Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8357880 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8357880

Odpowiedzi 37317

deverct

deverct

Użytkownicy
Obecnie Guru
posty148
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Obecnie Guru
@garry18
Jeśli dobrze pamiętam to tam chyba błąd był w tłumaczeniu i słabszych potek potrzeba. Sprawdź najlepiej czy masz 1x 25%, 1x50% i 1x100% many i życia + eliksiry trwałe na mane i zycie

Sparrow

Sparrow

Użytkownicy
posty137
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Fanatyk własnego obozu here:
Mam 60 retoryki, mimo to nie mam żadnej nowej opcji dialogowej zarówno z Grimes jak i Snipes.
Grimesowi nie pokazałem na początku eliksiru eligora (nie wiedzialem nawet ze trzeba) a snipesowi nie oddałem rudy (zadanie o tym nawet nie wspominało, poza tym jak tylko poszedłem do węża quest sie zakonczył). Problem leży w tym czy czymś innym? Idzie to jakoś rozwiązać?

Podobnie Sagitta, 4 rozdział ale do tej pory nie miałem żadnego questu od niej zeby załatwić jej ochronę ani opcji dialogowej żeby zaciągnąć ją na farme. W którymś momencie zgineła przez poszukiwaczy ale wskrzesiłem ją zwojem wskrzeszenia i dalej sobie normalnie tam żyje. To może być problem? Jakaś alternatywa?

zajaczek

zajaczek

Użytkownicy
Co jest, doktorku?
posty9
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Co jest, doktorku?
@Hatapon a powiesz mi może dokładniej jak to wykonać. Dostałem informacje od tego Talbina, że widział Paladyna po przeciwnej stronie rzeki i najprawdopodobniej porwali go orkowie. Z tego co wiem, to jest w tej kopalni orków. Drugi oddział jest w wąwozie pod klasztorem fanatyków, tak? A trzeci oddział? Jak to ruszyć wgl xd

Deviusowaty

Deviusowaty

Użytkownicy
posty55
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak robić te magiczne bełty? Mam groty, mam drewno, ale na warsztacie u Bospera mam opcję robienia tylko zwykłych bełtów.

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Murgraht normalnie? xD latwy boss przeca

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni
@arminvanbuuren jak on nieśmiertelny jest przecie. Mam jakąś moc Adanosa zdobyć ale ki chuj. Gdzie to załatwić?

W dzień monarcha, w nocy He-Man! Jak Batman!

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
na pustyni adanosa w tej duzej piramidzie musisz podejsc do chramu i pomodlic sie za przekletych

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni

zajaczek

zajaczek

Użytkownicy
Co jest, doktorku?
posty9
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Co jest, doktorku?
Mam 60 retoryki, mimo to nie mam żadnej nowej opcji dialogowej zarówno z Grimes jak i Snipes.
Grimesowi nie pokazałem na początku eliksiru eligora (nie wiedzialem nawet ze trzeba) a snipesowi nie oddałem rudy (zadanie o tym nawet nie wspominało, poza tym jak tylko poszedłem do węża quest sie zakonczył). Problem leży w tym czy czymś innym? Idzie to jakoś rozwiązać?

Podobnie Sagitta, 4 rozdział ale do tej pory nie miałem żadnego questu od niej zeby załatwić jej ochronę ani opcji dialogowej żeby zaciągnąć ją na farme. W którymś momencie zgineła przez poszukiwaczy ale wskrzesiłem ją zwojem wskrzeszenia i dalej sobie normalnie tam żyje. To może być problem? Jakaś alternatywa?

Mam to samo, też mi zginęła i  ją wskrzesiłem, niby coś tam z ochroną dla niej było ale wgl quest nie ruszył. Też nie mogę jej zaprowadzić do obozu. Z Grimesem to wgl opcji nie ma o tym obozie, coś się schrzaniło. Mam zaledwie kilka osób i nie mogę ruszyć z tym dalej. Np. nie wiem, kto może pomóc Niklasowi.

@Deviusowaty a zajrzyj do dziennika w zakładce Handel i rzemiosło, powinny tam być wskazówki co z czym, na czym i gdzie się wszystko robi :)

Deviusowaty

Deviusowaty

Użytkownicy
posty55
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@zajaczek jest napisane tylko, czego potrzebuję. Wszystko co potrzebne mam, nawet kwarcyt.

