ELEX 531277 1525

O temacie

Autor Kelten

Zaczęty 30.06.2015 roku

Wyświetleń 531277

Odpowiedzi 1525

Fabio

Fabio

The Modders
posty3474
Propsy2156
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Czyli cały budżet Elex2 będzie opiewał na kwotę 1,6 mln oJro ,tak się zastanawiam na co ta kasa idzie skoro to małe studio.

Were też dostał 150 tys. w końcu się chłopakowi udało :D !!!

Może na jakieś porządne animacje...

Poza tym pisałem, że trylogia ELEX jest więcej niż pewna. Sprawdzą markę, a potem zaczną robić coś innego, choć wszystko oparte jest na tych samych schematach.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
To co? Obstawiamy, że Maciejowi się spodoba jedynka, dwójka będzie chujowa, a trójka będze arcydziełem? :lol2:

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
GryOnline dobrze ocenia materiał pokazany na Gamescomie, plusują świat i wszystko po za technikaliami acz design też im się podoba.

http://www.gry-online.pl/warto-zagrac.asp#przed-premiera

Bo ja wam mówię, to nie będzie zła gra, lepsza od Risenów (choć osobiście lubię 2). Nie wybitna, ale dobra.

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem

Duke Nukem

ELEX
Dziwne, że użytkownik boy3 się nie pojawił, ale cóż może jest w pracy, a może zajmuje się FB.

Redaktorowi jak widać nie przeszkadza drewniana walka, najwyraźniej jest innym typem gracza. Może jak wypuszczą uber hiper trailer to nagle będę chciał zagrać, póki co figa z makiem, zbyt nudna rozgrywka jak dla mnie.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3474
Propsy2156
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Cóż, walka nadal wygląda do dupy, ale może w jakiś sposób przekonam się do tego tytułu, nie samą walką się żyje, a graficznie widać postęp względem tego co było pokazywane pierwotnie. Towarzysze mimo wszystko wydają się drętwi, ale liczę, że to tylko mi się tak wydaje, czekam na jakiś konkretny gameplay z dubbingiem.

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem

Duke Nukem

ELEX
https://www.youtube.com/watch?v=qLp0dxQuwV4

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Animacje są faktycznie poprawione. Jasne, nie są super, ale są (cytuje) "w porządku". Ba, chyba najlepsze od Risena 1. Spoko, oby im się gra sprzedała i przyjeła, przyda im się mniejszy lub większy sukces.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Animacje są faktycznie poprawione. Jasne, nie są super, ale są (cytuje) "w porządku". Ba, chyba najlepsze od Risena 1. Spoko, oby im się gra sprzedała i przyjeła, przyda im się mniejszy lub większy sukces.

To raczej nie zależy tylko i wyłącznie od animacji czy grafiki. Oby tylko fabuła była dobra, co mnie martwi. Problem PB jest taki, że oni potrafią zrobić dobrą fabułe ale cały czas zamiast iść w coś nowego to idą w coś ala Gothic. Ja to rozumiem bo to jest presja - zauważcie, że wszędzie gdzie sie pojawia news o tym to jest ,,nowa gra twórców gothica", ,,twórcy gothica zaprezentowali trailer ich nowej gry"... wszędzie Gothic, ale powinni zrobić coś innego. Elex niby ma tym czymś nowym być, ale zobaczymy, żeby tylko nie było powtórki z Risenów (to nie były złe gry, grało mi się bardzo przyjemnie i spędziłem z nimi sporo godzin, ale mogłyby być lepsze gdyby nie próbowały udawać Gothików).

Martwi mnie natomiast to kółko wyboru w prawym dolnym rogu ekranu. Mam nadzieje, że to bedzie tylko na konsolach i na PC będzie można normalnie podpinać przedmioty od 1 do 9 klawisza numerycznego, a nie tylko cztery...

A pancerz głównego bohatera wygląda jak któryś pancerz łowców demonów z Risena 3 :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem

Duke Nukem

ELEX
Sam świat co został pokazany na tym filmiku podoba mi się. Zobaczymy jak magia, miecze i pukawki będą ze sobą współgrać, ale cóż może łysy to ogarnął. Gdzieś tam słyszałem, że samej amunicji do broni ma być mało, ale czy tak będzie naprawdę to trzeba będzie sprawdzić samemu.

No i zobaczymy jak będzie z tą imersją :D.

scarr

scarr

Użytkownicy
posty14
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Trochę mnie to śmieszy, że roboty ot tak można zniszczyć bronią białą. Animacje to jeden z problemów tej gry, świat bardzo ładny. Jestem sceptycznie nastawiony tak jak pisał Duke, Zobaczymy co z tą imersją.

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zniszczenie takiego metalowo-plastikowego robota mieczem z metalu chyba nie jest czymś nadzwyczajnym. Bardziej dziwne jest to że taki uber mech wypluwający tony pocisków pozwoli sie zniszczyć takiemu człowiekowi z mieczem. Sama gra na gamescomie prezentowała sie już dosyć fajnie, animacje zyskały lekką poprawę i rozgrywka nabrała ciekawych barw. Sporo ludzi narzeka na te nowe uniwersum ale moim zdaniem jest to krok w dobrą stronę i już w 2009 mogli to robić i dać sobie spokój z tym Risenem. Walka z użyciem jetpacka, strzelanie czy eksploracja prezentują się dynamicznie i na swój sposób robią dobre show. Zaryzykowałbym nawet stwierdzeniem że Elex przyniesie pierwszy od czasów gothica sukces. Póki co czekam na wersje na xone.

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Nie ma biedy. Jak będzie PL to kupie. Ciekawe ile toto będzie kosztować

Gothic najlepszy

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem

Duke Nukem

ELEX
Nie ma biedy. Jak będzie PL to kupie. Ciekawe ile toto będzie kosztować

https://www.gog.com/game/elex

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Drożej niż wiedzmin 3 :D

Gothic najlepszy

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny

Pierdolona szwabska chciwość.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem

Duke Nukem

ELEX
Dlatego piracenie tego mocno powinno wyjebać xD. No, ale zobaczymy kiedy i o ile w ogóle będą się chwalić zyskami z Elexa.

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy

Pierdolona szwabska chciwość.
Chciwośc to by była jakbym napisał że drożej niż wiedzim 3, sciągnę z internetu  :trollface: Na razie stwierdzam fakt że jest droższy a nie że go nie kupię, luzuj wory bo pękną :D

Gothic najlepszy

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Spokojnie. To było w stronę PB. Elex prezentuje przeciętny poziom - na razie - i nie zasługuje na taką cenę. Z wiedźminem 3 inna sprawa, chętnie bym go kupił za 200zł.

Aha Elexa nie kupię. Poczekam na jakąś promocję.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
luzuj wory bo pękną :D
Nie wzywaj Werewolfa nadaremno.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Spokojnie. To było w stronę PB. Elex prezentuje przeciętny poziom - na razie - i nie zasługuje na taką cenę. Z wiedźminem 3 inna sprawa, chętnie bym go kupił za 200zł.

Aha Elexa nie kupię. Poczekam na jakąś promocję.

Ooops, sorka. My bad  :pokerface:

Gothic najlepszy

0 użytkowników
Do góry