Witam. Planuje spróbować Returniga 2.0 na Trudnym Magiem Ciemności i mam szereg pytań:
1. Jak jest z respawnem potworów, którzy odnawiają się co rozdział? Które obszary odnawiąją się w jakich rozdziałach? Trzeba się męczyć słabszą postacią i wybijać co się da w 1 rozdziale?
2. Wymagania do zostanie Czarnym Magiem to 100 ptk Many i 40 inta. Jak sobie poradzić na poczatku gry?
Czy po wpompowaniu PN na zręczność 29+5, broń dwuręczną do 40% i w większość umiętności myśliwskich starczy mi PN na zostanie nekromantą?
3. Czy broń dwuręczna do 40% i ładowanie w zrękę na poczatku gry to dobry pomysł? Czy lepiej rushować pierwszą runę? Zakładam że kosturem się dużo macha żeby zaoszczędzić manę a zręczność się przydaje w poczatkowym etapie gry i do umiejętności złodziejskich.
4. Ile zręczności potrzeba do otwierania każdej skrzyni bez obrażeń od pułapek i czy moża ją łatwo podbić samymi bonusami?
5. Z tego co zrozumiałem gdy nasz towarzysz zabije moba jest tylko 50% expa, ile expa jest gdy zabije go nasz summon?
6. Co do inteligencji. Max to 100 zgadza się? Na rpgrussia w poradniku jest napisane żeby w to nie pakować bo nekromanta dosaje tylko 0.5 dmg co punkt inta. Czy wartość do 100 można sobie podbić sammi pulpitami, alchemią, książkami i itemami?
7. Podbno każdą księge można przeczytać jeszcze raz żeby dostać bonus +1 inta juz po zostaniu nowuciuszem u Xardasa. Czy jest to akualne w obecnej wersji Returninga czy raczej powinnienem się wstrzymywać z czytaniem książek?
8. Constantino czy Harad?
9. Bonusy typu jedzenie, permanentne potki nie zwiększają już kosztu PN, zgadza się? Nie trzeba już się wstrzymać z podnoszeniem statystyk aż do mid/late game?