Hatapon

Hatapon

Użytkownicy
posty159
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Hatapon a powiesz mi może dokładniej jak to wykonać. Dostałem informacje od tego Talbina, że widział Paladyna po przeciwnej stronie rzeki i najprawdopodobniej porwali go orkowie. Z tego co wiem, to jest w tej kopalni orków. Drugi oddział jest w wąwozie pod klasztorem fanatyków, tak? A trzeci oddział? Jak to ruszyć wgl xd
musisz iść pogadać z Jerganem, a pozniej z Garondem i wtedy bedziesz mial u wodza orków kwestie dialogową dotyczącą kopalni

Sparrow

Sparrow

Użytkownicy
posty137
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Mam to samo, też mi zginęła i  ją wskrzesiłem, niby coś tam z ochroną dla niej było ale wgl quest nie ruszył. Też nie mogę jej zaprowadzić do obozu. Z Grimesem to wgl opcji nie ma o tym obozie, coś się schrzaniło. Mam zaledwie kilka osób i nie mogę ruszyć z tym dalej. Np. nie wiem, kto może pomóc Niklasowi.

@Deviusowaty a zajrzyj do dziennika w zakładce Handel i rzemiosło, powinny tam być wskazówki co z czym, na czym i gdzie się wszystko robi :)

Niklasowi moze pomóc Talbin (tej z GD) jak tylko ucieknie z górniczej doliny (warto mu w tym pomóc bo jeszcze kretyn sie wydupi). Mam nadzieje ze resztę też da rade jakoś ogarną, bo inaczej ędę strasznie nieusatysfakcjonowany tym obozem zwłaszcza ze lubie tego typu rzeczy.

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni
@zajaczek @Sparrow

A teraz, poradnik dotyczący Własnego obozu. Obóz możemy założyć po zrobieniu zadania "Fire and Sword", który dostajemy od Hagena po raporcie z GD, po wykonaniu, uzgadniamy czynsz z Onarem (50 retoryki=brak czynszu) potem idziemy do Hagena, dostajemy glejt, idziemy do wieży Dextera, którą oczyściliśmy z poszukiwaczy, tam spotkamy  2 strażników, dajemy glejt i można zapraszać osoby do obozu w kolejności jaka ukazana jest na liście (Głównie kierownik, potem prowadzimy Węża do kopalni, a później kolejność jaka chcecie) Lista osób, które można zaprosić do obozu:

1Kierownik (może być tylko jeden):
-Erol - nie trzeba nic robić
-Valeran (Jeśli nie wsadziliśmy w pierwszym rozdziale Fernando do paki, to znajdzie u niego pracę i nie będzie można go wziąć na kierownika, również nie ma żadnych wymagań, przy czym można targować się o jego płacę)

2.Kopacze rudy - kopaczy jak i wszystkich innych pracowników można zapraszać po przyprowadzeniu Węża do kopalni w obozie
- Wąż (siedzi u Cardiffa, wystarczy, że zrobimy to, co napisałem wyżej)
- Snipes (Trzeba mieć 50 albo 60 retoryki, żeby go przekonać do pracy dla nas)
- Grimes (trzeba go wyprowadzić z GD, a jeśli nie mamy opcji dialogowej, taki właśnie miałem problem, to trza podziałać GVE)
- Hanti (idzie razem z Grimesem)

3. Dostawcy prowiantu:
- Niklas (myśliwy siedzący na górze z latarnią Jacka itp. zgadza się od razu)
- Farim (rybak w Khorinis zgadza się od razu)
- Talbin (myśliwy w GD, można zaprosić w 4 rozdziale, po wyprowadzeniu go z GD)

4. Strażnicy:
- Wilk (trzeba zapłacić mu 2k golda, to dosyć dużo, patrząc na to, że Wilka można "użyć" do innego questa a mianowicie do ochrony farmy Bengara, opcje wykluczają się wzajemnie)
- Geyvern (siedzi w karczmie Cardiffa, brak wymagań)
- Alrik (można go zaprosić pod warunkiem spędzenia z nim walki i oddania mu miecza)
Najprawdopodobniej na wszytskich wersjach OPRÓCZ 0065 można go zaprosić dopiero w 5 rozdziale ;/

