ELEX 553842 1525

O temacie

Autor Kelten

Zaczęty 30.06.2015 roku

Wyświetleń 553842

Odpowiedzi 1525

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
@Darkmodders no i co z tego ze nikt nie przedstawił fabuły Elexa? choćby ta była  pisarskim cudem nad cudami to  nie uratuje gry która ma zjebane podstawy z jednej strony rpg fantasy z drugiej klimat post apo, jakby w skyrimie mieli pistolety to  raczej by się  nie jebali ze smokami na miecze tarcza i jakieś tam uniki tylko nadupcali  z kałacha ile wlezie.

Mieszanie  typowo średniowiecznej broni mordu z nowoczesna,  hmm już raz PB to zrobili i sprawę spierdolili wiec to wystarczy aby mieć niemal pewność ze to tez spierdolą, tak się nie robi, zaraz do tych mieczy magazynki dorobią i będziemy mieli  podpowiedz na ekranie przeładuj miecz za pomocą jakiegoś tam klawisza :P

Gdyby ogólnie to miało podstawy do istnienia to zapewne  powstały by już mody dajmy na to do W3 czy Skyrima które dodają bron palną, hmm ciekawe dlaczego nie powstały? odp jest prosta, bo to kurwa nie ma sensu i nie pasuej do klimatu gry.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale pierdolicie

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Ale pierdolenie i dramat, pany wrzuccie na luz. Jak komuś sie ta gra nie widzi juz teraz teraz na chwile przed premiera to niech jej zwyczajnie nie kupuje i ogolnie spierdala.

Gothic najlepszy

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
@Darkmodders ja z chęcią ci odpowiem na twoje pytanie jakie  padło parę postów wcześniej,  córka rybaka grałbym w taka grę  jakby  fabuła była gówniana dłużej niż  20 minut ba dokładniej to grałem w taka grę z 50h+ i lada moment zagram w kolejna część, tak córka rybaka chodzi o Shadow of mordor żywy dowód na to ze  gra może mieć gówniana fabułę ale reszta wyratuje całą produkcje.
W sandboxach wbrew pozorom to nie fabuła ma być dobra a  sam sandbox via przedstawiony świat otwarty, bo to on jest ta piaskownica, nie  historyjka puszczana w tle.

Inny przykład  to Far Cry syn rybaka z fabuła tam pierwsze skrzypce gra rozpierdol bo z tego seria słynie ma być głośno efektownie i chaotycznie no i najlepiej  żeby główny zły był bardziej pojebany niż sama gra :P

W linowych gierkach  to fabuła ma znaczenie ale w otwartych produkcjach schodzi ona na dużo dalszy plan.

Gra to nie książka, książka musi mieć dobra fabułę bo tylko tyle  książka oferuje nic więcej, gra oferuje dużo więcej niż historyjkę która nam towarzyszy, stad są ważniejsze elementy które muszą być  dopracowane na tip top i zachęcać gracza do obcowania z nimi.

Co do Elexa to będzie nie wypał przecież to oczywiste,  fascynacja gierka bo PB nią robi, coraz częściej ludzie oceniają grę  na podstawie tego  od kogo gra wychodzi a to niby PB same ideały robi nie córka rybaka im się już nie raz noga powinęła, kto normalny  miesza gothica z falloutem? to jakby do Dragon Age wpierdolić cały kosmos  z Shepardem na czele z ME, do dupy i do chuja nic tu nie pasuje, jak to ma logiczne współgrać?

Shadow of Mordor nie ma chujowej fabuły, do tego do fabuły należy całe uniwersum Tolkiena które też jest zajebiście ciekawe :P

Co do Elexa to będzie nie wypał przecież to oczywiste, 

To samo mówiłeś o Risenie 3 który sprzedał się zajebiście xD

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

RazorLive

RazorLive

Użytkownicy
posty65
Propsy56
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Co do Elexa to będzie nie wypał przecież to oczywiste, 

To samo mówiłeś o Risenie 3 który sprzedał się zajebiście xD

A przydomek jaki został mu nadany to Risen 2,5

Ciekawostka - Juzio Stalin nie był złym człowiekiem. Głodził ludzi tylko po to, by nauczyć ich patriotyzmu i wzięcia w dłoń broni za obronę Ojczyzny.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dla mnie możecie nazywać to kupką na kiju i się tym okładać, a mnie to boli tak jak śnieg pięć lat temu.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Ale spoko were nikt ci nie wytyka tego, że lubisz gówno, dla takich jak ty właśnie tworzą takie cuda.

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Paradoxal

ELEX
#1227 2017-09-08, 22:11(Ostatnia zmiana: 2017-09-08, 22:26)

Inny przykład  to Far Cry chuj z fabuła tam pierwsze skrzypce gra rozpierdol bo z tego seria słynie ma być głośno efektownie i chaotycznie no i najlepiej  żeby główny zły był bardziej pojebany niż sama gra :P

W linowych gierkach  to fabuła ma znaczenie ale w otwartych produkcjach schodzi ona na dużo dalszy plan.
Na boga to dyskusja na temat gier cRPG a nie jakiś strzelanek zabijanek, zresztą anty przykład bo Far Cry ssie lache od dawna jak dla mnie.

