Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8851545 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8851545

Odpowiedzi 37317

Cive

Cive

Użytkownicy
posty150
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do retoryki to nie widze zadnego problemu przeciez mozna jej miec niewiadomo ile wystarczy dac sie zlapac na kradziezy kieszonkowej i sie wylgac i po 10 takich przypadkach dostajesz retoryke powtarzasz tyle razy ile potrzebujesz i po problemie...

Mam pytanko a mianowicie gram najemnikiem pod sile obecnie 240 sily 100% 1 h  62% kuszy i jakos 1800 hp (jeszcze nie robilem kompotow takze sporo dojdzie) r2 gd powoli wybijam i mam pare pytan.

1 Czy statystyki ktore podalem sa ok czy raczej srednie?

1 czy w r2 robic jakies lokacje dodatkowe? Wiem, ze mozna ale czy jest sens? Chcialem robic te miasto orkow ale czytalem, ze jak sie zacznie questa to nie mozna orkow zabijac bo reputacja leci w dol.

2 Jak to jest z tymi gorami snieznych orkow? Wiem gdzie jest wejscie ale czy przed wejsciem trzeba cos zrobic/miec?

3 Co daje % we wladaniu tarcza? Szczerze to mam jakos 25% i niby malo ale czy oplaca sie wiecej dodawac? Zwiekszy mi to obrone czy cos?

4 Gdzie znajde jakas lepsza tarcze? Bo latam z drewniana od poczatku gry niby gdzies czytalem, ze w jarku w ktorejs swiatyni jest ale nie widzialem a szukalem dosc dokladnie.

5 Korzystam obecnie z ulepszonego krzyza przeznaczenia (tego od andre) no i chcialbym cos lepszego wiem, ze do zdobycia niby jest szpon i uriziel w r2 ale to kawal drogi a pustyni napewno nie bede narazie ruszac takze moze cos polecicie?

6 O co chodzi z kuszami? Jak strzelam to polowa moich atakow nie trafia mimo, ze mobek po prostu na mnie biegnie jest centralnie przedemna belt w niego wlatuje ale nie wchodzi hit. Strasznie to wkurza nie raz na 5 beltow 1 trafii. Niby mam tylko 62% w kusze ale to jakas masakra.

7 kto uczy regeneracji zycia?

8 Czy 3 pkt za 1 sily to ostatni prog czy potem sie wiecej buli?

9 Jak wykonac "grzane wino"? Mam przepis przeczytalem ale ani w dzienniku nie mam nic o tym ani na stole alchemicznym nie mam opcji, zeby zrobic

10 Kiedy mateo nauczy mnie robic lepsze pierscienie? 3 rozdzial czy dalej?

Andargon

Andargon

Użytkownicy
NiepokornySługaJebacza
posty162
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • NiepokornySługaJebacza
@Cive A o tym nie wiedziałem że można sobie nieograniczoną liczbę razy wbijać retorykę .. ale tak jak mówiłem na początku i tak warto mieć 10 bo 1000 pożyczysz od lehmara .. ale myślę że to zadziała tylko 1x

Szanuj mnie.. a być może i ja będę szanował ciebie..

BUMCYKAFYSZ

BUMCYKAFYSZ

Użytkownicy
posty235
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
czy mógłby ktoś spojrzeć na tego save'a i sprawdzić czy da się na nim zrobić zadanie odnośnie handlarza bronią ponieważ widziałem że bandyci są martwi (ci co mają list lucii , mise bromora[które mam] i powinni mieć ten list .
ale i też bandyci którzy mają pierścień gildii araxos też są martwi ale pierścienia nie mam) czy to jest jakiś i bug i czy zna ktoś może kody na te dwie rzeczy
tu jest link do save'a
https://mega.nz/#!SpJm3SSC!SuEYeGpE0SUqCnTfHUevN5ZA1uiWVsNO2Huj2w9GiMc

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Co do retoryki to nie widze zadnego problemu przeciez mozna jej miec niewiadomo ile wystarczy dac sie zlapac na kradziezy kieszonkowej i sie wylgac i po 10 takich przypadkach dostajesz retoryke powtarzasz tyle razy ile potrzebujesz i po problemie...

Mam pytanko a mianowicie gram najemnikiem pod sile obecnie 240 sily 100% 1 h  62% kuszy i jakos 1800 hp (jeszcze nie robilem kompotow takze sporo dojdzie) r2 gd powoli wybijam i mam pare pytan.

1 Czy statystyki ktore podalem sa ok czy raczej srednie?

1 czy w r2 robic jakies lokacje dodatkowe? Wiem, ze mozna ale czy jest sens? Chcialem robic te miasto orkow ale czytalem, ze jak sie zacznie questa to nie mozna orkow zabijac bo reputacja leci w dol.

2 Jak to jest z tymi gorami snieznych orkow? Wiem gdzie jest wejscie ale czy przed wejsciem trzeba cos zrobic/miec?

3 Co daje % we wladaniu tarcza? Szczerze to mam jakos 25% i niby malo ale czy oplaca sie wiecej dodawac? Zwiekszy mi to obrone czy cos?

4 Gdzie znajde jakas lepsza tarcze? Bo latam z drewniana od poczatku gry niby gdzies czytalem, ze w jarku w ktorejs swiatyni jest ale nie widzialem a szukalem dosc dokladnie.

5 Korzystam obecnie z ulepszonego krzyza przeznaczenia (tego od andre) no i chcialbym cos lepszego wiem, ze do zdobycia niby jest szpon i uriziel w r2 ale to kawal drogi a pustyni napewno nie bede narazie ruszac takze moze cos polecicie?

6 O co chodzi z kuszami? Jak strzelam to polowa moich atakow nie trafia mimo, ze mobek po prostu na mnie biegnie jest centralnie przedemna belt w niego wlatuje ale nie wchodzi hit. Strasznie to wkurza nie raz na 5 beltow 1 trafii. Niby mam tylko 62% w kusze ale to jakas masakra.

7 kto uczy regeneracji zycia?

8 Czy 3 pkt za 1 sily to ostatni prog czy potem sie wiecej buli?

9 Jak wykonac "grzane wino"? Mam przepis przeczytalem ale ani w dzienniku nie mam nic o tym ani na stole alchemicznym nie mam opcji, zeby zrobic

10 Kiedy mateo nauczy mnie robic lepsze pierscienie? 3 rozdzial czy dalej?
1. Statystyki są okej.
2. Szatę/pancerz od Ur-Thralla za świątynie śniącego i Ulu-Mulu.
4. W jarku na pewno jakaś jest, ale nie jestem pewny, czy akurat w świątyniach. Zwykle trafiają się podczas większych lokacji albo za zadania.
5. Po prostu przechodź grę dalej, w końcu na coś trafisz.
6. To już Gothic, zawsze tak było.
7. W lesie Assasynów.
8. Więcej, mi doszło do 25 pkt za 5 siły.
9. Nie jestem pewny, czy w ogóle się da.
10. 2, 4 i 5 rozdział (żelazo, złoto i magiczna ruda). Dodatkowo nauczy Cię robić jeszcze amulety w piątym rozdziale (tylko z rudy).

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie da się na 100%.

Andargon

Andargon

Użytkownicy
NiepokornySługaJebacza
posty162
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • NiepokornySługaJebacza
Dobra ja tam mogę znowu zagrać w returning ale widać bez sprawdzenia *jak wykonać questa się nie obejdzie*  brawa dla twórców naprawdę ruskie do tego głowy nie mają

Bo to jest tak powiem wam że do tworzenia zadań trzeba mieć rozwagę i talent i wielkie wyczucie bez takiej osoby nie można zrobić dobrej fabuły i tego zabrakło returningowi a szkoda...  taką osobę mieła pirania tworząc gothic tam zadania  są przemyślane i dobre a w returningu nie dorastają im do piętki :) totalne dno

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W jaki sposób mogę pomóc duchowi Gomeza? Bezi nie chce się na to zgodzić i dialog się kończy.
Musisz mieć zaczęty quest od gildii kupców na posążki, który najlepiej jest wykonać dopiero w 4 rozdziale, bo inaczej buguje się gildia kupców i Lutero nie daje więcej questów.

@MrocznyZły akurat nieprawda, robilem w 3 rozdziale, poleca sie brac zadanie na pomocnika Lutero w 4 rozdziale wlasnie zeby zadanie z Sara nie zablokowac
Tak, masz rację, chodziło mi o tego questa z pomocnikami.

