Co do retoryki to nie widze zadnego problemu przeciez mozna jej miec niewiadomo ile wystarczy dac sie zlapac na kradziezy kieszonkowej i sie wylgac i po 10 takich przypadkach dostajesz retoryke powtarzasz tyle razy ile potrzebujesz i po problemie...
Mam pytanko a mianowicie gram najemnikiem pod sile obecnie 240 sily 100% 1 h 62% kuszy i jakos 1800 hp (jeszcze nie robilem kompotow takze sporo dojdzie) r2 gd powoli wybijam i mam pare pytan.
1 Czy statystyki ktore podalem sa ok czy raczej srednie?
1 czy w r2 robic jakies lokacje dodatkowe? Wiem, ze mozna ale czy jest sens? Chcialem robic te miasto orkow ale czytalem, ze jak sie zacznie questa to nie mozna orkow zabijac bo reputacja leci w dol.
2 Jak to jest z tymi gorami snieznych orkow? Wiem gdzie jest wejscie ale czy przed wejsciem trzeba cos zrobic/miec?
3 Co daje % we wladaniu tarcza? Szczerze to mam jakos 25% i niby malo ale czy oplaca sie wiecej dodawac? Zwiekszy mi to obrone czy cos?
4 Gdzie znajde jakas lepsza tarcze? Bo latam z drewniana od poczatku gry niby gdzies czytalem, ze w jarku w ktorejs swiatyni jest ale nie widzialem a szukalem dosc dokladnie.
5 Korzystam obecnie z ulepszonego krzyza przeznaczenia (tego od andre) no i chcialbym cos lepszego wiem, ze do zdobycia niby jest szpon i uriziel w r2 ale to kawal drogi a pustyni napewno nie bede narazie ruszac takze moze cos polecicie?
6 O co chodzi z kuszami? Jak strzelam to polowa moich atakow nie trafia mimo, ze mobek po prostu na mnie biegnie jest centralnie przedemna belt w niego wlatuje ale nie wchodzi hit. Strasznie to wkurza nie raz na 5 beltow 1 trafii. Niby mam tylko 62% w kusze ale to jakas masakra.
7 kto uczy regeneracji zycia?
8 Czy 3 pkt za 1 sily to ostatni prog czy potem sie wiecej buli?
9 Jak wykonac "grzane wino"? Mam przepis przeczytalem ale ani w dzienniku nie mam nic o tym ani na stole alchemicznym nie mam opcji, zeby zrobic
10 Kiedy mateo nauczy mnie robic lepsze pierscienie? 3 rozdzial czy dalej?
1. Statystyki są okej.
2. Szatę/pancerz od Ur-Thralla za świątynie śniącego i Ulu-Mulu.
4. W jarku na pewno jakaś jest, ale nie jestem pewny, czy akurat w świątyniach. Zwykle trafiają się podczas większych lokacji albo za zadania.
5. Po prostu przechodź grę dalej, w końcu na coś trafisz.
6. To już Gothic, zawsze tak było.
7. W lesie Assasynów.
8. Więcej, mi doszło do 25 pkt za 5 siły.
9. Nie jestem pewny, czy w ogóle się da.
10. 2, 4 i 5 rozdział (żelazo, złoto i magiczna ruda). Dodatkowo nauczy Cię robić jeszcze amulety w piątym rozdziale (tylko z rudy).