Pytania i problemy techniczne 1042491 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1042491

Odpowiedzi 3676

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

kuba25000

kuba25000

Użytkownicy
posty38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Returning 2.0
Mam problem. Gdy wczytuje obojetnie jakiego save'a to po wczytaniu mam caly niebieski ekran widac tylko paski hp many wytrzymalosci. Moge sie poruszac tylko nic nie widac. Tak jak gra by nie miala textur

Cinek1560

Cinek1560

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Returning 2.0
Mam problem z którym nie wiem jak sobie poradzić.
Gram w Returninga po raz kolejny, wszystko fajnie, pięknie. Wchodzę pierwszy raz przez portal do Jarkendaru a tam jakby wszystko zostało już zrobione: kamienie ogniskujące na miejscu, brak magów wody, bandyci pozabijani, świątynia z Krukiem wyczyszczona, nawet znalazłem ciała elitarnych orków z późniejszego najazdu. Co się stało? Jak to naprawić?

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Potrzebuję mądrej głowy która powie mi czy mogę jakoś przetłumaczyć plik AST.dll? Pobrałem patcha który daje quicksave i quicklot (to w sumie najwazniejsze dla mnie) do zwyjłego returna bez AB. Niestety po zmianie pliku statystyki i podpisy (przy zbieraniu rzeczy quicklotem) są po rosyjsku. Ktoś coś?

Filipoj

Filipoj

Użytkownicy
posty48
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Heloł, kolejny problem, tym razem nie już z instalacją a samą rozgrywką. Jak wiecie w opcjach gry jest możliwość wyświetlania punktów hp, wytrzymałości, godziny itd.. jednak ja po włączeniu tej opcji nie mam nic. Reset gry nic nie daje i po resecie dalej jest to ustawione na true. Ktoś ma jakiś pomysł? Może jakaś inna opcja wyklucza to?
Nie przeszkadza to w rozgrywce, jednak informacja czy mogę się porwać na jakiegoś wroga byłaby mile widziana :v

,,Śmierć to pojęcie względne''

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Filipoj klawisz "I" na klawiaturze.

Filipoj

Filipoj

Użytkownicy
posty48
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
XD Dzięki wielkie mordeczko

,,Śmierć to pojęcie względne''

GoFru

GoFru

Użytkownicy
posty3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witajcie, otóż mam problem z misją "Artefakty Starożytnośći" Mam Morę Ulartu i przy rozmowie z Ash'tarem nie ma opcji dialogowej związanej z Morą Ulartu, mogę tylko zniszczyć Szpon Beliara, zapisałem przy nim i wyłączyłem grę, po ponownym włączeniu Ash'tar inicjuje ze mną rozmowę i się rozmowa ścina, a Ash'tar się powiększa do rozmiaru smoków z GD, ponowne wczytanie nie pomogło, ostatni zapis mam z końca drugiego rozdziału, czy byłby ktoś w stanie ogarnąć co i jak ? Tutaj zamieszczam linka z moim savem: http://www.mediafire.com/file/fn0mmvqzmkfx6ch/Nowy+Archiwum+WinRARa.rar Gram na wersji 0066.2 jak coś

Post połączony: 2018-11-05, 17:47
Przy okazji powiem że po czasie Ashtar się nie zwiększa(nic nie zmieniałem w savegame, poprostu po zresetowaniu kompa przestał), ale nadal jak wczytuje to Ashtar chce ze mną rozmawiać, ale się zacina, udało mi się za pomocą "Goto Waypoint " (poprostu jak się wpisuje najpierw G a potem W i nic więcej) i później kombinacją CTRL+ALT+F8 "wyjść" z rozmowy, ale nie mogę używać Menu, mogę wejść w ekwipunek, dziennik, atakować innych oraz sam otrzymywać obrażenia, nie mogę też wejść w żaden dialog, nawet nie działają te które NPC rozpoczynają.

tera4446

tera4446

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam problem z wydajnością returninga 2.0 jesli chodzi o ogień, wszystkie czary ogniowe, pochodnie itp. powodują spadek fps (cienie dałem na 1). Gram z dx11, zdaje sobie sprawę ze mój komp do najnowszych nie należy chociaż urochamiałem na nich nowsze gry w najwyższych detalach i z modami  (inter core i5 3350P 3,1 GHz, 8gb, radeon hd7870 2gb) , ale miałem nadzieje grać magiem ognia, ale niestety ten problem jest dość uciążliwy. Jeśli chodzi o inne efekty magiczne wydają się być ok i nie powodują spadku fps. Będę wdzięczny za porady jak można rozwiązać ten problem. Dziękuje.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@tera4446 spróbuj całkowicie wyłączyć cienie w DX11. Chyba największy spadek FPS z DX11 powodują właśnie cienie i samo oświetlenie.