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Dobra ja tam mogę znowu zagrać w returning ale widać bez sprawdzenia *jak wykonać questa się nie obejdzie*  brawa dla twórców naprawdę ruskie do tego głowy nie mają
Sprawdzaj po prostu solucję przed większymi zadaniami typu miasto orków, kopalnia orków, śnieżne góry itp. Reszty raczej sobie nie zepsujesz, chyba że serio się postarasz.

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@MrocznyZły akurat nieprawda, robilem w 3 rozdziale, poleca sie brac zadanie na pomocnika Lutero w 4 rozdziale wlasnie zeby zadanie z Sara nie zablokowac

Sługa Adanosa Vatras

Sługa Adanosa Vatras

Użytkownicy
Mistrz Magii Wody
posty427
Propsy31
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Mistrz Magii Wody
Zgadzam sie z Andragonem, musialem sporo sie naczytac i z 4x przechodzic 1 rozdzial zeby nauczyc sie na pamiec co i jak bo gra gunwo podpowiada, i ktos napisze "to nie graj" No nie graj, jak jakas firma spieprzy, cos nie chodzi, beznadziejnie zrobione to "uuu wina firmy" a tu "to nie graj" Niestety ich brak doswiadczenia w tworzeniu contentu tu ostro widac, w kilku miejscach ostro laguje "bo tak" nawet na wypasionym sprzecie

Ja juz sobie darowałem drugie przechodzenie jak po 70h grania dmg z magii mi sie zbugował i moge sie w dupe pocałować a nie grać dalej

no tak grać 1 rodział 4 razy ja ani razu nie musiałem 1 rozdziału przechodzić tyle razy bez solucji można pierwszy rozdział zrobić po prostu są tacy ludzie jak ty co nie ogarniają gothica i muszą do wszystkiego kodów używać jedyne do czego używałem solucji to tylko na pustyni adanosa.A ruscy dobrą robotę odwalili gothic nie należy do łatwych gier a returning go jeszcze utrudnia to nie jest wiedźmin gdzie na każdym kroku mini mapa pokazuje gdzie trzeba iść tu nie mam mini mapy a mapę trzeba kupić i też dużo daje czytanie dziennika.

Andargon

Andargon

Użytkownicy
NiepokornySługaJebacza
posty162
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • NiepokornySługaJebacza
@Niemy Łokej teraz wiem że jest retoryka to mam spis dialogów.. co i jak no i lecimy jak to mówią zapisuj i zapisuj :[ przeszedłem returninga 2.1 więc coś już tam mi świat o returningu nie wiem ile tu zmienili

ZiomekZiomkowski

ZiomekZiomkowski

Użytkownicy
posty21
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak zabić braci trollec ? Po zbiciu, któremuś życia do 2500 regeneruje się do 100%. Jaki jest sposób ?

Andargon

Andargon

Użytkownicy
NiepokornySługaJebacza
posty162
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • NiepokornySługaJebacza
@Sługa Adanosa Vatras 
to nie jest wiedźmin gdzie na każdym kroku mini mapa pokazuje gdzie trzeba iść tu nie mam mini mapy a mapę trzeba kupić i też dużo daje czytanie dziennika.

Ale powiedz mi jaki fun jest z przejścia questa fabularnego jak przeczytasz co i jak zrobić? nic cie nie zaskoczy to jest masakra i dno fabularne jak już nie potrafili zrobić zadań to niech ich nie robią wszyscy muszą grać w większości z solucją bo taki jest returning a zadania z gothic2 są tak przejrzyste i dobrane że idzie jak w masło z nimi bez problemu

Zadania nie które to kompletnie bez solucji nie zrobisz a niektóre wymagają ogromnej inteligencji i intuicji żeby połapać się co i jak dlatego tyle pytań a co z tym a co z tamtym

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@Niemy Łokej teraz wiem że jest retoryka to mam spis dialogów.. co i jak no i lecimy jak to mówią zapisuj i zapisuj :[ przeszedłem returninga 2.1 więc coś już tam mi świat o returningu nie wiem ile tu zmienili
Polecam zrobienie 2/3 save'ów, gdzie będziesz zapisywał kiedy po prostu nie będziesz pewny jakiejś decyzji. Całą resztę przeznaczyłbym na zapisy typu "PRZED MIASTEM ORKÓW", "PRZED WEJŚCIEM DO ŚNIEŻNEJ LOKACJI", w ten sposób raczej nic sobie nie zepsujesz.

