Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8864366 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8864366

Odpowiedzi 37317

Gracekkam

Gracekkam

Użytkownicy
posty96
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak włączyć edit Focus czy to chodzi o Marvina? Przeszukalem dokładnie wszystkie lokacje. Jest to jaskinia gdzie jest paczka z magiczną rudą, jaskinia pod wodospadem obok kopalni gdzie jest grimes, obok zatopione wieży Xardasa, Jak się idzie do bagiennego smoka po prawej stronie w rogu i jak się wykonuje misje tactical advance to trzeba się wspiąć  i w jaskini powinien być kryształ. Wszystkie miejsca przeszukalem po 2-3 razy i nie ma. Może jakiś bug albo coś ..

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Wyrzucasz kryształy, mając je namierzone aktywujesz marvina, następnie w konsoli wpisujesz 'edit focus' i na górze tabelki, która się pokaże, zobaczysz kod.
Jeszcze nie widziałem, żeby u kogokolwiek był podobny bug. Każdy kryształ leży na takim małym piedestale. Jak mówiłem, jeśli zamiast komendy "insert (kod)" wpiszesz w konsolę "goto vob (kod)" zostaniesz przeniesiony do miejsca, gdzie znajduje się przedmiot, w tym wypadku kryształ.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

BrawurowyMotorniczy

BrawurowyMotorniczy

Użytkownicy
posty20
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Pytanie, przy kopaniu zelaza jakas kontuzje zlapalem czy cus (takie jakby zatrucie, nie umiem tego inaczej opisac :D) i mi teraz nieustannie zycie powolutku ucieka. Ma ktos pomysl jak sie tego pozbyc?

Gracekkam

Gracekkam

Użytkownicy
posty96
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wyrzucasz kryształy, mając je namierzone aktywujesz marvina, następnie w konsoli wpisujesz 'edit focus' i na górze tabelki, która się pokaże, zobaczysz kod.
Jeszcze nie widziałem, żeby u kogokolwiek był podobny bug. Każdy kryształ leży na takim małym piedestale. Jak mówiłem, jeśli zamiast komendy "insert (kod)" wpiszesz w konsolę "goto vob (kod)" zostaniesz przeniesiony do miejsca, gdzie znajduje się przedmiot, w tym wypadku kryształ.
Zrobiłem jak napisałeś, ale wpisując edit focus pokazuje mi kod ale za krótki bo mam za małe okienko, ktoś pomoże ?

Gego

Gego

Użytkownicy
posty47
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy można ukończyć pustynie adanosa w akcie 4? Czy to musi być tylko i wyłącznie akt 3?

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
Możesz w 4

1. Zabiłem kruka, zakończyłem wszystkie misje u Magów Wody z wyjątkiem jednej "Pozostałości po świątyni" czy coś takiego od Riordiana, ktoś coś kojarzy ?
2. Zbugowała mi się akrobatyka, nauczyłem się jej od ziomka obok areny mieście orków i dupa, z początku działała, ale dziś włączam grę, a bezi skacze jak pokraka i tak cały czas, po kilku wczytywaniu save i włączaniu gry od nowa dalej to samo
3. Czy jako Paladyn dostanę Mora Ulartu ? Bo mam amulet Triramar, modlę się przy kapliczce, ale pojawia się tylko piorun i amulet mi znika z eq, a runy nie ma, żadnego zapisu w dzienniku ani nic

Smutek z dymem wylewam z płuc na zewnątrz .. <3

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
1. Musisz pozbierać wszystkie tabliczki z pustyni, jest ich około 10. Szukaj w budynkach, przy kapliczkach, w oazach gdzie były klucze do małej piramidy itp.
2. Wyłącz i włącz akrobatykę, robi się to bodajże za pomocą T.
3. Możliwe, że nie, ale równie dobrze możesz mieć tylko zmniejszoną szansę. Spróbuj zapisać przed samym chramem i próbuj do skutku.

You didn't grow.
You didn't improve.

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Gego Grając magiem nie potrzebujesz akrobatyki, masz latający dywan i przemianę w cieniostwora co pozwala przejść przez wszystkie większe rozpadliny.
@Gracekkam Zamiast szukać kryształów, "wejdź" w kamienie między którymi znajduje się duch wody i go aktywuj (duch wody działa jak przycisk), możesz wejść za pomocą zwojów przemiany lub marvin i goto camera, jak wolisz.

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
1. Musisz pozbierać wszystkie tabliczki z pustyni, jest ich około 10. Szukaj w budynkach, przy kapliczkach, w oazach gdzie były klucze do małej piramidy itp.
2. Wyłącz i włącz akrobatykę, robi się to bodajże za pomocą T.
3. Możliwe, że nie, ale równie dobrze możesz mieć tylko zmniejszoną szansę. Spróbuj zapisać przed samym chramem i próbuj do skutku.

@Jao Okej, akrobatyka działa, More dostałem chyba za 15 razem, tylko nwm o jakie tabliczki Ci chodzi, bo nic takiego tam nie znalazłem

Gracekkam

Gracekkam

Użytkownicy
posty96
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Próbowałem wszystkiego ale nic nie pomaga, chyba jestem za głupi po wpisaniu edit focus pokazuje mi itmi_blackcrystal_ i dalej nie widać ... zwój przemiany za dużo nie pomaga... sukałem w tych miejscach pare razy i nic znaleźć nie mogę.. Pomóżcie bo te misje są mega ważne

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Gracekkam Uwolnienie ducha wody nie polega na zebraniu wszystkich kryształów, musisz nacisnąć przycisk który znajduje się pomiędzy 3 skałami ( okolice klanu wysokiej skały), aby dostać się do tego przycisku używasz :
- zwoju przemiany aby dostać się między kamienie
- marvin moda i teleportacji w miejsce znajdowania się kamery

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Pawlak673 Ano, widać nie szukałeś :D Olej to, za dużo biegania jak już zabiłeś Kruka, a dostaniesz za to znikomą ilość expa.

You didn't grow.
You didn't improve.

darekstrzalka4

darekstrzalka4

Użytkownicy
posty86
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam czy dałby radę ktoś dla mnie, zrobić mały skrypcik który zamieniłby Kostury magów które dostajemy na początku , na te z Returninga starego 1.3.1, jestem w stanie zapłacić i wgl :D Chodzi mi tylko o wygląd !

i przy okazji Walkę jak normalną bronią Dwu ręczną.. ale nie jest to konieczne :D

Dawnwender

Dawnwender

Użytkownicy
Eksplorator Lochów
posty41
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator Lochów
Witam czy zna ktoś może sposób na list polecający od Fernando dla Gallahada?
Nigdy nie byłem dobry w robieniu questów według kolejności logicznej więc zawsze z modami od  Rosjanów miałem problemy bo się questy bugowały. W dodatku zapomniałem o Gallahadzie i zanim do niego poszedłem to wpakowałem Fernando do więzienia za handel z bandytami.

Ma ktoś może jakiś kod albo co? Byłbym wdzięczny.

EDIT:  :facepalm: No tak wiem że to zabrzmi głupio ale jeszcze jedno pytanie jak włączyć konsolę na 0065, bo jak wiecie gdy się wciśnie B to gry nie pauzuje i oczywiście F2 nie działa

A no i druga sprawa:
Spoiler
Jakieś porady co do bicia Trolla? Mam Gniew Berserka co daje 185 obrażeń (naostrzony) i zbroje strażnika kruka, 950 hp i 140 siły a nadal bydle stoi.

A no i porady z Drake (ten szkielet w jaskini na południowej plaży piratów w Jarkendarze, ten do questa z pierścieniem. Bije z obucha ale mocny dziad, nawet Zniszczenie Ożywieńca nie chce działać. Jak nie to najwyżej sie pokombinuje.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
List Ci nic nie da, bo Fernando nie ma już dobrej reputacji. Poza tym może Ci w to będzie trudno uwierzyć, ale to nie jest "bugowanie questów" tylko zapewnienie logicznego ciągu wydarzeń. Zniszczyłeś komuś reputację, ta osoba już nie jest ważna, wiec Gallahad nie przyjmie listu.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Gracekkam

Gracekkam

Użytkownicy
posty96
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy ma ktoś wersje 066.1 i pomoże mi z moim problemem dotyczącym znalezienia tego jebanego 5-tego czarnego kryształu... Mogę nawet wysłać swojego save. Przeszukałem dokładnie każde miejsce ... może go komuś sprzedałem alb nie daj wyrzuciłem gdzieś ...

Roman Reigns

Roman Reigns

Użytkownicy
posty138
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Gracekkam daj save sprzed tego ołtarza niedaleko ducha wody , robiłem to chyba z 4 kryształami

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Co za książkę trzeba dać Cor Shack (ork z kopalni w ich mieście), aby ten oddał dziennik Crowe ? Z tego c pamietam, to była chyba Retoryka, ale Fernando jej nie ma

Gracekkam

Gracekkam

Użytkownicy
posty96
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Leży gdzieś u niego w domu, poszukaj

Post połączony: 2017-10-29, 22:45
@Gracekkam daj save sprzed tego ołtarza niedaleko ducha wody , robiłem to chyba z 4 kryształami
https://chomikuj.pl/gracekkam
Pobierz stąd

Roman Reigns

Roman Reigns

Użytkownicy
posty138
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Pawlak673 w domu Fernando w skrzyni po lewej stronie jest drugi egzemplarz (retoryka)

chciałem przejść jeszcze raz returna na poziomie hard i zastanawiam się czy nie pójść do paladynów , nie grałem jeszcze w ret 2.0 paladynem , jest coś ciekawego tam dodanego oprócz tych questów w straży , czy bronie mają jakiś dodatkowy dmg i jak się mają zbroje w sensie podobne staty do zbroi łowcy smoków ? XD

0 użytkowników
Do góry