Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8849853 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8849853

Odpowiedzi 37317

venuen

venuen

Użytkownicy
posty94
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie są figurki Innosa które trzeba dać Lutero w misji od gildi kupców? ( chodzi mi o dokładne miejsca położenia w GD)

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Musisz wykonać zadanie dla Gomeza, są w skrzyni do której klucz ma Gomez.

tolek2323

tolek2323

Użytkownicy
posty32
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowie, jak kraść? xD

Włącz tryb skradania, podejdź do gościa od tyłu i naciśnij prawy przycisk myszki. Moim zdaniem jakoś kiepsko to póki co działa, więc kradzież kieszonkową sobie odpuściłem :D

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
No to wiele wyjaśnia, bo klikałem ctrl. xD

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
No więc po długich bólach, 36 godzinach i pierwszym rozdziale+jarkendarze ukończonych na 110% (jeszcze Płaskowyż Adanosa, ale ten mogę kontynuować/ukończyć dopiero, kiedy zabiję o północy Golema Magolemusa) dotarłem w końcu do Górniczej Doliny. Save na początku (przed kopalnią) kilkanaście miksturek szybkości i szybki orient z grubsza jak to się dolina w 2.0 zmieniła względem 1.0 i 1.1+Rebalance+SnC. Trochę się zmieniła (tak na pierwszy rzut oka to głównie estetycznie). Potem load do początku. I tu moje pytanie, a właściwie kilka, lecz obracają się one do tego jednego właściwego pytania. Po pierwsze - czy wie ktoś może tak przypadkiem, czy u któregokolwiek z orków POZA orkowym miastem/orkami z gór są zlecane jakieś misje? Czy może można ich swobodnie oklepywać (w granicach rozsądku)? Po drugie - jak najszybciej zdobyć ulu-mulu/amulet/cokolwiek co orkowie "respektują" i nie atakują posiadacza owego przedmiotu/broni/biżuterii, żeby można było swobodnie eksplorować nie narażając się na srogi wpierdol? Pamiętam, że od Tarroka, w 1.1 Rebalance zdobywało się Ulu-mulu i już w 2 rozdziale można było zrobić 90% Górniczej Doliny+Dolinę Cieni bez większych start w orkach/strat własnych co sprawiało, że (jak ktoś umiał grać, rzecz jasna ;))w trzeci rozdział można było wejść nieźle dojebaną postacią. Był on niedaleko chatki Cavalorna, w tej chwili (czyli w wersji 2.0) zostało po nim jedynie ognisko i kilka orków więcej w północnych rejonach tego mini-obozu, nawet szkieletów czy orków którzy go atakowali - brak.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ale najpierw trzeba było podejść do ŚŚ, potem pogadać z Xardasem, potem z Ur-Shakiem i potem dopiero Tarrok się pojawiał.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Wygląda to podobnie do 1? Da się wyczyścić wszystko, czy tylko określone itemy?

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Aaaaa... czyli to w ten sposób. Zapomniałem na śmierć o tej świątyni xD. Prawdopodobnie nawet bym jej nie zrobił i zastanawiał się co jeszcze mam do roboty w GD xD, a co do pytań 1. i 2. czyli kolejno o orkach "questowych" poza granicami orkowego miasta i orków górskich i "innego przedmiotu szanowanego przez orków"? Jak się ma sprawa w tych "przypadkach" ?

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Kalfas23

Kalfas23

Użytkownicy
posty82
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gdzie jest ten klan ognia w orkowych górach za wolną kopalnią?
I jakie są komendy na przywołanie orków w orkowej kopalni? Chodzi o Groka i Vakurov Shaca

Sehio

Sehio

Użytkownicy
posty52
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam problem z zadaniem ruda dla Węża. Mam już kość Alepha i gdy rozmawiam z Xardasem na ten temat on mówi,  że teraz jest zmęczony i porozmawiamy jutro. Na drugi dzień jest ta sama opcja dialogowa, nie wiem co zrobić, proszę o pomoc. Z góry dziękuje.

tolek2323

tolek2323

Użytkownicy
posty32
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mógłby ktoś napisać, jakie jedzenie daje bonusy? Zauważyłem, ze czarne grzyby nie dają już many, a jedynym bonusem jaki póki co dostałem było chyba +1 siły za zjedzenie kilkudziesięciu kawałków smażonego mięsa.

michalqq1

michalqq1

Użytkownicy
posty80
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej , wiecie jak ulepszyć miecz Krzyż przeznaczenia? słyszałem że jakoś się da

Rabittous

Rabittous

Użytkownicy
Syn boży
posty174
Propsy76
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Syn boży
Panowie, gdzie ogarnac jakas dobra bron dwureczna?? Mam pierwszy rozdzial i topor 75obr / 60 sily

Gdzies lezy? Mozna znalesc? Czy trzeba czekac na drugi rozdzial i kupic u kogos??

#Król_GothicSite

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aaaaa... czyli to w ten sposób. Zapomniałem na śmierć o tej świątyni xD. Prawdopodobnie nawet bym jej nie zrobił i zastanawiał się co jeszcze mam do roboty w GD xD, a co do pytań 1. i 2. czyli kolejno o orkach "questowych" poza granicami orkowego miasta i orków górskich i "innego przedmiotu szanowanego przez orków"? Jak się ma sprawa w tych "przypadkach" ?
Spoiler
Masz podobne podejście co ja :trollface: Mi w drugim rozdziale zostały tylko smoki w górniczej dolinie. Cmentarz orków pusty. Dolina cienia pusta - orki te które były duchami zostawiłem nietknięte. Kopalnia Nowego Obozu i okolica pusta. Bractwo puste. Kopalnia orków pusta - demon w męczarniach ale ubity. Miasto orków lekko nadgryzione ponieważ potrzebowałem bryłek złota do misji w kopalni orków i ubiłem kilka orków obok skrzyń tam za teleportem obok areny. Kopalnia na płaskowyżu i starego obozu pusta. Śnieżna kraina za kopalnią Nowego obozu pusta - oczywiście orkowie nietknięci bo stoi mi misja z szamanem - nie chce ze mną rozmawiać choć mam założony orkowy pancerz.
Zadania masz w orkowym mieście od orków, w kopalni orków od orków i niewolników, w dolinie cienia od orków i w śnieżnej krainie od orków.
Tak więc górniczą dolinę możesz spustoszyć zostawiając same smoki.
Tak swoją drogą warto załatwić sobie dobry miecz dwuręczny pomaga w walce zarówno z orkami i szczególnie z jaszczurkami.

Post połączony: 2016-03-21, 07:38
I jakie są komendy na przywołanie orków w orkowej kopalni? Chodzi o Groka i Vakurov Shaca
Spoiler
Jak stoisz obok szamana na wzgórzu to idziesz w drugą stronę niż jest stary obóz paladynów. Jest jeziorko obok niego taka jaskinia z niebieską poświatą. Idąc dalej natrafiasz chyba na trzy orki i za nimi jest wejście. Wcześniej stoi totem do którego jak podejdziesz to się podświetli i pojawia się napis "Klan Ognia".
PS
Rozmawiałeś z szamanem i miałeś więcej niż jedną linijkę dialogową?

Post połączony: 2016-03-21, 07:43
Witam, mam problem z zadaniem ruda dla Węża. Mam już kość Alepha i gdy rozmawiam z Xardasem na ten temat on mówi,  że teraz jest zmęczony i porozmawiamy jutro. Na drugi dzień jest ta sama opcja dialogowa, nie wiem co zrobić, proszę o pomoc. Z góry dziękuje.
Nie wiem co jest grane, mi bez problemu przywołał ducha Alepha. Albo coś ci stoi w zadaniach powiązanych z Xardasem albo masz buga. Ja miałem dosyć ich w grze tak więc nie zdziwiłbym się.
PS
Rozmawiałeś wcześniej z gościem w karczmie w porcie i potem trzeba dobrze poprowadzić linię dialogową z tym na farmie Lobarta i jeszcze raz z w Karczmie i można iść później po kość do GD.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Broń to ponoc w returningu da sie ostrzyć.

W podstawowym Returningu ostrzenie nie dzialalo, niby Brian i Hodges uczyli ale nie dzialalo to, ponoc w Returningu 2.0 dziala (ktos przynajmniej pisal, ze ostrzyl).

