Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8017928 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8017928

Odpowiedzi 37317

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Ktoś wie ile kosztuje ta umiejętność przebijających strzał? Mam 7000, a Raff dalej mówi, że nie mam wystarczająco dużo złota

Można się nauczyć też tworzenia magicznych strzał i bełtów u Ignaza to chyba powinno też pomóc i jest znacznie tańsze. Jak brak Ci złota to w Jarkendarze kując nauke kopania złota do 100% i wytapianie sztab złota można zarobić ponad 35.000 golda a potem dodatkowo następne 10.000 kopiąc złoto w Kopalni między Khorinis a Górniczą Doliną. Dzięki temu praktycznie złota zawsze będzie już pełno bo w między czasie zarabiasz na wykuwaniu broni bądź zbieraniu trofeów. Ja sprawę z duchami załatwiam srebrnymi mieczami.

Swoją drogą który masz rozdział ? Mam III ale osobiście nie mam takiej opcji nauki u Raffa czy ona dotyczy też BEŁTÓW
?

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Już w pierwszym można u Alfreda z łukiem u Raffa nie potrzebujesz, bo kusze mają przebicie zależne po prostu od obrażeń :)

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Ktoś zna jakiś sposób na Poszukiwaczy przy Wieży Dextera ? Deszcz Ognia czy Grom nie są skuteczne bo nie powalają na jedną falę a po drugie zanim obiegnę jakiś znaczy obszar podczas zaklęcia to ginę w bardzo szybkim tempie od ilości błyskawic jakimi we mnie cisną. Niestety nie ma tak łatwo jak w starym Returnie gdzie można było z łatwością unikać Krzyku Umarłych a w dodatku jeszcze siebie nawzajem atakowali podczas strzelania do mnie :D

P.S: Czy jak wbiegne tam np. zamieniony w jakąś bestię i rzucę czar z góry na wieży to ma to sens ? O ile dobiegnę :d

Gueral

Gueral

Użytkownicy
posty46
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kosztuje 10000 złota i 5PN (przebijanie strzałami)

Post połączony: 2018-01-04, 20:22
@paulpolska odciągaj po jednym, złap jego aggro i schowaj się za jakąś ścianą/skałą, powinien podbiec, ale prawdziwy problem może być z ich bossem na szczycie tej wieży obok wejścia..

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Kosztuje 10000 złota i 5PN (przebijanie strzałami)

Post połączony: 2018-01-04, 20:22
@paulpolska odciągaj po jednym, złap jego aggro i schowaj się za jakąś ścianą/skałą, powinien podbiec, ale prawdziwy problem może być z ich bossem na szczycie tej wieży obok wejścia..

Tak to potrwa 3 godziny chcę to jakos szybciej zrobic spróbuje z  ta przemiana

Mraug

Mraug

Użytkownicy
posty264
Propsy27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś jaki dokładnie plik należy zmienić w GVE aby troll się otruł(ten u Masyafów)?

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
DayOsairPotionReady na wartość większą niż zero i mniejszą niż dzień, który aktualnie masz i PoisonResult na 1 i pójdź do Nzorasa

Łzy Innosa

Łzy Innosa

Użytkownicy
posty43
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ktoś wie ile kosztuje ta umiejętność przebijających strzał? Mam 7000, a Raff dalej mówi, że nie mam wystarczająco dużo złota

Można się nauczyć też tworzenia magicznych strzał i bełtów u Ignaza to chyba powinno też pomóc i jest znacznie tańsze. Jak brak Ci złota to w Jarkendarze kując nauke kopania złota do 100% i wytapianie sztab złota można zarobić ponad 35.000 golda a potem dodatkowo następne 10.000 kopiąc złoto w Kopalni między Khorinis a Górniczą Doliną. Dzięki temu praktycznie złota zawsze będzie już pełno bo w między czasie zarabiasz na wykuwaniu broni bądź zbieraniu trofeów. Ja sprawę z duchami załatwiam srebrnymi mieczami.

Swoją drogą który masz rozdział ? Mam III ale osobiście nie mam takiej opcji nauki u Raffa czy ona dotyczy też BEŁTÓW
?

Odblokowało się z początkiem rozdziału II. Apropo luku to wie ktoś jak zrobić, żeby przy autocelowaniu strzaly nie slizgaly sie do przeciwnika po ziemi? Mam mistrza luku, a dalej strzela jak "Debil"
Czy opłaca się oddawać rzadkie trofea falkowi?

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
2.Możesz je założyć, ale jak mu oddasz nauczy cię robić zbroje myśliwych, które są nawet dobre jak grasz pod zrękę

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
A do beltow tez działają przebijajace strzały?  Czy wgl nie da się nic zrobić z kusza

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

Mefi

Mefi

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

@Mefi
Zapraszam do solucji :D
Niestety trochę spodziewałem się odpowiedzi jak na elektrodzie, ale jeszcze raz przejrzałem cały temat solucji:
- o retoryce nie ma tam NIC konkretnego - wspomniane kilka razy jaka ona ważna jest, ja natomiast zapytałem czy jest jakis wymóg co do pokazania pkt i dlaczego nie mogę korzystać z opcji reto mając 78% szans (właściwie to dlaczego zawsze nie przechodzi opcja wyłgania się)
- na temat zręczności - fajnie opisane w solucjach jakie rózne są bonusy, ale: licząc na oko nie zgadza mi się to po prostu, ludzie na screenach mają np. 348 bazowego i 673 z bonusami zręczności, no ciężko mi wyliczyć te 325 DEXA z bonusów, chyba że właśnie źle liczę, ale znowu spodziewam się że zostanę olany z pytaniem.

W takim razie po co jest te forum? rozumiem, że nie dla początkujących

rozumiem, że można olać moje pytanie jak ktoś nie wie, ale po co odsyłać do solucji, jak tam nie ma odpowiedzi na nie?

Łzy Innosa

Łzy Innosa

Użytkownicy
posty43
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja pod koniec rozdziału I mam 160 bazowej zręczności i 100% łuku.

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Mefi 
Takie tam wyliczenie zręczność :
Spoiler
- ciasta 10-15 zręczności
- eliksiry orków -  10-15 zręczności
- dar  bogów -80-90 (w akcie 7)
- kradzież - 10-15
- pas - 15 zręczności
- biżuteria - 60 zręczności
- eliksiry - dużo, spokojnie ponad +100 zręczności
- nieskończona moc - +50 (w akcie 7)
- Embarla Firgasto - 20-30 zręczności
- bonusy z zabijania potworów - chyba z 3-4 do zręczności
- + ileś tam z tabliczek
- +1 od Laresa na Hardzie
- +1 jeżeli jesteś w gildii złodziei i nie wydasz gościa który okradł Jorę
- i inne pomniejsze bonusy o których teraz nie pamiętam
Co do retoryki to jesteś pewien że grasz na najnowszej wersji? Bo taki przy retoryce napis 'trained' był w starszych wersjach gry. Co do super dokładnych  procentowych szans na zadziałanie retoryki to odpowiedzi szukaj na RPGrussia, bo tutaj może jedna osoba posiada takie informacje.

Łzy Innosa

Łzy Innosa

Użytkownicy
posty43
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Mefi 
Takie tam wyliczenie zręczność :
- ciasta 10-15 zręczności
- eliksiry orków -  10-15 zręczności
- dar  bogów -80-90 (w akcie 7)
- kradzież - 10-15
- pas - 15 zręczności
- biżuteria - 60 zręczności
- eliksiry - dużo, spokojnie ponad +100 zręczności
- nieskończona moc - +50 (w akcie 7)
- Embarla Firgasto - 20-30 zręczności
- bonusy z zabijania potworów - chyba z 3-4 do zręczności
- +1 od Laresa na Hardzie
- +1 jeżeli jesteś w gildii złodziei i nie wydasz gościa który okradł Jorę
- i inne pomniejsze bonusy o których teraz nie pamiętam
Co do retoryki to jesteś pewien że grasz na najnowszej wersji? Bo taki przy retoryce napis 'trained' był w starszych wersjach gry. Co do super dokładnych  procentowych szans na zadziałanie retoryki szukaj na RPGrussia, bo tutaj może jedna osoba posiada takie informacje.

Na 0.66 jest liczbowo.

Siggat

Siggat

Użytkownicy
posty61
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co trzeba zrobić by Ramirez/Thorben uczyli otwierania zamków?

Łzy Innosa

Łzy Innosa

Użytkownicy
posty43
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
U Thorbena dołączyć do straży miasta i pomóc gricie i elvrichowi. U Ramireza wystarczy dac Casii pierścien Constantino i dołączyć do złodzei

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Siggat Ramirez - być członkiem gildii złodziei , jeżeli zabiłeś Atillę to użyj zwoju zapomnienia

Łzy Innosa

Łzy Innosa

Użytkownicy
posty43
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gdzie szukać cieniostwora z zadania noc myśliwego?

Edit: Gdyby ktoś szukał to jest w kotlinie, gdzie był lester i ma 8000 hp o0

tolek2323

tolek2323

Użytkownicy
posty32
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Da się jakoś przywrócić animację dwuręczniaków do poziomu 60-89% mając więcej niz 90% skilla? Dobiłem punktami do 86 czy 87, tak, żeby mi nie podbiło na żadnych potworkach/bonusach a tutaj po zabiciu Elder Black Orka podbija mi na 90%... W międzyczasie musiałem jeszcze z 2-3 punkty zalapać

Gdzie szukać cieniostwora z zadania noc myśliwego?

W kotlinie obok wieży Xardasa, tam, gdzie na początku gry jest Lester.

Harwing

Harwing

Użytkownicy
posty229
Propsy38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Prawy shift +num 0/1/2/3 masz do wyboru adepta /woja/eksperta/mistrza
Broń musisz mieć schowana.

0 użytkowników
Do góry