Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8848134 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8848134

Odpowiedzi 37317

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
@paulpolska Masz za mało retoryki.

Pieprzona Retoryka. Gdzie można kupić jakieś książki czy inne rzeczy które ją zwiększają ? No i ile w takim razie potrzebuje tej Retoryki ? Opłaca sie tej siły jeszcze uczyć za 20 pn ?

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@paulpolska Potrzebujesz 50 retoryki. Jeżeli wyuczyłeś się 2h na maksa, eliksirów na hp i siłę, ciast, języka demonów, umiesz oprawiać zwierzynę (tzn wszystko poza krwią i łukami smoków i żuwaczkami polnych bestii bo te są mało opłacalne), umiesz przetapiać magiczną rudę, to możesz śmiało pakować w siłę.(no chyba ze chcesz sobie dowalić w kuszę to już twój wybór)

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
@paulpolska Potrzebujesz 50 retoryki. Jeżeli wyuczyłeś się 2h na maksa, eliksirów na hp i siłę, ciast, języka demonów, umiesz oprawiać zwierzynę (tzn wszystko poza krwią i łukami smoków i żuwaczkami polnych bestii bo te są mało opłacalne), umiesz przetapiać magiczną rudę, to możesz śmiało pakować w siłę.(no chyba ze chcesz sobie dowalić w kuszę to już twój wybór)

Mam wszystko wyuczone tak jak napisałeś a w Zręczność pakować żeby Akrobatyke mieć ? Brakuje mi 15 retoryki a to sporo skąd aż tyle pozyskać ?

Propo nauki 2H mam 79% i nie ma żadnego nauczyciela który by mnie podszkolił. Henry uczył do 75% a Lee uczy od 80% i tak stoje  w miejscu od 5-6 poziomów nie mogę się uczyć 2H

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@paulpolska Akrobatyka nie jest ci potrzebna jeżeli masz 3-4 zwoje przemiany w cieniostwora. Książki, pulpity, niektóre recepty, zadania, nie wiem ile zdobyłeś w akcie 1 a ile pominąłeś. (rzuć okiem na spis w solucji i poradach na stronie 7)

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
@paulpolska Akrobatyka nie jest ci potrzebna jeżeli masz 3-4 zwoje przemiany w cieniostwora. Książki, pulpity, niektóre recepty, zadania, nie wiem ile zdobyłeś w akcie 1 a ile pominąłeś. (rzuć okiem na spis w solucji i poradach na stronie 7)

No właśnie zerkałem. Część już mi przepadła a pozostałe już wymagają Retoryki by ją powiększyć

Oto te które mi pozostały zaznaczyłem te które nie wiem jak "odblokować" z uwagi na nieznajomość NPCa lub miejsca
Spoiler
1.Jeśli powiemy Jesse, że nie chcemy wejść do jaskini i wspomnimy, że jesteśmy skazańcem zza bareiery (+1)
5.Po odzyskaniu złota Jory i walce z Alrikiem dostaniemy jego miecz od kupca za darmo (+1)
6.Jeśli powiemy Kardiffowi, że nie potzrebujemy informacji (po wynegocjowaniu 7 monet za informację, zniży do 5 monet) (+1)
9.Jeśli powiemy Nagurowi, w questcie z paczką Akila, że jesteśmy partnerami i dzielimy się po połowie (+1)
11.Jeśli powiemy Enhimowi "Dlaczego sam mu o tym nie powiesz?" (w zadaniu z dwoma braćmi na polu u Akila) (+1)
12.Jeśli wynegocjujemy od Enhima łój kretoszczura za 70 monet (+1)
19.Po wynegocjowaniu ceny 2500 za Sonję dla Skipa (wymagane 20 retoryki) (+1)
20.Po dowiedzeniu się, że to Ramirez ukradł dziennik Vatrasa (20 retoryki) (+1)
22.Jeśli weźmiemy dziennik Vatrasa od Ramireza nie płacąć (30 retoryki) (+1)
23.Jeśli oszukamy Kinzhartsa dając mu bryłkę żelaza zamiast rudy (35 retoryki) (+1)
25.Jeśli przeprowadzimy poprawnie dialog z Lo'ą "To robi wrażenie" "o tym samym co ty" "Rozumiem ich" (+1)
27.Gdy przekonamy Węża (Viper) aby pracował dla nas w kopalni (45 retoryki) (+1)
28.Gdy Ur'Thrall pozwoli nam przejść do kopalni "Muszę porozmawiać z jednym z więźniów" "Jeden z nich wie coś o paladynach" (50 retoryki) (+1)
29.Jeśli przekonamy Snipesa, żeby pracował dla nas w kopalni (60 retoryki) (+1)
30.Jeśli przekonamy Pyrokara, żeby pomodlił się za piratów (60 retoryki) (+1)

Czyli z obecną Retoryką mogę jeszcze zdobyć 6 pkt i będę miał 41 a to wciąż sporo za mało. Zaznaczonych na żółto nie wiem jak zdobyć bo nie wiem w jaki sposób się dowiedzieć, że Ramirez ukradł księge Vatrasa Itp.

