Pytania i problemy techniczne 1022058 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1022058

Odpowiedzi 3676

Taddy

Taddy

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problemy z dodatkiem, a konkretnie ze zmniejszająca się rozdzielczością do prawie 320x200 przy uruchomieniu gry. Sam kursor myszy zajmuje masakryczną ilość miejsca, a ustawienia w grze nie są możliwe do zmiany

Co zrobić?

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zainstalowałem dodatek według instrukcji z tej strony (filmiku na yt). Zanim zainstaluje spolszczenie i dubbing to postanowiłem sprawdzić czy działa. Po uruchomieniu gry pojawia się tylko cały biały obraz.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy da się jakoś ustawić by returning wykrywał mi kartę dedykowaną zamiast zintegrowanej. Integra odpada bo granie na niej nie jest komfortowe a dx11 pewnie nie dam rady udźwignąć. Specyfikacja techniczna:

Laptop
Intel Core i3-4010u 4x 1,7 GHz
12 gb ramu
intel hd graphics family
nvidia geforce 820M 2 GB

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Szulwik Mam niejasne przeczucie, że ta druga karta też nie ma szans.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Komachi

Komachi

Użytkownicy
posty271
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy da się jakoś ustawić by returning wykrywał mi kartę dedykowaną zamiast zintegrowanej. Integra odpada bo granie na niej nie jest komfortowe a dx11 pewnie nie dam rady udźwignąć. Specyfikacja techniczna:

Laptop
12 gb ramu
intel hd graphics family
nvidia geforce 820M 2 GB

Z takim sprzętem to ty sobie dx11 odpuść.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Szulwik Mam niejasne przeczucie, że ta druga karta też nie ma szans.

Na upartego to i na integrze dałbym radę pograć.

Post połączony: 2018-10-29, 18:46

Laptop
12 gb ramu
intel hd graphics family
nvidia geforce 820M 2 GB

Z takim sprzętem to ty sobie dx11 odpuść.

Nie zrozumiałeś mnie, ja nie mam zamiaru instalować dx 11. Problem jest taki, że returning (i gothic ogólnie) nie wykrywa mi geforce, tylko integre. Na upartego da się grać, ale ja nie jestem uparty i chce mi się męczyć z piętnastoma klatkami na placu handlowym ;) Przy gothicu zwykłym to nie byłby problem, no ale przy returnie już jest.

Filipoj

Filipoj

Użytkownicy
posty48
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Witam, mam problem z instalacją. Gdy odpalam launcher Returninga i klikam setup to oba dyski usuwają się, i launcher nie może ich wyszukać. Gdy próbuje przez pliki to np. przy wejściu w ,,Data'' dyski się usuwają. Ktoś ma jakiś pomysł?

,,Śmierć to pojęcie względne''

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Laptop
12 gb ramu
intel hd graphics family
nvidia geforce 820M 2 GB

Z tego co pamiętam System Pack wymusza działanie karty dedykowanej. Jeśli ta metoda nie działa spróbuj w Menadżerze Nvidia przypisać na siłę geforca do Gothic2. Druga sprawa to taka że w opcjach gry nie będzie widoczne jaka karta jest obsługiwana a przynajmniej jest tak u mnie.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Szulwik Nie jestem pewien, czy zrozumiałeś. 820M nie poradzi sobie lepiej niż integra, na placu handlowym nawet growe karty potrafią nie wyciągać 30 klatek, a oczekujesz tego po karcie, która do gier przeznaczona nie jest. Pójdę dalej - myślę, że Gothic wykrywa kartę Intela, bo w istocie osiąga ona LEPSZĄ wydajność.
@Keldorn To DX11 sprawia, że karta nie jest widoczna w opcjach gry.

You didn't grow.
You didn't improve.

Esiellwow

Esiellwow

Użytkownicy
posty7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, mam problem z włączeniem kodów w leżu masjafu (muszę włączyć bo gonzales mi się nie pojawił) kiedy wpisuje PB marvin ESC to wywala mnie do menu, nie wiem co zrobić pomóżcie

Każdy ma prawo głosu i własne zdanie

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Kody są zablokowane w tej lokacji. Serio nie masz save'ów przed wejściem?

You didn't grow.
You didn't improve.

Delth

Delth

Użytkownicy
posty193
Propsy48
  • Użytkownicy
Gram na AB, z DX11 - czy orientuje się ktoś w jaki sposób mogę zminimalizować grę? Nie pamiętam kłopotów z tym grając w zwykłego Returna, a teraz jakoś... "startup windowed" w gothic.ini nie działa, borderless windowed w ustawieniach systempacka chyba też nie (ciężko powiedzieć czy coś robi, alt+tab w każdym razie wciąż nie działa). Marvin i F3 gdy mam rozdzielczość maksymalną ustawioną nie robi na grze wrażenia (coś się dzieje, ale wciąż zostaje gra zmaksymalizowana), gdy mam rozdzielczość mniejszą niż maksymalna F3 crashuje grę. Zapewne działająca opcja powinna być gdzieś w ustawieniach DX11, ale widzę tam tylko rozdzielczość.

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zainstalowałem dodatek według instrukcji z tej strony (filmiku na yt). Zanim zainstaluje spolszczenie i dubbing to postanowiłem sprawdzić czy działa. Po uruchomieniu gry pojawia się tylko cały biały obraz.

Ponawiam. Zna ktoś przyczynę? Dodam, że dźwięk z menu jest, za pomocą strzałek "na ślepo" udało mi się chyba uruchomić grę tylko po prostu cały ekran jest biały, nic nie widać. Reinstalacja nie pomogła.

@Edit: Pomóc mogłaby zmiana preferowanego procesora graficzne w panelnu NVIDIA ale niestety zawsze jak go zmienię i zastosuję zmiany to od razu sam mi się od nowa zmienia na kartę zintergowaną

Esiellwow

Esiellwow

Użytkownicy
posty7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Niestety nie mam save przed wejściem a wyjść za pomocą przemiany nie moge bo nie ma dojścia do wyjścia

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
To zjebałeś, zostało ci wszystkich wyrżnąć.

You didn't grow.
You didn't improve.

Esiellwow

Esiellwow

Użytkownicy
posty7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Uber Cyrus The Virus

Uber Cyrus The Virus

Użytkownicy
posty118
Propsy25
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Mam problem.

Dopiero teraz zainteresowalem sie kusza i lukiem.
I pod PPM nie mam celownika. Moge strzelac (niby) tam gdzie aktualnie nakieruje kamere, ale strzaly sa oddawane z malym rozrzutem.

@Edit. Tak, mam w opcjach wylaczone auto celowanie.

Filipoj

Filipoj

Użytkownicy
posty48
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
ziomeczky, problem z instalacja solved, ale pojawil sie inny. Po jakims czasie gry od gry odlacza mi sie myszka (jest to problem, bo myszka walczy mi sie lepiej niz sama klawiatura) i moglbym to jeszcze przezyc, gdyby nie to, ze po jakims czasie klawiatura sie odlacza. Moge wlaczyc menadzera itd wiec chyba jest to wina gry, ktos ma pomysl?

,,Śmierć to pojęcie względne''

Delth

Delth

Użytkownicy
posty193
Propsy48
  • Użytkownicy
@Uber Cyrus The Virus jeśli masz AB i DX11 to musisz wyłączyć w opcjach nowe celowanie (czy jak to się tam nazywa, inna opcja niż autocelowanie) - jest niekompatybilne z DX11. Dodatkowo, rozrzut jest featurem AB - niska umiejętność strzelania łukiem to niska celność.

Aerthis

Aerthis

Użytkownicy
posty2
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Witam, dzisiaj zainstlowałem Returning 2.0 wszystko git itd, odpalam nową gre i pojawia sie okienko z taką oto wiadomością: D: zMorphMesh(zCMorphMeshProto::LoadmorphScript)

:MMS not found: ITRW_BOW_S_IRON.MMS

Wie ktoś o co biega i jak to naprawić ;D?

0 użytkowników
Do góry