Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8824008 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8824008

Odpowiedzi 37317

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
@Hearthstone  zabiłem pełzacza i nie miał duszy :x

Zabiłeś go po tym jak użyłeś runy czy przed, zeby dusze ci wypadały to musisz użyć runy (znika z ekwipunku) , spróbuj zabić jakiegoś innego przeciwnika ścierowojada , dzika albo wilka jeśli po użyciu runy nie wypadnie ci dusza to masz jakiś błąd

:D

lis420

lis420

Użytkownicy
posty99
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy jest jakis szczegolowy poradnik/opis dotyczacy mechaniki walki oraz np. Poradnik kowalkstwa? Bo narazie to troche u mnie jest metoda prob i bledow.
Np ktos mowil ze bardzo dobre sa bronie na zrecznosc. I ja sie pytam jak , skoro zrecznosc w oryginalnym gothicu nie dodawala dmga do broni? Chyba ze chodzi o lucznika ktory ewentualnie uzywa szpad itp.
To tylko przyklad, inny to np czy przelicznik hit/ crit jest taki sam jak v oryginalnym gothicu

Idli

Idli

Użytkownicy
posty25
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakiś pomysł jak zabić blizne? Bo 3 kule ognia to on polyka.. a więcej nie mam?

Rivenxd

Rivenxd

Użytkownicy
posty41
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie mogę dołączyć do gildi zabójców ponieważ jak podchodzę do tego strażnika i zabójcy oni wracają na swoje stare stanowiska

Kempix

Kempix

Użytkownicy
posty171
Propsy12
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Nie mogę dołączyć do gildi zabójców ponieważ jak podchodzę do tego strażnika i zabójcy oni wracają na swoje stare stanowiska
To pytanie jest ciągle :D Przed 24:00 zakradnij się do nich aby cię nie zauważyli i poczekaj chwilę.

lis420

lis420

Użytkownicy
posty99
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Dlaczego przed wbiciem 50 dexa, 1 DEX = 1 PN, a po wbiciu 50 1 DEX = 3 PN? Ma to cos zwiazek z tym ze mam 80 siły?
2. Co ile kradzieży kieszonkowych wzrasta mi skill w tej kradzieży? Btw system oparty dla ilości powtórzonej czynności zeby wbic skill (znany z Morrowinda)  to imo durnota

Delth

Delth

Użytkownicy
posty195
Propsy48
  • Użytkownicy
@lis420 Stat obok którego masz Pref w statystykach (ten najwyższy) jest tańszy. I dostaje większe bonusy z miksturek.
Z kradzieżą nie pamiętam, ale nie jest to trudne do sprawdzenia przecież...

A, nie grałem pod zręczność, ale pamiętam, że zmieniali to z którego statu dostajesz bonus do obrażeń, i bronie pod zręczność dostają bonus od zręczności.

Dodger

Dodger

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Użyłem runy mora ulatru i żaden mob nie posiada duszy... Być może przez to że użyłem ja w kopalni a nie w zenie khorinis?

Lojras

Lojras

Użytkownicy
posty152
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
O ile dobrze wiem dusze nie dropią z ścierwojadów i wilków, a z ludzi i orków.

1. Jak wykonać quest na wyciągnięcie Hannah z więzienia?

2. Gdzie jest kubek Harima?

3. Gdzie jest ten skarb rudy z questa z karczmy w porcie bo coś nie idzie znaleźć mimo że mam dialog już po rozmowie z duchem kopacza.

4. Gdzie jest ten eliksir do questa z stanowiskiem na targu w gildii kupców?

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Jakiś pomysł jak zabić blizne? Bo 3 kule ognia to on polyka.. a więcej nie mam?

Zbuguj wskocz na łódki w porcie on wpadnie do wody a potem skaczesz na tą kładkę tylko na krawędzi :) Blizna będzie chciał wyjść z wody i się zbuguje a ty możesz go spokojnie okładać bronią aż padnie bez marnowania zaklęć :) Ja go właśnie w taki sposób wykończyłem.

Post połączony: 2017-07-14, 10:58
Użyłem runy mora ulatru i żaden mob nie posiada duszy... Być może przez to że użyłem ja w kopalni a nie w zenie khorinis?
To nie ma nic do tego gdzie jej użyłeś , po użyciu dusze powinny wypadać z przeciwników do końca gry :) Najlepiej wczytaj zapis przed użyciem runy i użyj jej jeszcze raz, być może trafił ci się bug a o to nietrudno bo najnowsza wersja ma ich ponad 180 i każdemu mogą się przytrafić chociaż ja buga z runą nie miałem  :/

Post połączony: 2017-07-14, 11:09
O ile dobrze wiem dusze nie dropią z ścierwojadów i wilków, a z ludzi i orków.

1. Jak wykonać quest na wyciągnięcie Hannah z więzienia?

2. Gdzie jest kubek Harima?

3. Gdzie jest ten skarb rudy z questa z karczmy w porcie bo coś nie idzie znaleźć mimo że mam dialog już po rozmowie z duchem kopacza.

4. Gdzie jest ten eliksir do questa z stanowiskiem na targu w gildii kupców?

Dropią ze wszystkiego , poza nieumarłymi (ale to logiczne) , właśnie sprawdziłem i zarówno ze ścierwojada jak i wilka wypadła mi dusza :)

1) W skrócie rozmawiasz w kolejnosci jak podałem : Abigail (przyjęcie zadania) , Gaspar (gospoda Hanny), Lord Andre , Hanna(więzienie) , Gaspar, Hakon, Abigail, Coragon, Joe , Gaspar , Andre, Hanna, Abigail(koniec zadania).

2) Puchar Harima jest tam gdzie arena walk w Gothic 1 w SO

3) Skarb jest w jaskini pod mostem (most którym idziesz do starego obozu w g1 stało tam 2 strażników )

4) W opuszczonej kopalni na płaskowyżu ( Opuszczona kopalnia znajduje się nad kopalnią z której wychodzisz do GD w zwykłym gothic 2 NK , Najpierw idź do Grimesa (ten co kopie rude w kopalni Marcosa  niedaleko starej kopalnii i pogadaj z nim o kluczu do skrzyni z płomieniem Eligora.

Post połączony: 2017-07-14, 11:13
Ponawiam pytania:

1) Jak w returnie 2.0 jest z uświęconą zbroją Paladyna , czy Paladyn nadal nie może nosić innych zbroji poza gildyjną czy dopiero jak się zbroję poświęci ??

2) Zadanie z listem bandytów które zleca Wulfgar, mam zabić bandytów w okolicach farm , tyle że ja zabiłem tych bandytów obok farmy Akila i Lobarta już wiele godzin wcześniej jeszcze zanim dołączyłęm do straży, czy zbuguje mi się to zadanie?

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
@Hearthstone mozesz nosic inne zbroje, ale z tego co zauwazylem najlepiej ulepszyc ja na maxa potem poswiecic, bedzie wymagala 200 sily ale dobre staty, co do 2 pytania to chodzi o ta misjie ze szpiegostwem bandytow ? Idz do Dextera porozmawiaj z nim on rzecz jasna nic Tobie nie powie.. Wybij caly oboz ( deszczem ognia najszybciej) zabierz list z ciala  bylego kolegi z kolanni, przeczytaj i poinformuj Wulfgara, zadanie zakonczone. Mam pytanie jakis miecz 2h pod 120 sily ? Kurwa Mortis (ten kowal z koszar) ma 2 reczny rycerza ale nosi go na sobie i niechce zdjac..ktos ma jakies pomysly na bron ?

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
@Hearthstone mozesz nosic inne zbroje, ale z tego co zauwazylem najlepiej ulepszyc ja na maxa potem poswiecic, bedzie wymagala 200 sily ale dobre staty, co do 2 pytania to chodzi o ta misjie ze szpiegostwem bandytow ? Idz do Dextera porozmawiaj z nim on rzecz jasna nic Tobie nie powie.. Wybij caly oboz ( deszczem ognia najszybciej) zabierz list z ciala  bylego kolegi z kolanni, przeczytaj i poinformuj Wulfgara, zadanie zakonczone. Mam pytanie jakis miecz 2h pod 120 sily ? Kurwa Mortis (ten kowal z koszar) ma 2 reczny rycerza ale nosi go na sobie i niechce zdjac..ktos ma jakies pomysly na bron ?

W dzienniku mam coś o grupach bandytów niedaleko farm ? Co do zbroji to coś czytałem że jak się założy poświęconą zbroję Paladyna to nie można jej zdjąć ??

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju

W dzienniku mam coś o grupach bandytów niedaleko farm ? Co do zbroji to coś czytałem że jak się założy poświęconą zbroję Paladyna to nie można jej zdjąć ??
Zdaje mi się, że chodzi o grupkę w jaskini za skałą obok Esmeraldy (koniec końców, jest to "blisko" farmy Lobarta). Ich szef powinien mieć przy sobie list, który odeśle cię do Dextera. A co do zbroi, to tak BYŁO w oryginalnym Returnie, ale tam miałeś wybór - albo uświęcasz, albo ulepszasz 5 razy. Tutaj musisz ulepszyć 5 razy, żeby móc uświęcić, ale spokojnie możesz tę zbroję zdjąć lub zmienić.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Zdaje mi się, że chodzi o grupkę w jaskini za skałą obok Esmeraldy (koniec końców, jest to "blisko" farmy Lobarta). Ich szef powinien mieć przy sobie list, który odeśle cię do Dextera. A co do zbroi, to tak BYŁO w oryginalnym Returnie, ale tam miałeś wybór - albo uświęcasz, albo ulepszasz 5 razy. Tutaj musisz ulepszyć 5 razy, żeby móc uświęcić, ale spokojnie możesz tę zbroję zdjąć lub zmienić.

Tyle że ja tych bandytów koło farmy Lobarta i Akila zabiłem dużo wcześniej jeszcze zanim wziąłem zadanie od Wulfgara ?? Nie przypominam sobie by był przy nich jakiś list??

Czyli co po założeniu tej uświęconej zbroi paladyna będą mógł ją zdjąć i założyć inną bo na Rpgrussia coś wyczytałem że tej zbroji nie da się zdjąc po założeniu bo bezimienny ginie albo tłumacz coś mi źle tłumaczy ? Pierwszy raz gram paladynem w returningu więc wolę mieć pewność czy wogóle opłaca się konsekrować tą zbroję zwłaszcza że w modzie można zdobyć lepsze zbroje niż te Paladyna

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
No to ja ponawiam moje pytanie odnosnie broni 2h ktos cos moze podsunac ?

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Hearthstone
Można ściągnąć, grałem na 0062 i tak było, potem tego nie zmieniali.

@oskar378
Z taką ilością siły nie ma za bardzo dobrych mieczy, do 160 używasz toporów. 

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mozna normalnie zdejmowac poswiecona zbroje paladyna.

Slide

Slide

Użytkownicy
posty16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zwój niepamięci działa na andre? Bo nie mam ochoty płacić mu 3k golda.

Lojras

Lojras

Użytkownicy
posty152
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zwój niepamięci rzucasz na osobę pobitą/świadka...

1. Jakiś problem z przejściem do 3 rozdziału, czy nie ma żadnych konsekwencji poza poszukiwaczami?

2. Jakaś zbroja do znalezienia w 3 rozdziale?

3. Bronie na siłę 3 rozdział do okolic ponad 200 siły.

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Problemem jest zadanie od Garonda któe trzeba koniecznie zrobić, konsekwencje tego czynu są nieodwołalne- będziesz w trzecim akcie zamiast drugim.
2. Można kupić u Matteo "strój obywatela".
3. "Dubina ogra", czyli maczuga ogra z np. Jarkendaru. Chociaż to nie na 200 siły :/ , polecam w takim razie "Młot Tarakota" koło Atrementora 90/200.

0 użytkowników
Do góry