Debata 2015 (+ nowy przepis prawny) 66076 241

Ankieta

Duda czy Komorowski?

Andrzej Duda
33 (80.5%)
Bronisław Komorowski
8 (19.5%)

Głosów w sumie: 40

Głosowanie skończone: 2015-05-24, 22:02

O temacie

Autor R4zor

Zaczęty 17.05.2015 roku

Wyświetleń 66076

Odpowiedzi 241

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Pradziadek by się w grobie przewrócił. Wychodzę z założenia, że nie po to moi dziadkowie przelewali krew, żebym miał to w dupie i nie uczestniczył w wyborze głowy państwa. Fakt, że jakość kandydatów pozostawia wiele do życzenia, ale tak to już jest z demokracją - coś za coś.

Osobiście bardzo do mnie przemawia nowoczesna.pl i póki co to jedyna w miarę rozsądna opcja jaką teraz widzę na scenie politycznej w pl.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
@shergar

https://www.youtube.com/watch?v=nj4QwzIQiaA

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Moim zdaniem ta debata przekonała tych, co głosują na Komora, że zagłosują na Komora, a tych na Dudę, że zagłosują na Dudę.
A mnie utwierdziła w tym, że Ci co głosują na komoruskiego to debile i kretyni którym nic nie pozostało, Ci co głosują na Dude to kretyni ale z nadzieją na coś lepszego.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Myrron

Myrron

Użytkownicy
posty34
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak w ogóle to za naszymi plecami przygotowano już nową świetną ustawę, która ma na celu spłatę zadłużenia zaciągniętego przez PO przez te wszystkie lata ich władzy :)
Mianowicie, jeśli dom ma wartość 500.000zł albo więcej, to rocznie trzeba odprowadzić od niego podatek 1% jego wartości(czyli jeśli dom jest warty 500k, to płacisz 5000), fajnie nie? Ustawa tylko czeka na wybranie prezydenta i podpisanie :)

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Tak w ogóle to za naszymi plecami przygotowano już nową świetną ustawę, która ma na celu spłatę zadłużenia zaciągniętego przez PO przez te wszystkie lata ich władzy :)
Mianowicie, jeśli dom ma wartość 500.000zł albo więcej, to rocznie trzeba odprowadzić od niego podatek 1% jego wartości(czyli jeśli dom jest warty 500k, to płacisz 5000), fajnie nie? Ustawa tylko czeka na wybranie prezydenta i podpisanie :)
Dowody inne niż strona zmianynaziemi.pl?

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Ano trzeba wybrać mniejsze zło i mniej więcej do tego się wszystko sprowadza. Mój żon głosuje na Dudę, ja na Bronka, od poniedziałku będę spał na wycieraczce :D
Zagłosuj na swoją żonę   :F

Co tu robi wAzon?  o_0

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
podatek katastralny to katastrofa, spodobał mi się pomysł korwina na ten temat. 

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Cytat: Myrron w Dzisiaj o 09:46Tak w ogóle to za naszymi plecami przygotowano już nową świetną ustawę, która ma na celu spłatę zadłużenia zaciągniętego przez PO przez te wszystkie lata ich władzy
Mianowicie, jeśli dom ma wartość 500.000zł albo więcej, to rocznie trzeba odprowadzić od niego podatek 1% jego wartości(czyli jeśli dom jest warty 500k, to płacisz 5000), fajnie nie? Ustawa tylko czeka na wybranie prezydenta i podpisanie Dowody inne niż strona zmianynaziemi.pl?
Naprawdę bawią mnie idioci tego typu co wyszukają jakąś informację i bez dokładnego sprawdzenia rozpoczynają awanture.

Aż miło wspomnieć Aszdziennik i nieważne głosy Korwina :lol2:

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Kurcze lepiej niech Duda wygra, a nie KomoRUSKI.

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
https://www.youtube.com/watch?v=fmfS18wm6a0

Mój prezydent, bohater, mąż stanu

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Wychodzę z założenia, że nie po to moi dziadkowie przelewali krew, żebym miał to w dupie i nie uczestniczył w wyborze głowy państwa.

Jeśli już jesteśmy przy tak wyniosłej argumentacji to puki co wygląda na to, że twoi dziadkowie przelewali krew po to, abyś głosował na słupa, reprezentanta cudzych interesów, osobę o mafijnych powiązaniach i bezpośrednią spuściznę systemów i ideologii wobec którym tą krew przelewano.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Ja pierdolę. Jeszcze nigdy w życiu narysowanie krzyżyka nie przyspożyło mi tylu kłopotów moralnych. Jeszcze do niedawna miałem takie postanowienie, że o ile nie będzie padać, pójdę na wybory, skreślę obu i dopiszę jakiś fancy dopisek typu "zapakować w helikoptery i wypierdalać". Dzisiaj jednak dowiedziałem się, że mój tata pójdzie głosować na komorowskiego... Co mam zrobić?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ja pierdolę. Jeszcze nigdy w życiu narysowanie krzyżyka nie przyspożyło mi tylu kłopotów moralnych. Jeszcze do niedawna miałem takie postanowienie, że o ile nie będzie padać, pójdę na wybory, skreślę obu i dopiszę jakiś fancy dopisek typu "zapakować w helikoptery i wypierdalać". Dzisiaj jednak dowiedziałem się, że mój tata pójdzie głosować na komorowskiego... Co mam zrobić?
Polej go benzyną. 

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Polej go benzyną.
Dop: I zrób to co napisałeś: zapakuj w helikopter i wypierdol go :D

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Po prostu schowaj mu dowód. A samemu zagłosuj na Dude. Problem rozwiazany.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
szczęść boże, pisowskie dziwki xD

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
@Thoro
To samo powiedziała moja żona, tylko w bardziej wyrafinowany sposób. Ale i tak zrobię jak napisałem. Dobrej nocy pisiorki :D

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Polej go benzyną.
Ale ja nie chcem, to mój tata.

Ano trzeba wybrać mniejsze zło i mniej więcej do tego się wszystko sprowadza. Mój żon głosuje na Dudę, ja na Bronka, od poniedziałku będę spał na wycieraczce :D
Oboje nie idźcie na wybory, zostańcie w łóżku i dwa problemy na jednym ogniu rozwiązane.

Przeczytałem cały ten temat, żeby znaleźć jakąś wskazówkę rozwiązania swojego problemu moralnego i przypadkiem odnotowołem, że pierdolicie co niektórzy straszne głupoty XD. Reprezentantami racjonalnej postawy w mojej ocenie są: jak zwykle Adanos; i wyjątkowo Kazz. Dlatego myślę, że oddam jednak nieważny głos tak jak pierwotnie postanowiłem i może raz jeszcze spróbuję przekonać ojca, że nie wie co czyni, że michnik go okłamał.

Korwin nie potrafi od kilkudziesięciu lat przedstawić wyliczeń
Jakich wyliczeń? Ekonomia to nie matematyka. Nie da się policzyć jak ludzie będą się zachowywać w nowych warunkach ekonomicznych. Trzeba najpierw wprowadzić zmianę, a potem ew. można pokusić się o jakieś szacunki.

Za to w terenie zabudowanym albo sie kurwa jezdzi 50km/h (w nocy 60km/h) albo jest sie baranem i zagrożeniem i nie powinno sie mieć prawka.
Sorry za odkop starego subtematu ale kurwa mózg mi przez nos wypłynął jak to przeczytałem. Ale żeby się nie wdawać w jakąś rozwlekłą polemikę przedstawię tylko kilka zdjęć:

Spoiler

Jest to oczywiśćie jak widać TEREN ZABUDOWANY, na którym obowiązuje ograniczenie do 50, główna droga łącząca dwie duże miejscowości. Mało kto zwalnia tam poniżej 100km/h. Na odcinku kliku kilometrów na których obowiązuje ograniczenie jest kilka domków. Nie ma tam pieszych bo niby dokąd by oni mieli leźć? Do najbliższego sklepu jedzie się samochodem, każdy wie że ulica jest ruchliwa. Na ostatnim zdjęciu jest nawet ograniczenie do 40 i ostrzegający nas przed niebezpieczeństwem wykrzyknik. Nie tyczy się on jednak tego domku co tam stoi tylko tego że tam hen na końcu tej długiej drogi jest taki mały mostek. Zimą może i warto zwolnić tam do 60 ale na litość nie do 40... nigdy. Nikt, kto jeżdzi codziennie samochodem, wcale nie zapierdala, tylko po prostu jeździ, ma różne obowiązki, zadania lub po prostu szanuje swój czas, nie usiedzi tak długiej drogi pierdząc chyba na dwójce 40 km/h i patrząc jak powolutku mija kolejne drzewa, bo zwyczajnie zaśnie umrze.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
kurwa, dziękuję ci bardzo xD

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry