Pytania i problemy techniczne 1142187 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1142187

Odpowiedzi 3676

Demonican

Demonican

Użytkownicy
posty4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam zainstalowanego Gothica na SSD, postaram się pobawić tymi suwakami od opcji graficznych, może to coś pomoże.

Post połączony: 2018-11-21, 14:32
Po sprawdzeniu wszystkich opcji graficznych, wystarczyło, że zmniejszyłem szczegółowość detali świata z wysokich na średnie, resztę opcji sobie przywróciłem i nie mam żadnego crasha po wczytywaniu save'ów, także jakby ktoś miał podobny problem to niech sobie spróbuje. 

Adijos

Adijos

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Kocham gothicka jak żadną inną gre. Gothicka I i II przeszedłem... nawet nie pamiętam ile razy. Jakiś czas temu kolega z pracy powiedział mi o gothicku returning i returning 2.0 Tego samego dnia zainstalowałem wg. instrukcji na youtube (
https://www.youtube.com/watch?v=0eDnzf5Ugps
) gothicka returning 2.0 ( R2 66.2 AST ISP 1.7) grałem już nekromantą, strażnikiem światynnym i magiem ognia i zawsze, każdą postacią gra kończyła mi się w IV rozdziale, a to dlatego że wywala mi crash w mieście Khorinis i to zawsze w IV rozdziale... gdy tylko spróbuję zbliżyć się do Vatrasa na placu świątynnym wywala mnie na pulpit bez żadnej informacji jaki błąd wystąpił. Po prostu tak jakbym zakończył proces aplikacji gothic2.exe Proszę jakiegoś guru o wskazówkę jak to naprawić bo naprawdę chcę przejść tę grę ale niestety jakiś głupi problem mi na to nie pozwala. Mój komputer ma 4 GB RAMu Procek Intel i3 - 5010U 2,1GHz Grafika - Intel(R) HD Graphic 5500

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Potrzebuje kodu na 3cia ksiazke Chromanin, ta w jaskini bólu sie nie pojawiła

1marcin1

1marcin1

Użytkownicy
posty77
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam nietypowy problem. Zrobiłeś sobie save obok tego złotego smoka, wyłączyłem grę. Dzisiaj wczytuje grę i od razu wchodzi mi w interakcję z tym smokiem i nie mam żadnej możliwości wyboru. Po prostu sobie stoją i nic się nie dzieje.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Brat gra najemnikiem na normalnym R2.0 PL. Miał problemy z wejściem na pustynię, więc mu poradziłem, żeby zdjął wszystko; spróbował i podziałało.
Zrobił sava i pojawił się błąd podczas wczytywania.

https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/44641bff2afad64e

Nie można uruchomić sava, bo wywala cały czas ten sam błąd.
Kazałem mu usunąć pliki Textures_Replacer_01 i 02 z katalogu DATA i pomogło.

Po kilku próbach doszedłem do wniosku, że problem pojawia się jak chce przejść czy teleportować się na pustynię w pancerzu. Bez pancerza nie ma problemu. Tak więc Textures_Replacer_01 i 02 powodują ten błąd.

Da się jakoś obejść ten problem bez usuwania tych tekstur - gra nago nie wchodzi w grę.

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@tedddy_bear użyj najnowszego texture replacera. Ten na forum chyba nie jest najnowsza wersja

Aktulana jest tutaj -> https://drive.google.com/file/d/1Jyatu5c9zjpanibVrmndSSeelRzVItaV/view

P. S nie wiem czy to pomoże

RoTher

RoTher

Użytkownicy
posty123
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam mam problem i polega na tym że nie widać tych cyfr nad paskiem wytrzymałości (nad paskiem many i hp są) oraz nie mogę włączyć okna statystyk czy jest jakiś sposób aby to naprawić? Wciśnięcie I nie pomaga.

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
AB wersja, mam czasem tak ze spada mi do 1fps, musze zapisac i wczytać to wraca do normy, jak to naprawic?

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara
@zeddicus94

Norma. Też tak już ze 2 razy miałem, trochę irytujące i boję się, żeby tak nagły spadek fps'ów czegoś nie popsuł, to też na ogól staram się wczytywać save sprzed tego nagłego spadku fps. Jeżeli jednak postęp będziesz miał już dużo dalej od ostatniego save'a, to jedyny sposób na rozwiązanie tego to właśnie znalezienie ustronnego miejsca, zapis, wyłączenie i włączenie gry i wczytanie save'a. Innego rozwiązania na ten osobliwy "bug" chyba nie ma.

Jesteśmy ludem wybranym. Bogactwo dla nas, władza dla Beliara. A jego królestwo nastanie, i zadrżą ci ku którym skieruje swój gniew! Więc zapłać propsem, bo inaczej zapłacisz krwią!

butcher

butcher

Użytkownicy
posty8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam jestem w Lesie Asasynow i nie wiem jak ale przestala mi dzialac akrobatyka ? jest mozliwosc wlaczyc/wylaczyc akrobatyke? Jak to naprawic?

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty666
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Klawisz T przełącza akrobatykę.

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

butcher

butcher

Użytkownicy
posty8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Flintstone

Flintstone

Użytkownicy
posty17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, chce dołączyć do gildii zabójców, ale za chatą paladynów nie ma ani nieznajomego typka, ani Wambo. Dodam, że minęło już trochę czasu od zadania, które zlecił mi Gerbrandt i czy to może mieć wpływ na całą tą sytuację?

Mraug

Mraug

Użytkownicy
posty264
Propsy27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Flintstone Wpływ na całą sytuację może mieć to,że nie czytasz uważnie dialogów. Gerbrandt wyraźnie mówi ci,żebyś nie kładł się spać tej nocy,lecz najwidoczniej to przeoczyłeś i już po questach.

Mystoo

Mystoo

Użytkownicy
posty244
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Jao czy AB jest po polsku już? i jak tak to gdzie pobrać

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara
@Mystoo

Nie jest, nie ma i - z tego co się dowiedziałem na stronie BS - chyba nie będzie polskiej wersji AB. Jest tylko ta wersja od @tedddy_bear i innej raczej nie ma co oczekiwać.

@tedddy_bear
Swoją drogą - bo szkoda tak ordynarnie wyłączać takie fajne, ogarnięte spolszczenie dla paru pierdół dodanych przez AB. Dałoby radę translatorowo-zangielszczać tylko zawartość dodaną przez AB? Bo przyznam że fajnie byłoby mieć działające spolszczenie, a zawartość AB właśnie po angielsku. Dałoby radę coś takiego zrobić?

Jesteśmy ludem wybranym. Bogactwo dla nas, władza dla Beliara. A jego królestwo nastanie, i zadrżą ci ku którym skieruje swój gniew! Więc zapłać propsem, bo inaczej zapłacisz krwią!

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Mystoo Nie i dopóki wciąż są wydawane kolejne wersje, nikt się za spolszczenie nie weźmie. Aczkolwiek tedddy_bear stworzył spolszczenie menu (link w temacie z Alternatywnym Balansem na ostatniej stronie), mimo wszystko skrypty są tylko rosyjskie, z ew. tłumaczeniem translatorowym angielskim lub niemieckim.
@Corypheus Zdaje się, że ktoś już nawet coś takiego próbował zdziałać, ale AB zbytnio ingeruje też w oryginalne skrypty i trzeba by się z tym było długo bawić, a tak, to już lepiej poczekać, aż twórcy ogłoszą finalną finalną wersję AB (czyli zapewne jakoś w 2050 :F)

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Corypheus Jest pseudo-tłumaczenie polskie ale jak próbowałem w to grać, to wolałem wrócić do angielskich skryptów.
Menu przetłumaczyłem bo "wyciągnęli" go ze skryptów i można łatwo samym notatnikiem mieć do niego wgląd. Co do reszty to trzeba mieć czas i wiedzę, a ja żadnego z nich nie mam. Choć przyznam, że szukałem sposobu edycji skryptów "eng" ale dowiedziałem się, że po skompilowaniu lepiej tego już nie ruszać.

RolThe888

RolThe888

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siema.
Gram sobie w Returninga 2.0 nauczyłem się wybijania monet ale nie mogę użyć pieca hutniczego (Brak odpowiednich składników) pomoże ktoś?

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@RolThe888 szczypawki musisz miec, Brian obok Harada np sprzedaje

0 użytkowników
Do góry