Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8017931 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8017931

Odpowiedzi 37317

gargul47

gargul47

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak stworzyć rune na opiekunów w 7 rozdziale ?

Morales112

Morales112

Użytkownicy
posty62
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No jak zawsze mam problem z tą wersją 065... Chcę zabrać Grimesa do swojego obozu. W GVE zaznaczyłem opcję, w której go do tego przekonuje. Każe mi zebrać pare czarów "sen" i przyjść następnego dnia. Niestety nie pojawia mi się żaden dialog, aby go stamtąd wyrwać... Jakie opcje mam zaznaczyć w GVE? Próbowałem już chyba wszystkiego i ten cieć nie chce ruszyć dupy...

Łzy Innosa

Łzy Innosa

Użytkownicy
posty43
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy zabójstwo Kantara dla gildii zabójców ma jakiś wpływ na późniejsze misje np u gildii kupców?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Nie będziesz mógł handlować z Halvorem dopóki nie ukończysz wątku zabójców.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
No jak zawsze mam problem z tą wersją 065... Chcę zabrać Grimesa do swojego obozu. W GVE zaznaczyłem opcję, w której go do tego przekonuje. Każe mi zebrać pare czarów "sen" i przyjść następnego dnia. Niestety nie pojawia mi się żaden dialog, aby go stamtąd wyrwać... Jakie opcje mam zaznaczyć w GVE? Próbowałem już chyba wszystkiego i ten cieć nie chce ruszyć dupy...

Oj stary, z tym to już ci raczej nie pomogę, na pewno masz wystarczająco dużo zwojów?

1. Od czego zależy dmg z kosturów?
2. Czy w najnowszej wersji (ewentualnie 0066.1) jest jakikolwiek znaczący błąd, który trzeba naprawiać GVE?

Honkino

Honkino

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gram na hard i obecnie mam 20 lvl i po ukończeniu Jarkendaru znajduje się w górniczej dolinie i moja rozgrywka polega na uciekaniu przed orkami i zębaczami. Pytanie moje to czy dobrze mi idzie jak mam 540 hp, 90 str, 60% 2h.

Krótko mówiąc utknąłem i nie wiem czy dofarmić gdzie się da czy skopałem coś po drodze, gdyż było to moje pierwsze podejście i z tego co czytam wiele misji mi przepadło przez nieuwagę.

Poziom normalny sprawia wrażenie zbyt łatwego, więc traktuje to jako ostateczność

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Honkino Źle, na hardzie akty pierwszy ukończyłem na 18-19 poziomie, siły możesz 20-50 więcej ( zależy czy umiesz robić ciasta i czy masz jakieś 20000tyś sztuk złota, no zawsze jest bug na nieskończoną kasę jeżeli nie chcesz grać od początku)

stachu112q

stachu112q

Użytkownicy
posty5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Może ktoś pomóc? Mam problem a mianowicie nie mogę znaleźć kryjówki dla zabójców gram na wersji 0060. Jestem w pierwszym rozdziale

Łzy Innosa

Łzy Innosa

Użytkownicy
posty43
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak można zabić ducha i wikołaka koło khorinis? Da się z łuku?
To samo pytanie o trole. Jest jakis poziom zrecznosci od ktorej bije się ich więcej niż po 5 dmg?

Post połączony: 2018-01-04, 12:05
Może ktoś pomóc? Mam problem a mianowicie nie mogę znaleźć kryjówki dla zabójców gram na wersji 0060. Jestem w pierwszym rozdziale

Poszukaj w małym domku koło statku paladynów - przed statkiem skecasz w prawo, przebijasz się przez drewniane kontenery i beczki a na końcu masz dom gdzie siedzi Asmal

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@stachu112q Jeżeli chodzi ci o zadanie 'Fox hole' to kryjóka znajduje sięw gorzelni Vina (jak nie wiesz o co chodzi to dorzucam link http://pl.gothic.wikia.com/wiki/Gorzelnia_Vino) , aby się dostać do gorzelni potrzebujesz łoju kretoszczura.
@Łzy Innosa Na duchy potrzebujesz magicznej broni, lub magicznych strzał, aby zadawać więcej obrażeń z łuku musisz mieć wyuczoną umiejętność 'przebijający strzał'. Aby nauczyć się przebijającego strzału musisz mieć gildię pod wojownika i umiejętności posiadania łuku ≥ 50% i Zręczność≥ 125.

