Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8889610 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8889610

Odpowiedzi 37317

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Dzięki ted, ale już znalazłem ;). Sam się w łeb strzeliłem, jak dotarło do mnie który ołtarz ominąłem - ten koło wysokiej skały na której stoją 4 kolumny xD. Co śmieszniejsze, kręciłem się koło niego z 10 razy. No nic, szpon zdobyty. Teraz jest inny problem. Po pierwsze - Ashtar poleciał sobie w chuja. Nie chce oddać rogu, pierdoli coś o "potrzebie posiadania krzyża żywiołów" pomimo tego, że jeszcze niedawno się spuszczał nad tym, jaki to bezi nie jest wspaniały wojownik pokonując wielkiego kamiennego strażnika i odnajdując drogę na płaskowyż :/. No nic, to jakoś przecierpię, dopóty, dopóki nie zdobędę sfery ognia i skały. Tak jak pisałem wcześniej - cheatów marvinowych nie używam, więc w celu "sprawdzenia" jak to jest z tym szponem dałem jednak tego marvina, bo już się wkurwiłem, ileż można sobie lecieć w chuja z tym szponem, ani go widu ani słychu, a ja już mam mieczyk 300dmg od demona ze zrujnowanego obozu bractwa śniącego, więc podejrzewam, że kiedy ruskie już "łaskawie pozwolą" na zdobycie szponu ja będę miał już miecz 450/500 dmg. To też niech się pierdolą. No, ale do rzeczy. Więc dałem marvina, załatwiłem sobie dwie pozostałe sfery, wiadomo co dalej, spętałem duszę demona i go zabiłem. Problem jest taki że ile dusz bym przy sobie nie miał, beliar ma mnie ordynarnie w dupie. Jedyna opcja jaka się pojawia przy ołtarzu to oddania dusz "za psi chuj" czyli jakieś tam pkt do hp, exp czy złoto. Jak więc ulepszyć ten jebany na siłę utrudniony szpon, kiedy już go zdobędziemy? I szczerze przepraszam za wulgaryzmy, ale już mnie po prostu kurwica serca ciśnie, jak bardzo można sobie było polecieć z pierwotnie dwu-rozdziałową bronią w chuja.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

andzej

andzej

Użytkownicy
posty30
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Mam pytanie gdzie są klucze do jaskiń (np. Tam gdzie jest smocza zguba) bo tam jest ściana z tarczą i obok zamek na klucz

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Jakie są komendy na Groka i Vakurov Shaca z kopalni orków?
2. Gdzie jest biały troll?
3. Co mam zrobić z misją ,, Wojna Klanów ,, którą dostałem od przywódcy Klanu Ognia z orkowych górach?
Spoiler
2.Stojąc obok szamana idź w stronę klanu ognia trzymając się lewej strony. Po jakichś 7 sekundach powinieneś mieć takie zejście w dół w lewo, skręcasz znowu w lewo, następnie podejście do góry i zaraz jest biały golem. Jaskinia jest za nim. Potrzebujesz najpierw uaktywnić teleport bo nie wyjdziesz z tej jaskini. Co do 3. zadania to polecam filmiki z rosyjskim przejściem tej lokacji.
PS
Nie odpowiedziałeś na moje pytanie:
Czy zrobiłeś coś jeszcze wcześniej i czy miałeś założony tylko orkowy pancerz?

Post połączony: 2016-03-22, 12:12
Mam pytanie gdzie są klucze do jaskiń (np. Tam gdzie jest smocza zguba) bo tam jest ściana z tarczą i obok zamek na klucz
Spoiler
Podobno dopiero w piątym rozdziale będzie można tam wejść. Tylko nie wiem czy każdy czy tylko będąc paladynem.

Post połączony: 2016-03-22, 12:19
... ileż można sobie lecieć w chuja z tym szponem ...
Spoiler
Nie wiem czemu ci tak zależy na Szponie. Możesz o wiele wcześniej zdobyć Uriziel i będąc w Dolinie Cienia zdobywamy ładny pancerz, który noszę dalej będąc w 4. rozdziale. Jeśli chodzi o broń 2H to w dolinie cienia zdobyłem również broń o obrażeniach 500 (klątwa jakiegoś demona) oraz  podczas zdobywania stref załapiesz się na fajną czapkę z rogami.
Sam Szpon jest dobrą bronią ale sam obecnie używam tej klątwy ponieważ denerwuje mnie ten ciągły huk szpona.

Post połączony: 2016-03-22, 12:22
marvin
Nie używałem, nie używam i nie będę używał. Psuje rozgrywkę.

PS
Zapomniałem ci napisać, żebyś nie czyścił terenów nad świątynią Śniącego z orków. Jest tam misja w 4. rozdziale z opiekunami.

Post połączony: 2016-03-22, 12:26

Ciągle potrzebuje rozwiązania.

1.Jestem w Khorinis i nie mogę używać niektórych czarów jak np. teleportacja, przemiana w chrząszcza. Kula ognia działa.  W innych lokacjach jest w porządku.
Podczas używania tych czarów pojawia się komunikat "Something is preventing to do it ...".
Można to jakoś naprawić?

2.Czy misja "zaginieni nowicjusze" związana jest z wejściem do lasu asasynów. Jeśli tak to stoję a jeśli nie to co muszę zrobić bym tam mógł wejść.

Kalfas23

Kalfas23

Użytkownicy
posty82
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1. Jakie są komendy na Groka i Vakurov Shaca z kopalni orków?
2. Gdzie jest biały troll?
3. Co mam zrobić z misją ,, Wojna Klanów ,, którą dostałem od przywódcy Klanu Ognia z orkowych górach?
Spoiler
2.Stojąc obok szamana idź w stronę klanu ognia trzymając się lewej strony. Po jakichś 7 sekundach powinieneś mieć takie zejście w dół w lewo, skręcasz znowu w lewo, następnie podejście do góry i zaraz jest biały golem. Jaskinia jest za nim. Potrzebujesz najpierw uaktywnić teleport bo nie wyjdziesz z tej jaskini. Co do 3. zadania to polecam filmiki z rosyjskim przejściem tej lokacji.
PS
Nie odpowiedziałeś na moje pytanie:
Czy zrobiłeś coś jeszcze wcześniej i czy miałeś założony tylko orkowy pancerz?

W sumie to nic nie zrobiłem. Miałem założony orkowy pancerz i ulu-mulu. to tyle.
Posiadasz może jakiś link konkretny do tych ruskich filmików?

JustBRX

JustBRX

Użytkownicy
posty24
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
 Ach ta pustynia ;ccc

Spoiler
1. Co trzeba zrobić z pulpitem obok piramidki z berłem ?

2.  Co mam zrobić z berłem ? Iść do tej jaskini i pomodlić się ?

3. Znalazłem pewien klucz na "schodkach przy wodospadzie" w "oazie" na skraju mapy i czy on jest do popchnięcia zadań potrzebny czy też tylko to jakichś "poszukiwań dla ciekawskich" ?

zenek24pl

zenek24pl

Użytkownicy
posty28
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam takie pytanko mógłby mi ktoś dokładniej powiedzieć jak działa inteligencja w returning 2.0 - na co wpływa w jakim stopniu itp. gdyz zauważyłem że za nauke każdego pojedynczego spella jest zwiekszana wiec zastanawiam sie czy oplaca sie wykupywac wszystkie spelle czy wybrane

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Byłby ktoś tak miły i napisałby, jak dostać się do tej wieży w dolince za obozem Dextera? Ani we wcześniejszych wersjach, ani w Returningu 2.0 nie umiałem. :D

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ach ta pustynia ;ccc

Spoiler
1.Mam problem ze znalezieniem tych tabliczek co potrzeba do pulpitu obok tej piramdiki.
Jak narazie mam 2 jedną znalazłem idąc od wejscia do krainy w pro i tam idzie się pod górkę do takiego rogu, a drugi znalazłem pod posągiem leżącego wielkiego kamiennego strażnika.
Więc może ktoś powiedzieć ile ich potrzeba i gdzie jeszcze mogę je znaleść ?