W liniowych gierkach fabuła ma znaczenie a w tych z otwartym światem nie?  :hmmm:
Jak fabuła w fabularnej grze rpg może nie mieć znaczenia? Czy ty nie rozumiesz że Elex to gra z gatunku gdzie ten otwarty świat jest po to by opowiadać historie i dać większą swobodę scenariuszowi w narracji a to że przy okazji bedziesz mógł sobie porobić jakieś sidequesty czy po prostu pozwiedzać jest dodatkiem, który nadaje głębie światu przedstawionemu.

Co do Elexa to będzie nie wypał przecież to oczywiste,  fascynacja gierka bo PB nią robi, coraz częściej ludzie oceniają grę  na podstawie tego  od kogo gra wychodzi a to niby PB same ideały robi nie kurwa im się już nie raz noga powinęła, kto normalny  miesza gothica z falloutem? to jakby do Dragon Age wpierdolić cały kosmos  z Shepardem na czele z ME, do dupy i do chuja nic tu nie pasuje, jak to ma logiczne współgrać?

Akurat PB dobrą renomą sie nie cieszy więc nie wiem gdzie ty widzisz tą fascynacje.

Ale spoko were nikt ci nie wytyka tego, że lubisz gówno, dla takich jak ty właśnie tworzą takie cuda.
Nie odmawia sie, kiedy anime woła :lol2:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Okej, przyjęte, całkowicie olane, dobranoc :D :D

KOMPUTER:
Spoiler

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Were, dobrze to się sprzedało GTA V, Risen 3 to się sprzedał co najwyżej jak  lody w zimie.

Po chuju waflu SoM miał dobra fabułę  oklepany do bólu motyw zemsty ( który znudził się już za czasów AC 2 )  główne quest to pretekst do odblokowania kolejnej zabawki  służącej manipulacja systemowi nemezis, zaś fani Tolkiena  głośno i wyraźnie  podkreślają ze Tolkien się w grobie przewraca za pogwałcenie tak kanonu także ten temat mamy chyba omówiony.

Shadow fabularny to może być serial nie kurwa Elex.
Nawet najlepsza fabuła nie uratuje gry z otwartym światem gdy otwarty świat kuleje kurwa są priorytety.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Czarnoksiężnik z Angmaru

Czarnoksiężnik z Angmaru

Użytkownicy
Nowy Aryabhata
posty48
Propsy47
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nowy Aryabhata

Czarnoksiężnik z Angmaru

ELEX
#1230 2017-09-09, 08:42(Ostatnia zmiana: 2017-09-09, 13:40)
Chciałbym przypomnieć ludziom, że w grach z otwartym światem wbrew pozorom fabuła dalej gra pierwsze skrzypce. Przyjrzyjmy się Skyrimowi. Wyobrażacie sobie walkę z wampirami bez wampirzego wątku, bez konkretnej przyczyny ? Musi istnieć przyczyna, dla której przykładowo idziemy do jakiegoś zamku i jest to fabuła. Fabuła w skyrim jest prosta, lekka, niezbyt rozbudowana, ale wciąga. Ja robiłem questy z wampirzego wątku dla fabuły, i z tego powodu poznałem świat Skyrim. Werdykt jasny, Sandboksy żyją fabułą. Oczywiście do gildii złodziei zapisałem się z powodu ich historii i ich fabuły, a nie z powodu zbroi.

Shadow of Mordor, Tizgar twierdzi, że fabuła  jest mało ważna, ale weźmy sprowadźmy grafikę w tej grze na niski poziom, lub coś innego. Gra dalej będzie grywalna. Teraz usuńmy z gry fabułę, nikt nie tknie tej gry, bo bez fabuły nie ma sensu grania, bo po co ? Fabuła popycha gracza do działania w świecie i zawsze jest najważniejsza. Jest przyczyną wykonywania wszystkich czynności przez gracza. Po co ulepszamy ekwipunek ? By zrobić questa z fabuły, bo musimy pokonać jakiegoś przeciwnika. Fabuła Shadow of Mordor, to nie majstersztyk, ale swoje zadanie wykonuje, wciąga do tego świata i nadaje cel graczu.

Tizgar z tego co wiem fabuła i klimat uratowały gothica. Świat gry jest jak scena w teatrze, dekoracje i efekty specjalne są miłe dla oka, ale liczy się fabuła. Scena jest po to by przedstawić historię i fabułę, a nie by oglądać efekty specjalne. Nie można uznać wyższości sceny nad samym spektaklem. Przedstawienie, w którym scena góruje nad spektaklem to złe przedstawienie.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Zagraj w Shadow of mordor,  to jest właśnie gra która pokazuje ze fabuła jest zbędna, gra  przyciągnie  cie w inny sposób  zapytaj się ludzi którzy grali w Shadow of mordor dlaczego  w niego grali, na pewno nie dla fabuły  zresztą w taka grę nie gra się dla fabuły to jest ten przykład gry  który udowadnia ze bez fabuły gra będzie dobra ba nawet nagrodę gry roku otrzyma bo czemu by nie.

Dalej pokaz mi grę z dobra fabuła niemal takich nie ma fabuła ma być  wciągająca i nieprzewidywalna a niemal w każdej nowej grze grze po 5 minutach wiesz jak to się skończyć grasz by sprawdzić czy miałeś racje.

Gothica ratował klimat świata, dostajemy otwarty świat w którym jesteśmy zamknięci jedno przeczy drugiem ale tworzy w pewien sposób nie powtarzalny klimat zaś fabuła to  nudna historyjka  jak w każdej tego typu grze ze to ty jesteś wybrańcem który uratuje świat. ( wiadomo ze na + tez działa niski próg wejścia  do świata rpg wszak gothic jest jezdnym z najprostszych RPg-ów i dość przejrzystych )

Trafnie by to  można porównać z Arcania o dziwo tam zaczynasz jak jebany pastuch który chuja może motyw na start dobry ale  szybko zjebany do płycizny to ty jesteś wybrańcem idź uratuj ten  świat ech. Tylko tam nie było nic co by grę ratowało. 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przejrzałem recenzje Shadow of Mordor na steamie i jestem zamurowany, chyba pierwszy raz w historii. Otóż większość pozytywnych opinii szanuje Shadow of Mordor za:

-Dobrą fabułę
-Ciekawy system walki
-nemesis
-Lore opowiedziane w pobocznych akcjach

Natomiast większość negatywnych opinii szkaluje Shadow of Mordor za:

-słabą fabułe
-Nudny system walki który polega tylko na kilku przyciskach i tylko system nemesis go ratuje
-Za dużo znajdziek

xDDDDDDDDDDDDD Pierwszy raz chyba widzę, żeby gra była zarówno szanowana jak i szkalowana za coś xD

Ale w sedno, te recenzje, zarówno negatywne jak i pozytywne jasno obalają pierdolenie Tizgara, że ludzie nie grają w to dla fabuły. Jak widać, grają. Ale w sumie Simen już zauważył, że Tizgar nic się nie zmienił, a ja od siebie dodam, że on zawsze swoje zdanie uważał za wyrocznie, tak było w stosunku do Risena 2, później trójki i tak jest i teraz. Tak więc myślę, że nie należy się przejmować.

Co do reszty - na chuj się z nimi kłócicie? Wyjdzie gra to kupicie, pogracie albo i nie - to już bedzie wasza wola. A denerwować się bo jakaś pizda nazwała grę ,,grą szwabskiego studia" to naprawdę, niepotrzebne.

KOMPUTER:
Spoiler

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
Ale w sedno, te recenzje, zarówno negatywne jak i pozytywne jasno obalają pierdolenie Tizgara, że ludzie nie grają w to dla fabuły. Jak widać, grają. Ale w sumie Simen już zauważył, że Tizgar nic się nie zmienił, a ja od siebie dodam, że on zawsze swoje zdanie uważał za wyrocznie, tak było w stosunku do Risena 2, później trójki i tak jest i teraz. Tak więc myślę, że nie należy się przejmować.

Robisz to samo, hipokryto.  :lol2:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie. I nawet nie chce mi się tłumaczyć, bo mam w sumie w dupie Twoją opinię :lol2:

KOMPUTER:
Spoiler

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Masz pojemna ta dupe worek, czyżby Twój klub MMA się do tego przyczynił? XDDDDDDD

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
pizda nazwała grę ,,grą szwabskiego studia" to naprawdę, niepotrzebne.

Uważaj żebym to ja cię pizdą nie nazwał.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Masz pojemna ta dupe worek, czyżby Twój klub MMA się do tego przyczynił? XDDDDDDD

Oj przyczynił, jeszcze jak :D Ale tylko w 90% :P A 10% się domyśl :D

pizda nazwała grę ,,grą szwabskiego studia" to naprawdę, niepotrzebne.

Uważaj żebym to ja cię pizdą nie nazwał.

Wybacz, ale inaczej nie mogę nazwać osoby która jest fanbojem wiedźmina i najeżdża na piranie próbując się dowartościować.

KOMPUTER:
Spoiler

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny

Zireael

ELEX
#1238 2017-09-09, 20:58(Ostatnia zmiana: 2017-09-10, 10:34)
Wybacz, ale inaczej nie mogę nazwać osoby która jest fanbojem wiedźmina i najeżdża na piranie próbując się dowartościować.

Masz dowód na to, że jestem fanbojem? Mój nick nie ma znaczenia.
Nie jest tak? Elex jest niemiecką grą. Stwierdzam więc fakt. Zresztą na początku napisałem, że dla mnie elex prezentuje się przeciętnie i wolę sobie poczekać na recenzje i najwyżej kupię w promocyjnej cenie. Gdzie zauważyłeś, żebym najeżdżał na PB? Podaj przykłady.

Edit: Cóż za brak odpowiedzi, uznaję, że nie masz dowodów. Następnym razem nie wyskakuj tą swoją błyskotliwą mądrością, która aż wali mi po oczach.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Nowe wymagania Elexa, nice xD

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry