Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8872680 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8872680

Odpowiedzi 37317

Lojras

Lojras

Użytkownicy
posty152
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co oznacza napis prf przy umiejętności

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
To zależy który rozdział? Ale patrząc na lvl to z pewnością mało masz siły ja przy 30 lvl już dobijałem do 300, zręczność też nabijaj z bonusów bo jak się chcesz na etlu dostać? Bardzo mała ilość HP na tym lvl powinieneś mieć co najmniej  2000 HP :)

Post połączony: 2017-07-16, 02:32
Co oznacza napis prf przy umiejętności

Czyli twoja preferowana umiejętności dzięki temu bonus z eliksirów się podwaja , jeśli masz pref przy sile to z mikstury siły dostaniesz podwójny bonus nie 1 a 2 punkty.

:D

Lojras

Lojras

Użytkownicy
posty152
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kurde co Wy za czary wyprawiacie ze na 30 tyle i tyle jak ja tyle nie mam na 40 xd

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Kurde co Wy za czary wyprawiacie ze na 30 tyle i tyle jak ja tyle nie mam na 40 xd

Wykorzystaj wszystkie bonusy, W returnie 2.0 bonusy nie wpływają na koszt PN przy wykupywaniu umiejętności :) Co do HP na początku warto pakować w HP za 5 PN dostajesz 50 HP, wyucz się eliksiru życia, nie wymaga on szczawiu więc sporo ich narobisz o ile dokładnie zbierałeś korzenie lecznicze (W Khorinis jest ich pełno ) :)
Siłę nabijasz  na kowalstwie za każde 10 wykutych mieczy +1 do siły, ciasta z mięsa +1 do siły, bonusy z kapliczek za każde 10 poziomów +10 do siły u Innosa.

Który masz rozdział??

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Tyle że ja nawet nie zacząłem robić wontku głównego w GD (akt 2) . Zatrzymałem się razie aby robić questy poboczne. Pozatym nwm jak ominąć orków aby się dostać do zamku. Więc można powiedzieć początek aktu 2 :d.

Co do bonusów:
Ciasta : Zabrakło mi mleka xD.
Kucie : Nie dostaje już bonusów
Kapliczki : Wszystko już użyłem
A i nie 10 tylko 25 mieczy (sam liczyłem)

Ukończone modyfikacje:
Gothic 1 Mroczne Tajemnice
Returning 1.2 : Bardzo łatwy
Returning 2.0 + AB : Mieszanka łatwy (staty) + trudny (ogólna rozgrywka)
Returning 2.0 + AB (S&C) : Koszmar (ze wszystkimi utrudnieniami [200% defa hp i ataku])
Mody w trakcie przechodzenia:
Luźne granie w AB (testowanie nowych aktualizacji)
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Początek aktu 2?? Przecież do GD nie można się dostać póki nie skończysz Jarkendaru???  Co do orków i zamku to po prostu ich olej leć do tarana jak najszybciej i do zamku. Potem zdobądź ulu mulu , zadanie opisane w solucji rebalance (nic się nie zmieniło).

Z tego co widziałem na najnowszej wersji to te bonusy są w nieskończoność z kowalstwa, przynajmniej nie zauważyłem limitu a nabiłem przez całą grę grubo kilkadziesiąt siły :) 10 mieczy nie 25 ale to na wersji 066 R2 a ty masz 065 :) Radzę zmienić wersję 065 jest ponoć mocno pobugowana.

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Co do tego początku to mówię o takim początku jak było w G2 z górniczą doliną ;).
Orków olewałem , ale problem pojawił się gdy dotarłem do zewnętrznego pierścienia po prostu za dużo! 30-40 nie da się wyminąć ;/.
Co do ulu mulu to najpierw mapę muszę zdobyć bo bez niej... No cóż chciałem do zatopionej starej xardasa a dotarłem do nowego obozu (obecnie leże lodowego smoka) xD.
Edit. Zmienił bym ale szkoda 40h rozgrywki.

Ukończone modyfikacje:
Returning 2.0 + AB (S&C) : Koszmar (ze wszystkimi utrudnieniami [200% defa hp i ataku])
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

Lojras

Lojras

Użytkownicy
posty152
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Te bonusy z kowalstwa to są cały czas bo jeśli tak to biegnę kuć!?

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Co do tego początku to mówię o takim początku jak było w G2 z górniczą doliną ;).
Orków olewałem , ale problem pojawił się gdy dotarłem do zewnętrznego pierścienia po prostu za dużo! 30-40 nie da się wyminąć ;/.
Co do ulu mulu to najpierw mapę muszę zdobyć bo bez niej... No cóż chciałem do zatopionej starej xardasa a dotarłem do nowego obozu (obecnie leże lodowego smoka) xD.

Użyj czarnej mgły :) Powinieneś mieć chociaż jedną. Nie grałeś w Gothica 1 czy 2 przecież tą mapę powinno się mieć w pamięci.
Wątek ulu mulu- idziesz do świątyni śniącego i podchodzisz do wejścia z płonącą barierą dostajesz wpis, potem gadasz z Xardasem, Potem z Urshakiem ( obok starej wieży Xardasa na wzniesieniu) , Potem Tarrok ( obok więzy niedaleko chaty Cavalorna ) , Musisz mieć lekarstwo dla Tarroka (orkowa mikstura) i składniki ulu -ulu i to tyle.

Post połączony: 2017-07-16, 02:56
Te bonusy z kowalstwa to są cały czas bo jeśli tak to biegnę kuć!?

Jak pisałem nie wiem czy jest jakiś limit ale na wersji 066 wbiłem z 50 siłki na kowalstwie więc limitu chyba nie ma :) Tyle że trzeba dużo wydobywać bryłek żelaza bo każdy wykuty miecz to 1 stalowy pręt ale dla siły warto poświęcić trochę czasu.

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Grałem w 1 i 2 i 3 i znam dobrze teren. Problem jednak taki że nie mam orjętacjii w terenie. (Szukanie wyjścia z zawalonej kopalni czy jakoś tak zajmuje 5-15 min bo mylę korytarze xD)
Co do wontku to znam go w końcu na 1 ret. spędziłem 100h :d (na kodach zrobiłem all zadań! Z każdej gildi (oczywiście jakie tylko możliwe ;)).
A teraz pytanie. Czy zapisy z 0065 są kompadybilne z 0066?

Ukończone modyfikacje:
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Grałem w 1 i 2 i 3 i znam dobrze teren. Problem jednak taki że nie mam orjętacjii w terenie. (Szukanie wyjścia z zawalonej kopalni czy jakoś tak zajmuje 5-15 min bo mylę korytarze xD)
Co do wontku to znam go w końcu na 1 ret. spędziłem 100h :d (na kodach zrobiłem all zadań! Z każdej gildi (oczywiście jakie tylko możliwe ;)).
A teraz pytanie. Czy zapisy z 0065 są kompadybilne z 0066?

Nie :) Musiałbyś zacząć od nowa.

Mapę GD masz w skrzyni w pomieszczeniu z Garondem (spokojnie możesz ją otworzyć), ewentualnie kup od Brahima w Khorinis, Dostajesz też mapę w zadaniu kopacze i ruda.

Lojras

Lojras

Użytkownicy
posty152
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znajdź kamień druidow i aktywuj sobie teleport w gd. Można się teleportowac między krainami.

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Choroba 40 h w błoto! Ech. Cóż i tak 90% questów to poboczne więc się szybko wbije. Jednak mimo to szkód mi stat :/. Cóż chociaż jeśli to co mówisz z kowalstwem to prawda i nie ma limitu no to pier''''lić to. W ten sposób nabije stary w 20 h ^^. Ale tak bez limitu czy co 1 dzień tylko 1 można? A i sory za dziwne słowa w zdaniach auto korekta daje w kość ;/.

Ukończone modyfikacje:
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Znajdź kamień druidow i aktywuj sobie teleport w gd. Można się teleportowac między krainami.

Tyle że wymaga to 40 many, co jest dużo na Hardzie , polecam używać w ostateczności przynajmniej w pierwszych 3 rozdziałach.

Lojras

Lojras

Użytkownicy
posty152
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja sam gram na 0061.2 xd

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Choroba 40 h w błoto! Ech. Cóż i tak 90% questów to poboczne więc się szybko wbije. Jednak mimo to szkód mi stat :/. Cóż chociaż jeśli to co mówisz z kowalstwem to prawda i nie ma limitu no to pier''''lić to. W ten sposób nabije stary w 20 h ^^. Ale tak bez limitu czy co 1 dzień tylko 1 można? A i sory za dziwne słowa w zdaniach auto korekta daje w kość ;/.

Wiedz też że na Hardzie z powodu zmęczenia będziesz mógł wydobyć 200-300 bryłek żelaza na dobę bo postać się męczy przy kopaniu. Ja robię tak że zawsze pod koniec dnia wydobywam tyle bryłek ile mogę potem śpię 10h i każdego dnia tak samo w ten sposób dość szybko sporo tego nazbierasz. Polecam nie używać kodów psuje to zabawę i może uszkodzić zapisy gry.

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Sam się o tym przekonałem. W końcu z kąd miał bym żelazo na broń i na ulepszanie armora :D. Taka zbroja najemnika na max. to 3 dni roboty (w najlepszym przypadku 2 dni).
Czyli nie ma ograniczeń przyrostu siły na dzień za kucie mieczy?

Ukończone modyfikacje:
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Sam się o tym przekonałem. W końcu z kąd miał bym żelazo na broń i na ulepszanie armora :D. Taka zbroja najemnika na max. to 3 dni roboty (w najlepszym przypadku 2 dni).
Czyli nie ma ograniczeń przyrostu siły na dzień za kucie mieczy?

Najprawdopodobniej nie ma :) +1 do siły dostajesz za 10 wykutych mieczy. Jak mówiłem wbiłem ponad 50 siły z kowalstwa i mógłbym wbić więcej ale nie chciało mi już się bawić w kopanie żelaza , zwłaszcza że mój bohater był już przypakowanym koksem w 5 rozdziale :)

Lojras

Lojras

Użytkownicy
posty152
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właśnie sprawdziłem to kucie mieczy, mi niestety nie działa :(

lis420

lis420

Użytkownicy
posty99
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kurde, nie mogę znaleźć tego kamienia teleportacyjnego w Khorinis, podobno za wschodnią bramą :(

0 użytkowników
Do góry