Pytania i problemy techniczne 1147810 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1147810

Odpowiedzi 3676

Andretriada

Andretriada

Użytkownicy
posty37
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam dwa problemy z działaniem 066 (gram na patchu 5.0)

- Przy każdej próbie odpalania czaru (zwyczajne naciśnięcie przycisku odpalenia) fps'y mocno spadają i gra się mocno tnie

- Przy dłuższym czasie gry nagle, bez przyczyn, potrafi zaciąć się klawiatura w grze i nic nie można zrobić, ni jak tego zaprzestać

Ma ktoś jakieś porady, co by to naprawić?

bart88

bart88

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Returning ma wpakowane mnóstwo "świecidełek", które po prostu zarzynają układ graficzny, dwa że optymalizacja po prostu ssie i nie wiem czy to winna kiepskiego kodu czy może samego silnika, który może mieć problem z wydajnym renderem lepszej jakości obiektów i tekstur.

Na moim geforce 1070 za murami miasta wyrabiam ok 100fps, w mieście spada do 60-70, w ekstremalnych sytuacjach, przy używaniu czarów i przy dużej ilości obiektów wokół mam nawet 15-30fps. Co prawda używam sweetfx i dx11 na tym modzie, ale mimo to, wiedzmin 3 lepiej mi chodzi niż gothic 2 z tym modem, gdzie liczba fps nie spada poniżej 100.

Co do problemu z klawiatura, to nie zauważyłem u siebie czegoś takiego. Mam za to inny problem. gra po mniej więcej godzinie wywala mi na ekran informacje "memory overloaded" i to jest znak, że muszę zrestartować grę inaczej w przeciągu najbliższych 5m gra mi się po prostu zawiesi... Świetne rozwiązanie problemu... 

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Skoro nie pasuje, nie graj. ŁATWO.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

bart88

bart88

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Skoro nie pasuje, nie graj. ŁATWO.
A co to ma do rzeczy? Nie napisałem, że gra jest do dupy tylko, że działa jak działa tzn. kiepsko i bez mocnego kompa kolega wyżej może zapomnieć o komfortowym graniu. No panowie, to jest gra z 2002, mamy 2017 a gra na sprzęcie za 7k potrafi przyciąć, lub się po prostu wywalić. To jest fakt, a nie moje widzi mi się.

I żeby nie było, sam też gram i uważam, że mod pod względem klimatu, treści itp. jest naprawdę super, ale od strony technicznej niestety dupy nie urywa.

Trumm

Trumm

Użytkownicy
posty204
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
bart88
wiesz ze returning zżera tez duzo ramu aby ta mape ulepszona pociagnoc? Ja tam mam 16gb ramu i nvidie gtx770 i w miescie mam stale 60 a poza 90 wiec nie wiem gdzie masz problem?

bart88

bart88

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Omg... Przecież napisałem, że problem ze spadkami fps może być z powodu kiepskiej optymalizacji lub po prostu silnik gry nie wyrabia i ma do tego prawo. I ja problemu z grą nie mam, poza memory overload, które da się przeboleć. Odpisałem tylko koledze wyżej, że jego problem z zacinaniem się gry jest spowodowany tym, że maszyna mu nie wyrabia i nawet przy wypasionym pc czasami zdarzają się spadki.

Naprawdę nie róbcie gównoburzy tylko dlatego, że ktoś napisał, że ten mod ma swoje problemy, bo je ma i tyle. Nie zmienia to jednak, że to wciąż kawał dobrej roboty i naprawdę fajnie się gra.

BAc

BAc

Użytkownicy
posty94
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak można włączyć konsole/marvin'a? Wersja 0066 o ile to ma jakieś znaczenie.

Szpyciu

Szpyciu

Użytkownicy
posty50
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@BAc pause marvin pause a zeby wylaczyc pause 42 pause

Pszemsen

Pszemsen

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Zbanowany
Witam mam problem ze spadkami FPS w mieście. Poza miastem mam 30-60 FPS i jest nawet ok ale w mieście jest od 10-20 i ta 10 jest troche uciążliwa. To samo mam przy rzucaniu run np kuli ognia FPSY diametralnie spadają.

Post połączony: 2017-04-12, 10:31
Procesor AMD Athlon (tm) II X4 635 Processor 2.90 GGz 8.00 GB. Oceni ktoś mój sprzęt?

Dodam jeszcze że nie mogę zmieniać widocznosci w grze. Jakąkolwiek wybiorę w grze nadal widnieje ta sama widoczność. Rzadko ale czasami mam nagłe Freezy podczas rozmowy z NPC.

Post połączony: 2017-04-12, 10:31
Aaaa.. i jak zmieniam jakość textur nie ważne na jakie to i tak nie zmienia się to w grze.

Post połączony: 2017-04-12, 10:56
Gram na wersji angielskiej 0066 na patchu czy tam fixie 5.0

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Karta graficzna? Czy przy instalacji zaznaczyłeś 4gb patch?

Pszemsen

Pszemsen

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Zbanowany
taaak, ale też jakiś patch z 4gb pobrałem na out of memory i wszystko się sprawdza ;) Ponadto mam wrażenie ze mam tam DX 11 ... te cienie itp na to wskazują.

Post połączony: 2017-04-12, 11:15
sprawdza sie w sensie że nie mam problemu z out of memory. mam też patcha odnoście trawy i poza miastem nie klatkuje mi gry. najgorzej jest w mieście niestety.

Post połączony: 2017-04-12, 11:20
a co do karty graficznej to w ustawieniach nie mam żadnej... tzn nie pokazuje co to za karta graficzna

Post połączony: 2017-04-12, 11:20
w ustawieniach w grze - dla formalnośći :)

Post połączony: 2017-04-12, 12:16
Dobra, uwaga teraz. Jak instalujecie nie wybierajcie ostatnich opcji dotyczących DX11 ;) większość osób na ślepo wszystko zaznaczyła i wgrał im się ten DX przez co mają dużo spadków FPS podczas rzucania run czy też bycia w mieście.

Mam problem AST.dll not found.. wie ktoś  jak to roziwązac? Zainstalowałem SP 1.1 ale nic nie daje... bo wyrzuca w grze. A SP 1.6 powoduje właśnie błąd dot AST

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Zainstaluj wszystko z instalatora (vcredist itp) dosłownie wszystko PRÓCZ playerkita

Pszemsen

Pszemsen

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Zbanowany
@Loop

Dziekuje ci za pomoc ale problemy w sumie sam rozwiązałem co nie zmienia faktu że chciałes mi pomóc a to się ceni. Gram na SP 1.6 no i zainstalowałem te wszystkie duperele i wszystko działa. Ludzie myszą uważać żeby podczas instalacji nie zaznaczyli wszystkiego związanego z dx11 bo akurat grałem na dx 11 nieświadomie przez co też miałem mniej FPS no i się dziwilem jak polepszyli grafikę xd

Zastrzeżenie mam do dialogów na sp 1.6 czcionka jest trudno czytelna zwłaszcza litery takie jak r i z. Idzie to jakoś wyłączyć albo zmienić czcionke?

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Instalujesz CZYSTEGO G2 + NK ,następnie wszystko z instalatora a potem Returninga (nie to z DX 11 nie robi ze gra magicznie działa na DX 11, tylko wprowadza PATCH dla ludzi grających z dx 11) nic innego poza tym nie robisz.

Pszemsen

Pszemsen

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Zbanowany
to nie wiem jak to się stało że nagle miałem DX11 w grze... XD Poza tym @Loop  wiesz może dlaczego w miescie nie ma tego fajnego soundtracka co we wczesniejszych returningach 2.0 (soundtrack - miasto - dzień)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Pewnie dlatego, bo łamał prawa autorskie :)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Pszemsen

Pszemsen

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Zbanowany
jak łamał prawa i dlaczego? Tzn skąd ta muzyka została zaczęrpnięta i czy da się ją skądś pobrać i podmienić soundtrack ten z miasta 0066 na ten wcześniejszy? I dlaczego bandyci nie trzymają tarczy (tak jakbym grał na poziomie łatwym ograniczony content) ale gram na trudnym i jakoś nie trzymają tarcz

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
(tak jakbym grał na poziomie łatwym ograniczony content) ale gram na trudnym i jakoś nie trzymają tarcz

Nie wiem skąd to wziąłeś, więc to przemilczę.

jak łamał prawa i dlaczego? Tzn skąd ta muzyka została zaczęrpnięta

Na YT była blokowana, bo nie była ich autorstwa, podobnie jak wiele innych kawałków. Możliwe, że zdecydowali się coś z tym zrobić.

i czy da się ją skądś pobrać i podmienić soundtrack ten z miasta 0066 na ten wcześniejszy?

Nie da się/nie uda Ci się/nie umiesz

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

krasoof

krasoof

Użytkownicy
posty4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Wytlumaczyłbym mi ktoś tak mega łopatologicznie jak zainstalować tego moda, skąd pobrać ect.

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Tak jak napisałem kilka postów wyżej

0 użytkowników
Do góry