Błędy i bugi w grze 101461 271

O temacie

Autor Araxus1995

Zaczęty 14.04.2016 roku

Wyświetleń 101461

Odpowiedzi 271

Maniak50

Maniak50

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Maniak50

Błędy i bugi w grze
#180 2018-05-20, 10:23(Ostatnia zmiana: 2018-05-21, 20:37)
Wszystkie składniki miałam zanim otrzymałam to zadanie (kilka razy patrzyłam czy wszystkie mam już po jego otrzymaniu). Dołączyłam do gildii zabójców. Po prostu trzeba było zakradać się od drzewa.

Wojtasegg

Wojtasegg

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja mam dziwny i poważny błąd z Jarkendarem do tej pory wszystko było w porządku. Gdy teleportuje się do Jarkendaru nagle z 350 punktów wytrzymałości mam 100 tak samo z inteligencja z 201 punktów resetuje się do 10. Ktoś wie jaka może być tego przyczyna i jak to naprawić ?

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bug o chwili nieśmiertelności - koło farmy Sekoba jest klocek do rąbania drewna - jeśli go użyjemy, wyskoczy opcja dialogowa "ENDE" klikamy to i znika nam pasek staminy, oraz jesteśmy "niewidoczni" dla większości stworów,nieumarłych itd. Możemy je zabijać, a one nas nie atakują. po walce z mini bossami wyskoczy Onlyloadgamemode, ale gdy przeteleportujemy się gdzieś, lub pogadamy z NPC to wrócimy do normalności. Bga kasuje też mini boss szkielet za cmentarzem obok farmy Onara. Testowałem chwilę, więc nie znam wszystkich możliwości.

Też napotkałem ten błąd w tym samym miejscu. Zbyt długo go nie testowałem, ale zauważyłem, że po pewnym czasie wyłączyła się opcja zapisu gry (jak w trakcie walki). Zapisy zrobione wcześniej (już po użyciu feralnego pniaka) również były zrąbane, nawet po restarcie gry i po wczytaniu takiego zapisu nie można było zapisać gry.

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest jakis problem z przyłączeniem sie do gildi zabójców.
Otóż gdy idziemy w nocy w ciemny zaułek gdzie Asmal zabija Wambo coś sie buguje i oboje idą sobie w pizdu.

Widziałem u kogoś na yt że stanoł przy murze zanim sie ruszyli, zapisał gre i wczytał ponownie. Tez tak probowalem wczoraj lecz nie pomoglo, tylko ze nie stałem przy tej scianie. Dzis zobacze to jeszcze raz i stane przy scianie

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Otóż gdy idziemy w nocy w ciemny zaułek gdzie Asmal zabija Wambo coś sie buguje i oboje idą sobie w pizdu.

Widziałem u kogoś na yt że stanoł przy murze zanim sie ruszyli, zapisał gre i wczytał ponownie. Tez tak probowalem wczoraj lecz nie pomoglo, tylko ze nie stałem przy tej scianie. Dzis zobacze to jeszcze raz i stane przy scianie

próbuj do skutku, najlepiej stanąć za studzienką zanim obaj przyjdą.

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nic się nie buguje, tak ma być jest to logiczne, problemu nie ma. Zakradnij się za studzienką i idź do nich przy ścianie i tyle

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest ok,
Wystarczy stanąć przy rogu sciany zapisać gre i potem wczytać.

Maniak50

Maniak50

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Ja też tak miałam. Zwiększ sobie zasięg widzenia, a o 21:30 włącz skradanie i stań za drzewem. Gdy już się pojawią, to zacznij się powoli skradać. Mogę minąć się ze szczegółami, ale tak zrobiłam i się dostałam.

qqdroma

qqdroma

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
siema, pytanie: dlaczego zaden mistrz nie chce ze mna gadac  pomimo wykonania questow w porcie. Nawet pablo mowi ze teraz   mistrzowie powinni byc przychylni, jednak nadal kaza mi sie wynosic. Pominalem cos  czy jak. Prosze o pomoc

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy

MrTLord001PL

Błędy i bugi w grze
#189 2018-05-28, 14:10(Ostatnia zmiana: 2018-05-28, 17:31)
Mam problem
Nie mogę dokończyć zadania z tym Jackiem. Zrobiłem zadanie wedle poradnika , pogadałem z kardifem o tym kto coś wie o piratach ide do jacka ale nie mam z nim żadnej obcji dialogowej
Problem rozwiązany

Ukończone modyfikacje:
Gothic 1 Mroczne Tajemnice
Returning 1.2 : Bardzo łatwy
Returning 2.0 + AB : Mieszanka łatwy (staty) + trudny (ogólna rozgrywka)
Returning 2.0 + AB (S&C) : Koszmar (ze wszystkimi utrudnieniami [200% defa hp i ataku])
Mody w trakcie przechodzenia:
Luźne granie w AB (testowanie nowych aktualizacji)
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

VernonRoche

VernonRoche

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam mam pewnie probvlem otoz ominely mnie zadania o sanktuarach i misja na bagnach dla orkow moze mi ktos pomoc w edycji save w ramach naprawy wątku orków. ?? z gory dziekuje

Senaroth

Senaroth

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
bry,
Mam takie techniczne pytanie a mianowicie, jestem magiem ognia mam 500 many i więcej Vatras mnie nie nauczy i nie mogę nigdzie dalej się uczyć "energii magicznej"(Rozdział 2 | AB 24.05.2018). Pytanie brzmi :
Czy coś skopałem, że Pyrokar nie chce mnie uczyć czy dopiero zacznie od 3 rozdziału?

Hadvar

Hadvar

Użytkownicy
posty58
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam dosyć dziwny problem, otóż nagle, w czasie gry ekran ekwipunku zmniejszył mi się do bardzo małych rozmiarów, tak że prawie nie widać ikonek przedmiotów. Bardzo utrudnia to przeglądanie ekwipunku. Miał ktoś coś takiego? Zna ktoś może rozwiązanie? Z góry dzięki za pomoc :)

MTShooter

MTShooter

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem w wodnym kręgu, misje dla Vatrasa mam za sobą, Dexter nie zyje a jego glowa juz dawno jest w szafce Andre, ornament jest oddany i połączony. Czekam tylko teraz na to by Saturas oddał mi w końcu ten ornament i bym mógł przejsc do Jarkendarru. U Vatrasa nie mam opcji dialogowej co do tego listu, a Saturas twierdz, że zanim odda mi ornament chce zobaczyć list od Vatrasa. CO ROBIC BO UMIERAM

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Może z Hagenem pogadaj, hm? I nie ten temat.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

MTShooter

MTShooter

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może z Hagenem pogadaj, hm? I nie ten temat.

Z Hagenem juz nie mam innej opcji dialogowej niż te dwie mozliwe, na ktore i tak odpowiada ze musze magom wody pomoc ;x

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Powinien zlecić zadanie "Sekretny portal", po którym dostałbyś list. Jeszcze raz: ornament połączony, list od Dextera oddany Vatrasowi, ew. Fernando w pudle i raport dla Vatrasa złożony? Upewnij się w tym i spytaj Hagena jeszcze raz o przełęcz.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

MTShooter

MTShooter

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Powinien zlecić zadanie "Sekretny portal", po którym dostałbyś list. Jeszcze raz: ornament połączony, list od Dextera oddany Vatrasowi, ew. Fernando w pudle i raport dla Vatrasa złożony? Upewnij się w tym i spytaj Hagena jeszcze raz o przełęcz.

Nie działa, albo wytrzasne jakiś save maga na koncowce 1 rozdzialu albo zaczynam gre od nowa. Ughhh.

Kyp

Kyp

Użytkownicy
posty72
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po zarobieniu kilkunastu tys. tym sposobem nagle nie mogę przerabiać sztabek złota w monety. Wyskakuje mi, że nie mam odpowiednich przedmiotów. 27 sztabek w ekwipunku, szczypce. Coś tam jeszcze było potrzebne, czy naprawdę mam buga?

Nemrok19r

Nemrok19r

Użytkownicy
posty236
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
PO NAUCZENIU się kradzieży kieszonkowej, w ogóle nie mogę nikogo okradać, jedynie kilka ważniejszych npc-tów można

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry