Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8876535 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8876535

Odpowiedzi 37317

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Jak to nie ma?  :facepalm: Popatrz się jeszcze raz w te opcje...
Faktycznie, klawisz tyldy. Dopiero w głównym menu zobaczyłem co tam jest napisane, na innym tle niż czarnym praktycznie nic nie było widać :)

zenek24pl

zenek24pl

Użytkownicy
posty28
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanko  czy ktoś wie ile teraz trzeba mieć inteligencji zeby zostać nekromantą ?? i jak zdobyć tą inteligencje gdyż księgi które są na sprzedaż to 2,5-5k golda (chyba ze macie jakas opcje jak zdobyc sporo golda pls:D) nowicjusz mroku 12 lvl ok 75 pn do rozdania

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Mam problem z kontynuowaniem pościgu za Krukiem. Jestem już w tym dole, przewróciłem słup do golema, zabiłem golema i zdobyłem leżącą w jego pobliżu "starą pałę" (xD). Co dalej? Za cholerę nie wiem jak zabić/przepędzić tego wielkiego pełzacza, a wiem, że z jego zwłok/ze skrzyni w jego pobliżu potrzebny mi jest amulet do otwarcia krypty pod golemem. Z rosyjskiego woga sprawa prezentuje się następująco (jakby ktoś czaił rosyjski) :       
5) В самом низу нас ожидают много ползунов-воинов и здоровенный именной ползун. В глубине расщелины есть пропасть, около которой стоит колонна. Повалите её, убейте каменного голема и возьмите около него старую колотушку. Возвращаемся к развалинам, на которые мы падали, когда спускались. Ударяем колотушкой 3 раза в горн и забираемся на развалины. Опрокидываем на прибежавщего ползуна колонну. В его логове вы найдете амулет лучшего охотника.

Co z tłumaczenia translatorowego wychodzi:

5) Na dole oczekujemy dużo suwaków wojowników i mocny suwak nominalnej. Głębokie szczeliny mają przepaść, o której znajduje się kolumna. To runął, zabić i zabrać kamiennego golema obok niego stary trzepak. Wracamy do ruin, które spadły, kiedy spada. Mallet uderza 3 razy w górach i wspinać się do ruin. Przewracać pribezhavschego kolumny suwak. W swoim gabinecie, znajdziesz najlepszą hunter amulet.

Jak widać - translator spierdolił i za chuj nie mogę się domyślić do robić dalej od słów "Mallet uderza 3 razy w górach i wspinać się do ruin". Pomocy koledzy xD.

Stara pała powiadasz :facepalm:

Wszystko już zostało dokładnie opisane. Szukanie nie boli.

Ja pierdole, skoro to wiesz to odpowiedz a nie sie zachowujesz jak pizda :facepalm:

@Mahridspoland Ogromnego pelzacza nie zabijesz, musisz wbiec szybko za niego, zabrać tam jakąś rzecz co jest i uciekać.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

NSenten

NSenten

Użytkownicy
Ragnareł Lodbrokeł
posty9
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Ragnareł Lodbrokeł
Mógłby ktoś szczegółowo opisać jak zdobyć szacunek czeladników? Jestem na etapie kiedy Pablo kazał mi znaleźć poparcie w dzielnicy portowej i na chwilę obecną popiera mnie tylko Kardiff

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
- 5 węgla dla kowala Carla (z chatki koło Skipa),
- zabicie ziomka z magazynu z zielem dla Lehmara,
- posążek Innosa dla Eddy (murzynka od żółwi, posążek jest w skrzyni zamkniętej na klucz w tymże magazynie),
- 10 ostryg dla Halvora (ostrygi bierzemy z muszelek),
- 2 młotki i piła dla Garvella (piła i młotek przy drzwiach u Torbena, drugi młotek z Fellana jak go zlejemy),

To chyba wystarczy, nie pamiętam dokładnie

NSenten

NSenten

Użytkownicy
Ragnareł Lodbrokeł
posty9
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Ragnareł Lodbrokeł
Dzięki wielkie :) ale u Skipa chyba tylko 2 węgle były o ile się nie mylę.

Post połączony: 2016-03-19, 15:27
A nie jednak nie

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
W spalonej chatce koło Skipa znalazłem dokładnie 5 węgli, jeszcze 2 znalazłem w skrzyni tej samej co posążek innosa :)

zenek24pl

zenek24pl

Użytkownicy
posty28
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponawiam moje pytanie up :D

NSenten

NSenten

Użytkownicy
Ragnareł Lodbrokeł
posty9
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Ragnareł Lodbrokeł
Dobra jeszcze jedno co z tymi ostrygami bo ogarnąłem do tej pory 7. Przed chwilą patrzyłem na cheatach czy czegoś nie ominąłem u Farima czy Skipa i u Skipa znalazłem tylko 1 dodatkową muszlę.Jakieś rady gdzie może być ich więcej?

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Szukaj muszelek na wszystkich plażach aż do wieży z necromikonem,  są jeszcze na plażach koło statku, jak nie to Farim sprzedaje w huj muszelek jak zrobisz dla niego questa z Martinem. Jak nie masz dalej, to console-hacker i jedziesz z koksem :)

NSenten

NSenten

Użytkownicy
Ragnareł Lodbrokeł
posty9
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Ragnareł Lodbrokeł
Dobra udało mi się potrudziłem się z jaszczurami i uciekłem im :). Teraz mam problem bo oddałem wszystkim co miałem i Pablo powiedział że zaskarbiłem sobie szacunek u wystarczającej ilości osób.Mimo to dalej wyganiają mnie ze swoich sklepów.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Dobra udało mi się potrudziłem się z jaszczurami i uciekłem im :). Teraz mam problem bo oddałem wszystkim co miałem i Pablo powiedział że zaskarbiłem sobie szacunek u wystarczającej ilości osób.Mimo to dalej wyganiają mnie ze swoich sklepów.
Dopiero od następnego dnia w grze z tobą zaczną gadać :)

NSenten

NSenten

Użytkownicy
Ragnareł Lodbrokeł
posty9
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Ragnareł Lodbrokeł

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Zabijesz zabijesz. Dzięki za odpowiedź tak w ogóle.

Jak zabijesz? Ano - zabierasz "starą pałę" leżącą za tym golemem, cofasz się do ruin, szukasz gongu (gdzieś tam jest, na pewno) klikasz na niego, później trzy razy w opcję dialogową, która powinna się pojawić. Po trzecim gongu powinna się zakończyć "rozmowa". Obracasz się do tyłu i spierdzielasz po kamieniu na dach ruin na którym powinna stać kolumna. Kiedy pełzacz wyleci po chwili z jaskini i masz pewność że stoi w jednym miejscu przewracasz kolumnę i proszę - zgrabne trofeum z legendarnego skurczybyka i nie musisz nigdzie "uciekać" ;).

W ogóle widzę, że rosyjski worldofplayerowy wątek a propo wersji 2.0 ma się świetnie. Szkoda, że nie znam rozyjskiego, a translator nie chce otwierać spolierów w wątkach z worldofplayer.ru, bo są tam opisane np. bronie czy pancerze, gdzie i jak który można zdobyć, ciekawa sprawa.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

klinik5050

klinik5050

Użytkownicy
posty32
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hej, rozmawialem z Adelghardem(?) w tej lodowej krainie do której wejście jest na końcu wolnej kopalni najemników z G1. Opowiedzial mi 'specjalnym znaku'. ktorym potwierdze moja sile(twierdzi, ze ulumulu nie zadziala na górskich orków). Gdzie mam szukać tego znaku/broni? Rozmawialem z Ur Thrallem, Lee oraz Ur Shakiem ale oni nie nic mi nie mowia.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
W ogóle widzę, że rosyjski worldofplayerowy wątek a propo wersji 2.0 ma się świetnie. Szkoda, że nie znam rozyjskiego, a translator nie chce otwierać spolierów w wątkach z worldofplayer.ru, bo są tam opisane np. bronie czy pancerze, gdzie i jak który można zdobyć, ciekawa sprawa.
W jednej karcie przeglądarki otwierasz oryginał strony, w drugiej przetłumaczoną stronę a w trzeciej google translator do tekstu. Jak na przetłumaczonej stronie widzisz spoiler i gdzie on jest, to na oryginalnej stronie go otwierasz i kopiujesz do translatora z trzeciej karty  :F

klinik5050

klinik5050

Użytkownicy
posty32
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gdzie można ZNALEŹĆ sferę z komnaty yberiona?

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej, rozmawialem z Adelghardem(?) w tej lodowej krainie do której wejście jest na końcu wolnej kopalni najemników z G1. Opowiedzial mi 'specjalnym znaku'. ktorym potwierdze moja sile(twierdzi, ze ulumulu nie zadziala na górskich orków). Gdzie mam szukać tego znaku/broni? Rozmawialem z Ur Thrallem, Lee oraz Ur Shakiem ale oni nie nic mi nie mowia.
Spoiler
Ubierz orkową zbroję po rozmowie z najemnikiem i idź do szamana na wzgórzu. Ni e zabijaj nikogo z przed wejścia do klanu ognia (obok jeziorka). Powinien zagadać do ciebie o znajomość języka orków i o zbroję, a następnie o Ulu Mulu. Potrzebujesz również 100 bryłek MR. Po rozmowie udaj się do Klanu Ognia.

Jak ci to pomoże to mi odpisz bo ja stoję na rozmowie z szamanem, miałem tylko jedną linijkę dialogową. Może mam kolejnego buga, coś o tym pisali na rosyjskim forum.
Jakbyś znalazł tabliczkę teleportu w śnieżnej krainie to napisz gdzie.

Post połączony: 2016-03-20, 04:15
Gdzie można ZNALEŹĆ sferę z komnaty yberiona?
Spoiler
W orkowej kopalni na dolnym poziomie.Tam gdzie było sekretne wyście w modzie Dark Saga.

Post połączony: 2016-03-20, 04:22

Jeśli idzie o stronę worldofplayers.ru, to mam dodatek S3.Google Translator w firefoksie i tłumaczy mi spoilery. Może masz jakiegoś blokera skryptów na przeglądarce.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@tedddy_bear

Stary, nawet nie wiesz jak bardzo mi pomogłeś z poleceniem tego dodatku. Normalnie gdybym mógł i znał adres to już bym leciał na pocztę i wysyłał ci flaszkę. Dzięki, tak bardzo dzięki, że ja pierdolę xD. Props w chuj.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Panowie, jak kraść? xD

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu