W4ldi

Użytkownicy
posty85
Propsy27
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie wiem czy to bug czy co ale zauważyłem że defensywa podczas przechodzenia Lasu Assasynów znacznie mi wzrosła bez zmian w eq. Chyba że coś się pochrzaniło wtedy jak zabiłem pierwszego Masjafu żeby zdobyć zbrojke od nich
Staty postaci całkowicie rozebranej:
Spoiler

No i staty w pełnym eq pod def:
Spoiler

Gdzie wcześniej miałem 400+ defa tylko

BUMCYKAFYSZ

BUMCYKAFYSZ

Użytkownicy
posty235
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
co zrobić jeżeli moja postać nie chce walczyć tarczą ? wszystko było dobrze mam 50% a gdy sie przeteleportowałem z GD do Khorinis to walcze samą bronią a tarzce trzymam na ręce

Post połączony: 2019-07-17, 19:25
o i jeszcze gdy włączam bieganie to mi po prostu zżera więcej wytzymałości ale chodze normalnie (a ikonka biegu nad zdrowiem jest pokazana)

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death

kowal1528

Błędy i bugi w grze
#268 2019-10-02, 14:03(Ostatnia zmiana: 2019-10-02, 14:13)
Zastanawia mnie o co chodzi, robię misję od jednego z orków, gdzie mam udać się na bagna sprawdzić co z grupą orków które tam wysłał.

Po wejściu do lokacji drastycznie spadają mi fps do 10 max 15fps... I to w tnie w trybie walki, gdyby tam były ścierwojady to miałbym problem by je zabijać a co dopiero kiedy mówimy o demonicznych szkieletach... Normalnie fps mam koło 50-70, ciągle z maxymalnymi spadkami do 30 ale przy 30 jeszcze da się normalnie walczyć tylko kiedy mówimy o 10 fps podczas walki, nie mam szans, musze płynnie blokować tarczą i odpowiednio atakować, nie mogę na oślep :/
Dodam że nawet zredukowałem wszystkie ustawienia do minimum, zyskując te 3-4 fps ale w dalszym ciągu nie da się grać...

Może mój komp nie jest demonem szybkości ale bez przesady, jakieś pomysły? Oczywiście chciałbym ominąć szerokim łukiem możliwość Marvina.
Póki co wycwaniłem się z zabijaniem szkieletów z dachów budynków kuszą, ale ta impreza się kończy, 200 bełtów zostało...

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Chyba będę musiał jednak uruchomić marvina, zrobić kilka stalowych prętów i ze 3000 bełtów, no trudno... a tak chciałem w ogóle nie odpalać konsoli

m4ant

m4ant

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, chyba znalazłem kolejny bug - alchemia mi nie działa pomimo tego że mam wyuczone odpowiednie umiejętności. Sytuacja wygląda tak że gram Nekromantą wyuczyłem się całej albo prakatycznie całej(nie pamiętam teraz dokładnie) alchemii żeby sobie inteligencje podbić oraz żeby sobie po prostu miksturki robić. Podszedłem zrobiłem sobie miksturę na manę normalnie bez żadnych problemów wróciłem za jakiś czas żeby uzupełnić zapas. Gdy podchodzę do stołu alchemicznego wybieram np miksturę many(dotyczy to wszystkich mikstur np. leczniczych też robić nie mogę) i tam mam tylko opcje "wróć" i "koniec" gdy wcześniej były tam opcje uważenia kolejnych mikstur. Wie ktoś jak to naprawić? Może to nie bug a moja nie wiedza albo coś. Na koniec dodam że jest to mój pierwszy wpis tutaj i nie wiem czy dobry dział, z góry dziękuje za pomoc.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Masz wszystkie składniki? Pamiętaj, że do każdej mikstury potrzebujesz czystego alkoholu.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry