Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8824467 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8824467

Odpowiedzi 37317

Slaybacko

Slaybacko

Użytkownicy
Dizzasterx
posty97
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Dizzasterx
Jak mam iść z Laresem po ten ornament skoro w tym lesie chodzi Elitarny Czarny Ork Wojownik który bierze Laresa na 2 hity? XD

Spróbuj zabić tego orka czarami

A tak btw to zajebisty avatar  :D

Dzięki, ubiłem tego orka na pół z Laresem, nawalalismy go po 2 hity żeby aggro zmienial i nie mogl atakowac w nikogo ;p

Mmm ale piękna broń legendarna od Harada za ten amulet z orka ;_; Szkoda że gram pod dexa i jej nie mogę założyć ;_: Wie ktoś gdzie jest jakaś fajna broń/łuk legendarny pod dexa?// Znalazłem na rosyjskim forum

Bezi archer ;]

Wilczurex

Wilczurex

Użytkownicy
posty20
  • Użytkownicy
Siemka, i jak wie ktoś czy w wersji 0065 młot adanosa leży tak samo jak w poprzednich wersjach w którejś świątyni czy coś się zmieniło ? Bo przeszukałem je już przynajmniej po 3 razy i nigdzie go nie widziałem :)

Megaxxis

Megaxxis

Użytkownicy
posty21
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie, mam pare pytań dotyczących rozgrywki w returningu, zaznaczę, że nie grałem nigdy w pierwszego Returninga, nie wiedziałem o jego istnieniu (niestety). Naprawiam to grając w dwójkę, 16 dni w grze, prawie 18 godzin w Akcie I, a jeszcze nie wybrałem głównej gildii XD Modyfikacja jest genialna, boję się, ile jeszcze przy niej spędzę, ale do rzeczy, wersja 0065.

Moje staty:
Level 18
75 PN do wydania
70 siły (miecz wyostrzony wykuty El Bastardo 121/70)
50 zręki (jakiś tam łuk)
60 w 1reke reszta po 10
55 many
5 inteligencji
czeladnik u harada, wyuczone kucie do el bastardo + ostrzenie
alchemia tylko dwa przepisy
mistrz zabójców
gildia złodziei (wyuczone all poza akrobatyką)
retoryka
w **uj roznych roslin
ork uratowany
gildia kupców zaczeta
dołaczenie do myśliwych
jakies 10k w złocie
pewnie jeszcze kilka rzeczy o ktorych zapomnialem
ok. 80% questów pierwszego aktu zrobione

Waham się cały czas między zostaniem najemnikiem a zostaniem magiem wody. Kusi mnie bardzo dalszy wątek z Loa, która najwyrazniej jest najemniczką :D z drugiej strony magowie wody bardziej pasują pod kątem fabularnym. Poza tym widzę co się narazie dzieje, kiedy wyskoczy dwóch lub trzech bandytów naraz, ubić ich mieczem graniczy z cudem, kilka miejsc też nie byłbym w stanie wyczyścić bez zwojów 6 kregu (no ale szkoda expa np u Dextera XD)

Opłaca mi się jeszcze iść w maga? Troche jednak zaiwnestowałem w kowalstwo i siłę, samej zręczności zresztą też by się troche przydało, żeby założyć pancerz Asmala (w sumie to już mój XDD), wiec juz sam nie wiem co robić, bo widzę, że czasem bez magii jest ciężko, a z drugiej strony nie wiem czy jak porozdzielam tak punkty na początku to sobie w akcie II czy III poradze. Doradzcie :(

Prokhorovoka

Prokhorovoka

Użytkownicy
posty200
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może ktoś jeszcze ma jakąś rade więc repost:
Spoiler
Mam mały problem odnośnie pustyni Adanosa.
Jestem w momencie zdobycia łez i berła Adanosa i czytając solucje co zrobić z tym faktem natknąłem się na problem (a raczej jego "rozwiązania") z tym wielkim pełzaczem w szczelinie (ominąłem go za pomocą potki na niewidzialność i zabrałem ten klucz potrzebny do zdobycia łez). Podobno da się go zwabić bijąc w gong 3 razy i szybko wbiegając na ten budynek z kolumną. Zrobiłem tak i nic. Dalej był u siebie (gong drugi raz nie działał). Wczytałem save, powtórka i dalej nic, więc znowu wczytanie save ale tym razem tylko uderzyłem w ten gong 3 razy i czekałem na niego. Respi się gdzieś w niebie (namierzyłem łukiem) i powoli spada, jak spadnie to znowu jest w niebie, chyba, że mnie zauważy ale wtedy nie da się zwiać przed nim na ten budynek.
Da się coś z tym zrobić? Czy może po prostu nie trzeba go zabijać i czy coś ma ciekawego w sobie?
PS. Aby dostać się do tego golema za szczeliną nie potrzeba akrobatyki :) da się przewalić kolumnę.

Wie ktoś gdzie przeniesiona została sfera skały ze starego obozu sekty?

Roman Reigns

Roman Reigns

Użytkownicy
posty138
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest na najniższym poziomie kopalni w mieście orków

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Wilczurex
Napisz w jakim jesteś momencie gry bo młot się pojawia dopiero po zabiciu Kruka i zrobieniu paru rzeczy.

@Megaxxis
Zrób maga-wojownika-łucznika, tak się gra najlepiej w Gothica a zwłaszcza w taką modyfikację jak Returning!
A do gildii żadnej nie dołączaj bo to przecież podjęcie decyzji, po co potem ponosić tego konsekwencje? :/

@Prokhorovoka
Bo on się często buguje. Jak walniesz trzy razy ( czy tam dwa ) i się nie pojawi koło ciebie, to będzie oznaczać że lewituje w powietrzu w centrum jaskini. Wtedy go trzeba zwabić do tego gongu i zabić, gdy będziesz w jego aggro to spada na ziemie i leci za tobą.

Megaxxis

Megaxxis

Użytkownicy
posty21
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Najchętniej bym nie dołączał, ale inaczej nie dostanę listu do Hagena :P Chodzi mi bardziej o to, jak wygląda rozgrywka pózniej od strony łowcy smoków i maga wody. Po prostu spytałem, bo obie gildie mnei ciekawią, ale zainwestowałem już trochę w siłe i nie wiem czy ogarnąłbym maga w Akcie II/III. Ten sarkazm był niepotrzebny, Królu Gothica

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No nie ma dużej różnicy w porównaniu do zwykłego G2NK i gry magiem/wojem tam. Jak chcesz magiem to nekromanta, każdy inny jest od niego gorszy i nudniejszy. A Magowie Wody to według chyba najgorsza 'klasa' w Returningu, może guru jest tylko gorszy.

Wilczurex

Wilczurex

Użytkownicy
posty20
  • Użytkownicy
@Wilczurex
Napisz w jakim jesteś momencie gry bo młot się pojawia dopiero po zabiciu Kruka i zrobieniu paru rzeczy.

No to tak: uruchomiłem już kamiennego strażnika, pogadałem ze smoczkiem, ten kazał mi szukać broni w dolinie w świątyniach tak wnioskuje z wpisu w dzienniku. Saturas stoi zaraz przy portalu prowadzącym do smoka, nie ma żadnej linii dialogowej odnośnie broni, wspominam bo ktoś mi wcześniej pisał, że z nim trzeba porozmawiać. I to chyba na tyle. Zwiedziłem cały Jarkendar, pogadałem ze wszystkimi o których wiem i nic.

LewYY

LewYY

Użytkownicy
posty7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Pytanie. Jak zostane czeladnikiem u Constatino to jest możliwość nauki Jubilerstwa u Mateo ?

Roman Reigns

Roman Reigns

Użytkownicy
posty138
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pytanie. Jak zostane czeladnikiem u Constatino to jest możliwość nauki Jubilerstwa u Mateo ?

normalnie

Slaybacko

Slaybacko

Użytkownicy
Dizzasterx
posty97
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Dizzasterx

Tak

Post połączony: 2017-01-25, 01:41
1 Idąc od latarni prawą stroną klifu w stronę miasta. Wychodzimy na grań i pod nami z lewej strony ostatnie drzewo.
2 W okolicy kamiennego golema, obok drzewa nad przepaścią.

