Bitwy? 236539 532

O temacie

Autor

Zaczęty 7.07.2008 roku

Wyświetleń 236539

Odpowiedzi 532

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Ja bym z chęcią zrobił jakiś samochód - to wbrew pozorom zajebiście proste, a na lowpoly poszłoby zapewne dużo ludzi.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No to załóż nowy temat, bo Kyro nie chce.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Gdybym nie kupował karty to bym od razu powiedział że nie, bo dla mnie to masochizm, ale zobaczę jak to Quadro będzie działać i może coś spróbuję. Nigdy samochodów ani niczego podobnego nie modelowałem, ograniczałem się do tego co naprawdę nie wymaga wielu polygonów :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
Nie koniecznie samochody a może po prostu pojazdy ? motory, auta, hulajnogi, rowery, itp

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
Jeśli się tym poruszasz to jak najbardziej :D

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No to załóżcie temat, bo już dawno żadnej bitwy 3D nie było.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
Pojazdy? No to można zrobic, pozniej wszelkie mechy

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja bym wolał mechy od razu :P  W mechach raczej bardziej liczy się pomysł, a jeśli mielibyśmy robić konwencjonalne pojazdy, to większość ludzi głosowałaby po prostu na najlepszy render, bo sam model (siatka) nikogo nie obchodzi. A z renderu to ja odpadam, chyba, że dalibyście rok czasu ;p

Mark Twain

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
To dawajcie te mechy czy roboty jak kto woli, oby było coś mechanicznego ;p

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No to dawaj, to Twój pomysł był ;p

Mark Twain

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
To ja mam taki pomysł: Liczy się render? Więc renderów jako takich NIE dajemy. Render musi być robiony na standardowym rendernerze, w ściśle określonych ustawieniach, itp. Tak, żeby u każdego wyglądało renderowo identycznie.

Co Wy na to?

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Umiejętność przedstawienia pracy też jest ważna ;) .

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Też tak myślę - ale to Bitwa modeli, nie Bitwa renderów <myśli: prznajmniej będę miał jakiekolwiek szanse ;) > :P

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Żadna Głupia Spółgłoska

Bitwy?
#174 2009-06-18, 19:13(Ostatnia zmiana: 2009-06-18, 19:15)
No w takiej "otwartej" bitwie jaką są te mechy raczej render, tekstura, materiały itp. powinny zależeć od twórcy, jednak w przypadku innych bitew, gdzie liczyłby się model, moglibyśmy właśnie takie coś zastosować, a najlepiej byłoby, gdyby wszystkie rendery konkursowe (nie zgłoszeniowe, tylko te już do głosowania) robiła jedna osoba.

Poza tym - mechy to robota na dłużej, jeśli ktoś chce odpicować. Może zrobilibyśmy równolegle coś szybkiego, typowo gameartowego, właśnie w tej formie? Może nawet od razu z mapowaniem, chociaż właśnie nie wiem jak ludzie z tym stoją. Z drugiej strony, grafik który nie umie zmapować swojego modelu jest bezużyteczny, a więc raczej każdemu powinno zależeć by się tego nauczyć.

EDIT:
<myśli: prznajmniej będę miał jakiekolwiek szanse ;) > :P
I do mnie też się to odnosi, bo na zrobienie wypasionego rendera z odbiciami, realistycznymi cienami, ambient occ itp. raczej nie mam szans. Chyba, że w grę wchodziłoby wykonanie tego przez kogoś innego.

Mark Twain

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Mój pomysł na kolejną bitwę wygląda nastepująco.

Jako iż widać wyraźny podział między grafiką 2d, a 3d myślę, że można by trochę zmniejszyć ten mur nie do przejścia.
Do czego zmierzam? Do tego, w czym po części wyprzedził mnie Pan Kyroman. Mianowicie chodzi o to, żeby nie tylko modelować albo teksturować, ale starać się robić to wszystko. Sam chętnie bardziej poćwiczę swoje umiejętności (jeśli można to tak nazwać xD) w 3d i uważam również, że znaleźliby się chętni aby nauczyć się czegoś nowego.

Moja propozycja to dajmy na to, na początek prosty model - SIEKIERA. Najpierw uczestnicy wykonują model, mapują i teksturują. Może zmusi to niektórych do wyjścia z własnej piaskownicy i zobaczyć jak to wygląda w piasku obok. Co wy na to?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
ok

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit
Jestem na tak, już mówiłem wcześniej.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Żadna Głupia Spółgłoska

Bitwy?
#178 2009-06-30, 11:26(Ostatnia zmiana: 2009-06-30, 11:27)
Nie wiem czy siekiera to dobry pomysł - znając ludzi, wszystkie miałyby taki "tradycyjny", zwykły kształt. Siekierę można w sumie zrobić na sto różnych sposobów, ale nie wydaje mi się, żeby ludzie byli w tej kwestii tak bardzo pomysłowi. Proponuję bardziej zrobić coś, w czym różnorodność może być naprawdę duża, chociażby jakieś jedzenie (jak teraz mamy mięso, to może potem warzywa?).

Mark Twain

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Można zrobić różne siekiery,  stara, nowa, chuda, gruba, cienka długa, no i do tego duża rola tekstury. A i jak coś to oczywiście nie musi być średniowieczna. Przecież nie zaszkodzi jedna bitewka więcej ;)  Sher, przecież tutaj specjalny nacisk na tekstury będzie :D

0 użytkowników
Do góry