[G½] Gothic DirectX 11 #2 405241 722

O temacie

Autor Splash

Zaczęty 20.09.2015 roku

Wyświetleń 405241

Odpowiedzi 722

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wywal vurta. Możliwe, że L'hiver również to powoduje, ale ja się zawsze ograniczałem do Vurta i to on to powoduje (choć u mnie to zależy od tego, jak długo Gothic jest odpalony) i albo gra zaczyna ścinać, aby w ciągu kilku sekund złapać out of memory i leci crash, albo właśnie access vilation przy wczytaniu gry.

podkopek

podkopek

Użytkownicy
posty89
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Usunąłem Gothica, zainstalowałem go od nowa i doinstalowałem tylko DX11, teraz co 2 wczytywanie zacina się, nie pojawia się błąd, no ale po prostu nie działą, wie ktoś o co może chodzić?

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Widocznie karta nie przechodzi w tryb 3D, coś zepsułeś, albo:
nie wiem co to znaczy "tylko DX11", ale jest wyraźnie napisane na stronie na WoGu, że trzeba zainstalować fixa do Gothica.

Ani

Ani

Użytkownicy
posty12
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

Ani

[G½] Gothic DirectX 11 #2
#83 2015-12-01, 21:29(Ostatnia zmiana: 2015-12-01, 21:45)
Witam instalowałem direct x11 do gothica 2 na 100 różnych sposobów z poradników.  I nic. Wchodzę do menu w grze daje nową grę i ciągle ładowanie.  Nawet 5 godz ... proszę doradźcie

Post połączony: 2015-12-01, 21:45
Dodam też
Próbowałeś reinstalować Gothica? Tak ...Masz zainstalowane inne mody? NieMasz kartę graficzną obsługującą DirectX? TAK
System?  Win 7
Posiadam noc Kruka

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer

Halicor

#84 2015-12-05, 13:39(Ostatnia zmiana: 2015-12-05, 13:47)
Mi ciągle wywala że nie mam DXGI 1.2 wie ktoś jak naprawić ten błąd ?

EDIT: Dodam że mam karte graficzną z Radeona(R7 370)

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Wie ktoś czemu opcje f11 mi się zbugowały? Gdy uruchamiam gothica to nie mogę na przykład z powrotem zwiększyć rozdzielczości na wyższą, tylko pojawiają mi się jakieś dziwne 300 x 200 lol, oraz kolejne błędy z oknem ustawień, gdzie nie jest zgrane wizualnie gdzie te okno się znajduje, a gdzie jest domyślnie( nie mogę trafiać kursorem na dane opcje tylko muszę celować gdzieś niżej)

GreenClover

GreenClover

Użytkownicy
posty1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mi chodzi w 80fps na najwyższych ustawieniach bez v-synca :) z modami sweetfx i l'hiver

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Wie ktoś czemu mi nie działa dx11 update?

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Warto dzisiaj odpalać tego moda? Czy nadal stabilność pod względem teselacji, SMMA i ogólnie pozostawia wiele do życzenia?

patrxow

patrxow

Użytkownicy
posty45
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
od kiedy odpaliłem go 1 raz ma wiele do życzenia wygląda pięknie ale mi się jakieś "artefakty" pokazują ;d typu zaniki tekstur mrugania itp

hardom

hardom

Użytkownicy
posty55
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie znam zbytnio niemieckiego , ale wyszła już chyba wersja 17.2 i mam tez pytanie czy wprowadza on jakieś istotne zmiany ?

KyleKatarn

KyleKatarn

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy istnieje D3D11 do g2 BEZ NOCY KRUKA (istnieje taka, NAPRAWDE).

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Wersja specjalnie przygotowana dla zwykłego Gothica 2 nie istnieje. Jest jednak szansa, że wersja dla Nocy Kruka zadziała, ponieważ różnica między tymi grami jest niewielka.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

#93 2015-12-28, 13:14(Ostatnia zmiana: 2015-12-28, 13:20)
Jest różnica w binarnej strukturze skompilowanego silnika. Nie musi być duża. Wystarczyłoby że gdzieś na początku binarki jest o jeden bajt kodu więcej, a wszystkie bezwzględne offsety się zmienią.

Jeśli mod nadpisujący część renderującą ma je hardcodowane (raz sprawdzone i "wklepane" w kod) a nie próbuje ich dynamicznie ustalić na podstawie debug symboli, to nie zadziała ci z wersją inną niż ta do której został stworzony. A prawie na pewno tak właśnie jest - tak działają wszystkie oparte o Ikarusa mody jakie widziałem. Co więcej o ile kojarzę nawet w ogóle nie ma dostępnej wersji G2 bez NK z debug symbolami. Więc taki mod musiałby być przygotowany specjalnie pod nią.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Splash ma rację, warto sprawdzić. Chociaż inny plik .exe w Gothicu 2 może sprawić problemy. Ewentualnie można by odpalić po prostu classic moda na g2nk, pytanie tylko czy istnieje jego polska wersja?

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Które pliki powinienen pobrać abym miał samo DX11 i współpracowało z modami instalowałem chyba na 10 poradnikach i albo coś źle robie, albo to wina moda i tak, mam kartę graficzną obsługującą directx 11

qlwik

qlwik

Użytkownicy
posty41
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jak macie problem z DXGI 1.2 to trzeba zainstalować sp1 do win 7 oraz patcha obsługującego DXGI 1.2

Camilo

Camilo

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Camilo

#97 2016-01-02, 02:52(Ostatnia zmiana: 2016-01-02, 03:49)
Witam, ja chciałbym się jeszcze odwołać do tego błędu Access Violation bo u mnie wygląda trochę inaczej. Otóż zainstalowałem dx11 i l'hiver według tego poradnika:
https://www.youtube.com/watch?v=FClAdL6vnis
.
W skład zainstalowanych plików wchodziło wszystko co w opisie filmu czyli: dx11, playerkit, systempack, l'hiver i normalmapy l'hiver.
Z samym l'hiverem G2 NK działał mi bez problemu. Po wgraniu dx11 i normalmaps najpierw w menu pobierały mi się chyba "Normalmaps_Original" ok. 214 MB i potem gra podobnie jak innym ładuje się do końca, słychać zmianę muzyki i nic, włączam menedżera zadań i mam na pulpicie błąd access violation. Po kliknięciu "End Task" pojawia się drugie okienko "Assertion Failed". Autorowi filmu wszystko śmiga bez problemu. Zrobiłem to samo co w filmiku i wywala mi taki błąd dlatego myślę, że jest to powodem mojego sprzętu. Co prawda kartę grafiki mam Geforce 840M 2 GB i Pamięć RAM 8 GB, ale procesor mam Icore 7 x2 2.0 ghz.

Jak myślicie?

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Nawiasem mówiąc słaby procek ja też wedlug tego poradnika instalowałem i też mi ni działało spróbuj najpierw sam dx11 wgrac. Mam nadzieje z masz win 7 ;p

Camilo

Camilo

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak win7 ;) Hmm no już zbytnio nie chce mi się wgrywać samego dx11 bardziej zależało mi na tych dwóch połączeniach xd Jaki procesor według Was mógłby unieść ciężar tego moda ?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry