Pytania i problemy techniczne 1042455 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1042455

Odpowiedzi 3676

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara
No przyznam, że nie sądziłem, że kiedykolwiek będę musiał zadać pytanie natury programistycznej w sprawie Gothic'a xD.

Jak bardzo Microsoft Visual C++ 2015 może być niezbędny do poprawnego, minimalistycznie crash'owego działania Returning'a?

Pytam, ponieważ żeby zainstalować wersję 2015 musiałbym kolejno odinstalować x86 i x64 wersji 2017, zainstalować 2015 i dopiero na to 2017. Mój system, Windows 7 Ultimate dokładnie rzecz ujmując, nie ukrywając, nie chwaląc się, stoi już lat 7 więc na Visuala 2015 również się załapałem. Nie widzę go zainstalowanego razem z 2017, więc wniosek mój jest taki, że wersja 2017 zastąpiła wersję 2015. I właśnie stąd moje pytanie - jak bardzo, w kwestii stabilności gry oczywiście - potrzebna jest wersja 2015?

Jesteśmy ludem wybranym. Bogactwo dla nas, władza dla Beliara. A jego królestwo nastanie, i zadrżą ci ku którym skieruje swój gniew! Więc zapłać propsem, bo inaczej zapłacisz krwią!

Delth

Delth

Użytkownicy
posty194
Propsy48
  • Użytkownicy
@Corypheus Umm... Visual Studio nie jest w absolutnie niczym potrzebne i na nic nie powinno wpływać. To co potrzebujesz to Redistributable - czyli biblioteki które pozwalają uruchamiać programy skompilowane konkretnymi wersjami Visuala. A te mogą wszystkie ze sobą koegzystować, a skoro miałeś Visuala 2015 to pewnie wciąż je masz.

Zresztą, bez nich by się Returning nie uruchomił

Madaza

Madaza

Użytkownicy
posty15
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Siemanko, mam pytanko. Jak usunąc trawę i te rosliny? Chodzi o Returninga na Spine, nie mam pojęcia gdzie jest w ogole folder Returninga dlatego też pisze. Pozdrawiam.

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Madaza https://www103.zippyshare.com/v/OMwYX8Vc/file.html prosze
polecam wrzucic ten 1 plik czyli noGRASS.vdf
plik wrzucasz bezpośrednio do folderu Data

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Madaza

Madaza

Użytkownicy
posty15
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Dzieki bardzo!

Skyy

Skyy

Użytkownicy
posty1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam, przychodzę z dość nietypowym problemem.. Wszystko fajnie do momentu przechodzenia przez portal do Jarkendaru a mianowicie zniknie wytrzymałości. Ogólnie mam 660 wytrzymałości lecz po przejściu portalem jest jej tylko 100 przy czym zdejmuje mi wszystkie części ubioru wymagające właśnie wytrzymałość. Bug ten uniemożliwia mi przejść dalej ponieważ będzie to bardzo trudne bez swojego pancerza, wiadomo ;/ Ktoś wie jak ewentualnie mogę to naprawić bądź przywrócić sobie kodem wytrzymałość? Nie chciałbym tracić zapisu 90h więc liczę na pomoc
EDIT: Dodam że jest to 3 rozdział i gram paladynem, skończyłem wątek orków i masjafu jeśli to coś zmieni)

DomekGaming

DomekGaming

Użytkownicy
posty11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy ktoś wie czy istnieje takie coś jak przekuwanie łuków? W karcie postaci jest taka umiejętność ale nie wiem kto i kiedy może jej nauczyć

Madaza

Madaza

Użytkownicy
posty15
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Dlaczego jak robie 2-3 save w jednej grze to od razu mam crash'a? Grać sie nie da...

sajmaj

sajmaj

Użytkownicy
posty19
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Gdzie są pliki save'ów w returningu. ? Oba foldery savegames mam puste... ?

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gdzie są pliki save'ów w returningu. ? Oba foldery savegames mam puste... ?

Katalog Saves w głównym katalogu gry.

Dlaczego jak robie 2-3 save w jednej grze to od razu mam crash'a? Grać sie nie da...

Nie wiem, przychodzi mi na myśl tylko Out of Memory.

YuichiKitsune

YuichiKitsune

Użytkownicy
posty44
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ilość zdrowia u przeciwników raz mi się pokazuje, raz nie. Jest na to jakiś skrót klawiszowy ( I używam), albo ustawienie w menu? Przeszukałem juz wszystko i serio, zazwyczaj tego nie mam, a sporadycznie widzę w walce.

gekon7

gekon7

Użytkownicy
posty22
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem z dualami, które się bugują. Co jakiś czas bezi wyciąga tylko prawego, lewy ciągle wisi na plecach. Po zdjęciu i próbie założenia ich ponownie mogę założyć tylko prawy. Po jakimś czasie się naprawia i mogę znowu nosić 2. Jednak jest to dosyć uciążliwe, nie wiem jaki jest tego powód. Ktoś wie jak temu zaradzić ?

YuichiKitsune

YuichiKitsune

Użytkownicy
posty44
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kolejny problem. Nie wiem kiedy się to stało, ale mam teraz siłę 55/45 i nie wiem czemu. Nie mam żadnych itemów z bonusem do siły. I nie miałem wcześniej.

Delth

Delth

Użytkownicy
posty194
Propsy48
  • Użytkownicy
@YuichiKitsune to jedna z lepszych innowacji returninga - bonusy do siły/zr (eliksiry, tabliczki etc) nie wliczają się do "podstawy". Czyli masz de facto 55 siły, ale koszt PN u nauczycieli jakbyś miał 45.

YuichiKitsune

YuichiKitsune

Użytkownicy
posty44
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Delth Właściwie to doszedłem do tego potem, ale i tak dzięki!
Ale dalej nikt mi chyba nie odpowiedział odnośnie ilości hp przeciwników. Nie wiem czy to bug... Zauważyłem, że raz podczas walki z Alrikiem zaczęło mi pokazywać jego obecne hp/całe hp pod paskiem, ale później nie pokazywało mi tego nigdzie. Nie wiem co z tym zrobić. :<

gekon7

gekon7

Użytkownicy
posty22
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spróbuj wcisnąć [ i ]. Chociaż z tego co się orientuje to w ret2.0 nie pokazuje ilości hp (liczbowej, sam pasek to i owszem) u NPC.

Demonican

Demonican

Użytkownicy
posty4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam.
Może mi ktoś pomóc z następującym błędem?
Spoiler
Problem występuje wyłącznie po wczytaniu save'a, ale już podczas grania, nigdy z menu. Czasami save się zacina na samym końcu, trzeba wtedy grę zamykać poprzez menadżer zadań. Jest to mega irytujące. Żadnych innych błędów nie doświadczam.
Mój komputer to:
Amd a6 2600 Stock
16GB RAM 2666Mhz
GTX 1060 6GB

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dx11 ci wywala błędy. Spróbuj bez niego

Demonican

Demonican

Użytkownicy
posty4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kurcze, szkoda by było bez, świetnie to wygląda z tym dx11.

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara
Tak dokładnie to nie tyle przymus wyłączenia dx11 co - co wynika z komunikatu - ustawienie niższych opcji zasięgu rysowania tj. te paski, co masz jak wciśniesz F11 - dajesz bardziej w lewo. I dajesz je w lewo dopóty, dopóki gra nie przestanie/nie zmniejszy częstotliwości crashów.

Od siebie - polecam granie na SSD. Faktycznie, +1000% do szybkości i przede wszystkim stabilności działania gry.

Jesteśmy ludem wybranym. Bogactwo dla nas, władza dla Beliara. A jego królestwo nastanie, i zadrżą ci ku którym skieruje swój gniew! Więc zapłać propsem, bo inaczej zapłacisz krwią!

0 użytkowników
Do góry