Sługa Adanosa Vatras

Sługa Adanosa Vatras

Użytkownicy
Mistrz Magii Wody
posty427
Propsy31
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Mistrz Magii Wody

Bo to jest tak powiem wam że do tworzenia zadań trzeba mieć rozwagę i talent i wielkie wyczucie bez takiej osoby nie można zrobić dobrej fabuły i tego zabrakło returningowi a szkoda...  taką osobę mieła pirania tworząc gothic tam zadania  są przemyślane i dobre a w returningu nie dorastają im do piętki :) totalne dno

naprawdę to dlaczego pihrania nie dokończyła sequela bo mieli wyjebane jajca i chcieli dalej iść z następnymi częsciami w gothicu mamy tylko 4 lokacje bodajże a w returning chyba około 32 i co phirania dobrą robotę zrobiła tak na prawdę tworząc tylko 3 lokacje i edytując 4 a grupa która stworzyła returninga  stworzylła co prawda kilka  ale też dużo dodali gdyby pirhania nie była taka nachalna  i chciała dokończyć 2 to był zrobiła jeszcze lepiej a grupia która robiła returna zrobiła to za nią proste?

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jak zabić braci trollec ? Po zbiciu, któremuś życia do 2500 regeneruje się do 100%. Jaki jest sposób ?
Zbij każdemu właśnie do takiej ilości HP(około 2500), wtedy jak będziesz bił dalej to przestaną się regenerować.

Sługa Adanosa Vatras

Sługa Adanosa Vatras

Użytkownicy
Mistrz Magii Wody
posty427
Propsy31
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Mistrz Magii Wody
@Andargon to nie czytaj i rób na swoją rękę wszystko sam ja prawię każdy quest robie sam i niekiedy tutaj dopytuje

ZiomekZiomkowski

ZiomekZiomkowski

Użytkownicy
posty21
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

naprawdę to dlaczego pihrania nie dokończyła sequela bo mieli wyjebane jajca i chcieli dalej iść z następnymi częsciami w gothicu mamy tylko 4 lokacje bodajże a w returning chyba około 32 i co phirania dobrą robotę zrobiła tak na prawdę tworząc tylko 3 lokacje i edytując 4 a returning stworzyli co prawda kilka sami ale też dużo dodali gdyby pirhania nie była taka nachalna  i chciała dokończyć 2 to był zrobiła jeszcze lepiej a grupia która robiła returna zrobiła to za nią proste?

Gówno wiesz, ale się wypowiesz...

Sługa Adanosa Vatras

Sługa Adanosa Vatras

Użytkownicy
Mistrz Magii Wody
posty427
Propsy31
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Mistrz Magii Wody
tak nic nie wiem  dobra to jest forum do zapytań o zadania a nie retruning jest taki i owaki

@ZiomekZiomkowski to ty mnie oświeć co ty wiesz ?

Andargon

Andargon

Użytkownicy
NiepokornySługaJebacza
posty162
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • NiepokornySługaJebacza
@Sługa Adanosa Vatras
naprawdę to dlaczego pihrania nie dokończyła sequela bo mieli wyjebane jajca i chcieli dalej iść z następnymi częsciami w gothicu mamy tylko 4 lokacje bodajże a w returning chyba około 32 i co phirania dobrą robotę zrobiła tak na prawdę tworząc tylko 3 lokacje i edytując 4 a returning stworzyli co prawda kilka sami ale też dużo dodali gdyby pirhania nie była taka nachalna  i chciała dokończyć 2 to był zrobiła jeszcze lepiej a grupia która robiła returna zrobiła to za nią proste?

To co pirania odwalilła z sequelem już za bardzo mnie nie obchodzi ja oceniam to co zrobili i gra zrobiła ogromne wrażenie na graczach co widać i teraz bo to bazuje na tym a returning? masa questów słabych solucyjnych i lokacje kopiuj/wklej które nie mają klimatu jak obóz bractwa i ich misje..

Odwalili kawał roboty? no trochę roboty mieli ale wykonanie i pomysł fatalny

Ruscy zwalili sprawe już pisałem optymalizacja leży to najgorsze co mogli zrobić tej grze

0 użytkowników
Do góry