Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8860163 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8860163

Odpowiedzi 37317

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
1. Może ktoś mniej więcej przybliżyć mi o co chodzi z tymi specjalnymi kamieniami runicznymi, które są dostępne do tworzenia przy stole runicznym? Któreś zaklęcia wymagają tylko poszczególnych kamieni?
2. Ma ktoś linka do spisu wszystkich receptur alchemicznych / kamieni runicznych?

NickiMinaj

NickiMinaj

Użytkownicy
posty44
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@MrocznyZły
1. To jest między tymi zewnętrznymi dużymi kamieniami kręgu
2. Spróbuj go z wody "sprowokować" i wtedy go odluruj na ląd.
3. Co do kowalstwa, to rób groty strzał/bełtów (Cokolwiek robisz i tak masz tylko 1 punkt za jedno "kucie".
Do alchemii naucz się podstawowej mikstury życia i ją cały czas rób (Nie zmarnuje sie, a składników jest sporo)

Elex

Elex

Użytkownicy
posty21
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

3. Czym najlepiej nabijać poziom kowalstwa i alchemii? Żeby nie zużywać ważnych składników, ale z drugiej strony, że poziom wbijał się dosyć szybko.

3. Tłuczesz el-bastardo i szybko można nabić, a do tego jeszcze zarobić. Podstawowe mikstury dodają punkty, a wystarczy jakieś badziewne składniki. Jak przestaną to musisz zrobić lepsze.

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie znajde miecz 2h 50dmg w 1 akcie? Taki jakis byl 50dmg na 30-40 siły ale nie pamietam gdzie był

dawidrap1

dawidrap1

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy jest mozliwosc zdobycia ksiazki poezja myrtanska do zadania z Loa od kogos oprocz Matteo? Albo czy mozna gdzies znalezc?

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni

W dzień monarcha, w nocy He-Man! Jak Batman!

Fang0wOrM

Fang0wOrM

Użytkownicy
posty19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@zeddicus94  a to po ptokach w takim razie bo tego questa nie mogłem nawet ukończyć.
@Jao W sumie ten quest mi jest średnio potrzebny do szczęścia bardziej mnie ciekawi jak pomodlić się do Adanosa w tym queście od netbeka (główny wątek) - do świątyni łez wejście blokuje głaz po pierwszej pułapce. Masz jakieś sugestie? :D
Edit - już nieważne jestem idiotą XD Zmieniam pytaniie- kogo zabić dla Innosa? Podejrzewam że Kreola, tylko ten cap mnie natychmiast zabija jak go uderzę.. ;d

Bielski26

Bielski26

Użytkownicy
posty47
ProfesjaAnimator
  • Użytkownicy
Gdzie dokladnie znajde KAKTUS ? w jakim miejscu

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy ktoś mi wyjaśni, jak odblokować okradanie wszystkich npc? Czytałem, że podobno trzeba włączyć kradzież AST, okraść kogoś, wyłączyć i powinno działać. Niestety u mnie nie daje to żadnych efektów? Może robię coś źle?

Podbijam.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
1. Czy ktoś mógłby podesłać screena z dokładną lokalizacją kuszy Dragomira? Obszedłem krąg i okolice kilka razy, ale bez skutku.
2. Jak zabić Rybogłowa (topielec obok Erola)? Pomimo chyba całkiem spoko setupu, jak na 1 rozdział - łuk 110dmg i 131 zręki, niestety zabieram mu około 100hp per hit. Odciągnięcie go poza wyspę jest niemożliwe, ponieważ animacja Bezia, gdy wychodzi z wody jest tak ślamazarna, że potwór za każdym ma wystarczająco dużo czasu na ubicie mnie.
3. Czym najlepiej nabijać poziom kowalstwa i alchemii? Zależy mi na tym, aby nie zużywać ważnych składników, ale z drugiej strony, żeby poziom wbijał się z sensowną prędkością.
4. Czy ktoś mi wyjaśni, jak odblokować okradanie wszystkich npc? Czytałem, że podobno trzeba włączyć kradzież AST, okraść kogoś, wyłączyć i powinno działać. Problem jest w tym, że nie mogę nikogo okraść z włączonym AST. Podchodzę do kogoś od tyłu, skradam się, kilkam PPM, ale nic się nie dzieje. O co chodzi?
5. Jaka jest maksymalna wartość wytrzymałości, jaką można osiągnąć?

1.  W returnie trzeba wchodzić wszędzie, sprawdzać dokładnie wszystko co się da, no i weź usuń trawe modem, to też pomoże.
Byś znalazł ją bo leży w banalnym miejscu, gdybyś eksplorował wszystko w khorinis.
 podpowiem ze jest w jednym z kręgów.

2. Hmmm... fakt ze łucznikiem nigdy nie grałem, ale rybłogłów to jeden z łatwiejszych potworów bossów, jak z nim masz problemy to co ty zrobisz z jakąś setką innych bossów których nie da się nawet zabugować ;]
A 100hp na hita na początku to ultra mega DUŻO!
Więc lepiej przesiądź się na broń  w zwarciu i machaj i nie pozwól się trafić mu to całą tajemnica walki z nim.

3. tym co zużywa najlepsze składniki i daje więcej ekspa, ogólnie kowalstwo to pikuś, gorzej z alchemią, bo tam musisz robić te najlepsze potki na hp i na tym ci zejdzie trochę korzeni leczniczych.

4. No musisz kraść kogoś tą nową metodą, najlepiej jakiegoś wieśniaka aby zwiększyć szanse na udany rabunek, skradasz się i klik od tyłu, potem wyłączasz i powinno być okej, jak nie wyjdzie to robisz load i aż do skutku.

5. 1000.

barbor92r

barbor92r

Użytkownicy
posty117
Propsy23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@arc89,

1. Gdzieś czytałem, że co drugi rozdział się respią mobki, ale nie mam 100% pewności. Rób tak jak ja, zabijaj co możesz, a resztę zostaw sobie do momentu wzmocnienia postaci. Nie ma sensu robić np. kontraktów na bandziorów nekromantą z 10 poziomem, bo będzie pieklenie ciężko, takie rzeczy można śmiało robić w 2 rozdziale z runą przyzwania szkieletora, który jest straszliwie op swoją drogą.
2. Patrzysz jakąś starą wersję, na tej potrzebujesz 75 many i 30 inta. Jak sobie poradzić? Czytaj punkt 3.
3. Oczywiście. Ja grając nekromantą już na początku wbiłem do 30% dwuręczną + 40 zręczności, tak żeby móc dzierżyć Falks z farmy Lobarta, tym sposobem radziłem sobie z wilkami, ścierwami, krwiopijcami i resztą tego typu tałatajstwa.
4. Mając 50 zręczności nie trafiam póki co na skrzynie z pułapkami. W Returning 2.0 wszystko idzie podbić bonusami, jednak zręki polecam się wyuczyć tak czy inaczej do 50, a później manę do pref.
5. 100%.
6. Z tego co wiem, to inteligencja nie ma capa. Możesz mieć i 600 pod koniec gry, jeśli będziesz ją dobrze podbijał czytaniem pulpitów, książek, alchemią itd.
7. Możesz spokojnie przeczytać drugi raz już jako nowicjusz, tyczy to się książek i pulpitów.
8. Ja tam wybrałem Bospera. Consta poza bonusem do +10 many jest słaby, zarobek u niego to sprzedawanie cennych roślinek i mikstur stałych, a do Harada się zniechęciłem przez ciągłe spamowanie kilofem o kamień.
9. Zgadza się. Z tym, że nie pamiętam jak to jest z tabliczkami, które zwiększają % do broni. A mikstury stałe pijesz dopiero jak osiągniesz pref. przy statystyce, dla dodatkowych punktów many. Preferowaną state osiągasz w momencie, gdy dana statystyka(siła, zręka, mana) będzie wynosić 10 PNów za 5 punktów.

arc89

arc89

Użytkownicy
posty37
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Bielski26

Bielski26

Użytkownicy
posty47
ProfesjaAnimator
  • Użytkownicy
Gdzie dokladnie znajde KAKTUS ? w jakim miejscu

Maciekxxx

Maciekxxx

Użytkownicy
posty77
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Uszanowanie, co podbija inteligencję w returningu 2.0 bez alternatywnego balansu? Umiejętności myśliwskie, złodziejskie, kowalstwo? Bo trochę zainwestowałem przed wbicie na nekromantę i nie wiem czy nie straciłem pointów do inta... Dzięki, pozdro

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Uszanowanie, co podbija inteligencję w returningu 2.0 bez alternatywnego balansu? Umiejętności myśliwskie, złodziejskie, kowalstwo? Bo trochę zainwestowałem przed wbicie na nekromantę i nie wiem czy nie straciłem pointów do inta... Dzięki, pozdro

Jeśli nie grasz magiem to prawie nic nie podbija inteligencji, tylko jakieś potki i coś tam jeszcze, a jak magiem, to dokładnie to samo co w starym returnie, czyli prawie wszystko :P

Musisz zostać jakimś nowicjuszem aby podbijać inta normalnie.

Aziress

Aziress

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam , mam pytanie do wersji  Returning 2.0 66.2
Mianowicie zabiłem Atillę , a teraz Ramirez nie chcę ze mną rozmawiać , co muszę zrobić żeby rozstrzygnąć ten spór .
Szedłem z Laresem oddać ornament Saturasowi kiedy oddaliłem się od niego na chwilę zniknąłeś gdzieś gdzie mogę go znaleźć? Nie ma go w porcie oraz na trasie która wielekrotnie przemierzałem z nim w poprzednich wersjach Returninga .

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
2. Hmmm... fakt ze łucznikiem nigdy nie grałem, ale rybłogłów to jeden z łatwiejszych potworów bossów, jak z nim masz problemy to co ty zrobisz z jakąś setką innych bossów których nie da się nawet zabugować ;]
A 100hp na hita na początku to ultra mega DUŻO!
Więc lepiej przesiądź się na broń  w zwarciu i machaj i nie pozwól się trafić mu to całą tajemnica walki z nim.
4. No musisz kraść kogoś tą nową metodą, najlepiej jakiegoś wieśniaka aby zwiększyć szanse na udany rabunek, skradasz się i klik od tyłu, potem wyłączasz i powinno być okej, jak nie wyjdzie to robisz load i aż do skutku.

2. Dobra, mój bład - po zwiększeniu renderowania widoku w grze, stojąc na brzegu miałem w końcu możliwość ustrzelenia gada. Poszło bez problemu.
4. Co do kradzieży także się udało. Wystarczyło zmienić ustawienia graficzne, aby to mod sam z siebie się zrestartował i zapisał ustawienia, a nie z winy użytkownika (na przykład ręczne wyłączenie Gothica)

Post połączony: 2018-06-04, 18:23
Witam , mam pytanie do wersji  Returning 2.0 66.2
Mianowicie zabiłem Atillę , a teraz Ramirez nie chcę ze mną rozmawiać , co muszę zrobić żeby rozstrzygnąć ten spór .
Szedłem z Laresem oddać ornament Saturasowi kiedy oddaliłem się od niego na chwilę zniknąłeś gdzieś gdzie mogę go znaleźć? Nie ma go w porcie oraz na trasie która wielekrotnie przemierzałem z nim w poprzednich wersjach Returninga .

1. Zwój zapomnienia.
2. Wczytaj grę/przywołaj go kodem/sprawdź okolicę ścieżki - path finding w Gothicu to największy rak, więc możliwe, że pajac czeka gdzieś na Ciebie w okolicy. Zdarzyło mi się raz tak, że Lares poszedł do pierwszego kręgu w ogóle inną trasą - nie mam pojęcia dlaczego.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
@MrocznyZły

Widzisz, gothic i return mają to do siebie że ZAWSZE znajdzie się jakiś sposób na dany problem :P

Aziress

Aziress

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Elex

Elex

Użytkownicy
posty21
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra, dokopałem się do skryptów. To może być ta funkcja - pc_sleeptime_recover_info()

Natomiast wszystko jest poszyfrowane jakimś ścierwem i nie idzie tego normalnie edytować. Przestanę więc chyba w tego moda grać. Returning 1 był sto razy lepszy, bez tych denerwujących pierdół.

0 użytkowników
Do góry