Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8091916 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8091916

Odpowiedzi 37317

Asauke

Asauke

Użytkownicy
posty61
Propsy14
  • Użytkownicy
Czyli to dopiero będzie dodane pewnie w milionowym updacie :D

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@paulpolska Demon na bagnach (najlepiej z zadaniem mroczne rytuały) -> zaginieni paladyni (rozmawiasz z Garonderm Yergenem, i myśliwym) -> kopalnia orków -> świątynia śniącego -> dolina cieni
Zadania Ur-Karassa(rannego orka) pozwalają na zdobycie dodatkowego eliksiru siły i expa, jeżeli grasz na hardzie/legendzie to jest on pośrednio potrzebny do zrobienia najlepszej kuszy w grze.
Pomijam fakt że potrzebujesz do tego wszystkiego retoryki, i wszystkie zadania z miasta orków są opisane w Solucji i Poradach.
@Maststs Ja bym polecił guru, choć z tego co wiem to żadna z gildii nie ma tyle zadań dodatkowych co nekromanta.

Siggat

Siggat

Użytkownicy
posty61
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dobra znowu kilka pytań :
-jakie są pancerze myśliwych i jak się je wytwarza(wiem że potrzeba do tego skór ale nie wiem co jeszcze)
-kto uczy do 90% walki bronią jednoręczną
-jak zdobyć ciężki pancerz straży?  Tak samo jak normalnie (kupić od Engora)  czy inaczej się da?
-do czego służą eliksiry które wypadają z demona Luciana?  Bo jak wipiłem to nic się nie stało

Harwing

Harwing

Użytkownicy
posty229
Propsy38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1. Nożyk od Raffa.
2. Możliwe że Cord.
3. Zabijasz bandytów w lasku gdzie polowałeś na wilki z Bartokiem i czytasz list. Potem robisz questline'a i dostajesz pancerz.
4. Black mist? Jeżeli tak to stajesz się niewidzialny na minute czy dwie.

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Siggat
1.
Spoiler
-Pancerz Łowcy-Tropiciela, dajesz Falkowi trofeum z Kamiennej łapy (legendarny wilk koło słonecznego kręgu), do wykonania potrzebujesz  , potrzebny jest nóż (kupisz u Bospera.
20 wilczych skór, 2 pazury, 10 kłów, 1 stalowy pręt(?)

- Pancerz Świetnego Łowcy - dajesz trofeum z Tenklyk (wilk w  kanionie w Jarkendrarze), (tu nie wiem dokładnie) do wykonania 10 skór wargów, (?)12 skór wilków(?) 2 pręty, smoła, siarka

-Pancerz zabójcy Trolli, trofeum z trolla z zadania Netbeka ( akt 2 w GD), do wykonania 5 skór trolli, 4 zęby trolli, 20 kłów, 6 stalowych kęsów, żywica, 3 kawałki węgla.

-Pancerz Mistrza Łowczego, dajesz Fakowi trofeum z legendarnego trolla z pustyni Adanosa, do wykonania potrzebujesz 3 skórky czarnych trolli, 6 zębów troli, róg czarnego trolla, 40 kłów, 8 stalowych prętów, 3 kawałki siarki, smoła, 6 kawałków węgla, czarna perła.
2. Cedric, jeżeli jesteś Paladynem, Asmal w gildii zabójców, Cord jak jesteś najemnikiem.
3. Musisz wykonać zadanie Wulgrafa dotyczące zabicia przywódcy bandytów ( czyli na Dextera), więc radzę zabić Dextera dopiero po otrzymaniu tego zadania.
4. Jesteś "niewidzialny" przez 2 minuty.

Siggat

Siggat

Użytkownicy
posty61
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Morty  czyli jak zabiłem Dextera przed wzięciem zadania to go już nie otrzymam?

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Siggat Nie mam 100% pewności, ale znając tego moda to tak.

Slither

Slither

Użytkownicy
Vocare Ad Regnum
posty33
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Vocare Ad Regnum
Powie mi ktoś jak zrobić ten korzeń druidów u Xardasa?
Mam to co mówił Xardas : king sorrel , fierry root, cherry troll, cactus flower, a no i to medicinal herb to chyba roślina lecznicza lub coś mam tego z 200 sztuk i dalej nie mam dialogu, poda ktoś jakie to mają być dokładnie składniki.?

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
@paulpolska Demon na bagnach (najlepiej z zadaniem mroczne rytuały) -> zaginieni paladyni (rozmawiasz z Garonderm Yergenem, i myśliwym) -> kopalnia orków -> świątynia śniącego -> dolina cieni
Zadania Ur-Karassa(rannego orka) pozwalają na zdobycie dodatkowego eliksiru siły i expa, jeżeli grasz na hardzie/legendzie to jest on pośrednio potrzebny do zrobienia najlepszej kuszy w grze.
Pomijam fakt że potrzebujesz do tego wszystkiego retoryki, i wszystkie zadania z miasta orków są opisane w Solucji i Poradach.
@Maststs Ja bym polecił guru, choć z tego co wiem to żadna z gildii nie ma tyle zadań dodatkowych co nekromanta.

No własnie na ruskim forum wyczytałem o tym Demonie na bagnach ale raczej jestem za słaby żeby tam sobie poradzić.
Jak jeszcze mogę wzmocnić postać i naukę Alchemii ?? Mam 46 pkt alchemii ale rośnie mi strasznie wolno jak robie eliksiry.

Postać - III rozdział - 38 lvl 220/190 siły broń 2h 240 DMG - Jeżeli są gdzieś lepsze bronie 2H to proszę o lokalizację no i jak jeszcze zwiększyć siłę ? Ciasta Thekli robię regularnie do eliksiru siły brakuje mi 4 pkt alchemii. Mam jeszcze około 150 wolnych PN. Opłaca się w ogóle uczyć walczyć bronią orkową ? i który ork tego uczy bo nie mogę żadnego znaleźć

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

Gueral

Gueral

Użytkownicy
posty46
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@paulpolska co do alchemii to rośnie tym szybciej im bardziej "skomplikowane" eliksiry robisz, jeśli masz to 46 to robienie małych potek na hp nie podnosi prawie wcale, ale takie np duże potki już szybciej

vladko

vladko

Użytkownicy
posty55
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gram łucznikiem i szukam jakichś stalowych prętów, żeby zrobić groty. Problem w tym, że nie mogę ich nigdzie znaleźć w mieście. Czy One w nim w ogóle występują w 1 rozdziale?

Czy opłacało mi się dać uciec Rengaru, nie sprzedawać Nagura do Andre? Chodzi mi o to, że przed tym jak Attila da mi klucz muszę jeszcze zdobyć notkę na Halvora, którą strzeże chyba sześciu mocnych bandytów i nie wiem jak ale zdobyć klucz od jednej z wież i wydostać Jorę.

lee27

lee27

Użytkownicy
posty85
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gram łucznikiem i szukam jakichś stalowych prętów, żeby zrobić groty. Problem w tym, że nie mogę ich nigdzie znaleźć w mieście. Czy One w nim w ogóle występują w 1 rozdziale?

Czy opłacało mi się dać uciec Rengaru, nie sprzedawać Nagura do Andre? Chodzi mi o to, że przed tym jak Attila da mi klucz muszę jeszcze zdobyć notkę na Halvora, którą strzeże chyba sześciu mocnych bandytów i nie wiem jak ale zdobyć klucz od jednej z wież i wydostać Jorę.
klucze do wierz majaą strażnicy z imionami, a ten ma strażnik w burdelu, ale mogę się mylić, co do Rangaru i Nagura to chyba obojętne bo i tak wyślą zabójcę, a co do prętów nie było ich w skrzynkach ?