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jeżeli tylu ci brakuje polecam wyłgiwanie się po kradzieży kieszonkowej, na 0066 i dalej 10 wyłgań 1 retoryki, na starszych wersjach 2/3 wyłgania to 1 retoryki

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Jeżeli tylu ci brakuje polecam wyłgiwanie się po kradzieży kieszonkowej, na 0066 i dalej 10 wyłgań 1 retoryki, na starszych wersjach 2/3 wyłgania to 1 retoryki

Nie ma jakiegoś kodu na tą Retorykę albo zmiennje w GVE ? Te wyłagiwanie się to i tak to samo z tym, że w pierwszej opcji nie zamęcze komputera ani siebie wczytywaniem gry

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie jestem pewien, ale wiadomo jak to jest ze statystykami w GVE, jeszcze coś sobie popsujesz, poza tym od 40 retoryki wyłgiwanie wchodzi prawie zawsze (miałem 50 to 100 pod rząd zrobiłem do 60)

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ehh jak bym wiedzial jak przez GVE dolaczyć do gildii złodziei...

Są tam linijki typu:
DIA_CASSIA_IN_GUILD
jednak zmiana wartości sie resetuje
Jak ktoś moze to niech wstawi tu jak powinno wygladac GVE z dołączonej gildi

Andre szykuj złoto!

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Gorys211034 Masz tu zmienne do zmiany ;
is_lovcach 1
knows_secretsign 1
thief_reputation daj 1
@paulpolska Kupiłeś wszytskie możliwe książki/receptury, zrobiłeś zadanie opiekunów z językiem demonów, przeczytałeś wszystkie pulpity?
Co do opcji zaznaczonych przez ciebie to pierwsze to dialog z bandytą na początku gry, wypytaj dokładnie vatrasa on  dawał kilka zadań,a ten Kinzhartsa jest zadania nieskończona moc.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Nie jestem pewien, ale wiadomo jak to jest ze statystykami w GVE, jeszcze coś sobie popsujesz, poza tym od 40 retoryki wyłgiwanie wchodzi prawie zawsze (miałem 50 to 100 pod rząd zrobiłem do 60)

Owszem wychodzi ale nie dodaje Retoryki. Udało mi się z około 8-10 osobami i Retoryka stoi w miejscu. To jest strasznie czasochłonne i za pewne musiałbym każdego z całego Returna spróbować okraść żeby wbić tym 50 pkt

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mówiłem co 10/11 (kilka razy miałem 11 bo liczyłem) wchodzi 1 retoryki i też zależy jaką wersję w sumie masz a poza tym, co 24h możesz te same osoby kraść i tłumaczyć się, no ale cóż jak ci się nie chce to próbuj z GVE

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Morty Chodz niech no cie ucałuje w same usta!!!!!!(Czesto zapisuje i niestety nie mogł bym wrocić do momentu z przed przystąpienia dosłownie 1 save zastapiony bo zapisuje kolumnowo chronologicznie i te 20 save to jakaś godzina grania)

1 Jak możesz to napisz mi jeszcze co zmienia pierwsza linijka i czy po całej operacji musze ją zmienić?
2 Skąd ty takei coś wiesz ???????????

Gildia morderców tez zablokowana po przystąpienia do gildii?

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Mówiłem co 10/11 (kilka razy miałem 11 bo liczyłem) wchodzi 1 retoryki i też zależy jaką wersję w sumie masz a poza tym, co 24h możesz te same osoby kraść i tłumaczyć się, no ale cóż jak ci się nie chce to próbuj z GVE

Próbuje ale znalazłem tylko coś takiego "MIS_DARKWEB = 1" pozostałe to tylko z początkiem "DIA ..." więc dotyczą dialogów gdzie w każdym z DARKWEB są same 0 nawet u Vatrasa czy Hagena z którymi rozmawiałem a mają 0 więc postanowiłem tego nie tykać.

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Gorys211034
1. Nie mam pojęcia :).
2. Jest taka strona RPGRussia i na tej stronie jest 'oficjalny' dział Ret2.0 . Dzięki auto tłumaczowi w przeglądarce mogę spokojnie znaleźć to czego potrzebuję. W spoilerze zostawiam link do strony.

Zrobiłeś listy polecające Gallahada? Bo to pierwszy sposób na przystąpienie do zabójców, drugi pojawia się tylko wtedy gdy jesteś w milicji.

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No tak u ruskich to nie ma rzeczy niemożliwych. Dzieki za pomoc,troche to jakby cheatowanie no a jednak takie coś jak blokada na gildie poboczne to lipa.Zapomniałem o tym ale nawyk zapisu co 5 min cześciej  ratuje niż przeszkadza.
Jakiej przeglądarki używasz?Na mojej wszystkie spoilery nie dają sie otwierać.

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Dobra poradziłem sibie jakoś w GVE i udąło sie pociągnąć rozmowę z Hodgesem ale mimo to i tak nie wiem co mam robić dalej jest gdzieś solucja do tego zadania ?

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@paulpolska Znajdź pierścień pod zwodzonym mostem prowadzącym do miasta, i pogadaj z Vatrasem.

adum

adum

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
zdaje raport hagenowi o gd i nie mam tej misji

0 użytkowników
Do góry