5. Zielarka - 1 dzień po zaproszeniu dowolnego strażnika nasz kierownik zaczepia nas, i mówi, że strażnik został ranny, i potrzebny jest lekarz, idziemy do Sagitty, można ją zaprosić pod warunkiem, że załatwiliśmy ochronę jej jaskini

6.Kilka dni później kierownik informuje nas, że potrzebny jest nam kowal i kucharka
- Kowal - Carl (dzielnica portowa Khorinis, zgadza się pod warunkiem, że daliśmy mu węgiel na początku gry,
- Kucharka - Edda (dzielnica portowa Khorinis, zgadza się pod warunkiem, że daliśmy jej statuetkę Innosa na początku gry,

Oczywiście proszę pamiętać, że każda osoba w obozie, to większe zapotrzebowanie na jedzenie i wincyj pinionżków do wydania :))

Post Scriptum: W późniejszej części "rozwoju" obozu Erol zaproponuje wykuwanie własnych pancerzy i prosi o zdobycie schematu, owy schemat można znaleźć w Opuszczonych kopalniach złota w GD (nad wejściem) zbroja jest nawet dobra, więc polecam.

by NobleOne

Sparrow

Sparrow

Użytkownicy
posty137
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nijak nie rozwiązuje to naszego problemu

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni
Znaczy ze zjebaliście.

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nijak nie rozwiązuje to naszego problemu
Też mam błąd z Grimesem, a pokazałem mu wcześniej eliksir. Co do reszty to poszło po kilku dialogach z Erolem.

zajaczek

zajaczek

Użytkownicy
Co jest, doktorku?
posty9
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Co jest, doktorku?
musisz iść pogadać z Jerganem, a pozniej z Garondem i wtedy bedziesz mial u wodza orków kwestie dialogową dotyczącą kopalni

Dzięki wielkie, pykło. Nic dziwnego, że quest mi nie chciał ruszyć skoro Jergan wąchał kwiatki od spodu. Prawdopodobnie zaciupał go smoczy zębacz podczas pierwszej konfrontacji z obozem, kiedy to się zbierało listy dla Garonda. Byłem za słaby i lurowałem je do obozu, uznałem jego śmierć za nieistotną a tu taka niespodzianka xD. To jest cały Return...

@zajaczek @Sparrow

A teraz, poradnik dotyczący Własnego obozu. Obóz możemy założyć po zrobieniu zadania "Fire and Sword", który dostajemy od Hagena po raporcie z GD, po wykonaniu, uzgadniamy czynsz z Onarem (50 retoryki=brak czynszu) potem idziemy do Hagena, dostajemy glejt, idziemy do wieży Dextera, którą oczyściliśmy z poszukiwaczy, tam spotkamy  2 strażników, dajemy glejt i można zapraszać osoby do obozu w kolejności jaka ukazana jest na liście (Głównie kierownik, potem prowadzimy Węża do kopalni, a później kolejność jaka chcecie) Lista osób, które można zaprosić do obozu:

1Kierownik (może być tylko jeden):
-Erol - nie trzeba nic robić
-Valeran (Jeśli nie wsadziliśmy w pierwszym rozdziale Fernando do paki, to znajdzie u niego pracę i nie będzie można go wziąć na kierownika, również nie ma żadnych wymagań, przy czym można targować się o jego płacę)

2.Kopacze rudy - kopaczy jak i wszystkich innych pracowników można zapraszać po przyprowadzeniu Węża do kopalni w obozie
- Wąż (siedzi u Cardiffa, wystarczy, że zrobimy to, co napisałem wyżej)
- Snipes (Trzeba mieć 50 albo 60 retoryki, żeby go przekonać do pracy dla nas)
- Grimes (trzeba go wyprowadzić z GD, a jeśli nie mamy opcji dialogowej, taki właśnie miałem problem, to trza podziałać GVE)
- Hanti (idzie razem z Grimesem)

3. Dostawcy prowiantu:
- Niklas (myśliwy siedzący na górze z latarnią Jacka itp. zgadza się od razu)
- Farim (rybak w Khorinis zgadza się od razu)
- Talbin (myśliwy w GD, można zaprosić w 4 rozdziale, po wyprowadzeniu go z GD)

