Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8843782 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8843782

Odpowiedzi 37317

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Piec obojętnie jaki tylko ten stół do sztabek obok Crimsona :) Miecze do znalezienia:

- dwuręczny srebrny w Starej wieży Xardasa
- jednoręczny u Creola
- włócznia w kufrach u Ashtara

jak chcesz to możesz mi podesłać save na priv to zobacze co z tym złotem

baqsiowy

baqsiowy

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki za pomoc.
Okazało się że nie mogłem użyć pieca bo nie miałem szczypiec do użycia w kowalstwie. Teraz gdy przerobiłem złoto na sztaby to zaś nie mogę użyć stołu (I don't have neccesary item). Pewnie potrzebuję jeszcze czegoś by ze złota zrobić monety?

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Musisz się wyuczyć u Crimsona

baqsiowy

baqsiowy

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nauczyłem się wybijania monet i nic z tego :(
A czy wieża mgieł gdzie jest Kreol i stara wieża Xardasa nie mieszczą się w GD?
Nie mogę tam wejść bo nie skończyłem wątku z Krukiem a żeby go skończyć muszę dokończyć sprawę z tymi świątyniami, tej do której nie mogę wejść przez tego widmo - jaszczura

BAc

BAc

Użytkownicy
posty94
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kto sprzedaje jakieś fajne łuki na początku? Jestem czeladnikiem u Harada, więc Bosper odpada.

AloneWolf

AloneWolf

Użytkownicy
posty38
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kto sprzedaje jakieś fajne łuki na początku? Jestem czeladnikiem u Harada, więc Bosper odpada.
W obozie myśliwych możesz je kupić ale bardziej opłaca się szukać niż kupować
1.Jak idziesz z Laresem do Magów Wody przez most to pod tym mostem znajduję się jaskinia z 2 cieniostworami oraz fajny łuk
2.Stań wprost przed drzwiami do teleportu koło karczmy Orlana i idź cały czas w prawo aż zobaczysz jaszczury znajduje się tam w skrzyni pewien łuk

totti112

totti112

Użytkownicy
posty82
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Jak zabić drugiego amula?? Jednego juz zabilem (jak stały blisko siebie). Mam już tabliczke która otwiera podobno drugie drzwi . I chce przejść przez pierwsze ale są zamkniete bo 1 amul żyje ;/ ,a on jest nieśmietelny .

Mraug

Mraug

Użytkownicy
posty264
Propsy27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kolejny problem:w tej jaskini na początku lasu asasynów trzeba wpłynąć do takiej szczeliny.I problem jest taki,że bezi za cholerę nie chce z niej wyjść.Jakieś porady ?

iRaven

iRaven

Użytkownicy
posty37
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kim zagrać jako wojownik: Paladyn/Łowca Smoków/Strażnik Bractwa???

Post połączony: 2017-04-16, 20:28
Byle fast i chodzi o to, którzy najbardziej rozmaici w Returningu :)

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Kolejny problem:w tej jaskini na początku lasu asasynów trzeba wpłynąć do takiej szczeliny.I problem jest taki,że bezi za cholerę nie chce z niej wyjść.Jakieś porady ?

Jak pływasz po powierzchni wody i podpłyniesz jak najbliżej "brzegu" tej dziury, spróbuj zanurkować :) Mi się udało od razu. Mam nadzieje, że pomogłem

A teraz, poradnik dotyczący Własnego obozu. Wydaje mi się, że najemnik, również dostaje opcje własnego obozu, a z tego co wiemy paladyni nie lubią najemników, analogicznie do tego, wydaje mi się, że każdy może założyć obóz, lista osób, które można zaprosić do obozu:

1Kierownik (może być tylko jeden):
-Erol - nie trzeba nic robić
-Valeran (Jeśli nie wsadziliśmy w pierwszym rozdziale Fernando do paki, to znajdzie u niego pracę i nie będzie można go wziąć na kierownika, również nie ma żadnych wymagań, przy czym można targować się o jego płacę)

2.Kopacze rudy - kopaczy jak i wszystkich innych pracowników można zapraszać po przyprowadzeniu Węża do kopalni w obozie
- Wąż (siedzi u Cardiffa, wystarczy, że zrobimy to, co napisałem wyżej)
- Snipes (Trzeba mieć 50 albo 60 retoryki, żeby go przekonać do pracy dla nas)
- Grimes (trzeba go wyprowadzić z GD, a jeśli nie mamy opcji dialogowej, taki właśnie miałem problem, to trza podziałać GVE)
- Hanti (idzie razem z Grimesem)

3. Dostawcy prowiantu:
- Niklas (myśliwy siedzący na górze z latarnią Jacka itp. zgadza się od razu)
- Farim (rybak w Khorinis zgadza się od razu)
- Talbin (myśliwy w GD, można zaprosić w 4 rozdziale, po wyprowadzeniu go z GD)

4. Strażnicy:
- Wilk (trzeba zapłacić mu 2k golda, to dosyć dużo, patrząc na to, że Wilka można "użyć" do innego questa a mianowicie do ochrony farmy Bengara, opcje wykluczają się wzajemnie)
- Geyvern (siedzi w karczmie Cardiffa, brak wymagań)
- Alrik (można go zaprosić pod warunkiem spędzenia z nim walki i oddania mu miecza)

