Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8864325 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8864325

Odpowiedzi 37317

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
No bez przesady, takie coś jest już chyba oczywiste.
Nie .. nie jest bo muszę czytać do wszystkiego pierdolone solucję bo bez tego tak czy inaczej popełnisz jakiś błąd i nie ukończysz gry w najgorszym wypadku to psuję zabawę.. a o retoryce dowiedziałem się czytając książkę a o dialogach nic nie wiadomo mi było i to ma być kurwa fajne?

Wczytywać grę i próbować różnych dialogów przy każdym npc też mi nie jest za wesoło.. no oczywiście solucja bo jak nie inaczej bez tego dupa

Większość questów jest tak zjebanie zrobiona że aż żal je czytać widać tak ciężko zrobić misję na tyle czytelne że zrobisz je bez solucji
Chyba żartujesz, że o retoryce dowiedziałeś się dopiero z książki. Nie mam pojęcia, jak to zrobiłeś, ale powodzenia w dalszym przechodzeniu.

Post połączony: 2018-06-17, 18:03
jak mam wykonać zadanie na wyspe etlu ? chyba jakoś inaczej to teraz wygląda bo pogadałem z Xardasem i pobilem Melchiora ale u niego nie mam żadnego dialogu ktoś mi opisze jak mam dostać się na wyspe Etlu ?
Nic nie zmieniali, dokładnie tak samo się to robi.

Andargon

Andargon

Użytkownicy
NiepokornySługaJebacza
posty162
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • NiepokornySługaJebacza
@Niemy
Chyba żartujesz, że o retoryce dowiedziałeś się dopiero z książki. Nie mam pojęcia, jak to zrobiłeś, ale powodzenia w dalszym przechodzeniu.

Normalnie przechodziłem grę jak zawsze czyli do Cavalorna potem zabijam bandytów potem do miasta przedostaje się przez góry i tyle pominąłem wszystkie początkowe możliwości zdobycia retoryki bo kurwa nie wiedziałem że te cwele coś takiego dodali do tej gry i teraz trzeba prowadzić dialogi wiedząc co i jak japierdole co oni robią z tym returnem że teraz wszystko bez solucji nie zrobisz

Gothic2 NK bez żadnych modów to majstersztyk zadań bez żadnej solucji zrobiłem a to co odjebali ruscy z zadaniami to istna masakra nikt nic nie zrobi bez solucji bo to misje są tak zjebanie zrobione że aż szczena opada, co widać po ilości ludzi którzy pytają co i jak :) i wszyscy mają problemy i czasem dochodzi do tragedi

Szanuj mnie.. a być może i ja będę szanował ciebie..

Sługa Adanosa Vatras

Sługa Adanosa Vatras

Użytkownicy
Mistrz Magii Wody
posty427
Propsy31
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Mistrz Magii Wody
to po co w to grasz skoro zadania są aż tak zjebane no po co grasz ?

Tomek9851

Tomek9851

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć! Mógłby mi ktoś opisać jakie są różnice między poziomami normalny, trudny i legenderany? Szukałem na forum troche już wiem ale duzo znalazlem starcyh wątków, na rpgrussia tez znaleźć nie mogę. Chodzi mi ilość punktów nauki co poziom, doświadczenie z potworów, procenty potów, ilość snu i jakieś inne najważniejsze różnice, na które powinienem zwrócić uwagę. Będę bardzo wdzięczny. Albo jakis link do opisu bo jak wspomniałem to nie wiem ale znaleźć nie moge ;/

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
@MrocznyZły Tak jest ot naturalnie sensowne przejście z 1h  rapiery jednak  pamiętaj one do pelenej efektywności wymagają zarówno 100% w 1h do czego dążysz i tak w pierwszej części gry z powodu rapierów jak i 100% w 2h, co i tak jest ci potrzebne bo grając pod zreke bez tych  minimum 60% w 2h  nie pokonasz  pierwszego orka za pomocą ulumulu nawet przy 60% i okolo 100 sił  walka nie jest prosta w sensie jest w uj długa bo mało bijesz ale przynajmniej coś critujesz.
Tak jak wspominałem  maja podwójnik licznik dmg ale nie każdy potrafi się do nich przekonać czy przywyknąć trzeba trochę poświecić czasu na opanować walki i znalezienie tej efektywnej kombinacji ruchów jest takowa ale nie jest prosta.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Andargon

Andargon

Użytkownicy
NiepokornySługaJebacza
posty162
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • NiepokornySługaJebacza
Myślałem że z modem returning 2.0 przeżyje na nowo gothic'a ale widać myliłem się to dobry stary gothic + masa zjebanych questów które musisz wiedzieć jak zrobić i no i sporo nowości które w główniej mierze przyciągają graczy i trzymają ich w grze.

