Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8206282 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8206282

Odpowiedzi 37317

Komachi

Komachi

Użytkownicy
posty271
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Komachi A co mam robić, chcę iść do 3 rozdziału po zbroje a potem wrócić do GD i zrobić te zadania które ominąłem. I się pytałem czy jakieś mi nie przepadną. No chyba że w returnie nagle w 3 rozdziale respi sie 2x więcej stworzeń w GD. Ale przecież skąd ja mam to wiedzieć. A ciężka najemnika nie różni się wiele od strażnika kruka. I do tej pory nie miałem żadnego problemu, tylko teraz odczuwam orków elitów i poszedł bym po lepszą zbroje. Proste

Jeśli nie klepiesz Elity na dwa hity to nie masz co sie pchać do 3 rozdziału. Co masz jeszcze w 2 r zrobić... hmm.. miasto orków, doline cieni, świątynie sniacego, pustynie adanosa, bo rzeczywiście nic do roboty...
Poexp sobie na orkach, nawet wojownikach, ukrec lepsze staty, bo pewnie masz niskie. Radzę Ci to zrobić żebyś potem nie płakał, ze Poszukiwacze Cie robią jak chcą, a byl tu juz taki jeden. Chociaż głupie Ulumulu sobie zrób i do miasta orków wpadnij.

Morales112

Morales112

Użytkownicy
posty62
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam kamień teleportacyjny, który znalazłem na dolnym poziomie w kopalni orków. Mam też misję od Crowda, zeby go znaleźć. Pytanie brzmi, czemu nie mogę go umieścić na tym piedestale na dole? Coś źle robię?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nie czytasz solucji to robisz źle, nigdy go nie umieścisz bo nie taki jest cel.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Argoszlasz

Argoszlasz

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam! Przez moje gapiostwo oddałem recepturę win Goraxowi uprzednio nie czytając tej księgi. Mój bohater nie potrafi stworzyć wina zapomnienia (przepedł także exp i +1 retoryki). Próbowałem odzyskać księgę, nie można jej odkupić ani pobić Goraxa. Podejrzewam, że jej odzyskanie jest niemożliwe i zapłacę za swój głupi błąd. Nadzieję pokładam w tym, że owa księga nie zniknęła ze świata gry. Mam teorię, że Goraxa mógł ją ukryć gdzieś w klasztorze ( podręcznik do retoryki Gallahada oddałem Fernando, a potem zabrałem ją z kufra w jego domu) może tu jest podobnie. Jeśli ktoś wie o jej lokalizacji to proszę o odpowiedź.
Mam też zapis z przed oddania ksiąg jednak to sporo nadrabiania. Na razie z tego zrezygnuje. Może przejdę grę bez tego, olać to czy nie dam rady bez tego wina na normalnym.
No i kody (pewnie nimi było by szybciej, ale to już ostateczność, a nawet nie mam tego kodu).
A może są jakieś inne sposoby ? Jeśli tak byłbym wdzięczny za jakieś rady.

doru434

doru434

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem "najlepszy łowca". Szukam slokersa już wiele godzin i nie widać zwierza. Korzystałem z mapy
https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/967600040940154849/7B3ECB5E88C4DA91224DE8B98C4C7B5AD8CCE221/

Jak to z nim jest. W momencie wzięcia zadania slokers jest przypisywany do jednego miejsca czy zmienia się ono w czasie?

kuba25000

kuba25000

Użytkownicy
posty38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wie ktos gdzie jest duzo ksiazek do kupienia lub gdzie jest duzo pulpitow co dodadzą retoryke? bo mam 38 retoryki a potrzebuje 50 do porozmawiania o swiatyni z ul thrallem. Cale khorinis i jarkendar przeszukalem z  pulpitow ma ktos jeszcze pomysl?

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wie ktos gdzie jest duzo ksiazek do kupienia lub gdzie jest duzo pulpitow co dodadzą retoryke? bo mam 38 retoryki a potrzebuje 50 do porozmawiania o swiatyni z ul thrallem. Cale khorinis i jarkendar przeszukalem z  pulpitow ma ktos jeszcze pomysl?

Okradaj ludzi i daj się złapać po 10 udanych wymówkach masz 1 ptk retoryki. Proponuje robić to przy małej ilości zręczności. Samemu będąc strażnikiem miejskim wbiłem na tym 61ptk.

kuba25000

kuba25000

Użytkownicy
posty38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Okradaj ludzi i daj się złapać po 10 udanych wymówkach masz 1 ptk retoryki. Proponuje robić to przy małej ilości zręczności. Samemu będąc strażnikiem miejskim wbiłem na tym 61ptk.

