Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8839859 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8839859

Odpowiedzi 37317

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Maciuś Gra magiem na legendzie. 40 tyś. pozwoli mi na zrobienie wszystkich zadań, wyczyszczenie Khorinis (poza Trollami).
- u Lehmara zostawię jakieś 4 tysiące
- skup wszystkich książek to 10 tyś +
- wysłanie skazańca do klasztoru +1tyś
- skup wszystkich winogron +1tyś
- zwoje - +3-5 tyś.
- 1 krąg i pierwsza runa - +3 tyś (jeżeli nie więcej)
- mikstury i woda święcona ~ +2 tyś
- rozwój postaci - tu różnie ale stawiam że minimalnie wykorzystam 2-3 tyś sztuk złota
- skup wszystkich potrzebnych roślin do podbicia alchemii ~ 3 tyś minimum
- dar bogów 5tyś (grając magiem ognia) - 10tyś grając nekro (Innos dawał więcej many z tego co pamiętam) , co daje 10 tyś lub 20 tyś jeżeli dobije do 20 poziomu
- 1 tyś jako ofiara na klasztor i 2 tyś jako ofiara dla adanosa

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam może mi powiedzieć ktoś kiedy jest misja na własny obóz .I opisać jak ją można dostać co i jak?

Podpinam sie pod pytanie.Wiem jak wyglada rekrutacja bo wsolucji str 4 jest ale kiedy dostac nie ma.

@Morty

1 Na pewno gildia złodziei i sprzedawanie sreber i złota u pasera w porcie,
2 Harad jako mistrz i nauczenie sie kucia i kopania żelaza od Snipe'a a Wąż chyba uczy robienia pretów?Nie pamietam już(żelazo jast w jaskini zaraz za miastem za koszarami) a jeśli chcesz poprostu mieć te prety to można je jeszcze chyba klonować ale to może ktoś inny wyjaśni jak bo ja nie wiem jak,
3 Gra w kości co kilka dni można grac minimalny profit od 4 graczy to 1000 max to 2000 ale to ciezko zrobic bo trzeba zremisować a potem wygrać rozdanie,
4 Gildia mysliwych i oddawanie im wszytkich trofeów.

Bez tego to będzie cieżko ogarnąc taką kase

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Gorys211034 Ej ale ja to wiem, po prostu opowiadam na pytanie Maciusia.
Grając na legendzie z pierwszego punktu za dużo kasy nie wyciągnę, u myśliwych podobnie bo w akcie pierwszym zamierzam uczy się tylko pozyskiwania skór i ognistych języków, wydobycie żelaza odpada za dużo PN do stracenia w akcie pierwszym, ponadto na legendzie masz limi snu 8 godzin dziennie więc wydobycie zajęło by mi naprawdę dużo czasu(35PN jeżeli dobrze liczę), gra w kości też jest czasochłonna.

@adum Akt 3 zadanie 'strach tolofa' i 'ogniem i mieczem'.

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hmm misja Dead or alive w koszarach na tablicy.To jakieś 10 000 na plus.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
@Morty
Jeżeli dla Ciebie kwestią priorytetową jest zrobienie wszystkiego w danym etapie rozgrywki to Twój wybór. Kwestia stylu gry.
Można by nawet 400000 złota zdobyć w pierwszym rozdziale - wszystko kwestia czasu poświęconego aby osiągnąć ten cel. Pytanie tylko czy warto?

@Gorys211034
Przy remisie i późniejszej wygranej kasa jest podwójna? Kasa za remis dodaje się do puli w kolejnej rundzie?

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na to wyglada możliwe że to bug ale doprowadzic do takiej sytuacji jest cholernie trudno.

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ok, własny obóz dostajecie za przyniesienie raportu z GD Hagenowi, daje wam questa "Ogniem i Mieczem" (?) w którym chodzi o to, żeby wyczyścić wieżę dextera (i okolice) z poszukiwaczy, potem proponuje nam wykorzystanie tej wieży, idziemy do Onara i uzgadniamy czynsz (50 retoryki=brak czynszu) i dalej sami sobie poradzicie

B0SSAN0VA

B0SSAN0VA

Użytkownicy
posty26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jaki sposób przechodzenia jest najciekawszy? 1h/2h/łucznik? Zręczność/siła? Moja wiedza o modzie jest praktycznie zerowa.

Podobno jest możliwość duali - jak to wygląda? Jeżeli jest to dostępne później w grze to w co pakować?

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@B0SSAN0VA Osobiście polecam 2h/łucznik pod zręczność, taki build pozwala na łatwe i spokojne przejście gry. Siła to też pewniak tylko że w niektórych momentach może być ciężko jeśli nie zainwestujesz w kuszę.
Duali można się nauczyć w 3 akcie używanie ich wymaga pakowania w zręczność i wytrzymałość, wydaje mi się że dostają bonusy z broni 2h.(ale nie mam 100% pewności)
Różnica pomiędzy 1h i 2h jest duża, broni 2h jest zwyczajnie więcej i są łatwo dostępne, jeśli grasz pod 1h to najlepszą bronią i tak będzie Szpon.
Ponadto w modzie jest coś takiego jak retoryka która jest potrzebna w kluczowych momentach gry, na każdej postaci warto inwestować w alchemię ponieważ bonusy z eliksirów i mutagenów są zbyt duże aby je sobie zwyczajnie odpuścić. (Mutageny - wypadają z bossów i specjalnych potworów aby ich używać musisz mieć eliksir i odpowiedni poziom alchemii)
Dużo porad i spisów jest w dziale SOLUCJA I PORADY, więc warto ten dział przejrzeć.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Pytałem wcześniej ale ponawiam. Gdzie znajdę dobre bronie 2H dla Najemnika na 3-4 rozdział na siłę 240-270 z obrażeniami powyżej 270 po naostrzeniu ?

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@paulpolska Szpon(to chyba oczywiste), Uriziel(wymaga 300 siły świątynia śniacego), Dark Vow(zatopiona wieża w GD), Rune Sigil(do wykucia przpis leci z poszukiwacza z zadania Dark Web), Wola Robara(nagroda za zadanie dark web wymaga 300 siły), Klątwa Masyaf(las asasynów), Bone Crusher(zadanie opiekuna w cmentarzusku orków), Hand of the Demons(leci z  Irh'Thara demona z kopalni orków ) .
Do tego masz broń orków do której musisz mieć umiejętność władania bronią orków:
-orkowy topór z rudy 270 obrażenia, wymaga 270 siły (ogólnie to jest z 6 kolejnych broni do wykucia każda kolejna potrzebuje od 30 do 40 siły więcej
-Dragothar wymagana siła 200 obrażenia 280 (podobno)
-Doug Var wymagana siła 240 obrażenia 240
-Graham Hatag wymagana siła 230 obrażenia 280
Ponadto w akcie 3 Bennet uczy cię kolejnego ostrza z rudy, w akcie czwarty Bennet nuczy cię Smoczej Zguby(nie znam statów) ale do jej stworzenia jest potrzebne 5 fiolek smoczej krwi

sussano

sussano

Użytkownicy
posty23
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemka :) . Wie ktoś gdzie jest ten posąg orka do modlitwy w śnieżnych górach ?

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
@paulpolska Szpon(to chyba oczywiste), Uriziel(wymaga 300 siły świątynia śniacego), Dark Vow(zatopiona wieża w GD), Rune Sigil(do wykucia przpis leci z poszukiwacza z zadania Dark Web), Wola Robara(nagroda za zadanie dark web wymaga 300 siły), Klątwa Masyaf(las asasynów), Bone Crusher(zadanie opiekuna w cmentarzusku orków), Hand of the Demons(leci z  Irh'Thara demona z kopalni orków ) .
Do tego masz broń orków do której musisz mieć umiejętność władania bronią orków:
-orkowy topór z rudy 270 obrażenia, wymaga 270 siły (ogólnie to jest z 6 kolejnych broni do wykucia każda kolejna potrzebuje od 30 do 40 siły więcej
-Dragothar wymagana siła 200 obrażenia 280 (podobno)
-Doug Var wymagana siła 240 obrażenia 240
-Graham Hatag wymagana siła 230 obrażenia 280
Ponadto w akcie 3 Bennet uczy cię kolejnego ostrza z rudy, w akcie czwarty Bennet nuczy cię Smoczej Zguby(nie znam statów) ale do jej stworzenia jest potrzebne 5 fiolek smoczej krwi

Mam tą broń właśnie co uczy Bennet w 3 rozdziale. Z tego co podałeś tutaj jedynie mogę zdobyć te bronie z zadania "Dark web". Niestety po rozmowach z Bennetem i Hodgetsem utkwiłem bo nie mam pojęcia co dalej robić a nie mogłem znaleźć rozwiązania w solucjach. Uriziel i Szpon odpadają bo z tego co słyszałem jedna ze sfer znajduje się w Jaskini Bólu teraz a tam są szkielety po 3-4k HP z którymi nie dam rady a żeby wejśc do ŚŚ muszę zabić demona z bagien który ma 20k HP więc szybko tego też nie zrobię. Chętnie się dowiem jak wykonać zadanie "Dark web"

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@paulpolska Masz zwój od Hodgesa ? Masz pierścień spod mostu prowadzonego do miasta? Dodam tylko że demon z bagien jest prostszy od poszukiwacza z Dark Web.
Co do sfer to żadnej sfery nie ma w jaskini bólu. Sfery znajdziesz w Zatopionej Wieży, Kopalni orków, starej kopalni, starej kopalni złota.
Tak z ciekawości jakie masz staty i na jakim poziomie trudności grasz?

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem ze złodziejami,Casia mówi że nie przyjmie mnie bo jestem nowicjuszem ognia wiec czy jest sposób na ominęcie tego czy pozostaje tylko wydanie ich Andre?

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Gorys211034 Gildie złodziei i gildię zabójców powinno się robić nie mając jeszcze gildii. Teraz możesz albo wydać ich Andre, albo bawić się zmiennymi w GVE.

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Masz na myśli konsole i zmiane w linijcie edit abilites->guild=0 tak? Na hard to raczej odrazu gre wyłacza...no chyba że jest inny sposób.

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Gorys211034 Man na myśli program o nazwie GVE, który pozwala grzebać w zmiennych i trochę manipulować grą. Konsolą za dużo nie zdziałasz.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
@paulpolska Masz zwój od Hodgesa ? Masz pierścień spod mostu prowadzonego do miasta? Dodam tylko że demon z bagien jest prostszy od poszukiwacza z Dark Web.
Co do sfer to żadnej sfery nie ma w jaskini bólu. Sfery znajdziesz w Zatopionej Wieży, Kopalni orków, starej kopalni, starej kopalni złota.
Tak z ciekawości jakie masz staty i na jakim poziomie trudności grasz?

Mam w dzienniku jedynie po rozmowie z Hodgestem że ten coś ukrywa przede mną. Dwie sfery ogólnie zdobyłem już ale do Kopalni Orków żeby wejśc to właśnie tego Demona muszę zabić. Przeraża mnie po prostu jego ogromna ilość HP dlatego nie wiem czy dam radę mam obecnie 240 siły ale mam eliksiry itp. których nie używam bo czekam na jakieś mutageny ale gdybym je wykorzystał to siła wzrośnie sporo no i mam 245 PNów wolnych wciąż jednak siła teraz kosztuje 20 PN więc nie wiem czy się opłaca jeszcze uczyć jej. No ale ja się chce skupić na tym zadaniu Dark web i spróbować tą drogą może Poszukiwacz silniejszy ale wszystko można sposobem osiągnąć. Tak się pozbyłem strażnik sfer czy Poszukiwacza w Wieży Dextera i pod tym względem z Demonem może być ciężej

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

0 użytkowników
Do góry