Wiesz przez to że ci idioci nie potrafią projektować czytelnej fabuły i nakierować gracza na ważne aspekty podczas gry to muszę zaczynać grę po raz 3 od nowa :)

1128 stron pytań o questy mówi sama za siebie ile są warte zadania z returna

Returning bazuję na wiedzy gracza im więcej wiesz tym lepiej dla ciebie a szkoda bo to psuje sporo zabawy z gry bo wszystko musisz mieć wykute na pamięć i sam do tego nie dojdziesz

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Cześć! Mógłby mi ktoś opisać jakie są różnice między poziomami normalny, trudny i legenderany? Szukałem na forum troche już wiem ale duzo znalazlem starcyh wątków, na rpgrussia tez znaleźć nie mogę. Chodzi mi ilość punktów nauki co poziom, doświadczenie z potworów, procenty potów, ilość snu i jakieś inne najważniejsze różnice, na które powinienem zwrócić uwagę. Będę bardzo wdzięczny. Albo jakis link do opisu bo jak wspomniałem to nie wiem ale znaleźć nie moge ;/
Pomiędzy normalnym/łatwym oraz trudnym/legendarnym to to, że na tych trudniejszych nie dostajesz HP co poziom (startujesz ze 100) i musisz je zdobyć w inny sposób. Grając na normalnym zauważyłem też, że niekiedy, gdy mierzę do niektórych mobów z broni dystansowej, to mają większe HP niż po trafieniu, więc stawiam że są spore różnice w HP. Do tego na mniejszych poziomach trudności masz zablokowane niektóre rzeczy, chyba że odblokujesz to podczas instalacji spolszczenia.

EDIT: powyżej normalnego masz ograniczoną ilość godzin, które możesz przespać, a do tego głód, zmęczenie i pragnienie. Potki od harda regenerują HP czasowo, a poniżej od razu daną wartość. Do tego niektóre chyba na normalu/łatwym regenerują 100%, a powyżej 75%.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Tak z ciekawości, czy statystyka preferowana (prf) może się zmienić w ciągu rozgrywki na inny czynnik, jeśli przebijemy wartość pierwotnej statystyki prf?
2. Czy mutageny, które dropią z bosów są na stałe powiązane ze statystyką prf? W sensie, czy z jednego bossa odgórnie zawsze dropi np. mutagen siły, a z innego mutagen zręki, czy jest to zależnie od naszej preferowanej statystyki?

Andargon

Andargon

Użytkownicy
NiepokornySługaJebacza
posty162
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • NiepokornySługaJebacza
Taka prawda że bez solucji daleko nie zajedziemy a takiego zwykłego gothic'a można było grać bez solucji to pokazuję tylko że jak za tworzenie nowych rzeczy w grze zadań itp wezmą się tempaki to nic z tego nie będzie.A o retoryce to mogli by naprowadzić jakieś info o tym na początku gry czy coś nakierować gracza na to że coś takiego jest .. a nie ja tracę kurwa 2h gry a potem dowiaduję się ooo jest retoryka.

EDIT: Wiem zaraz ktoś wyskoczy nie chcesz to nie graj ale darujcie sobie napisałem już swoje

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Taka prawda że bez solucji daleko nie zajedziemy a takiego zwykłego gothic'a można było grać bez solucji to pokazuję tylko że jak za tworzenie nowych rzeczy w grze zadań itp wezmą się tempaki to nic z tego nie będzie.A o retoryce to mogli by naprowadzić jakieś info o tym na początku gry czy coś nakierować gracza na to że coś takiego jest .. a nie ja tracę kurwa 2h gry a potem dowiaduję się ooo jest retoryka.

EDIT: Wiem zaraz ktoś wyskoczy nie chcesz to nie graj ale darujcie sobie napisałem już swoje
Z tym się akurat zgodzę. To nie są "utrudnienia", tylko zwyczajne błędy w projektowaniu zadań i nieprzemyślane decyzje twórców moda. No bo sorry, ale jak ktoś ma przegrane 100 godzin i na tym etapie coś się spieprzy, to wątpię, żeby miał w sobie tyle samozaparcia, aby grać od nowa. A argument w postaci "rób dużo save'ów" albo "jak się nie podoba, to pograj w assassin's creeda, który sam się przejdzie", nie jest żadną wymówką, na zamierzone, bądź nie, błędy twórców. To gra wideo, która ma w założeniu zapewniać pewną dawkę przyjemności i satysfakcji np. z pokonanego bossa lub zdobycia upragnionej, potężnej broni, a nie irytować i biczować gracza na każdym kroku, który bez czytania solucji/forum, co 5 minut nie może grać dalej, bo boi się, że zaraz coś popsuje.

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Retorykę masz w okienku postaci, wystarczy zjechać na dół.

Sługa Adanosa Vatras

Sługa Adanosa Vatras

Użytkownicy
Mistrz Magii Wody
posty427
Propsy31
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Mistrz Magii Wody
Czy nadal jest jakaś sfera w starej kopalni ?