2. Zabijałem tych strażników tych "śniących" i dropiły mi z nich jakieś itemki z tego co się zdąrzyłem dowiedziec to są one potrzebne do aktywacji tych 4 pulpitów mniej wiecej na środku pustyni i tu moje pytanie - 2 dropneły z strażników, 1 znalazłem w ruinach gdzie nikogo nie było, a pytanie czy ostatni dropi z tego śniącego pod tą wielką piramida ? Jeśli tak to jak go ubić? Ja mu wogóle obrażeń nie zadaje.

3. Znalazłem pewien klucz na "schodkach przy wodospadzie" w "oazie" na skraju mapy i czy on jest do popchnięcia zadań potrzebny czy też tylko to jakichś "poszukiwań dla ciekawskich" ?
Spoiler
Żeby otworzyć Małą Piramidę musisz mieć cztery kawałki które są w skrzyniach na pustyni. Następnie wkładasz je do tych pulpitów i wracasz do Małej piramidy. Bierzesz berło.
Kolejnym krokiem jest zdobycie łzy Adanosa w jamie na środku pustyni.
Mając te rzeczy łączysz je i powinien pojawić się deszcz. Teraz czeka cię wędrówka do pięciu lokacji na pustyni, które łatwo rozpoznać ponieważ na środku stoi strażnik, a wokół niego świecą się kolumny. Ubierasz berło, które teraz jest pierścieniem i zabijasz go np. młotem Adanosa. I tak kolejnych czterech.
Mając pięć kawałków otwierasz ekwipunek i naciskasz na jeden. Teraz już masz jedną część tablicy.
Druga część tablicy jest w ciele Amula przed Wielką Piramidą. Żeby go zabić, oba Amule muszą być blisko siebie. Nawet jak jeden jest martwy.
Wracasz z obiema tablicami do pulpitu obok MałejPiramidy i wkładasz je. Powinien pojawić się wpis w dzienniku i teraz w ekwipunku musisz oglądnąć te tablice, żebyś mógł otworzyć z kolei Wielką Piramidę.
Idziesz do WP i otwierasz ją.
Dalej to już inna historia.

JustBRX

JustBRX

Użytkownicy
posty24
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ach ta pustynia ;ccc

Spoiler
1.Mam problem ze znalezieniem tych tabliczek co potrzeba do pulpitu obok tej piramdiki.
Jak narazie mam 2 jedną znalazłem idąc od wejscia do krainy w pro i tam idzie się pod górkę do takiego rogu, a drugi znalazłem pod posągiem leżącego wielkiego kamiennego strażnika.
Więc może ktoś powiedzieć ile ich potrzeba i gdzie jeszcze mogę je znaleść ?

2. Zabijałem tych strażników tych "śniących" i dropiły mi z nich jakieś itemki z tego co się zdąrzyłem dowiedziec to są one potrzebne do aktywacji tych 4 pulpitów mniej wiecej na środku pustyni i tu moje pytanie - 2 dropneły z strażników, 1 znalazłem w ruinach gdzie nikogo nie było, a pytanie czy ostatni dropi z tego śniącego pod tą wielką piramida ? Jeśli tak to jak go ubić? Ja mu wogóle obrażeń nie zadaje.

Spoiler
Żeby otworzyć Małą Piramidę musisz mieć cztery kawałki które są w skrzyniach na pustyni. Następnie wkładasz je do tych pulpitów i wracasz do Małej piramidy. Bierzesz berło.
Kolejnym krokiem jest zdobycie łzy Adanosa w jamie na środku pustyni.
Mając te rzeczy łączysz je i powinien pojawić się deszcz. Teraz czeka cię wędrówka do pięciu lokacji na pustyni, które łatwo rozpoznać ponieważ na środku stoi strażnik, a wokół niego świecą się kolumny. Ubierasz berło, które teraz jest pierścieniem i zabijasz go np. młotem Adanosa. I tak kolejnych czterech.
Mając pięć kawałków otwierasz ekwipunek i naciskasz na jeden. Teraz już masz jedną część tablicy.
Druga część tablicy jest w ciele Amula przed Wielką Piramidą. Żeby go zabić, oba Amule muszą być blisko siebie. Nawet jak jeden jest martwy.
Wracasz z obiema tablicami do pulpitu obok MałejPiramidy i wkładasz je. Powinien pojawić się wpis w dzienniku i teraz w ekwipunku musisz oglądnąć te tablice, żebyś mógł otworzyć z kolei Wielką Piramidę.
Idziesz do WP i otwierasz ją.
Dalej to już inna historia.

Spoiler
To jeszcze ostatnie pytanko jak zejść do tej jaskini bo wskoczyć to raczej nie skocze ;///

Sehio

Sehio

Użytkownicy
posty52
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Byłby ktoś tak miły i napisałby, jak dostać się do tej wieży w dolince za obozem Dextera? Ani we wcześniejszych wersjach, ani w Returningu 2.0 nie umiałem. :D
To jest wieża Nergala. W poprzedniej wersji była związana chyba z zadanie od Xardasa, jak byłeś nekromantom, ale można tam było wejść i bez tego. Klucz był w tej starej krypcie koło farmy Onara. W R2.0 te przyciski w krypcie wymagają klucza i nie jestem w stanie potwierdzić czy tak samo można się tam dostać.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoiler
To jeszcze ostatnie pytanko jak zejść do tej jaskini bo wskoczyć to raczej nie skocze ;///
Spoiler
Rozwiązania szukaj u wilków morskich.

JustBRX

JustBRX

Użytkownicy
posty24
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoiler
Spoiler
Rozwiązania szukaj u wilków morskich.

Oki. Dzięki Rozumiem o co chodzi :)

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Z tego co widziałem ktoś kiedyś zadał to pytanie, nawet w tym wątku, ale z tego co widzę to nie doczekał się odpowiedzi. Gdzie jest sfera ze starego obozu bractwa?

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Brimstone

Brimstone

Użytkownicy
posty117
Propsy43
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Ja mam takie ogólne pytanie co do misji w tym modzie, czy jest dużo questów typu "Elo, idź coś zabierz/zabij coś gdzieś w świecie gry, ale oczywiscie nie dam ci kompletnie żadnej wskazówki co do lokacji, a teraz wypierdalaj" jak to było w "pierwszym" returnie?

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z tego co widziałem ktoś kiedyś zadał to pytanie, nawet w tym wątku, ale z tego co widzę to nie doczekał się odpowiedzi. Gdzie jest sfera ze starego obozu bractwa?
Doczekał się.

Post połączony: 2016-03-23, 07:29
Ja mam takie ogólne pytanie co do misji w tym modzie, czy jest dużo questów typu "Elo, idź coś zabierz/zabij coś gdzieś w świecie gry, ale oczywiscie nie dam ci kompletnie żadnej wskazówki co do lokacji, a teraz wypierdalaj" jak to było w "pierwszym" returnie?
To cały Gothic i to w nim najlepsze. A jak chcesz być prowadzony za rączkę do do przedszkola  :D

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Chyba w Kopalni orków, tam gdzie w Dark Sadze było zawalone przejscie w Sztolni :P

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

michalqq1

michalqq1

Użytkownicy
posty80
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z którym poziomem szliście na trudnym do krainy Adanosa?

Brimstone

Brimstone

Użytkownicy
posty117
Propsy43
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
To cały Gothic i to w nim najlepsze. A jak chcesz być prowadzony za rączkę do do przedszkola  :D

Nie było ani jednego takiego zadania w Gothicu, a w returningu pierwszy lepszy który mi przychodzi do głowy, znalezienie tego gównianego młota dla bractwa jak sie chciało dołączyć, typ daje questa, item wyjebany gdzieś na drugim końcu mapy i elo, ale takich lipnych questów było wiecej w returnie.

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jak aktywować portal do krainy Adanosa?

= D

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Czy klucz do zadania Constanitina pasuje do jakiejkolwiek skrzyni? W jego chacie nie ma nic zamkniętego, jest to przedmiot jedynie do oddania czy do czegoś pasuje?

0 użytkowników
Do góry