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
W zwykłym Returningu działało, tyle że mogliśmy jedynie ostrzyć zardzewiałe bronie (miecze, topory, dwuręczniaki). Trzeba było zainwestować w to dużo PN żeby ostrzenie wychodziło, a bronie z ostrzenia i tak wychodziły marne (lekki miecz dwuręczny, kiepski topór, topór marynarski, itp, ogólnie samo badziewie).
EDIT:
W 2.0 można ostrzyć chyba każdą broń sieczną. Kiepski miecz dwuręczny, np. z 90 po naostrzeniu zadaje 103 obrażenia :) Trzeba najpierw rozgrzać pręta, zrobić na kowadle ostrze, iść do wiaderka z wodą i dopiero można na osełke :) Fajna sprawa  :ok:

Sehio

Sehio

Użytkownicy
posty52
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem co jest grane, mi bez problemu przywołał ducha Alepha. Albo coś ci stoi w zadaniach powiązanych z Xardasem albo masz buga. Ja miałem dosyć ich w grze tak więc nie zdziwiłbym się.
PS
Rozmawiałeś wcześniej z gościem w karczmie w porcie i potem trzeba dobrze poprowadzić linię dialogową z tym na farmie Lobarta i jeszcze raz z w Karczmie i można iść później po kość do GD.

Każdy dialog poprowadziłem bez problemu, pojawiły mi się wpisy w dzienniku, także ten związany z przywrócenie Alepha do życia.
Może problem jest taki, że jestem na drugim rozdziale? W każdym razie spróbuje coś wykombinować, ewentualnie poczekam na trzeci rozdział.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja zrobiłem to w drugim rozdziale. Jeśli idzie o przetapianie magicznej rudy to gdzieś w Górniczej Dolinie jest książka do nauki, chyba w tej samej kopalni co mikstura dla kupca z Khorinis.

Kalfas23

Kalfas23

Użytkownicy
posty82
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spoiler
Masz podobne podejście co ja :trollface: Mi w drugim rozdziale zostały tylko smoki w górniczej dolinie. Cmentarz orków pusty. Dolina cienia pusta - orki te które były duchami zostawiłem nietknięte. Kopalnia Nowego Obozu i okolica pusta. Bractwo puste. Kopalnia orków pusta - demon w męczarniach ale ubity. Miasto orków lekko nadgryzione ponieważ potrzebowałem bryłek złota do misji w kopalni orków i ubiłem kilka orków obok skrzyń tam za teleportem obok areny. Kopalnia na płaskowyżu i starego obozu pusta. Śnieżna kraina za kopalnią Nowego obozu pusta - oczywiście orkowie nietknięci bo stoi mi misja z szamanem - nie chce ze mną rozmawiać choć mam założony orkowy pancerz.
Zadania masz w orkowym mieście od orków, w kopalni orków od orków i niewolników, w dolinie cienia od orków i w śnieżnej krainie od orków.
Tak więc górniczą dolinę możesz spustoszyć zostawiając same smoki.
Tak swoją drogą warto załatwić sobie dobry miecz dwuręczny pomaga w walce zarówno z orkami i szczególnie z jaszczurkami.

Post połączony: 2016-03-21, 07:38
Spoiler
Jak stoisz obok szamana na wzgórzu to idziesz w drugą stronę niż jest stary obóz paladynów. Jest jeziorko obok niego taka jaskinia z niebieską poświatą. Idąc dalej natrafiasz chyba na trzy orki i za nimi jest wejście. Wcześniej stoi totem do którego jak podejdziesz to się podświetli i pojawia się napis "Klan Ognia".
PS
Rozmawiałeś z szamanem i miałeś więcej niż jedną linijkę dialogową?

Post połączony: 2016-03-21, 07:43
PS

Ale masz na myśli sam początek rozmowy czy jak już mi wszystko powie? Tam o Ulu-Mulu że orkowie w górach go nie znają i że mają wojnę z klanem lodu? Bo jeśli po tym wszystkim to mam tylko jedną

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Wie ktoś jak wykonać zadanie z kryształem od gallahada?

= D

0 użytkowników
Do góry