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Pręty - zaczynasz misję z rudą u Węża, uczysz się przetapiać żelazo Węża, idziesz na farmę Lobarta, tam masz Snipes'a, którey uczy cię kopania rudy (tym samym żelaza) kopiesz, przetapiasz na sztabki, sztabki przetapiasz na pręty i masz nieskończoność prętów czyli nieskończoność kasy, trochę to czasochłonne, ale jednak

PS: TO NIE JEST BUG

Roman Reigns

Roman Reigns

Użytkownicy
posty138
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Powie mi ktoś jak zrobić ten korzeń druidów u Xardasa?
Mam to co mówił Xardas : king sorrel , fierry root, cherry troll, cactus flower, a no i to medicinal herb to chyba roślina lecznicza lub coś mam tego z 200 sztuk i dalej nie mam dialogu, poda ktoś jakie to mają być dokładnie składniki.?

ten korzeń może ci zrobić  bez żadnych składników netbek (klasztor zmiennokształtnych g1)

vladko

vladko

Użytkownicy
posty55
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zacząłem Misję z rudą, poszedłem do Snipesa lecz ani u tego ani u tego nie ma opcji dialogowych z możliwością nauki.

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@paulpolska Co do broni orkowej, nie wiem jak jest teraz, ale na 0065 wywalało grę kiedy zakładałeś lepsze orkowe bronie, a naprawdę wyglądały obiecująco, jedna z lepszych w bonusowych statystykach dodawała 50 (!!!!!) siły

@vladko Na pewno wybrałeś dobry dialog i powiedział ci coś o Alephie?

vladko

vladko

Użytkownicy
posty55
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No tak, gdybym nie wybrał to by mnie opluł i nie byłoby wpisu w dzienniku. Dostałem 50 expa za dobry wybór więc powiedział mi o Alephie i o jakiejś jaskinii.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
No tak, gdybym nie wybrał to by mnie opluł i nie byłoby wpisu w dzienniku. Dostałem 50 expa za dobry wybór więc powiedział mi o Alephie i o jakiejś jaskinii.

Jak pogadasz ze Snipesem to musisz wrócić do Węża i dopiero wtedy powinna być nauka przetapiania żelaza u Węża a u Snipesa  kopania w tej kolejności to działało u mnie. Niestety czasem niektóre skrypty nie działają poprawnie. Jak kiedyś grałem to nie miałem nawet questu z Handlarzem bronią choć odziwo fabułę mogłem do przodu posunąć a niedawno podczas zdobywania reputacji orków musiałem powtarzać dwukrotnie walkę ponieważ Ur Kahn nie miał opcji dialogowych po walce. Po prostu trzeba robić zapisy i to na kilku slotach najlepiej.

vladko

vladko

Użytkownicy
posty55
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak właśnie zrobiłem i u Węża nie było tej opcji dialogowej, była tylko opcja "Jak się masz" która nic nie dawała oczywiście. Spróbuje może o innych godzinach albo w dniu następnym.

A tak odbiegając od tematu, gdzie mogę nabyć jakieś patche czy dodatki do returninga, bo w menu mam returning mod team 2016 więc wydaje mi się, że mam troszeczkę starszą wersję.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Tak właśnie zrobiłem i u Węża nie było tej opcji dialogowej, była tylko opcja "Jak się masz" która nic nie dawała oczywiście. Spróbuje może o innych godzinach albo w dniu następnym.

A tak odbiegając od tematu, gdzie mogę nabyć jakieś patche czy dodatki do returninga, bo w menu mam returning mod team 2016 więc wydaje mi się, że mam troszeczkę starszą wersję.

Żeby zmienić wersję musisz przeinstalowac całą grę. Patche są pod konkretne wersje właśnie ja gram na R066_1 spróbuj wczytać u siebie poprzedni zapis przed pierwszą rozmową ze Snipesem może jednak coś tam źle zrobiłeś albo się spartoczył skrypt po prostu

0 użytkowników
Do góry