stachu112q

stachu112q

Użytkownicy
posty5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja już skończyłem wątek, teraz po zostaniu przywódcą zabójców jest zadanie żeby nową kryjówkę im znaleźć. Tego nie mogę zrobić

Post połączony: 2018-01-04, 12:28
@stachu112q Jeżeli chodzi ci o zadanie 'Fox hole' to kryjóka znajduje sięw gorzelni Vina (jak nie wiesz o co chodzi to dorzucam link http://pl.gothic.wikia.com/wiki/Gorzelnia_Vino) , aby się dostać do gorzelni potrzebujesz łoju kretoszczura.
@Łzy Innosa Na duchy potrzebujesz magicznej broni, lub magicznych strzał, aby zadawać więcej obrażeń z łuku musisz mieć wyuczoną umiejętność 'przebijający strzał'.
Dzięki bardzo ;)

Łzy Innosa

Łzy Innosa

Użytkownicy
posty43
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Łzy Innosa Na duchy potrzebujesz magicznej broni, lub magicznych strzał, aby zadawać więcej obrażeń z łuku musisz mieć wyuczoną umiejętność 'przebijający strzał'. Aby nauczyć się przebijającego strzału musisz mieć gildię pod wojownika i umiejętności posiadania łuku ≥ 50% i Zręczność≥ 125.
Gildie pod wojownika to znaczy straż miejską, albo najemników tak?

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Łzy Innosa ...albo strażnikiem świątynnym.

Łzy Innosa

Łzy Innosa

Użytkownicy
posty43
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A jak gram pod zręczność, to która się najbardziej opłaca? Bo chyba z łuku nie da się zabijać też szkieletów, to lepiej wziąć paladyna żeby mieć świety płomień, czy strażnik świątynny też ma jakieś fajne zaklęcia?

A istnieje miecz jednoreczny do zabijania duchow i szkieletow?

Honkino

Honkino

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Morty W takim wypadku zacznę od początku. Opłaca się iść w 2h i siłę jeszcze raz, czy łatwiej będzie grać na przykład pod zręczność.

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Honkino  @Łzy Innosa Granie pod zręczności to najprostszy sposób na przejście Returninga. Przebijający strzał pozwala ci pokonać każdego przeciwnika w grze. Jeżeli chcesz gać pod zręczności to polecam milicję i strażnika świątynnego. Grając pod zręczności macie spory wybór broni 2recznych. Mały poradnik: https://themodders.org/index.php?PHPSESSID=pugdi1tj27vn1kflueo71393f2&topic=26207.msg1292156#msg1292156

stachu112q

stachu112q

Użytkownicy
posty5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam jeszcze jedno pytanko. Od dłuższego czasu nie chcialo mi sie isc do Snipesa w misji dla weża,ale kiedy się za to w końcu zabrałem na początku drugiego rozdziału okazało się ,ze leży martwy na farmie i teraz pytanie: czy jest możliwość wskrzeszenia go bez konsekwencji np zbugowanych dalszych questów itp ?

Mefi

Mefi

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej, mam dwa pytania:
1. Odnośnie retoryki - W jaki sposób odczytać punkty retoryki (pod "B" mam tylko retoryka - trained) lub dobijać te punkty, w postach ludzi wyczytywałem konkretną liczbę punktów.
Wszyscy piszą, że najłatwiejszym sposobem jest kradzież kieszonkowa - w moim przypadku nawet jak mam 78% szansy na kradzież i zostanę przyłapany to nie jestem potem w stanie się wyłgać z tego (z 50 razy próbowałem reloadując)
Czy robię coś nie tak? Z tego co widzę to bardzo ważny aspekt w grze, a nigdzie nie został opisany.

2. Dex - zręczność. Moje pytanie następujące dobijam do końca I rozdziału, nabiłem 20lv punkty powydawałem na podstawowe rzeczy i mam 50 dex. Kolejne etapy nauki absorbują po 15PN za 5%, a pewnie dalej i po 20PN
Czy możecie mi powiedzieć jak ludzie dobijają po 300STR i 500DEX pod koniec gry? Czy w następnych rozdziałach dostaje się jakieś chore bonusy?

Łzy Innosa

Łzy Innosa

Użytkownicy
posty43
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ktoś wie ile kosztuje ta umiejętność przebijających strzał? Mam 7000, a Raff dalej mówi, że nie mam wystarczająco dużo złota

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
20000 sztuk złota

@Mefi
Zapraszam do solucji :D

0 użytkowników
Do góry