Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 7851915 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 7851915

Odpowiedzi 37317

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Gueral Co do przetapiania złota, to ja bym zaczekał, aż dostaniesz się do opuszczonej kopalni w GD, jest tam książka, z której nauczysz się tego za darmo.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Gueral

Gueral

Użytkownicy
posty46
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki za pomoc. Jeszcze jedno pytanko, czy istnieje jakiś poradnik co do wytwarzania biżuterii oraz alchemii?

Mraug

Mraug

Użytkownicy
posty264
Propsy27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Gueral Jeśli chodzi biżuterię najlepiej zaczekać z tym do 5 rozdziału,bo wtedy Mateo nauczy cię najlepszego poziomu (pierścienie i amulet z rudy).
A alchemia- cóż punkty alchemii wbijasz,kiedy tworzysz nowe mikstury,jeśli chodzi o coś jeszcze to pytaj.
I masz tu lokalizacje kamieni jubilerskich https://themodders.org/index.php?topic=26207.40

vilkumen

vilkumen

Użytkownicy
posty94
Propsy11
Profesjabrak
  • Zbanowany
@NobleOne

Ależ ja właśnie zrobiłem wcześniej quest Gallahada z książką retoryki i przeczytałem ją.

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@NobleOne

Ależ ja właśnie zrobiłem wcześniej quest Gallahada z książką retoryki i przeczytałem ją.

Chodzi mi o to, że masz niektóre opcje dialogowe, które ci dają bonus do retoryki ( typu: dowiedzenie się od Jessego imienia przywódcy bandytów ) i dopóki dopóty nie przeczytasz książki to nie dostajesz tego bonusu, czyli im wcześniej ją przeczytasz tym więcej dostaniesz bonusów, tym więcej retoryki będziesz miał i z tego co pamiętam retoryka jest przydatna od 10 i dzięki temu możesz pożyczyć od Lehmara 1000 golda

Post połączony: 2017-12-16, 13:48
A tutaj proszę macie spis dialogów do retoryki (niżej macie te bonusy o których mówiłem)
http://rpgrussia.com/index.php?topic=9015.0

Gueral

Gueral

Użytkownicy
posty46
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy zabicie tego mrocznego cieniostwora (w miejscu gdzie na początku gry jest Lester) jest niezbędne, żeby wyzwać Falka na pojedynek? Dodam, że u mnie Kieł (wilk Knicksa) zmarł

TriHard

TriHard

Użytkownicy
posty42
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@NobleOne
A przypadkiem retoryka nie jest wyuczona od samego początku?

Gueral

Gueral

Użytkownicy
posty46
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zadanie Gallahada :

mam zdobyć listy polecające, dałem mu już 3, 4 powinien dać Fernando, ale siedzi w pace i nie ma z nim żadnych opcji dialogowych, da się coś zrobić?

vilkumen

vilkumen

Użytkownicy
posty94
Propsy11
Profesjabrak
  • Zbanowany
@Gueral

Pupe możesz teraz zrobić, to akurat wymagało tylko myślenia, nie wiedzy o solucji modyfikacji i zależnościach  ^^

TriHard

TriHard

Użytkownicy
posty42
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@vilkumen Nic wspólnego myślenie z tym nie ma, pewnie go wsadził do paki zanim w ogóle questa wziął na listy, tutaj nie da sie przewidzieć co zablokuje co. No chyba ze zadanie wziął i Fernando wsadził po tym.

Gueral

Gueral

Użytkownicy
posty46
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@TriHard ma rację, wsadziłem Fernando zanim w ogóle gadałem z Gallahadem :/

jeszcze pytanko co do gildii zabójców : mam w nocy kręcić się po górnym mieście, żeby zobaczyć zabójstwo Wambo, ale nic się nie dzieje, czy muszę najpierw zrobić coś innego?

vilkumen

vilkumen

Użytkownicy
posty94
Propsy11
Profesjabrak
  • Zbanowany

Gueral

Gueral

Użytkownicy
posty46
Profesjabrak
  • Użytkownicy
"Mówi nam, że aby się tego dowiedzieć musimy iść do aleiki za dom sędziego o północy.Widzimy walkę pomiędzy nieznajomym i Wambo.Następnie rozmawiamy z zabójcą i przystajemy na jego warunki(inaczej zginiemy).Teraz należymy do gildii." - z poradnika

vilkumen

vilkumen

Użytkownicy
posty94
Propsy11
Profesjabrak
  • Zbanowany
@Gueral

Ja nic takiego nie miałem, po prostu miał zostać ubity, zapisz grę i sprawdz.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@vilkumen Nie wprowadzaj w błąd, Wambo zabijasz tylko, jeśli z gildią zabójców poznałeś się sekretnym zadaniem dla strażnika miejskiego.
@Gueral Po rozmowie z Gerbrandtem zaczekaj do ok. 23:30, następnie pójdź w róg po prawej od wejścia do domu sędziego, zobaczysz rozmawiających Wambo i Nieznajomego. Musisz do nich podejść skradając się, inaczej cię zobaczą i się rozejdą.

You didn't grow.
You didn't improve.

vilkumen

vilkumen

Użytkownicy
posty94
Propsy11
Profesjabrak
  • Zbanowany
@Jao

Dobra ale nie krzycz.... jestem nowy w Returninga, mam dopiero 25h gry za sobą i dopiero zmierzam do gospodarstwa Onara...

TriHard

TriHard

Użytkownicy
posty42
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@Gueral Strasznie zbugowany ten skrypt jest, mi notorycznie zdarzała sie sytuacja, że Asmal sie nagle przebierał w te "koncertowe" ciuchy, i potem razem z Wambo wypierdalali na ogórki. Polecam podchodzić do nich od ściany, i powolnymi kroczkami, na shifcie, robić powolne kroki, po każdym jednym poczekać z 2 sekundy, skrypt powinien odpalic sie poprawnie. Jest to irytujące, ale da sie to zrobic, wazne by isc pomiedzy studnią a ścianą.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@vilkumen Wybacz, to nie miało być zrozumiane jako krzyk ani zdenerwowanie xD
@TriHard No nie wiem, ja się zawsze zwyczajnie skradałem i skrypt odpalał się jak należy za pierwszym razem.

You didn't grow.
You didn't improve.

TriHard

TriHard

Użytkownicy
posty42
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Znaczy widziałem ze tez pare osób problem miało i to pomagało, pójscie od tej sciany obok studni to chyba takie 100% wyjscie, mozliwe ze inaczej tez zadziało, no ale mi niestety nie, z 50 razy dosłownie próbowałem od wszystkich stron podchodzic, nawet na nich z góry skakac, ale tylko tak mi sie udało jak pisałem :D

Gueral

Gueral

Użytkownicy
posty46
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli nie mam już szans na zrobienie tego questa z Gallahadem przez tego Fernando w więzieniu? Kurczę.. dużo tracę? Może da się jakoś to kodem przyzwać czy coś..

Jeszcze pytanko do questa z krwawymi kielichami, jest na to jakiś sposób? Próbuję cały czas i zawsze ktoś mnie widzi, udało mi sie tylko 2 zebrać do tej pory..

0 użytkowników
Do góry