Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8851491 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8851491

Odpowiedzi 37317

Fors

Fors

Użytkownicy
Chrząszcz
posty190
Propsy14
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Chrząszcz
Gdzie się znajduje Gritta porwana przez bandytów?
Kto uczy walki orkową bronią?

Nemrok19r

Nemrok19r

Użytkownicy
posty236
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie się znajduje Gritta porwana przez bandytów?
Kto uczy walki orkową bronią?

Co do Gritty musisz iść tam gdzie polowałeś z Bartokiem na wilki (do końca i będzie namiot z 5 bandziorami)
Walka bronią orkową dopiero w mieście orków(potrzebne ULU-MULU)

Bielski26

Bielski26

Użytkownicy
posty47
ProfesjaAnimator
  • Użytkownicy
Da sie zabic NIEŚMIERTELNYCH STRAŻNIKÓW ? jak tak to jak ?

buulet

buulet

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kogo trzeba zwerbować do swojego obozu? I w jaki sposób?

zajaczek

zajaczek

Użytkownicy
Co jest, doktorku?
posty9
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Co jest, doktorku?
@Murgraht Dziena!
@garry18 Jergan powinien być przy kopalni Fajetha tzn. tej która jest najbliżej starej wieży Xardasa, był tam quest z zębaczami. Powinien stać przy skrzyniach rudy. Bardzo możliwe, że nie żyje, więc kod na niego to: insert Vlk_4110_Jergan. U mnie zginął i musiałem użyć kodów, ale teraz pięknie ruszyło i jestem już w kopalni orków.
@Domixson szpada jest koło drzewa po prawej stronie, w miejscu, gdzie poluje sie na błotne węże z loganem, idzie się dalej przez wodę i pierwsze, takie spore drzewo będzie od prawej ściany, nieopodal schodów. Szpada leży tóż obok.
Rexeptur nie ma. Gość ich uczy, jest to Clif - kucharz na zamku w Górniczej Dolinie.
@Tutejszy Mrok Północy jest na bagnach w GD, dokładniej w chacie Cor Caloma.

Post połączony: 2018-05-29, 17:11

Da się, mając cały set Adanosa, czyli młot, berło i koronę.

NickiMinaj

NickiMinaj

Użytkownicy
posty44
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ktoś zarzuci jakimiś poradami co do gry pod zręczność?
Jak to wygląda z broniami? Są jakieś inne niż te szpady?
No i skąd brać aż tyle strzał, bo początkowo zawsze mi ich brakowało,

zajaczek

zajaczek

Użytkownicy
Co jest, doktorku?
posty9
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Co jest, doktorku?
Kogo trzeba zwerbować do swojego obozu? I w jaki sposób?

Podrzucam ponownie post z kilku stron wczesniej.

A teraz, poradnik dotyczący Własnego obozu. Obóz możemy założyć po zrobieniu zadania "Fire and Sword", który dostajemy od Hagena po raporcie z GD, po wykonaniu, uzgadniamy czynsz z Onarem (50 retoryki=brak czynszu) potem idziemy do Hagena, dostajemy glejt, idziemy do wieży Dextera, którą oczyściliśmy z poszukiwaczy, tam spotkamy  2 strażników, dajemy glejt i można zapraszać osoby do obozu w kolejności jaka ukazana jest na liście (Głównie kierownik, potem prowadzimy Węża do kopalni, a później kolejność jaka chcecie) Lista osób, które można zaprosić do obozu:

1Kierownik (może być tylko jeden):
-Erol - nie trzeba nic robić
-Valeran (Jeśli nie wsadziliśmy w pierwszym rozdziale Fernando do paki, to znajdzie u niego pracę i nie będzie można go wziąć na kierownika, również nie ma żadnych wymagań, przy czym można targować się o jego płacę)

2.Kopacze rudy - kopaczy jak i wszystkich innych pracowników można zapraszać po przyprowadzeniu Węża do kopalni w obozie
- Wąż (siedzi u Cardiffa, wystarczy, że zrobimy to, co napisałem wyżej)
- Snipes (Trzeba mieć 50 albo 60 retoryki, żeby go przekonać do pracy dla nas)
- Grimes (trzeba go wyprowadzić z GD, a jeśli nie mamy opcji dialogowej, taki właśnie miałem problem, to trza podziałać GVE)
- Hanti (idzie razem z Grimesem)

3. Dostawcy prowiantu:
- Niklas (myśliwy siedzący na górze z latarnią Jacka itp. zgadza się od razu)
- Farim (rybak w Khorinis zgadza się od razu)
- Talbin (myśliwy w GD, można zaprosić w 4 rozdziale, po wyprowadzeniu go z GD)

4. Strażnicy:
- Wilk (trzeba zapłacić mu 2k golda, to dosyć dużo, patrząc na to, że Wilka można "użyć" do innego questa a mianowicie do ochrony farmy Bengara, opcje wykluczają się wzajemnie)
- Geyvern (siedzi w karczmie Cardiffa, brak wymagań)
- Alrik (można go zaprosić pod warunkiem spędzenia z nim walki i oddania mu miecza)
Najprawdopodobniej na wszytskich wersjach OPRÓCZ 0065 można go zaprosić dopiero w 5 rozdziale ;/

5. Zielarka - 1 dzień po zaproszeniu dowolnego strażnika nasz kierownik zaczepia nas, i mówi, że strażnik został ranny, i potrzebny jest lekarz, idziemy do Sagitty, można ją zaprosić pod warunkiem, że załatwiliśmy ochronę jej jaskini

6.Kilka dni później kierownik informuje nas, że potrzebny jest nam kowal i kucharka
- Kowal - Carl (dzielnica portowa Khorinis, zgadza się pod warunkiem, że daliśmy mu węgiel na początku gry,
- Kucharka - Edda (dzielnica portowa Khorinis, zgadza się pod warunkiem, że daliśmy jej statuetkę Innosa na początku gry,

Oczywiście proszę pamiętać, że każda osoba w obozie, to większe zapotrzebowanie na jedzenie i wincyj pinionżków do wydania :))

Post Scriptum: W późniejszej części "rozwoju" obozu Erol zaproponuje wykuwanie własnych pancerzy i prosi o zdobycie schematu, owy schemat można znaleźć w Opuszczonych kopalniach złota w GD (nad wejściem) zbroja jest nawet dobra, więc polecam.

by NobleOne

Post połączony: 2018-05-29, 17:16

Oczywiście, że są, duale np. mega alternatywa, świetnie się nimi ciosa, no i ogolnie są jeszcze łuki fajne. Co do strzał to najlepiej nauczyć się przetapiać żelazo i kopać i kopać i przetapiać na sztabki. Ze sztabki mamy po stalowym pręcie, więc można sobie strzał nafarmić. Przetapiania uczy któryś z kopaczy, już nie pamiętam, trzeba poszukać. A drewno to wiadomo skąd się bierze, te drzewka są nieskończone xD Nauczyć się jeszcze wytwarzania eliksiru zręki (Uczy tego Saggita, kiedy oddamy jej słoneczny aloes) i dzida!

Nemrok19r

Nemrok19r

Użytkownicy
posty236
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dopiero po zdobyciu na Pustyni Adanosa odp broni

Post połączony: 2018-05-29, 17:21

Naucz się robienia strzał u Nicklasa ( ten typ koło latarni Jacka)
Co do broni są także Włocznie pod zręczność (jedna jest o ile się nie mylę w wierzy z zamkniętym Joe)

Bielski26

Bielski26

Użytkownicy
posty47
ProfesjaAnimator
  • Użytkownicy
Dopiero po zdobyciu na Pustyni Adanosa odp broni

Post połączony: 2018-05-29, 17:21

Naucz się robienia strzał u Nicklasa ( ten typ koło latarni Jacka)
Co do broni są także Włocznie pod zręczność (jedna jest o ile się nie mylę w wierzy z zamkniętym Joe)

dzieki za odp :)

Arik

Arik

Użytkownicy
posty306
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam mam pytanie zadanie ułatwione przyjęcie do najemników dopiero Cord mi pomoże jak dołączę do wodnego Kręgu ??

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ktoś wie, czemu po wejściu do lasu assasynów wszyscy mnie atakują? Prowadzę tego nowicjusza do świątyni, mam założony ich miecz i pancerz, bez żadnych kusz, tarcz itp. Mam zdjąć pasy i pierścienie czy o co chodzi?

Nie są też fanami hełmu na głowie.
Wiem już od Gonzalesa. Tak czy inaczej wystarczyło wczytać grę, bo nowicjusz się zbugował.

dawidwiedzmin

dawidwiedzmin

Użytkownicy
posty176
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Jakieś porady jak wylecieć z zamku w GD? próbowałem z 10 razy na miksturze szybkości, nawet oczyściłem trochę drogi z deszczu ognia, ale i tak Orkowie w returningu mają taktykę okrążyć mnie zanim cokolwiek zrobię.