4. Strażnicy:
- Wilk (trzeba zapłacić mu 2k golda, to dosyć dużo, patrząc na to, że Wilka można "użyć" do innego questa a mianowicie do ochrony farmy Bengara, opcje wykluczają się wzajemnie)
- Geyvern (siedzi w karczmie Cardiffa, brak wymagań)
- Alrik (można go zaprosić pod warunkiem spędzenia z nim walki i oddania mu miecza)
Najprawdopodobniej na wszytskich wersjach OPRÓCZ 0065 można go zaprosić dopiero w 5 rozdziale ;/

5. Zielarka - 1 dzień po zaproszeniu dowolnego strażnika nasz kierownik zaczepia nas, i mówi, że strażnik został ranny, i potrzebny jest lekarz, idziemy do Sagitty, można ją zaprosić pod warunkiem, że załatwiliśmy ochronę jej jaskini

6.Kilka dni później kierownik informuje nas, że potrzebny jest nam kowal i kucharka
- Kowal - Carl (dzielnica portowa Khorinis, zgadza się pod warunkiem, że daliśmy mu węgiel na początku gry,
- Kucharka - Edda (dzielnica portowa Khorinis, zgadza się pod warunkiem, że daliśmy jej statuetkę Innosa na początku gry,

Oczywiście proszę pamiętać, że każda osoba w obozie, to większe zapotrzebowanie na jedzenie i wincyj pinionżków do wydania :))

Post Scriptum: W późniejszej części "rozwoju" obozu Erol zaproponuje wykuwanie własnych pancerzy i prosi o zdobycie schematu, owy schemat można znaleźć w Opuszczonych kopalniach złota w GD (nad wejściem) zbroja jest nawet dobra, więc polecam.

by NobleOne

Dzięki! Zwerbowałem Snipes'a, Talbina i Farima, resztę zjebałem, bo np. Alrik nie chce się pojedynkować, bo się ustatkował i żyje pod pantoflem Eddy. Sagitta "nie żyje", bo ją poszukiwacz popieścił xD i taka sytuacja. A Grimes nic nie gada, bo tego questa na ten Płomień nie wziałem, byłem wtedy bogaty to zapłaciłem za stoisko 5k.

Kolejne pytania:
1. Gdzie są przepisy "Oddechu Śmierci" do konsekrowania szaty?
2. Komu pokazać ten mroczny zwój, pisze, że jakiemuś magowi, obskoczyłem wszystkich.
3. Co z śnieżnymi górami orków? Byłem tam w sumie na chwilę i wszyscy są nieśmiertelni...
4. Co z kontynuowanie Gildii Kupców? Sara siedzi w pace a z tego co kojarzę były z nią questy dalej... Wpakowałem ją do więzienia z myślą, że wyjdzie, bo jak próbowałem wykiwać Canthara to potem znajdowałem truchło Sary w zagajniku na lewo od wschodniej bramy...
5. Gdzie użyć proszku Gallahada?

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni
@Morty może ty ogarniesz, modliłem się do Adanosa, gadałem z Rademesem ale nadal Quarchodron i Khardimon są nieśmiertelni. Ani Śmierć Ożywieńcom, ani Fala Śmierci Uriziela im nic nie robi.

Post połączony: 2018-05-29, 14:50
@zajączek 5. W obozie piratów
1. Jeden u tego Mrocznego Żniwiarza, a drugi u jakiegoś undead Lorda Cieni ale ręki nie dam sobie uciąć.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
@garry18
Jeśli dobrze pamiętam to tam chyba błąd był w tłumaczeniu i słabszych potek potrzeba. Sprawdź najlepiej czy masz 1x 25%, 1x50% i 1x100% many i życia + eliksiry trwałe na mane i zycie
Mi to nie potrzebne, bo to dawno zrobiłem :P
Odpowiadałem koledze że musi nie mieć jakiegoś składnika, strzeliłem że tych eliksirów właśnie...

Post połączony: 2018-05-29, 14:54
Btw: gdzie jest ten cały Jergan, bo ja tez nie mogę nic ruszyć tego wątku z własnym obozem, a z nikim nie ma opcji dialogowych, a solucja mówi że być powinny ( ta wyżej )

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ktoś wie, czemu po wejściu do lasu assasynów wszyscy mnie atakują? Prowadzę tego nowicjusza do świątyni, mam założony ich miecz i pancerz, bez żadnych kusz, tarcz itp. Mam zdjąć pasy i pierścienie czy o co chodzi?

0 użytkowników
Do góry