Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8009616 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8009616

Odpowiedzi 37317

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na wersji 0060 na poziomie normal w 2 rozdziale. Teraz zapewne zrobie w 4.

Dodger

Dodger

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tego ostatniego mini sniacego w świątynie to ja nie mogłem zadać ku więcej niż 10 obrażeń wie ktoś dlaczego i jak go pokonać? Oczywiście zabiłem go kratami ale nic nie dostałem..

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
Z jakiegos powodu nie moge nzalesc Mlota Adanosa, czy to bug, czy cos przegapilem ?. Obudzilem straznika rozmawialem z smokiem, wpis w dzienniku mam ze mlot powinien sie gdzies zjadowac w jednej ze swiatyn ale go nie ma, przeszukalem wszystkie lacznie z grobowcami quahodrona i Kardimona. Czy ktos moze wie jak rozwiazac moj problem ? :) :)

Dodger

Dodger

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
obok quahodrona jest grobowiec gdzie było pelno zombie. tam jest młot.

Post połączony: 2017-07-07, 15:28
wskazówka (jesli nadal nie wiesz gdzie to ) Czarny troll, pod czarnym trollem ogry (aletam nie idziesz) Idziesz tam do tej światyni.

hoze

hoze

Użytkownicy
posty39
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Można nauczyć się w pierwszym rozdziale wydobywać rude żelaza?(065)
Viper,Snipes,Hodges,Brian nie mogą mnie niczego nauczyć, nie mam już pomysłów gdzie szukać ;/

Dodger

Dodger

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Musze powiedzieć że takiego wyzwania w gothicu nigdy nie miałem.. ubiłem 2 śniących po 25k na poziomie hard w 2 rozdziale... przed pójściem do GD. TO było piekło, masakra.. oprócz skilla ta pustynia nauczyła mnie prawdziwie bugować potwory i różnych kombinacji.

Post połączony: 2017-07-07, 15:29
Snipes nauczy Cie wydobywania. Wróć do vipesa powiedzieć że Ten snipes to snipes z koloni.

Post połączony: 2017-07-07, 15:30
a potem idz do snipesa. Powinno zadziałać. A jak nie to moze po wątku dextera zadziała.

hoze

hoze

Użytkownicy
posty39
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wróciłem się pogadać z Viperem, a potem z Snipesem, dalej nie mam nic o nauce kopania rudy.
Spróbuje zrobić wątek z Dexterem tak jak radzisz i dam znać czy coś się zmieniło,

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@oskar378
Jak grasz na 0065 to możesz nie mieć tego młota w ogóle.

@hoze
Nie graj na 0065 bo to najgorsza wersja, ma bugi które uniemożliwiają przejście gry. W pierwszym rozdziale nie jest Ci potrzebne żelazo.

@Dodger
No dobra, ale po co to zrobiłeś? :D Potem są bossowie których nie da się zbugować i tylko stracisz czas.

Dewalmy

Dewalmy

Użytkownicy
posty81
Propsy12
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@hoze idz pogadac z haradem skąd bierze pręty i wtedy do vipera i do snipesa

Pytanko co mam zrobic z klątwom rademesa bo nie mam zadnego pomyslu saturas jedyne co mi powiedzial to ze mam uzyc jakiegos artefaktu

Mauro

Mauro

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siema pytanko może dosyć banalne ale nie potrafie sobie sam poradzić , jak włączyć informację o zadawanych przeze mnie oraz mi obrażeniach ?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Chcę tworzyć misturki do zręczności ale potrzebuję 50 punktów w alchemi. Jak najmniejszym kosztem w punktach nauki dojść do tej wartości?
Zrobiłem:
- sporo czystych alkoholów z ginów.
- 15 najsłabszych mikturek do regeneracji hp i alchemia urosła tylko o 3 punkty...
- kilkanaście miksturek regenerujących wytrzymałość
Zatrzłymałem się na pułapie niecałych 40 punktów i nie chce już rosnąć. Co teraz?

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Dewalmy

Dewalmy

Użytkownicy
posty81
Propsy12
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Maciuś grinduj alkochole bo tanie są i polecam srednie potionki do hp albo kupic przepisy od handlarzy
polecam kupic od samuela przepis na czysty alkochol z grogu i zkupowac od niego co otwarcie trade ma 15 grogu

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Dewalmy
Chodzi ci o czyste alkohole z ginów jak mniemam? Zrobiłem już sporo i nie zwiększają już punktów w alchemi.
Nie chce tracić punktów nauki na tworzenie miksturek z których i tak nie będę korzystał...
Jestem w 1 rozdziale więc nie mam dostępnego samuela :)
Jakie przepisy i od kogo można kupić?

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

UberHype

UberHype

Użytkownicy
posty60
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@tldr Jedynie wzrasta za naukę wytwarzania run, lecz jeszcze nie sprawdzałem czy działa to ze zwojami, lecz za kręgi też nie daje (gram nekromantą na legendarnym mam 4 rozdział 4 krąg) a mam 9% bo mam wyuczone 9 run
Lecz dzięki za pomoc

o kurwa, jak tam na legendarce sie gra?

No powiem Ci, że ten poziom trudności jest dla ludzi, którzy mają przesku*wysyńską cierpliwość i nerwy, nekromantą jeszcze jakoś ujdzie, ale nie wyobrażam sobie gry na tym poziomie Łowcą Smoków lub jakąś inną postacią walczącą w zwarciu, która zadaje obrażenia pojedynczym celom, atak z dystansu naprawdę ratuje dupę niemożebnie, a jeśli chodzi o exp to ani nie chcę komentować, jestem w 4 rozdziale (jeszcze przed smokami i miastem orków, ukończone mam: Świątynie Adanosa, Jarkendar, Dolinę Straconych i jestem w trakcie wątku Łoża Masjafa ) to mam 44 lvl (jeszcze orków wokół zamku wybijałem 2 razy) a jeszcze na 1 lvl leci jedynie 10LP więc ekonomia to jest kluczowa cecha, szczególnie dla nekromanty
Parafrazując: Jeśli nie chcesz się wku*wiać i przechodzić gry +- 250h - nie graj na tym poziomie :D

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Grałem na legendzie poprzednio na jednoręczne najemnikiem i przestałem w 2 rozdziale kiedy się okazało jak beznadziejnie słabe są miecze jednoręczne. Obecnie gram łucznikiem na tym samym poziomie trudności i jest sporo łatwiej ale punktów nauki brakuje cały czas. Nie wiem jednak czemu zadaje szkieletom tylko minimalną ilość obrażeń czyli 5 punktów. W poprzednim podejściu kusza dobrze sobie radziła z kościotrupami mimo, że teoretycznie miałem taki sam dmg ze statów jak obecnie przy łuku.

Psalm 19

Dewalmy

Dewalmy

Użytkownicy
posty81
Propsy12
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Maciuś a to bida z nędza polecam czekac do 2 rozdzialu przepisy tez w 2 rozdziale kupisz (alkochole zwiekszaja ale trzeba tego dosc sporo zrobic mi sie udalo z 85 do 92 dobic robieniem czystej wódy)

MahBoi

MahBoi

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Koledzy mam problem. Jestem nekromantą, mam zadanie z necronomiconem. Muszę zabić mrocznego golema zwojem światła. Używam przy nim zwoju, on żyje i jedyne co dostaje to wpis w dzienniku. W nim jest napisane że Xardas powiedział że światło zabije golema, ale z jakiegoś powodu nie zadziałało. Co mam zrobić?

Dewalmy

Dewalmy

Użytkownicy
posty81
Propsy12
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Koledzy mam problem. Jestem nekromantą, mam zadanie z necronomiconem. Muszę zabić mrocznego golema zwojem światła. Używam przy nim zwoju, on żyje i jedyne co dostaje to wpis w dzienniku. W nim jest napisane że Xardas powiedział że światło zabije golema, ale z jakiegoś powodu nie zadziałało. Co mam zrobić?
wez przemiane w krwiopijce podlec do krat i sie odmien i jestes w srodku

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Dewalmy
Abu nauczyć się tworzyć miksturki trwale zwiększającej hp trzeba nauczyć się tworzenia esencji, ekstraktu i eliksir życia?

Psalm 19

Dewalmy

Dewalmy

Użytkownicy
posty81
Propsy12
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

0 użytkowników
Do góry