Złote Wrota Królestwo Elei 7616 11

Ankieta

Oceń modyfikację w skali od 1-6.

1
3 (6.7%)
2
0 (0%)
3
0 (0%)
4
4 (8.9%)
5
8 (17.8%)
6
30 (66.7%)

Głosów w sumie: 45

Głosowanie skończone: 2015-12-14, 18:11

O temacie

Autor

Zaczęty 11.12.2015 roku

Wyświetleń 7616

Odpowiedzi 11

gothic1210
  • Gość

gothic1210
Gość

Złote Wrota Królestwo Elei
2015-12-11, 18:11(Ostatnia zmiana: 2015-12-11, 18:25)
Złote Wrota Królestwo Elei

W II części Złotych Wrót dane nam  będzie przemierzać nowy, ogromny świat zwany Królestwem Elei, a pomoże  nam w tym nowy protagonista o imieniu Morris. Morris ma za sobą  tajemniczą przeszłość, którą wraz z rozwojem fabuły będzie stopniowo  poznawać. Rozgrywkę rozpoczniemy na wyspie Samoi. To kolebka naszego  bohatera, jednak większość wydarzeń będzie rozgrywać się na kilka razy  większej wyspie Elei. W grze pojawi się mnóstwo nowych rozwiązań i  innowacji, nie zabraknie także nowych animacji i modeli 3D, a całkowicie  autorskie lokacje na długo przykują naszą uwagę. Warto również zwrócić  uwagę na nową walutę - denary. Czas gameplay'u jeszcze trudno oszacować,  ale będzie to z pewnością kilkadziesiąt godzin.
Fabuła  modyfikacji rozgrywa się we wspomnianym wcześniej Królestwie Elei,  niegdyś potężnym i silnym, teraz pogrążające się w chaosie. Elea, znana  ze swej wielkiej historii, teraz musi uporać się z pogłębiającą się  anarchią, spodziewaną inwazją obcych wojsk oraz wewnętrznymi intrygami w  walce o władzę. Jak w tym wszystkim odnajdzie się nasz bohater? W jakie  okoliczności pchnie go los? Prace trwają, data premiery nie jest  jeszcze ustalona.
II cześć nie jest bezpośrednią kontynuacją I  części modyfikacji, ale dowiemy się w niej o dalszych poczynaniach  Bezimiennego po przybyciu na nowy kontynent, o tym czego dokonał i jak  zapisał się w pamięci miejscowych.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2154
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Screeny ładne, ale nie podoba mi się za bardzo tekstura tych ziomeczków ne środkowego ssa. Mimo wszystko daję 5+/6.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
WOW WOW i jeszcze raz WOW. Jestem mocno zaciekawiony, wszystko wyglada kozacko. Leci 6.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Kozackie 6/6

PS: Co za pajace dają 1?

hardom

hardom

Użytkownicy
posty55
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Super , wygląda rewelacyjnie widać tu dużo pracy. Daje 6/6. Fajny jest też ten rysunek.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Wow, wow, wow! Powiem szczerze, że w ten projekt pokładam moje największe nadzieje na światowej arenie moddingu Gothica. W porównaniu do średniej jedynki, dwójka ma szansę odnieść spory sukces. Lokacje wyglądają wręcz zdumiewająco i cudnie, z takimi teksturami wręcz nie Gothic :P Mam uwagi jednakże to paska zdrowia, mogliście go spokojnie schować toogle desktopem, tekstury białych magów są moim zdaniem średnie, a skrin z "ofiarami" też mógłby być z tdes włączonym. Jednakże zdumiewająca robota i chociaż nie zobaczymy modyfikacji na święta, to jestem pełen podziwu i ślę szóstkę ;*

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Proszę o nieliczenie mojego głosu "1". Zaznaczyłem tylko po to aby móc widzieć wyniki, jako członek teamu ZW2 oczywiście swojej oceny nie wystawię ;). 

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ech, to nie mogłeś dać szóstki? :D

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Znając to forum zaraz by się ktoś przyczepił :P A ja mam dosyć spin. 

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit
Na plus na pewno to, że są nowe, ciekawe lokacje. Pewne rzeczy dałoby się na pewno niewielkim kosztem pracy zrobić znacznie lepiej (część tekstur, stworzenie nowych modeli). Druga rzecz warto czasem pomyśleć więcej nad designem.
Przykładowo na screenie powyżej, mamy jakiś 3 ważnych gości na tronach w szatach wyglądających jak worki od ziemniaków z grubego płótna. Takie ważne osoby, nawet jeśli ceniłyby skromność, powinny wyglądać inaczej.
Sztandar (kto wie czy sam go nie robiłem kilka lat temu  :lol:) raczej nie był robiony płótna o takiej fakturze i nie niszczyłby się w taki sposób. No i obrazek na kartce na środku. Ok, fajnie że są takie nowe prace, ale nie pasują kompletnie do tego pomieszczenia. Może na jakimś biurku czy przybity gdzieś do ściany w mniej ważnym pomieszczeniu. W takim miejscu na ścianie wisiałby raczej jakiś oprawiony w porządną ramę obraz.  :)

Sentarion

Sentarion

Złote Wrota
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Złote Wrota
  • Szef zespołu
Dzięki za jak zwykle trafne uwagi :)

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Złote Wrota
6pkt - [30] x6=        180
5pkt - [8] x5=        40
4pkt - [4] x4=        16
3pkt - (0) x3=        0
2pkt - (0) x2=        0
1pkt - [3] x1=        3

WYNIK (45 głosów łącznie)
239/6 x100% = 39,83%

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry