Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8001263 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8001263

Odpowiedzi 37317

bogu9821

bogu9821

Użytkownicy
posty406
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
@sc00r3
Spoiler
Jak dostaniesz quest od gildii kupców pt. "Antyki", to będziesz mógł zrobić tego questa.

while(false) Do();

Slither

Slither

Użytkownicy
Vocare Ad Regnum
posty33
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Vocare Ad Regnum
Grając łucznikiem:
1. Jaką broń wybrać 1 czy 2 ręczną? (znajdę gdzieś jakąś czy uczyć się kucia u Ramirera)?
2. Sprzedaż złota i innych kosztowności Halvorowi nie popsuje jakiegoś innego questa? ( co z zabójstwem Canthara, czy to zablokuje handel z Halvorem)?

Oraz po spotkaniu z Nieznajomym w karczmie i powrocie do Gerbranda pytam kiedy ma się z nim spotkać itd.
Wiem że Wambo ma zginąć, ale nadal stoi na swoim miejscu a za domem sędziego nic się nie dzieje (oczywiście quest wykonywany tego samego dnia jest po półocy).

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Slither 1.Polecam bronie 2H :
Spoiler
https://themodders.org/index.php?topic=26207.msg1292156#msg1292156
Akt 1
- Falks - chata dla pracowników na farmie Lobarta, można kupić u Lutera
- Żelazna lanca - wieża w której jest zamknięty Joe
- Lanca najemnika - w jaskini z Ogrem, tam gdzie pojawia się Muratin, jaskinia w kotlince obok Khorinis, wejścia pilnuje cieniostwór.
- Stalowa lanca - w jaskini na drodze do słonecznego kręgu
Akt 2/3/4
- Włócznia Rademesa - pokój z dźwigniami w świątyni adanosa
- Silvermoon - skrzynia dla złodzieja w dolince AshTara - można nią zabijać duchy
- Runiczny Kieł - okolice chaty Cavalorna koło trolla
- Rzeźnik - demon w kopalni orków
- Włócznia straży - dolina cieni jedno z pomieszczeń w Nekropolii
- Szpon Beliara - można używać, ja swój wyrzuciłem
Akt 6
Bow(?) - Dementor na wyspie Irdorat
Akt 7
2 ręczny miecz z czarnej rudy wymaga 250 siły
2.Halvor dalej jest anszym paserem po zrobieniu całego wątku gildii zabójców.

Dodam tylko ze granie pod zręczność wymaga zodbycia siły 200 w piątym akcie(do kilku zadań, nie są one obowiązkowe ) i 250 w akcie 7 (musisz tyle mieć by założyć miecz z rudy, inaczej nie przejdziesz gry). Siłę podbijasz za pomocą eliksirów, tabliczek, kucia mieczy, biżuterii której wykonania uczy Mateo!
Spoiler
Aby Mateo uczył cię wykonywania biżuterii musisz przyjąć jego zadanie ze skradziną formą PRZED zostaniem czeladnikiem

Slither

Slither

Użytkownicy
Vocare Ad Regnum
posty33
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Vocare Ad Regnum
Czeladnikiem zostałem u Bospera, a zadanie od Matteo mam ( to chyba to ze skradzionymi narzędziami czy cos tam).

Post połączony: 2017-12-11, 20:05

Mam problem z Krwawymi Kielichami, byłem u Sędzi, Valentino, Gerbranta, Lehmara, Lariusa i Saladrina i mam tylko 4 a robiłem wszystko tak jak w oryginalnej wersji.
Tu się coś zmieniło czy jest to jakis bug?

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Slither Kielichy są u Sędziego, Valentino, Gerbrandta, Lehmara, Salandrila, oraz w domu co z nim sąsiaduje. Klucz do skrzyni jest na kominku - razem 6. Larius nie ma tego kielicha.

vilkumen

vilkumen

Użytkownicy
posty94
Propsy11
Profesjabrak
  • Zbanowany
Chłopaki pytanie, Gallahad dostał się już do górnego miasta czy w związku z tym mogę już spokojnie sprzedać Fernando ? to znaczy czy nie ma z nim jakichś innych zadań ? Dostałem także pancerz zabójcy w nagrodę za zabicie Lehmara.... jednak on wymaga zręczności (90) ja mam 30 i jest tylko trochę lepszy od średniego pancerza strażnika, ale Asmal powiedział że to wizytówka gildii... znak rozpoznawczy... powinienem dobić te 90 zręczności ? warto ? (być może to głupie pytanie)

Vaquanish

Vaquanish

Użytkownicy
posty86
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam jedno pytanie, czy można od razu wykorzystywać bonusy z jedzenia i mikstur czy lepiej zostawić na później? Pytam bo widziałem w zmianach że bonusy nie wpływają na naukę za PN ale wolę się upewnić.

Sensoy

Sensoy

Użytkownicy
posty143
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam jedno pytanie, czy można od razu wykorzystywać bonusy z jedzenia i mikstur czy lepiej zostawić na później? Pytam bo widziałem w zmianach że bonusy nie wpływają na naukę za PN ale wolę się upewnić.
Czekaj aż będziesz miał PRF przy głównej statystyce

Ukończone Modyfikacje:
Gothic 1
Zagadka Bagiennego Ziela                               
Świat Skazańców
Edycja Rozszerzona 1.4.5 i 1.4.8
Ciemności Gordotha
Czas Zapłaty 1.5
Gothic 2
TheReturning 2.0 (0062) i (0066.1)
L'hiver Edition 0.9.3 i 1.1 PL
Złote Wrota
Bandyci

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Pref możesz uzyskać w dowolnej chwili jeśli danej statystyki masz najwięcej wiec na nic nie trzeba czekać tylko umiejętnie wpakować prefa tak gdzie chcemy  w danym momencie :P
Bonus z preferowanej statystyki masz głównie z  mixów.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

windu84

windu84

Użytkownicy
posty31
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Jestem ciekaw czy mam możliwość nauczenia się jeszcze otwierania zamkow, mianowicie:
jestem już najemnikiem także z tego co wiem thorben odpada
a jasper lub ramirez  (niepamietam który) nie nauczy mnie ponieważ zabiłem attilę, a nie mam żadnego questa zwiazanego z odzyskaniem jego zaufania czy coś w tym stylu.

Jeszcze przy okazji kto uczy robienia "ingot iron ore" i z czego się je robi

Proszę o szybką odpowiedź bo niewiem czy nie zaczynać gry od nowa

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@windu84 Użyj zwoju zapomnienia na Ramirezie.

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Witam. Jestem ciekaw czy mam możliwość nauczenia się jeszcze otwierania zamkow, mianowicie:
jestem już najemnikiem także z tego co wiem thorben odpada
a jasper lub ramirez  (niepamietam który) nie nauczy mnie ponieważ zabiłem attilę, a nie mam żadnego questa zwiazanego z odzyskaniem jego zaufania czy coś w tym stylu.

Jeszcze przy okazji kto uczy robienia "ingot iron ore" i z czego się je robi

Proszę o szybką odpowiedź bo niewiem czy nie zaczynać gry od nowa

Topienia żelaza uczy Wąż (Viper) siedzi w karczmie Kardiffa

Post połączony: 2017-12-12, 23:47
Chłopaki pytanie, Gallahad dostał się już do górnego miasta czy w związku z tym mogę już spokojnie sprzedać Fernando ? to znaczy czy nie ma z nim jakichś innych zadań ? Dostałem także pancerz zabójcy w nagrodę za zabicie Lehmara.... jednak on wymaga zręczności (90) ja mam 30 i jest tylko trochę lepszy od średniego pancerza strażnika, ale Asmal powiedział że to wizytówka gildii... znak rozpoznawczy... powinienem dobić te 90 zręczności ? warto ? (być może to głupie pytanie)

1. Sprzedaj frajera, to ci nawet ułatwi życie, w trzecim rozdziale, przy zakładaniu obozu będziesz miał tańsze utrzymanie kierownika (Valerana) jeżeli byś go nie sprzedał valeran znajdzie u niego pracę
2. Zależy jak będziesz grał, zbroja jest tak naprawdę przejściowa, trochę zręczności nie zaszkodzi, do np. kradzieży kieszonkowej się przydaje, ale też zależy na jakim poziomie trudności grasz

TriHard

TriHard

Użytkownicy
posty42
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jak teraz wykładać statystyki przy pomocy potionów itp? W poprzednich wersjach były po prostu dwie wartosci, i sobie na luzie mozna bylo pic i jesc wszystko bez bólu dupy, bo to nie podnosiło ilosci LP potrzebnych by sie uczyc, ale w tych nowszych wersjach chyba jakos inaczej jest, ludzie piszą o jakimś "pref" przy statach, domyslam sie ze to ma byc preferowana statystyka, ale co to daje, jak wybrac statystyke preferowaną i jaki wpływ ma to na statystyki zdobywane z jedzenia i picia?

Aha, i jeszcze jedno, ma ktos link do tych plików typu podmiana tekstur, usunięcie trawy i tak dalej, snajpie rosyjskie forum i znaleźć nie moge, wdzieczny bede. = Nvm, znalazłem juz

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nic się w tej kwestii nie zmieniło nawet na tej stronie masz na to odp.
Wciaz możesz od razu zużywać bonusy za wyjątkiem mixów te wymagają prefa dla większej efektywności
Pref to statysyka preferowana zawsze jest to ta której masz najwięcej ( w sensie najwięcej wyuczonej )
Pref może być mana, zręczność lub siła.

Mix dla przykładu da siły +1 jeśli siła jest pref da ci +2 zamiast +1 po prostu preferowana statystka podwaja bonusy alchemiczne.   

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

lightban

lightban

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Coś mi sie chyba gothic zbugował, mam poziom MASTER w posługiwaniu się bronią jednoręczną i od kiedy podbiłem endurance do 46, (potrzebowałem 450 staminy by założyć lekki pancerz łowcy smoków) to mniej więcej od tego momentu mój bezi zaczął posługiwać się mieczem jednoręcznym jakby na poziomie EXPERT, ktoś pomoże jak to odkręcić?
Próbowałem używać innych broni jednoręcznych z innymi pancerzami ale wciąż bez efektu.

TriHard

TriHard

Użytkownicy
posty42
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Pytanie, czy ten Ork obok Niklasa tam na wzgórzu, któremu mamy przynieść lek zdechnie za jakis czas? Czy można sobie poczilować robiąc questy, czy jest na to limit czasowy?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
W pewnym sensie "limit czasowy" - musisz to zrobić w 1 rozdziale.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Vaquanish

Vaquanish

Użytkownicy
posty86
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy wie ktoś jakie składniki potrzebne są do zrobienia zwoju deszczu ognia? Jakoś nie mogę tego znaleźć w grze, trzy zrobiłem ale nawet nie wiem co użyłem(z wyjątkiem papieru runicznego).

TriHard

TriHard

Użytkownicy
posty42
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Dołączyłem jako uczen Xardasa, i gildia złodziei nie chce mnie przyjac do siebie. Istnieje jakis sposób by nadal do nich dołączyć, a jak nie, to moge ich wszystkich zabic? I czy to samo nie bedzie tyczyło się zabójców, bo poprzednio jak byłem nowicjuszem ognia, to Asmal od razu mnie zabijał.

bogu9821

bogu9821

Użytkownicy
posty406
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
@TriHard nie wiem czy to jakieś bugi by wywołało, ale możesz sobię zmienić gildię kodami
Spoiler
pausbreak marvin esc, f2 edit abbitiles, guild sobię gdzieś zapisz i zmień ją na 0. Jak pogadasz ze złodziejami i z powrotem wpisujesz guild na tą, którą zapisałeś gdzieś na kartcę lub gdzieś indziej.

while(false) Do();

0 użytkowników
Do góry