Pytania i problemy techniczne 1141923 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1141923

Odpowiedzi 3676

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale ty pytasz o DX11, a ten nawet na "growych" kartach (GTX-y od x50 w górę) nie zawsze dobrze chodzi.

ale napisałeś że z taką kartą nie powinienem returna instalować i o to mi chodziło.
Dobra, to podziękuje za dx 11. Ewentualnie ze zwykłym gothiciem się pobawię.

mrdarius

mrdarius

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiecie cos na temat shaderow w ret2.0 ? Gdy klikam 0 na klawiaturze numerycznej (prawdopodobnie zmienione z na y) to wyskakuje w lewym gornym rogu shader loading, co zawiesza gre i wywala do pulpitu, a na owym zapisie jest ~15fps zamiast >40. Czynnosc ta nastepuje przypadkowo bo 0 jest obok strzalki w prawo.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wiecie cos na temat shaderow w ret2.0 ? Gdy klikam 0 na klawiaturze numerycznej (prawdopodobnie zmienione z na y) to wyskakuje w lewym gornym rogu shader loading, co zawiesza gre i wywala do pulpitu, a na owym zapisie jest ~15fps zamiast >40. Czynnosc ta nastepuje przypadkowo bo 0 jest obok strzalki w prawo.

Wyłącz NUM LOCK w ustawieniach Ret2.0, chyba w AST było.

Quitey

Quitey

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam. Podczas gry w Returning 2.0 natknąłem się na pewien problem, a mianowicie - po wejściu do Pustyni Adanosa jakakolwiek próba wczytania gry/wyjścia platformą teleportującą kończy się crashem z tym komunikatem:
Spoiler
Error-Message
zModel(zCModelTexAniState::BuildTexListFromMesh)
: Too many textures in meshLib.. 5
Spoiler

Musiałem wyjść teleportując się do Khorinis, ale od tego momentu nawet to Jarkendaru nie mogę się teleportować. Ktoś wie co powinienem zrobić? Próbowałem zdjąć oręż oraz zbroję, lecz to nie zadziałało tak jak w przypadku 2.1. Z góry dzięki za pomoc :D

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Jak używasz Textures Replacera, to może to być właśnie nim spowodowane. Także - posługując się wysublimowanym, kulturalnym językiem - wypierdol to gówno.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Quitey

Quitey

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki wielkie, zadziałało :D

Artos123

Artos123

Użytkownicy
Mistrz palenia
posty81
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Mistrz palenia
pamiętam że czytając o returningu 2.0 było mówione o walce tarczą i że Arlik jej uczy jestem w 3 rozdziale i nadal mnie tego nie uczy i jak uruchamiam returninga to pisze ReBalance V2.1 czy to jest jakaś inna wersja returninga czy co?

patrząc na filmiki u innych widzę że inni mogą robić przewroty mają inne zbroje i jest inna grafika nie rozumiem czy ja coś innego zainstalowałem?

Dodam jeszcze że popierałem z linku na tej stronie .

Nawet jak upadne to wstane a wtedy masz PRZEJ*BANE

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Nie, nie pobierałeś z linku na tej stronie, co trzeba. Rebalance 2.1 to wersja sprzed paru dobrych lat.
https://themodders.org/index.php?topic=29287.0
TU masz właściwe linki.
BTW nie "pisze", tylko "jest napisane". Ot, dla zasady trzeba czasem przypomnieć ludziom, by zachowywali poprawną i porządną polszczyznę.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

yup

yup

Użytkownicy
posty2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
da rade jakos zmienic DX10 na DX9? przeszukalem pliki w g2 i niestety lecz nic nie znalazlem

B0SSAN0VA

B0SSAN0VA

Użytkownicy
posty26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś może jak zwiększyć wydajność na starym lapku ze zintegrowaną grafiką? Gram bez dx11, normalny g2 chodzi płynnie wszędzie poza portem, a tu nie ma różnicy czy ustawiam maks detale czy wszystko chamsko na minimum - wychodzę od Xardasa i mam 11fps.

Nie da się grać w taki sposób, a mam zajawkę. Pomocy.

Przy okazji - o co biega z tym zębaczem na samym początku? Mam go czarami zajebać, czy co?

BUMCYKAFYSZ

BUMCYKAFYSZ

Użytkownicy
posty235
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zębacz jest na legendarnym poziomie a z fpsami dodaj sobie plik odnośnie zlikwidowania trawy i niektórych drzew

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pytanie, jak w returnie ustawić wykrywanie zwykłej karty? Wykrywa mi kartę graficzną intela a chce żeby wykrywało mi geforce.

KoksMan34

KoksMan34

Użytkownicy
posty51
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pytanie, jak w returnie ustawić wykrywanie zwykłej karty? Wykrywa mi kartę graficzną intela a chce żeby wykrywało mi geforce.