tera4446

tera4446

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Keldorn miałeś rację ,cienie pożerały około 10-20fps ,jak dałem static only i jakość na 1 to przy zaklęciach lekki spadek fps był, tak więc całkowicie wyłączyłem. Teraz kiedy używam zaklęć jest wszystko ok. Dałem sobie reshada i pomimo braku cieni gothic jakoś wygląda.

Illuzius

Illuzius

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie forumowicze szybkie pytanie. Co mogłło sie zepsuć ,nie moge zainstalować ani spolszczenia ani dubingu bo wyskakuje komunikat o tym ze nie posiadam jakis plików w folderze data a jest ich kilka.
Gra jako gra mi działa

Matrixen

Matrixen

Użytkownicy
posty84
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mam dwa problemy.
1.Kiedy wczytuję grę okienko (mały kwadrat), które pokazuje, gdzie zrobiło się zapis, jest całe czarne.
2.Deszcz pada nie tylko na zewnątrz ale również w środku budynków.
Może ktoś coś poradzić ?

matek74PL

matek74PL

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam! Mam problem podczas gry, gra się ścina, a w niektórych miejscach bardzo mocno, ma ktoś pomysły jakieś?
Bebechy komputera:
https://imgur.com/MOqlQEE

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Szulwik Nie jestem pewien, czy zrozumiałeś. 820M nie poradzi sobie lepiej niż integra, na placu handlowym nawet growe karty potrafią nie wyciągać 30 klatek, a oczekujesz tego po karcie, która do gier przeznaczona nie jest. Pójdę dalej - myślę, że Gothic wykrywa kartę Intela, bo w istocie osiąga ona LEPSZĄ wydajność.
@Keldorn To DX11 sprawia, że karta nie jest widoczna w opcjach gry.

Sorki że dopiero teraz odpowiadam, ale ostatnio mam mniej czasu niż więcej.

Czy te lagi mają miejsce tylko na placu targowym i u najemników a po za tym da się grać, czy jednak w dalszej części gry będzie to na tyle uciążliwe, że lepiej sobie odpuścić, by sobie nie psuć nerwów?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
@Szulwik Nie jestem pewien, czy zrozumiałeś. 820M nie poradzi sobie lepiej niż integra, na placu handlowym nawet growe karty potrafią nie wyciągać 30 klatek, a oczekujesz tego po karcie, która do gier przeznaczona nie jest. Pójdę dalej - myślę, że Gothic wykrywa kartę Intela, bo w istocie osiąga ona LEPSZĄ wydajność.
@Keldorn To DX11 sprawia, że karta nie jest widoczna w opcjach gry.

Sorki że dopiero teraz odpowiadam, ale ostatnio mam mniej czasu niż więcej.

Czy te lagi mają miejsce tylko na placu targowym i u najemników a po za tym da się grać, czy jednak w dalszej części gry będzie to na tyle uciążliwe, że lepiej sobie odpuścić, by sobie nie psuć nerwów?

W returnie nie ma żadnych lagów bo to nie jest gra multiplayerowa.

deco20

deco20

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,

Mam problem taki, że nie są wyświetlane są punkty życia, wytrzymałości, czas, dzień itp podczas gry, widzę tylko paski bez szczegółów. Próbowałem zmieniać odpowiednie opcje w Ustawieniach, ale nic to nie daje. Jedyna informacja, która potrafi się wyświetlić to FPS.
Czy jest jakaś dodatkowa opcja, którą muszę włączyć, żeby te wszystkie dane się wyświetliły?

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

deco20

deco20

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

gekon7

gekon7

Użytkownicy
posty22
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem z dualami, które się bugują. Co jakiś czas bezi wyciąga tylko prawego, lewy ciągle wisi na plecach. Po zdjęciu i próbie założenia ich ponownie mogę założyć tylko prawy. Po jakimś czasie się naprawia i mogę znowu nosić 2. Jednak jest to dosyć uciążliwe, nie wiem jaki jest tego powód. Ktoś wie jak temu zaradzić ?

0 użytkowników
Do góry