Zna ktoś sposób na zabicie tych bandytów za farmą Akila, na początku mrocznego lasu? Tych, którzy mają przy sobie rybę z wiadomością od Halvora. Dodam, że zamierzam grać magiem, więc na początku poszedłem pod zręczność i dwuręczną, a zależy mi na tym, żeby jak najszybciej dostać się do gildii złodziei.
Nie ma to różnicy kim chcesz grać, na jakim poziomie jesteś czy też jak mocny jest przeciwnik jakiego musisz pokonać - taktyka jest zawsze taka sama. Wywabiasz delikwenta, nastepnie podprowadzasz go do jakiejś cholernej besti w ten magiczny sposób aby ona atakowała jego a nie Ciebie. Wtedy Ty wspinasz się na jąkąś skałe i tam oglądasz jak bestia gryzie naszego kolegę. Czekasz aż nasz przyjaciel będzie miał bardzo mało punktów trafień i dobijasz ognistą strzałą.
@Szpyciu
Czarną perłę daje farin za przyniesienie mu zupy.
Wielkie dzięki, ale już sobie poradziłem.

Jednego wywabiłem i zabiłem z łuku, pozostałych dwóch odciągnąłem, a jak wracali to uśpiłem tego, który został i pozabierałem wszystko.
Co do mistrzów to wciąż nie jestem pewny, którego z nich wybrać. Constantino jakoś mnie nie przekonywał ze względu na to, że miksturek chyba i tak będzie można się od niego nauczyć, Harad jest głównie pod siłę i kucie mieczy, chociaż też można na tym trochę zarobić, a Bosper, wiadomo - skóry. Tylko nie wiem, czy bardziej nie opłaca się ich sprzedawać w obozie myśliwych, niż u niego. Constantino ma jeszcze jakieś korzyści poza uczeniem mikstur? Nie chodzi tutaj o kwestie zarobkowe, ponieważ kierując się tym raczej wybrałbym kowala. Nie wiem też, jak z Bosperem - jakieś korzyści poza sprzedażą skór? Więcej jest za sprzedaż jemu czy myśliwemu z obozu?