Edit. A i jakby ktoś pisał tak jak tam wszedłem, ( to nie działa )  :(

Arik

Arik

Użytkownicy
posty306
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jeszcze raz Się powtórzę  zadanie ułatwione przyjęcie do najemników dopiero Cord mi pomoże jak dołączę do wodnego Kręgu ??

NickiMinaj

NickiMinaj

Użytkownicy
posty44
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
I jeszcze jedno pytanie. Dlaczego mimo tego że rozwiązałam zagadkę zaginionych ludzi i to z handlarzem z bronią, nadal nie mam możliwości dołączenia do wodnego kręgu?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@NickiMinaj Dostarcz Nefariusowi fragmenty ornamentu.
@Arik Nie, wystarczy że zagadasz z Lee i dowiesz się, że Cord należy do Kręgu.
@dawidwiedzmin Teleportów nie masz? Ew. zwoje przemiany.
@Bielski26 Musisz zdobyć Lodową Koronę na pustyni i użyć młota Adanosa (i lepiej biec do nich od razu po zdobyciu korony, po ukończeniu pustyni wszyscy strażnicy giną i tracimy exp).
@Murgraht Pewnie już o tym pomyślałeś, ale: załóż Lodową Koronę :D

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Arik

Arik

Użytkownicy
posty306
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
musisz zadania dla magów wody porobić wszystkie z ornamentami dopiero cie vatras przyjmie

Cive

Cive

Użytkownicy
posty150
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Jakieś porady jak wylecieć z zamku w GD? próbowałem z 10 razy na miksturze szybkości, nawet oczyściłem trochę drogi z deszczu ognia, ale i tak Orkowie w returningu mają taktykę okrążyć mnie zanim cokolwiek zrobię.

Edit. A i jakby ktoś pisał tak jak tam wszedłem, ( to nie działa )  :(

Zamiana w moba najlepiej krwiopijca/teleportacja do kamienia odkrytego/mikstura black mist/wybijac po malu sobie droge. Zwoje przemiany ma ignaz i polecam troche ich kupic bo w gorniczej w 2 rozdziale bez nich bedzie ci mega ciezko.

mam pytanko otoz gralem juz w returninga magiem i troszke lucznikiem. Teraz chcialbym zrobic sobie typowego wojownika wiedza o questach itp juz jako taka jest ale chcialbym otrzymac od kogos bardziej doswiadczonego jakies podpowiedzi ile sily/1 reki(bo planuje leciec pod 1 reke)/wytrzymalosci dodac przed czytaniem tabliczek itp  jak efektywnie i szybko zdobywac sile u kogo czeladowac (zawsze wybieralem bospera ale chyba dla wojownika nie warto) i skad szybko ogarnac jakas bron jednoreczna? Wiem, ze przy ruinach magow wody mozna znalesc gniew berserkera w skrzynce ale poza tym jakos nie kojarze gdzie byly jakies pro bronie. PS planuje grac na hardzie.

Nemrok19r

Nemrok19r

Użytkownicy
posty236
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
I jeszcze jedno pytanie. Dlaczego mimo tego że rozwiązałam zagadkę zaginionych ludzi i to z handlarzem z bronią, nadal nie mam możliwości dołączenia do wodnego kręgu?

Dopiero jak wykonasz wszystkie zadania dla magów Kręgu Wody, łącznie z kawałkami portalu (czyli zabicie tych kamiennych strażników farma Lobhatra, Las zachodni, farma Sekoba), zadanie Merdariona z teleportami w Khorinis, zaniesiesz wiadomość do Hagena.

J-Dog

J-Dog

Użytkownicy
posty35
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ponawiam Pytanie:
Emm, mały problem mam. Jestem już w 7 rozdziale, dałem Januszowi kamień duszy smoka-ożywieńca, i chce brać na pysk tego golema, a tu nagle czytam, gdzie JEST NAPISANE to dopiero w połowie solucji ... że potrzebna mi runa z Wyprawy Magów Ognia, otóż prośba ma jest taka. Ktoś mógłby użyć kodu set ffbox i dać mi kod na tą runę?

ps. Wolę tutaj to napisać, bo w Pytaniach odnośne Zadań etc... Jest w luj bullshitu i nie widać wtedy prosby. ...

Fors

Fors

Użytkownicy
Chrząszcz
posty190
Propsy14
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Chrząszcz
Powtarzam pytanie jeszcze raz bo odpowiedź  była nie dokładna . Kto uczy walki orkową bronią ? Chodzi o postać .

0 użytkowników
Do góry