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zgadzam sie z Andragonem, musialem sporo sie naczytac i z 4x przechodzic 1 rozdzial zeby nauczyc sie na pamiec co i jak bo gra gunwo podpowiada, i ktos napisze "to nie graj" No nie graj, jak jakas firma spieprzy, cos nie chodzi, beznadziejnie zrobione to "uuu wina firmy" a tu "to nie graj" Niestety ich brak doswiadczenia w tworzeniu contentu tu ostro widac, w kilku miejscach ostro laguje "bo tak" nawet na wypasionym sprzecie

Ja juz sobie darowałem drugie przechodzenie jak po 70h grania dmg z magii mi sie zbugował i moge sie w dupe pocałować a nie grać dalej

Andargon

Andargon

Użytkownicy
NiepokornySługaJebacza
posty162
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • NiepokornySługaJebacza
Returning to dziadostwo twórcy się niepopisali właśnie wszystko leży jak i optymalizacja tak i questy które są nieprzejrzyste i nudne w większości. Pozdrawiam wszystkich fanów returninga zacytuje ''bez czytania solucji/forum, co 5 minut nie może grać dalej, bo boi się, że zaraz coś popsuje'' którym chce się to robić i grać widać miłość do gothic'a jest silniejsza niż dobry gameplay bo po co te całe bajery na silniku które schrzaniły optymalizację? czemu questy nie są proste i wciągające lepiej zrobić kilka fajnych wątków niż pirtylion zadań bez sensu... co jak co ale marzę o modzie który będzie w stanie dorównać podstawce gothica i naprawdę wzbogaci ten świat o powiew świeżości a nie kiczu

EDIT: Najgorszą porażką jest dodanie bajerów do gothic'a w returnie japierdole ... no kurwa ale po co? tą gre ludzie lubią z taką grafiką jaką jest i za fabułę.. działa na każdym kompie a teraz? muli na mocnych kompach jak ktoś chcę jakieś bajery to robić osobno a nie wrzucać w moda kurwa..a nie grzebią w silniku gry obciążając go do granic możliwości

Podsumowując:Wielkie ambicje twórców moda żeby gra była jeszcze lepsza a zrobili z tego drogę krzyżową do końca gry... bo tak to raczej wygląda

arc89

arc89

Użytkownicy
posty37
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowie do czego są książki Opowieści Starożytnych i Oddech Smoka? Mogę je sprzedać Gallahadowi czy trzymać do jakiegoś questa?

@Andargon. Poświęć swoj czas i zrob moda za free dla 16 letniej gry. Taka tuza intelektu jak ty na pewno zrobi to lepiej niż te "tępaki" z Rosji

Andargon

Andargon

Użytkownicy
NiepokornySługaJebacza
posty162
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • NiepokornySługaJebacza
@arc89 raczej sprzedaj chociaż może i będą potrzebne (czego to twórcy nie wymyślą w tych questach)

Kravis

Kravis

Użytkownicy
posty276
Propsy76
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W jaki sposób mogę pomóc duchowi Gomeza? Bezi nie chce się na to zgodzić i dialog się kończy.

Nemrok19r

Nemrok19r

Użytkownicy
posty236
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Returnig ma to do siebie że, niestety trzeba kilka razy do niego podejść by go ogarnąć, na początku jak wyszedł i grałem na Angielskim Translate, i mając 70h, skopalem najważniejsze misje jakie się dało(Gildia zabójców, umiejętność jubilerstwo, wydobywanie rudy itp) dopiero za 2-3 razem ogarnałem grę.

Andargon

Andargon

Użytkownicy
NiepokornySługaJebacza
posty162
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • NiepokornySługaJebacza
Poświęć swoj czas i zrob moda za free dla 16 letniej gry. Taka tuza intelektu jak ty na pewno zrobi to lepiej niż te "tępaki" z Rosji

Typowy tekst cwaniaczka .. nie mam na to czasu żeby zrobić moda ale napisałem tylko wady tej modyfikacji :) wiesz to że za free to szanuje i nie dziwie się że wyszła z tego dup_* :) wolałbym zapłacić i mieć dobrego moda

Jeśli pochwalasz takie błędy i kiczowate pierdykolenty(do tego nie trzeba być geniuszem)
-przeciążenie silnika
-masa nieprzejrzystych długich nudnych questów że ludzie po x razy przechodzą gre
-zwalona optymalizacja
-masa bugów
-słaby obóz bractwa nad przełęczą(serio klimatu to ma to tyle co wilk z gothic1)
-nie zbyt wciągający wątek opiekunów
i wiele więcej  z tymi opiekunami nie każdy się zgodzi bo każdy ma inne kryteria to tylko kilka z błędów

ksiazeeek

ksiazeeek

Użytkownicy
posty112
Propsy8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy ten ork myśliwy z miasta orków przyjmuje coś innego oprócz zęba/rogu/pazura tego cieniostwora i skóry czarnego trolla? Nie wiem czy tak powinno być ale ten muracoś wydropił jeden ząb/róg/pazur nvm, i oddałem go Ur-Karrasowi.
Jeśli przyjmuje tylko to, to gdzie znajdę czarne trolle poza tym z Khorinis i tym Jarkendaru?

0 użytkowników
Do góry