Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8842490 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8842490

Odpowiedzi 37317

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowie, zaczalem gre na Normalnym poziomie trudnosci i wydaje mi sie strasznie ciezki. Zrobilem tak, poniewaz zaraz po premierze czytalem ze poziom latwy jest naprawde bardzo latwy i ludzie odradzaja.

Tylko ze teraz czytam o tych waszych problemach z zabijaniem bossow na latwym i sie zastanawiam czy zrezygnowac z tego normalnego poziomu trudnosci i wziac sobie jednak ten latwy, jak na pierwsze przejscie Ret 2.0

Co polecacie??
Na łatwym grałem przez godzinę i zrezygnowałem -  na trudnym grałem ale przez ograniczenie snu na dobę też zrezygnowałem. Gram obecnie na normalnym i jestem w 2. akcie mając 2500 życia, 400 siły i rozgrywka już jest bardzo łatwa bo tylko bossowie są wymagający.
Poza tym trzeba powoli się wzmacniać i wybierać odpowiednich przeciwników na dane możliwości a nie narzekać, że jest ciężko. Bandyci w latarni są mocni ale każdego można pokonać taktyką podczas walki.

Post połączony: 2016-03-17, 05:50
Nie mam w ogóle takiej kwestii dialogowej o tym że mam iść do zarządcy kopalnii.. I wgl brakuje mi jednego orka którego nigdzie nie ma. Vakurov Shack , główny zarządca niewolnikami
Spoiler
Vakurov stoi obok platformy (winda) oraz obok Groka (stary ork co niby walczył z demonem) i  jest on związany z zadaniami: nowy kilof i pierścień ... nie pamiętam imienia kogo. Nie jest on zarządcą i nie jest ci on potrzebny by zejść na dół.
Obok kowala jest magazyn rudy i tam siedzi zarządca.
A gdzie jest ten od pamiętnika Cor-Shaq? Nie natrafiłem na niego?

Post połączony: 2016-03-17, 11:26

Jestem w "górach orków". Zwiedziłem całą krainę.

1. Po rozmowie z Adelhardem (ten od mięsa) nie natknąłem się na ciało Dariusa. Gdzie je znajdę?
2. Co mam zrobić by porozmawiać z szamanem na wzgórzu? Jeśli chodzi o ten amulet nietykalności to gdzie go znajdę?
3. Czy znalazł ktoś tabliczkę do teleportu bo potrzebuję zejść do białego trolla a bez niej nie wyjdę?
4. O co chodzi z tym strażnikiem Two-Faced Janus za jaskinią z białymi golemami?

Rabittous

Rabittous

Użytkownicy
Syn boży
posty174
Propsy76
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Syn boży
Gram obecnie na normalnym i jestem w 2. akcie mając 2500 życia
Czy hp nabija sie tak samo jak w starym Returnie??

Czy sa jakies nowe sposoby, mozesz cos poradzic??

#Król_GothicSite

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na początku zainwestowałem PN i "nauczyłem" się życia jakieś 300pkt. Poza tym zbieraj jagody polne i leśne będziesz później warzył kompoty, dodatkowo można zwiększać współczynniki mikstur poprzez składniki tzw. mutageny które dostaje się po pokonaniu bossów. Co do innych sposobów to może ktoś inny ci coś podpowie.

Rabittous

Rabittous

Użytkownicy
Syn boży
posty174
Propsy76
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Syn boży
No jagody to spoko, bylo w poprzednim Returnie.

Jeszcze jedno drobne pytanie, czytalem tutaj zeby kupic stroj obywatela u Hanny za 50 sztuk zlota. Ja go mam za 100 a na kwestie "czy moze troche taniej sprzedaz" odpowiada ze nie.

Czy trzeba cos zrobic zeby te ubranie kosztowalo 50 zlota, czy po prostu komus na forum sie cos pomylilo??

#Król_GothicSite

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Trzeba być w gildii złodziej

= D

ExCluzivee

ExCluzivee

Użytkownicy
posty66
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie potrafię nigdzie znaleźć przepisu na miksturę co zwiększa HP. W starym Returnie miał ją bodajżę Constantino, a teraz kto ma? Wie ktoś?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
W starym Returnie to miał ją Luthero.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

ExCluzivee

ExCluzivee

Użytkownicy
posty66
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A kto ma w nowym Returnie? Bo Luthero napewno nie ma.

sonic212

sonic212

Użytkownicy
posty16
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hi może mi ktoś powiedzieć jak dostać się do Skarbca magów ognia :D ? jestem nowicjuszem Bractwa mam zdobyć tą recepture dla tego alchemika jak w zwykłym returnie ??? jeśli tak to jak dostać się do tego skarbca jak okradam goraxa do mam kulcz do piwnicy -,-

ExCluzivee

ExCluzivee

Użytkownicy
posty66
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ta receptura jest w piwnicy

.jason

.jason

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam problem w 1 rozdziale. Andre i Vatras każą mi iść do Lorda Hagena (jestem straznikiem) a w drzwiach ratusza(wewnątrz)  stoi jakiś ci.l i mnie leje jak tylko zbliżę się do drzwi. Strażnik przed drzwiami przepuszcza bez problemu. Bug czy coś trzeba zrobić?

sonic212

sonic212

Użytkownicy
posty16
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ExCluzivee sry za głupie pytanie ale xD to ta co jak jesteśmy nowicjuszami ognia mamy dać temu alchemikowi magowi ognia :D ?

ExCluzivee

ExCluzivee

Użytkownicy
posty66
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak, temu magowi co siedzi cały czas w piwnicy. Receptura jest w spiżrani jakoś po lewej stronie o ile dobrze pamiętam.

sonic212

sonic212

Użytkownicy
posty16
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kurde nie bo nie mogę jej oddać xD

Rabittous

Rabittous

Użytkownicy
Syn boży
posty174
Propsy76
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Syn boży
Kto uczy walki mieczem powyzej 30%?? Bo juz Wulfgar i Cavalorn mi wymiękli...

#Król_GothicSite

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hi może mi ktoś powiedzieć jak dostać się do Skarbca magów ognia :D ? jestem nowicjuszem Bractwa mam zdobyć tą recepture dla tego alchemika jak w zwykłym returnie ??? jeśli tak to jak dostać się do tego skarbca jak okradam goraxa do mam kulcz do piwnicy -,-
Spoiler
Klucz jest w skrzyni chyba w prawym pomieszczeniu od świątyni tam gdzie jest stół alchemiczny.

Post połączony: 2016-03-18, 05:12
Kto uczy walki mieczem powyzej 30%?? Bo juz Wulfgar i Cavalorn mi wymiękli...
No to chyba musisz czekać aż przyjmniesz się do którejś gildii. Po za tym ja się więcej nie uczyłem jednoręcznej niż 30.

Post połączony: 2016-03-18, 05:15

1. Po rozmowie z Adelhardem (ten od mięsa) nie natknąłem się na ciało Dariusa. Gdzie je znajdę?
2. Co mam zrobić by porozmawiać z szamanem na wzgórzu? Jeśli chodzi o ten amulet nietykalności to gdzie go znajdę?
3. Czy znalazł ktoś tabliczkę do teleportu bo potrzebuję zejść do białego trolla a bez niej nie wyjdę?
4. O co chodzi z tym strażnikiem Two-Faced Janus za jaskinią z białymi golemami?

shadowmen11

shadowmen11

Użytkownicy
posty8
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy mógłby ktoś proszę podać namiary na miejsca występowania slokersa lub pomóc z jego znalezieniem? Przeszedłem całe khorinis wzdłuż i wszerz i dalej nie mogę go znaleźć.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Zna ktoś może kod na eliksir na stałą wytrzymałość? (trollowe jagody nie dają bonusa jak coś) Szlag mnie trafia z tym systemem wytrzymałości, z chęcią bym naspamował sobie eliksirków console-hackerem

Post połączony: 2016-03-18, 14:01
Dobra, znalazłem :
- eliksir wytrzymałości (tylko +1 pkt na stałe) - insert itpo_perm_stamina
- kamienna tablica wytrzymałości (teraz potrzeba znać któryś ze starożytnych języków) - insert itwr_stamina
- miksturka przywracająca 100% wytrzymałości - insert itpo_stamina
- trollowa jagoda (nie daje żadnych bonusów) - insert itpl_super_herb

Kalfas23

Kalfas23

Użytkownicy
posty82
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Panowie, zaczalem gre na Normalnym poziomie trudnosci i wydaje mi sie strasznie ciezki. Zrobilem tak, poniewaz zaraz po premierze czytalem ze poziom latwy jest naprawde bardzo latwy i ludzie odradzaja.

Tylko ze teraz czytam o tych waszych problemach z zabijaniem bossow na latwym i sie zastanawiam czy zrezygnowac z tego normalnego poziomu trudnosci i wziac sobie jednak ten latwy, jak na pierwsze przejscie Ret 2.0

Co polecacie??
Na łatwym grałem przez godzinę i zrezygnowałem -  na trudnym grałem ale przez ograniczenie snu na dobę też zrezygnowałem. Gram obecnie na normalnym i jestem w 2. akcie mając 2500 życia, 400 siły i rozgrywka już jest bardzo łatwa bo tylko bossowie są wymagający.
Poza tym trzeba powoli się wzmacniać i wybierać odpowiednich przeciwników na dane możliwości a nie narzekać, że jest ciężko. Bandyci w latarni są mocni ale każdego można pokonać taktyką podczas walki.

Post połączony: 2016-03-17, 05:50
Nie mam w ogóle takiej kwestii dialogowej o tym że mam iść do zarządcy kopalnii.. I wgl brakuje mi jednego orka którego nigdzie nie ma. Vakurov Shack , główny zarządca niewolnikami
Spoiler
Vakurov stoi obok platformy (winda) oraz obok Groka (stary ork co niby walczył z demonem) i  jest on związany z zadaniami: nowy kilof i pierścień ... nie pamiętam imienia kogo. Nie jest on zarządcą i nie jest ci on potrzebny by zejść na dół.
Obok kowala jest magazyn rudy i tam siedzi zarządca.
A gdzie jest ten od pamiętnika Cor-Shaq? Nie natrafiłem na niego?

Post połączony: 2016-03-17, 11:26

Nie ma ani Vakurowa ani Groka.. Nigdzie.. Przeszukałem każdy kąt tej pierdolonej kopalni , nie ma ich nigdzie tych dwóch.
1. Znajdziesz je na północ gdzieś daleko , musisz znaleźć takie duże pochodnie i iść ich szlakiem. Ale misji i tak nie wiem czy zrobisz. Bo TRZEBA zdobyć jakiś przedmiot dzięki któremu orkowie nie będą tam atakować. I nie chodzi o Ulu-Mulu , nawet z założonym atakują. Stoję w tym miejscu.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Ponoć tych orków, których nie ma w kopalni trzeba przyzwać konsolą.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników
Do góry