Ale jak sie nie uda okrasc to wiekszosc osob od razu sie rzuca do walki. I czy dziala to jak mowimy wymówke ciagle tej samej osobie?

MonCalamari

MonCalamari

Użytkownicy
posty180
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mogbly ktos podeslac poradnik/strtegie na gre nekromanta? Na poczatku isc w 2h i sile bo kostury tego pozniej wymagaja? Jak rozdzielac PN?

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gdzie jest klucz Engora w GD? W solucji pisze że na dachu głownej bramy nie mam pojęcia o co chodzi nigdzie nie mogę znaleźć

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Mogbly ktos podeslac poradnik/strtegie na gre nekromanta? Na poczatku isc w 2h i sile bo kostury tego pozniej wymagaja? Jak rozdzielac PN?
Podeśle ci strategie tyle że mam inną wersje gry (z AB) więc nie odpowiadam za nieporozumienia.
Na początek starasz się jak najszybciej wbić 90 % do 2h (tak do końca 2 rozdziału). Oczywiście tabki czytasz dopiero od 90%.
Co do stat. U mnie kostur wymaga many (pewnie w r2 wymaga siły ale nwm) , ale pomijając to. Jeżeli kostur siły wymaga to wbijasz tylko do uniesienia go potem wbijasz manę inteligencję i zręke. U bogów bierzesz inteligencje (oczywiście tam gdzie dają 10 int.).
Teraz kręgi magiczne:
1 krąg : wszystkie runy
2 krąg : przyzwanie zombie
3 krąg : przyzwanie woja szkieleta
Polecam wbić prf w mane. U ash tara jest zajefajna runa

Ukończone modyfikacje:
Gothic 1 Mroczne Tajemnice
Returning 1.2 : Bardzo łatwy
Returning 2.0 + AB : Mieszanka łatwy (staty) + trudny (ogólna rozgrywka)
Returning 2.0 + AB (S&C) : Koszmar (ze wszystkimi utrudnieniami [200% defa hp i ataku])
Mody w trakcie przechodzenia:
Luźne granie w AB (testowanie nowych aktualizacji)
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Ale jak sie nie uda okrasc to wiekszosc osob od razu sie rzuca do walki. I czy dziala to jak mowimy wymówke ciagle tej samej osobie?

Z tego co mi się wydaje to opcja "wymówki" pojawia się po przeczytaniu podręcznika Retoryki.
Nie da się okradać ciągle tej samej osoby, wyłganie się raz z próby kradzieży uniemożliwia zrobienie tego po raz drugi.

Fenoloftaleinowy

Fenoloftaleinowy

Użytkownicy
posty19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie, mam problem w zadaniu Zaginiony Brat - mianowicie gdy biję bossa Widmo (tego od dusz) to gdy zbijam mu zycie do około 22 tys pkt życia, w momencie kiedy po zabiciu duszków on poraz kolejny sie pojawia, to razi mnie piorun i nie zadaje mi standardowych (powiedzmy 500pkt) obrazen tylko zabija od razu. Kiedy znikał wczesniej to to sie nie zdazalo, probowalem na kilku sejwach. Niefajne to, mial ktos cos podobnego, wiecie co mozna by zrobic? Mam ponad 5k zycia.

tomu1

tomu1

Użytkownicy
posty351
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Fenoloftaleinowy

Musisz go zabić szybciej, bo po pewnym czasie on Cię zabija natychmiastowo.

Ezry

Ezry

Użytkownicy
posty95
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Komachi nie rozumiesz co czytasz. Napisałem że chcę zbroję aby sobie lepiej radzić z orkami. Nie pisałem że mam zamiar olać te zadania i iść robić 3 rozdział. Ja chcę tylko zbroje i wracam do GD robić to czego nie zrobiłem. O ile mi wiadomo to w normalnym gothicu w 3 rozdziale w GD było tylko kilka poszukiwaczy i zbytnio moby też się nie respiły. Więc nadal nie widzę powodu dla którego miałbym tego nie zrobić, jedynie się straty zadań boję, więc o to się zapytałem. Bo nigdy nie robiłem GD w 2 rozdziale w gothicu. Zawsze tylko szybko te kopalnie i myk do trzeciego. I po prostu się nie orjentuje czy są jakieś konieczne zadania dla 2 rozdziału w GD, no i te nowe z moda jeszcze.

