@arc89,
1. Gdzieś czytałem, że co drugi rozdział się respią mobki, ale nie mam 100% pewności. Rób tak jak ja, zabijaj co możesz, a resztę zostaw sobie do momentu wzmocnienia postaci. Nie ma sensu robić np. kontraktów na bandziorów nekromantą z 10 poziomem, bo będzie pieklenie ciężko, takie rzeczy można śmiało robić w 2 rozdziale z runą przyzwania szkieletora, który jest straszliwie op swoją drogą.
2. Patrzysz jakąś starą wersję, na tej potrzebujesz 75 many i 30 inta. Jak sobie poradzić? Czytaj punkt 3.
3. Oczywiście. Ja grając nekromantą już na początku wbiłem do 30% dwuręczną + 40 zręczności, tak żeby móc dzierżyć Falks z farmy Lobarta, tym sposobem radziłem sobie z wilkami, ścierwami, krwiopijcami i resztą tego typu tałatajstwa.
4. Mając 50 zręczności nie trafiam póki co na skrzynie z pułapkami. W Returning 2.0 wszystko idzie podbić bonusami, jednak zręki polecam się wyuczyć tak czy inaczej do 50, a później manę do pref.
5. 100%.
6. Z tego co wiem, to inteligencja nie ma capa. Możesz mieć i 600 pod koniec gry, jeśli będziesz ją dobrze podbijał czytaniem pulpitów, książek, alchemią itd.
7. Możesz spokojnie przeczytać drugi raz już jako nowicjusz, tyczy to się książek i pulpitów.
8. Ja tam wybrałem Bospera. Consta poza bonusem do +10 many jest słaby, zarobek u niego to sprzedawanie cennych roślinek i mikstur stałych, a do Harada się zniechęciłem przez ciągłe spamowanie kilofem o kamień.
9. Zgadza się. Z tym, że nie pamiętam jak to jest z tabliczkami, które zwiększają % do broni. A mikstury stałe pijesz dopiero jak osiągniesz pref. przy statystyce, dla dodatkowych punktów many. Preferowaną state osiągasz w momencie, gdy dana statystyka(siła, zręka, mana) będzie wynosić 10 PNów za 5 punktów.