Taka prawda że bez solucji daleko nie zajedziemy a takiego zwykłego gothic'a można było grać bez solucji to pokazuję tylko że jak za tworzenie nowych rzeczy w grze zadań itp wezmą się tempaki to nic z tego nie będzie.A o retoryce to mogli by naprowadzić jakieś info o tym na początku gry czy coś nakierować gracza na to że coś takiego jest .. a nie ja tracę kurwa 2h gry a potem dowiaduję się ooo jest retoryka.
EDIT: Wiem zaraz ktoś wyskoczy nie chcesz to nie graj ale darujcie sobie napisałem już swoje
Z tym się akurat zgodzę. To nie są "utrudnienia", tylko zwyczajne błędy w projektowaniu zadań i nieprzemyślane decyzje twórców moda. No bo sorry, ale jak ktoś ma przegrane 100 godzin i na tym etapie coś się spieprzy, to wątpię, żeby miał w sobie tyle samozaparcia, aby grać od nowa. A argument w postaci "rób dużo save'ów" albo "jak się nie podoba, to pograj w assassin's creeda, który sam się przejdzie", nie jest żadną wymówką, na zamierzone, bądź nie, błędy twórców. To gra wideo, która ma w założeniu zapewniać pewną dawkę przyjemności i satysfakcji np. z pokonanego bossa lub zdobycia upragnionej, potężnej broni, a nie irytować i biczować gracza na każdym kroku, który bez czytania solucji/forum, co 5 minut nie może grać dalej, bo boi się, że zaraz coś popsuje.