5. Zielarka - 1 dzień po zaproszeniu dowolnego strażnika nasz kierownik zaczepia nas, i mówi, że strażnik został ranny, i potrzebny jest lekarz, idziemy do Sagitty, można ją zaprosić pod warunkiem, że załatwiliśmy ochronę jej jaskini

6.Kilka dni później kierownik informuje nas, że potrzebny jest nam kowal i kucharka
- Kowal - Carl (dzielnica portowa Khorinis, zgadza się pod warunkiem, że daliśmy mu węgiel na początku gry,
- Kucharka - Edda (dzielnica portowa Khorinis, zgadza się pod warunkiem, że daliśmy jej statuetkę Innosa na początku gry,

Oczywiście proszę pamiętać, że każda osoba w obozie, to większe zapotrzebowanie na jedzenie i wincyj pinionżków do wydania :))

Post Scriptum: W późniejszej części "rozwoju" obozu Erol zaproponuje wykuwanie własnych pancerzy i prosi o zdobycie schematu, owy schemat można znaleźć w Opuszczonych kopalniach złota w GD (nad wejściem) zbroja jest nawet dobra, więc polecam.

Post Post Scriptum: MOŻNA PRZENIEŚĆ DO SOLUCJI, PO PROSTU NAPISAŁEM TUTAJ BO...BO... NIE WIEM xd

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Wsadź tego posta do solucji, bo nie chce tutaj nic edytować/dodawać samemu, a postarałeś się :P

Od kiedy taki obóz można założyć? I gdzie?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

AloneWolf

AloneWolf

Użytkownicy
posty38
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wsadź tego posta do solucji, bo nie chce tutaj nic edytować/dodawać samemu, a postarałeś się :P

Zdaje się że w 3 rozdziale i w obozie Dextera

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

Zdaje się że w 3 rozdziale i w obozie Dextera

...A dokładniej po wybiciu wszystkich poszukiwaczy z owego obozu, Lord Hagen proponuje założenie własnego, idziemy do Onara, negocjujemy czynsz (dzięki retoryce można sprawić, by oddał nam posiadłość za darmo) wracamy do Hagena, idziemy na swoją nową siedzibę, dając strażnikowi akt własności, po czym możemy zacząć rekrutować pracowników, wszystko macie w poradniku wyżej lub w solucji :)

Kolejny problem... : wersja 0065 oczywiście (bo gdzieżby indziej tyle problemów???) Po zostaniu Muridem 3 "priorów" u asasynów zrobiłem wszystkie możliwe questy, patrzyłem na solucje u rusków i powinienem od Haniara dostać jakiś list, owego listu nie dostałem, nic nie mogę zrobić, gadałem ze wszystkimi NPC z którymi mogłem (wliczając Gonzaleza) nikt nie ma mi nic do powiedzenia, patrzyłem do GVE, próbowałem zmieniać wartości dotyczące Haniara i nic nie pomogło ;/ Co zrobić?

http://rpgrussia.com/index.php?topic=8771.40 Macie tu tę solucję rosyjską , zrobiłem wszystkie questy z "Den Masyaf Part One" (oprócz "wśród obcych")

PS: Czy ktoś ma pomysł na pokonanie Mog'Bar'a (tego demona z bractwa Śniącego) Posiłków od orków dostać nie mogę, przez kolejnego buga w najlepszej wersji tej gry, grzebałem również w GVE, nic nie pomogło, czy ktoś wie co zrobić (po prostu nie mam opcji dialogowej u Ur-Thralla ;-;)

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ten list o ile się nie myle w takim wypadku trzeba przyzwać kodem. Też coś mi się kojarzy że ten list jest w jakimś pomieszczeniu z kratami i można tam wejść "przez tekstury" ale tego akurat nie jestem pewien czy dobrze kojarze :D

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Kolejny problem: ktoś mi kiedyś napisał, że, żeby zabić ducha cieniostwora z questa "Night Hunter" trzeba mieć nordmarski miecz, takowy zdobyłem i nadal nie mogę bić tego bękarta ;/

Avasis

Avasis

Użytkownicy
posty21
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kolejny problem: ktoś mi kiedyś napisał, że, żeby zabić ducha cieniostwora z questa "Night Hunter" trzeba mieć nordmarski miecz, takowy zdobyłem i nadal nie mogę bić tego bękarta ;/
Srebrnym mieczem zabijasz duchy ogniste (palący się przezroczysty cieniostwór) po drodze do pustyni adanosa. Jeśli nie możesz mu robić dmg na razie to wróć później.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Po wyjściu z tej nowej latarni pojawiła mi się jakaś ikonka nad paskiem wytrzymałości i cały czas tracę hp. Jak mam się tego pozbyć? Próbowałem antidotum ale nie zadziałało.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

MaGoghi

MaGoghi

Użytkownicy
posty71
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ta tabliczka leżąca obok wieży Xardasa (patrząc na wieże w lewo) to ta potrzebna do aktywacji teleportu ? (Jeśli tak to jak go aktywować ;-; ?)

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Dlaczego po pojedynku z Neorasem czy jakos tak (tym alchemikiem assassynem) wszyscy mnie nawalaja

Araxus1995

Araxus1995

Użytkownicy
posty117
Propsy10
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Wykonałeś dobrze zadanie z trucizną Nrozasa? chodzi o to czy otrułeś dobrze trolla. jak źle to użyj minimum pół trucizny.

0 użytkowników
Do góry