Post połączony: 2018-11-07, 16:29
@kuba25000 Retoryka wpada w moim przypadku +1 za 8 wymówek. Nie działa to zawsze bo żeby wymówka się udała też trzeba trochę retoryki, więc z biegiem wbijania retoryki coraz częściej będziesz się wyłgiwał. Opcja wymówki działa na tej samej osobie kilka razy ale trzeba poczekać trochę ( z 1 dzień ). Najlepiej zaczynaj od ludu nisko postawionego np. zwykli bandyci w Jarku, farmerzy, obywatele. Oni wymagają najmniejszego wkładu retoryki. I dodam jeszcze że jeśli za 1 razem nie uda ci się wyłgać z kradzieży od jakiegoś typa to po wczytani możesz spróbować jeszcze raz. Ja zwyklę max 3 razy próbowałem na 1 osobę jak się nie udawało. I to może też jakoś być zależne od poziomu trudności (nw) ja gram na normalnym. Mogłem też źle zrozumieć niektóre kwestie ale u mn tak to działało.

maxiyou

maxiyou

Użytkownicy
posty1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam! Mam pewien problem dotyczacy lasu asasynow. Doszedlem do momentu, kiedy trzeba rozwiazac sprawe morderstwa Hasima dla slepego mistrza i Tiamat potrzebuje ode mnie papieru. Niestety nie moge wejsc do magazynu poniewaz nie dostalem nigdy klucza. W solucji pisze ze dostaje go od tego drugiego mistrza w danej misji, ktorej nigdy nie dostalem. Ogolnie ukonczylem do tego momentu wszystkie questy z wyjatkiem oplaty za niewolnikow (poniewaz wszedlem do lasu z 45 pkt retoryki i nie moglem przekonac Hasima do przekazania hajsu koledze). Tak wiec powodem moze byc nieukonczenie tego questa czy jest jakis inny sposob na sprowokowanie mistrza do oddania mi klucza?

osiaka112

osiaka112

Użytkownicy
posty78
Propsy2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Chłopy powiedzcie mi co robić robię zadanie z zaginionym bratem pokonałem tych dwóch co się ich bije jednego  w dzień drugiego w nocy idę później bić te widmo biję go zostaje mu 5-6k życia zabijam te ogniki i wyskakuje napis że wchłonął moją duszę czy coś i zgon mam full hp a i tak umieram co robić ??

Komachi

Komachi

Użytkownicy
posty271
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam! Mam pewien problem dotyczacy lasu asasynow. Doszedlem do momentu, kiedy trzeba rozwiazac sprawe morderstwa Hasima dla slepego mistrza i Tiamat potrzebuje ode mnie papieru. Niestety nie moge wejsc do magazynu poniewaz nie dostalem nigdy klucza. W solucji pisze ze dostaje go od tego drugiego mistrza w danej misji, ktorej nigdy nie dostalem. Ogolnie ukonczylem do tego momentu wszystkie questy z wyjatkiem oplaty za niewolnikow (poniewaz wszedlem do lasu z 45 pkt retoryki i nie moglem przekonac Hasima do przekazania hajsu koledze). Tak wiec powodem moze byc nieukonczenie tego questa czy jest jakis inny sposob na sprowokowanie mistrza do oddania mi klucza?

Typ sam powinien do Ciebie zagadac z misją i dac Ci klucz. Misja z Hasimem jest dosyć ważna dla fabuly, nie wiem czy czasem nie spieprzyles sobie gry.

Fenoloftaleinowy

Fenoloftaleinowy

Użytkownicy
posty19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Fenoloftaleinowy

Musisz go zabić szybciej, bo po pewnym czasie on Cię zabija natychmiastowo.

Dzięki, ale w takim razie czy jest jakaś fajna broń 1h na widma oprócz srebrnego miecza z przejścia do GD? Bo Sihila nijak nie moge wykuć bo moją jedyną ksiezycowa rude zmarnowałem rude na jedno księsycowe ostrze, ktorego nie używam (wiem, bezsens -_-) Gdzie moge dostac/znalezc cos 1h na duchy???

osiaka112

osiaka112

Użytkownicy
posty78
Propsy2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@Jao chłopie ty wszystko wiesz pomóż mi proszę co zrobić w zadaniu zaginiony brat chce te widmo pokonać po tym jak pokonałem te dwa szkielety dzień i noc zbijam temu widmu do 6 k życia on znika ja zabijam te ogniki wali we mnie ten  piorun i po mnie a mam całe życie co robić ?

0 użytkowników
Do góry