Ktoś mi powie dokładnie gdzie znajdują się te kamyki do aktywacji filarów tp?
1. To jest tam niżej gdzie jest Ork z misji z miksturą dla Salandrila? Bo tutaj tego nie ma.
2. Gdzie jest ten kamienny golem?

Bezi archer ;]

LewYY

LewYY

Użytkownicy
posty7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Dzięki za info wcześniej. Jest kolejny problem bo rozpocząłem nową grę na 0065 i dołączyłem do gildi złodzieji w sposób "nie pokojowy" czyli zabiłem Atille. Teraz Ramirez nie chce mnie nauczyć Otwierania zamków a ta umiejętnośc jest mi potrzebna do Questa od Lutero z listem dla Gallahada. Czy jest możłiwośc "przekupienia" Ramireza ? Albo jakiś sposób na list Od Lutero ? Marvin mi chyba nie działa więc kody odpadają

Cieja

Cieja

Użytkownicy
posty67
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rzuć na niego zaklecie niepamięci.

LewYY

LewYY

Użytkownicy
posty7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Rzuć na niego zaklecie niepamięci.

Spróbuje ;)
Edit:
Hmm niestety dalej dialog o możliwości rekompesaty :(
Pojawia się też notka ale w sekcji complete quest pod nazwą special. I jest tam napisane "może się uda zmienić jego zdanie" coś takiego

Post połączony: 2017-01-25, 09:22
@Cieja
Dzięki problem rozwiązany. Okazało się ze najpierw trzeba z nim pogadać. Wielkie dzięki :)

Slaybacko

Slaybacko

Użytkownicy
Dizzasterx
posty97
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Dizzasterx
Gdzie jest ten kamyk do którego się można teleportować u najemników?
edit@ Znalazłem

____
Jak zabić tego golema w tej wieży od Xardasa gdzie jest nekronomicom? Odpalam światło a on sobie z tego nic nie robi

Kamyki do aktywacji filarów teleportacyjnych
1 Idąc od latarni prawą stroną klifu w stronę miasta. Wychodzimy na grań i pod nami z lewej strony ostatnie drzewo.
2 W okolicy kamiennego golema, obok drzewa nad przepaścią.

Ktoś mi powie dokładnie gdzie znajdują się te kamyki do aktywacji filarów tp?
1. To jest tam dalej gdzie jest Ork z misji z miksturą dla Salandrila? Bo tutaj tego nie ma.
2. Gdzie jest ten kamienny golem?

Bezi archer ;]

Gego

Gego

Użytkownicy
posty47
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Wilczurex

No to tak: uruchomiłem już kamiennego strażnika, pogadałem ze smoczkiem, ten kazał mi szukać broni w dolinie w świątyniach tak wnioskuje z wpisu w dzienniku. Saturas stoi zaraz przy portalu prowadzącym do smoka, nie ma żadnej linii dialogowej odnośnie broni, wspominam bo ktoś mi wcześniej pisał, że z nim trzeba porozmawiać. I to chyba na tyle. Zwiedziłem cały Jarkendar, pogadałem ze wszystkimi o których wiem i nic.

Mam ten sam problem. Zwiedzam już każdą świątynie 2 raz i dalej nic, nigdzie nie ma tego młotka.

Art3q

Art3q

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie jak się wgrywało textury z klasycznego gothica 2 do returninga ?

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
Jakies porady jak zabić Kruka ? Zawsze robilem to zakleciem od guru ale teraz momentalnie gine a jak walcze z nim w zwarciu to padam od pioronow szpona.. :D coś ktoś ?

Cieja

Cieja

Użytkownicy
posty67
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakies porady jak zabić Kruka ? Zawsze robilem to zakleciem od guru ale teraz momentalnie gine a jak walcze z nim w zwarciu to padam od pioronow szpona.. :D coś ktoś ?
Deszcz ognia/grom polecam :)

0 użytkowników
Do góry