Animacje są faktycznie poprawione. Jasne, nie są super, ale są (cytuje) "w porządku". Ba, chyba najlepsze od Risena 1. Spoko, oby im się gra sprzedała i przyjeła, przyda im się mniejszy lub większy sukces.
To raczej nie zależy tylko i wyłącznie od animacji czy grafiki. Oby tylko fabuła była dobra, co mnie martwi. Problem PB jest taki, że oni potrafią zrobić dobrą fabułe ale cały czas zamiast iść w coś nowego to idą w coś ala Gothic. Ja to rozumiem bo to jest presja - zauważcie, że wszędzie gdzie sie pojawia news o tym to jest ,,nowa gra twórców gothica", ,,twórcy gothica zaprezentowali trailer ich nowej gry"... wszędzie Gothic, ale powinni zrobić coś innego. Elex niby ma tym czymś nowym być, ale zobaczymy, żeby tylko nie było powtórki z Risenów (to nie były złe gry, grało mi się bardzo przyjemnie i spędziłem z nimi sporo godzin, ale mogłyby być lepsze gdyby nie próbowały udawać Gothików).
Martwi mnie natomiast to kółko wyboru w prawym dolnym rogu ekranu. Mam nadzieje, że to bedzie tylko na konsolach i na PC będzie można normalnie podpinać przedmioty od 1 do 9 klawisza numerycznego, a nie tylko cztery...
A pancerz głównego bohatera wygląda jak któryś pancerz łowców demonów z Risena 3