Ja mam lepsze pytanie co zrobić aby w ogóle wykryło kartę graficzną ? Nawet zintegrowanej nie pokazuje.

DrCopy

DrCopy

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, ja mam pewien problem z animacjami jeśli chodzi o styl walki szpadami czy tarczami. Moja postać walczy szpadą tak jak powinna jednakże inne NPC używają szpady jak każdą inną broń. Podobnie jest z tarczami. Widzę tarczę na NPC ale jest ona tylko na plecach, tak jakby jej w ogóle nie używali. (Tarcz też nie mogę nawet podnieść po pokonaniu przeciwnika z tarczą). I tu jest pytanie:
Jak to naprawić? Nie jest to wielki problem ale jednak na pewno w przyszłości chciałbym korzystać z tarcz. Mogę tylko dodać że wgrałem i zainstalowałem wszystko to co było potrzebne do Returninga. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam :)

mrdarius

mrdarius

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W 3 rozdziale zrobiłem dla lutero mozliwe questy czyli do przasłania mu asystenta  ( waleriana ). Po próbie wzięcia następnego mówi ze póki co nie ma, a w 4 rozdziale nie ma opcji dialogowej co do q z uwolnieniem sary. Jeśli trzeba to mogę to naprawić za pomocą gve, jeśli ktoś napisze co zmienić

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
JAk zrobić screen w returnie kiedy kilkam klawisz PrtScr to wkleja mi czarny obraz :(

:D

Lavok

Lavok

Użytkownicy
posty15
Propsy1
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Siema, czy w tym modzie są jakieś ograniczenia na maksymalne rozwinięcie atrybutów / skill'ów na rozdział ? Bo jestem w 1 rozdziale mam 45 zręczności, siły też tyle, posługiwanie się łukiem 25%, 1H też i czego bym z tych rzeczy nie próbował zwiększyć u obojętnie kogo, to jest napis "przekroczono próg szkolenia" i lipa ( złoto rzecz jasna mam )... Czy to bug?

I czy da się coś zrobić z trawą? Bo niektóre roślinki ( m. in. takie z szerokimi liśćmi ) pojawiają się kawałek przed Bezim i słabo to wygląda jak sobie idziesz i nagle z dupy trawa :P ( sama trawa jest ok, lepiej wygląda wg mnie że jest jej tyle, bez niej pustawo jest ). I niektóre przedmioty ( np: beczki ) też pojawiają się jak jestem b blisko. I dzieje się to obojętnie jak bym nie  miał ustawionego zasięgu widzenia.

Gram na DX 9c, jak coś bo 11 moja karta nie obsługuje, a grę instalowałem z paczki pobranej ze strony bractwa spolszczenia ( z obrazu płyty, na którym wszystko niby powinno być. ) i wg tam zamieszczonej instrukcji instalowałem (
nie instalowałem bodajże 2 komponentów do dx11 )

Odpowiedźcie :P

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
musisz dodawac po 1 punkcie.
plik no grass jest w dziale pobrania moda.

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Ciastek97

Ciastek97

Użytkownicy
posty116
Propsy2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mam pytanie odnośnie optymalizacji. Chodzi o to, że R2 dosyć mocno mi przycina - po urucchomieniu mam płynność, ale kilka minut później klatki spadają do 30, 40-50 fpsow. Podczas deszczu to już w ogóle spadek jest. Bawiłem się z tym dx11 na różne sposoby - więszkość bajerów tj. teselacja, synchronizacja pionowa, etc. mam wyłączone. Sprawdzałem też w samych ustawieniach w grze(OPTYMALIZACJA) i tam też wyłączałem te efekty, ale niewiele to pomogło.  W afterburnerze nie mam pełnego użycia gpu i procka i może dlatego mam taką obniżoną wydajność, nie mam pojęcia. Miał ktoś podobnie, albo wie co mogłoby pomóc? Wymagania raczej spełniam(zresztą nwm jakie tu niby zalecane są), jedynie procek troche kiepski.

SPEC:

CPU - Ryzen 3 1300X, 3.5GHZ
GPU- Geforce GTX 1050TI 4GB(model od ASUSA)
RAM- 2x4GB Corsair Vengeance LPX CL16 3000MHZ

THX z góry :) :) :)

With great power comes great bullshit

MonCalamari

MonCalamari

Użytkownicy
posty180
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W 3 rozdziale zrobiłem dla lutero mozliwe questy czyli do przasłania mu asystenta  ( waleriana ). Po próbie wzięcia następnego mówi ze póki co nie ma, a w 4 rozdziale nie ma opcji dialogowej co do q z uwolnieniem sary. Jeśli trzeba to mogę to naprawić za pomocą gve, jeśli ktoś napisze co zmienić

@mrdarius zmien NEXTQUESTSARAHTOGUILD na 0

0 użytkowników
Do góry